Met de trein naar Italië

Met de trein naar Italië

Met de trein naar de stranden van de Middellandse Zee. Boeiende steden en indrukwekkende landschappen. Sneller en comfortabeler dan verwacht. Boek altijd de voordeligste treintickets naar en binnen Italie via de Treinreiswinkel, bijvoorbeeld naar Milaan, Rome, Florence en Venetie.

  • Hogesnelheidslijn Turijn - Milaan - Bologna - Florence - Rome - Napels - Salerno met Frecciarossa (De Rode Pijl) tot 320 km/u.
  • Cinqueterre: steil kustgebied alleen per trein bereikbaar
  • Mooi trajecten: Sardinië, Sicilië, Bologna-Rome en nog veel meer

Met de trein naar Italie

Italië is per trein goed bereikbaar. Dit kan zowel overdag, als met de nachttrein. De laatste optie is aan te raden, omdat de dagtrein er de hele dag over doet, van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en meestal meerdere overstappen heeft.

Wie voor de nachttrein kiest, heeft meerdere mogelijkheden om per trein naar Italië te reizen. De eerste optie is om per directe nachttrein vanuit Nederland naar Zürich te reizen. Deze nachttrein, de CityNightLine genoemd, heeft comfortabele overnachtingsmogelijkheden en komt vroeg in de ochtend in de Zwitserse hoofdstad aan. Vanuit Zurich is er een uitstekende verbinding naar Milaan, dwars door de Alpen. In Milaan vertrekken hogesnelheidstreinen naar alle grote steden in Italië. In Rome komt u bijvoorbeeld op deze manier halverwege de middag aan. De uitzondering is de trein naar Venetië: voor deze treinbestemming kunt u beter met de nachttrein vanuit Nederland naar München reizen en met de Eurocity door de Oostenrijkse Alpen naar Verona reizen. Vanaf daar vertrekken regelmatig treinen naar Venetië.
De andere goede optie om per trein naar Italië  te reizen is met de dagtrein naar München en vanuit hier de directe nachttrein naar Florence, Rome of Venetië te nemen. Deze verbinding is over het algemeen voordeliger dan de verbinding met de nachttrein naar Zürich/München en vervolgens overdag per trein naar Italië, maar is landschappelijk minder fraai en vaak is er minder beschikbaarheid. De nachttrein tussen München en Rome/Florence heeft meestal maar drie rijtuigen.

In Italië zelf is er een uitstekend hogesnelheidsnetwerk. De TGV’s van Italië rijden onder de naam Eurostar, niet te verwarren met de trein tussen Brussel en Londen die onder dezelfde naam rijdt. Net als de TGV in Frankrijk heeft in Italië de Eurostar de concurrentiestrijd van het vliegtuig tussen de grote steden gewonnen.
Naast de Eurostar-treinen kent Italië comfortabele Intercitytreinen die tussen alle grote en middelgrote steden dienst doen en regionale treinen die de kleine steden en dorpen met de grote steden verbinden. Ook zijn er prima nachttreinen vanuit het noorden naar het diepe zuiden, bijvoorbeeld van Milaan naar Palermo (met de trein op de boot naar Sicilië )

HOGESNELHEIDSLIJN Turijn - Milaan - Bologna - Florence - Rome - Napels - Salerno met Frecciarossa (De Rode Pijl) tot 320 km/u.
 

Meer Top Bestemmingen

Met de trein naar Parijs
Thalys Amsterdam-Parijs vanaf € 35 p.p.
Essen (Ned. grens)-Parijs vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Londen
Eurostar Brussel - Londen vanaf € 43 p.p.
Amsterdam - Londen vanaf € 59 p.p.

Met de trein naar Berlijn
Nederlandse grens, bv. Bad Bentheim - Berlijn vanaf € 29 p.p.
Intercity Amsterdam - Berlijn vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Brussel
Intercity Roosendaal - Brussel vanaf € 19 p.p.
Thalys Amsterdam - Brussel vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Antwerpen
Intercity Roosendaal - Antwerpen vanaf € 9 p.p.
Thalys Amsterdam - Antwerpen vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Frankfurt
Bad Bentheim/Emmerich - Frankfurt vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Frankfurt vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Dusseldorf
Eindhoven - Dusseldorf vanaf € 9 p.p.
ICE Amsterdam - Dusseldorf vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Keulen
Eindhoven - Keulen vanaf € 14 p.p.
ICE Amsterdam - Keulen vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Munchen
CityNightLine Amsterdam - Munchen vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Munchen vanaf € 39 p.p.


Alle Bestemmingen

Stedentrips in Italie

Treinvakanties Italie