Golden Eagle Express - Persia and the Silk Road

19-Daagse luxe treinreis van Teheran naar Moskou
 • Reis via de Zijderoute van Iran naar Rusland
 • Bezoek o.a. Persepolis, Yazd, Mashad, Merv, Khiva en Buchara
 • Maak kennis met de bijzondere culturen en de vriendelijke mensen
v.a.
 • € 40095 per persoon
Prijzen & Boeken

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. U reist langs een deel van de route naar het oude Perzië. Vanuit Teheran vertrekt de trein in noordelijke richting van de cultuurschatten van het oude Perzische Rijk. In Iran bezoekt u enkele van de oudste steden ter wereld, zoals de pelgrimsstad Mashhad en de karavaanstad Isfahan met zijn prachtige moskeeën en paleizen, rijk geworden door de handel aan de Zijderoute. En natuurlijk gaat u naar de ruïnestad Persepolis, dat hoofdstad was van het enorme Perzische Rijk. Vervolgens bezoekt u eeuwenoude Zijderoute-steden als Khiva, Merv, Samarkand en Buchara. De reis eindigt in Moskou.
=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Meest luxe trein in de regio
 • Alle compartimenten voorzien van eigen badkamer
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1 - 4 Amsterdam – Teheran, Iran

Vliegreis van Amsterdam naar Teheran per Lufthansa (met overstap in Frankfurt) of met Emirates (met overstap in Dubai).

Vroege aankomst in Teheran. Transfer en naar het 5-sterren Espinas International Hotel waar uw direct over uw kamer beschikt. De rest van de dag is er tijd om te acclimatiseren en gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds bent u van harte uitgenodigd voor een welkomstreceptie en diner en kunt u kennismaken met (internationale) medereizigers op deze fantastische reis.

Tijdens onze stadstour door Teheran bekijken we als eerste de wereldberoemde Perzische Kroonjuwelen. De enorme juwelen collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën bevinden zich in het Kroonjuwelen Museum binnen het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. Ook bezoeken we het Golestan Paleis met de Marmeren Troon en de op Versailles geïnspireerde Spiegelzaal waar de laatste Shah werd gekroond.

Laat in de middag gaan we naar het hoofdstation van Teheran waar u aan boord gaat van de Golden Eagle, uw ‘thuis’ tijdens dit bijzondere treinavontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment en geniet vervolgens van het diner in het restaurantrijtuig terwijl de trein begint aan de reis richting Persepolis.

Dag 5 Persepolis en Shiraz, Iran

Na het ontbijt arriveren we in het wereldberoemde Persepolis dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. We zien ook de Necropolis en de Naghshe Rajab. Na de lunch gaan we per bus door naar Shiraz, ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor: wijn, poëzie, overweldigende tuinen en literatuur. Bezoeken aan de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel zijn de hoogtepunten van onze middagtour.

Dag 6 Isfahan, Iran

Isfahan was Perzië’s hoofdstad van 1598 tot 1722. De betoverende stad is gesitueerd aan de rijkdom brengende Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland. Gedurende zo’n 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes in zich verenigd. We zijn de hele dag in de stad en bezoeken er een keur aan interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Armeense Vank kathedraal. Na een traditionele lokale lunch bewonderen we het Naghshe Jahan Plein, een van de grootste pleinen ter wereld (ook op de werelderfgoedlijst) met het Ali Qapu Paleis en de Sheikh Lutfullah moskee. Na de rondleiding kunt u er op eigen gelegenheid rondwandelen en inkopen doen in de grote Qaisarieh Bazaar.

Dag 7 Yazd, Iran

Yazd wordt verondersteld een van de oudste steden ter wereld te zijn. De excursie brengt ons naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen.

Dag 8 - 9 Rayen – Mahan en Mashad, Iran

Na het ontbijt verlaten we de Golden Eagle in de middeleeuwse lemen stad Rayen met het enorme kasteel aan de voet van de besneeuwde Hezar berg. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel (tot 150 jaar geleden bewoond) en is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran. We vervolgen per bus naar het nabijgelegen Mahan voor een bezoek aan het 15e eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof. We bezoeken ook de 19e eeuwse Prince’s Garden.

Door onze vroege aankomst in de bedevaartplaats hebben we voldoende tijd om Mashhad te verkennen, de op één na grootste stad van Iran. Zo bezoeken we de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld en het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad bezichtigen we de tombe van de dichter Ferdowsi (10e/11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh.

Dag 10 - 11 Merv en Ashgabat, Turkmenistan

We arriveren in Mary en vandaar gaan we per bus naar nabijgelegen oude stad Merv. Ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute, maar verlaten na 1794 toen de Emir van Bukhara het reservoir dat de bevolking van water voorzag, had laten vernielen. In een straal van 75 vierkante km bevinden zich 5 verschillende ommuurde steden waarvan we er één bezoeken. In de vooravond arriveren we in de stad Sarakhs op de grens tussen Turkmenistan en Iran. Hier vindt een belangrijke aanpassing plaats van de draaistellen onder de trein vanwege de overgang naar de standaard spoorbreedte van het spoornetwerk in Iran.

Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, ook wel het “Las Vegas van de Karakum” genoemd, ligt tussen de Karakum woestijn en het Kopet Dag gebergte in. Een deel van de dag besteden we in deze relatief nieuwe stad die werd herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala na de verwoestende aardbeving van 1948. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. We brengen ook een bezoek aan het Nationale Museum en de Kipchak moskee. Later op de dag maakt de Golden Eagle een korte stop in Ichoguz, waar we de trein kunnen verlaten voor een korte rit naar Darvaza’s beroemde brandende gaskrater, een spectaculair schouwspel dat het beste kan worden gezien als het donker is. Het gebied is rijk aan natuurlijk gas. De 70 meter brede krater die bij de lokale bevolking bekend staat als de “poort naar de hel’ en brandt nu al meer dan 40 jaar.

Dag 12 - 13 Khiva en Bukhara, Oezbekistan

We rijden naar het 2500 jaar oude Khiva. Deze stad was ooit een belangrijk centrum op een kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Dat het lang geleden een rijke stad is geweest is nog goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad die t.g.v. het 2500-jarig bestaan met hulp van UNESCO zijn gerestaureerd.

Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd; dit gebeurde in 1999 t.g.v. het 2500-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten van onze excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir, even buiten de stad.

Dag 14 - 15 Samarkand en Tashkent, Oezbekistan

Beroemde ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo en Alexander de Grote hebben Samarkand beschreven. Meer dan andere steden roept Samarkand suggestieve beelden op van de Zijderoute. De stad werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht en aan de prachtige architectuur is goed te zien dat het ooit een van de voornaamste steden van Azië was. We bezoeken tal van prachtige gebouwen zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Na het diner keren we terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is. Laat in de avond vertrekt de trein richting Tashkent.

Vandaag bereiken we Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. We verkennen deze moderne stad in Sovjetstijl, die grotendeels werd herbouwd na de verwoestende aardbeving in 1966. Op onze rondrit zien we de Oude Stad waar nauwe straatjes worden geflankeerd door traditionele huizen en religieuze bouwwerken. In een kleine bibliotheek kunnen we hier een van de heiligste relikwieën van de Islam aanschouwen – de oudste Koran ter wereld. We bezoeken vervolgens het spoorwegmuseum en het Kunstnijverheidsmuseum.

Dag 16 - 17 Bajkonoer en Karakum woestijn, Kazachstan

Bajkonoer, de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld, werd eind 50-er jaren gebouwd door de Sovjet-Unie als de basis voor ruimtemissies. In 1957 werd hier de eerste ruimtesonde Sputnik 1 gelanceerd. In 1961 werd hier Yuri Gagarin gelanceerd, de eerste mens in de ruimte. Ook vertrok hier tot tweemaal toe André Kuipers voor zijn missies aan boord van het International Space Station – ISS. Tijdens ons bezoek aan Bajkonoer zien we het lanceerstation van Yuri Gagarin’s ruimtevlucht.

Vandaag geniet u van een ontspannen dag aan boord van de Golden Eagle terwijl deze het noordelijke deel van de enorme Karakum woestijn doorkruist. U kunt volop genieten van het unieke landschap en de daarin verspreid liggende dorpjes. Ook kunt u vandaag in de trein een Russisch les of een lezing bijwonen.

Dag 18 - 19 Moskou, Rusland – Amsterdam

Na het ontbijt bereiken we onze eindbestemming Moskou en nemen we afscheid van de Golden Eagle en volgt de transfer naar het 5-sterren Ritz-Carlton Hotel in het centrum van Moskou, op loopafstand van het Rode Plein en het Bolshoj Theater. Het middagprogramma in Moskou omvat voornamelijk de grandeur van het Kremlin, het historische en politieke hart van Moskou. U ziet er de schatten van de tsaren in de Armoury Chamber. We bezoeken ook het Rode Plein, dat wordt geflankeerd door de Basilius-kathedraal met zijn typische uivormige torenspitsen en de prachtige gevel van het warenhuis GUM dat in de tsarentijd werd gebouwd. Op de laatste avond genieten we van een slotdiner waarna we afscheid nemen van onze internationale medereizigers.

Transfer naar de luchthaven van Moskou en vlucht per KLM van Moskou naar Amsterdam.

Inbegrepen


Inclusief
 • Reis per Golden Eagle privétrein volgens programma, met accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • Overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels in Moskou en Teheran
 • Vluchten per KLM, Lufthansa of Emirates volgens programma, economy class, inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen*
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis
 • Alle wijnen en andere (bar)drankjes m.u.v. alcoholische drankjes in Iran (niet toegestaan)
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken incl. entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
 • *Vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij

Exclusief
 • Visumkosten voor Rusland, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht).

GOLDEN EAGLE EXPRESS


LUXE TREINREIZEN DOOR RUSLAND EN AZIË:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Inclusief maaltijden, wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch
 • Een arts reist mee

Compartimenten - Silver Class

De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets kleiner dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Gold Class

De compartimenten in de Gold Class zijn iets ruimer dan de Silver Class-compartimenten. De zitbank kan worden uitegklapt tot 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets groter dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Imperial Suite

De Imperial Suites zijn zeer ruim (twee keer zo groot als de Silver Class-compartimenten) en beschikken over een 2-persoonsbed en aparte zithoek. In de Imperial Suite heeft u een persoonlijke butlerservices. Faciliteiten: Privé-badkamer, fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers, handdoeken en een individueel regelbare airco.

Restaurant

De maaltijden zijn een mix van de Russische en westerse keuken. Wijn en bier aan tafel zijn gratis. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In de bar kunt u heerlijk ontspannen in één van de comfortabele stoelen. De bar is de hele dag geopend. Er is een piano en een kleine collectie boeken en tijdschriften.

Prijzen & boeken

Golden Eagle Express - Persia and the Silk Road
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Tarieven per persoon o.b.v. dagkoers 29/11/16

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken

   Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen