Met de trein naar Frankrijk

Met de trein naar Frankrijk

Met de trein comfortabel en razendsnel naar Frankrijk. Land van de hogesnelheidslijnen, doorgaand van Brussel naar Marseille in 4 uur en 48 minuten. Thalys Amsterdam – Parijs en Lille in 3 uur en 19 minuten. Hoe vroeger geboekt, hoe voordeliger. (Boek op tijd!) Een paar dagen genieten van romantisch Parijs. Of met de kinderen naar Disneyland Parijs. Per nachttrein/dagboot of dagtrein/nachtboot naar Corsica. De Treinreiswinkel is agent van de Franse Spoorwegen en NS International. Zo boekt u altijd de voordeligste treintickets voor de TGV en alle andere Franse (hogesnelheids)treinen naar onder andere Avignon en Lyon. Met de trein naar:
Trein Parijs
Trein Lille

Meer informatie over treinreizen naar Frankrijk

Reis razendsnel met de Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam naar Parijs en Lille. Tussen Brussel en Parijs bereikt de Thalys de topsnelheid van 300 km/h. De auto’s op de snelweg lijken stil te staan en in een uur rijdt de trein van Brussel naar Parijs.
Wie naar het zuiden van Frankrijk reist per trein, kan het beste vanaf Brussel de rechtstreekse TGV naar Zuid-Frankrijk nemen. Deze TGV’s rijden om Parijs heen en dat betekent dat in de Franse hoofdstad niet hoeft te worden overgestapt van het ene naar het andere station.

TGV 
De TGV is het paradepaardje van de Franse spoorwegen en al sinds 1981 in gebruik. Vanaf het begin reed de trein met snelheden van tegen de 300 km/h. Op het eerste traject tussen Parijs en Lyon nam de TGV al snel de plaats in van het vliegtuig.
Inmiddels verbindt de TGV alle grote Franse bestemmingen en heeft het vliegverkeer tussen die steden bijna overbodig gemaakt.
In de TGV is het stil en ruimtelijk, als de trein met 300 km/h door het Franse land raast heb je dat als treinreiziger niet door. 

Stedentrips in Frankrijk

Altijd voordelige lastminute stedentrips!

Treinrondreizen in Frankrijk

Treinvakanties in Frankrijk

Wintersporttreinen Frankrijk