Transsiberië: Moskou-Vladivostok

15-daagse luxe treinreis met de Golden Eagle
 • 's Werelds meest beroemde en aansprekende treintraject
 • Meer dan 9.000 km en 8 tijdzones
 • Meest comfortabele trein in Rusland
v.a.
 • € 14875 per persoon
Prijzen & Boeken

De Transsiberië spoorlijn is 's werelds meest beroemde en aansprekende treintraject. Vanuit Moskou reist u door de Oeral, over de uitgestrekte Russische steppen en langs de oevers van het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer ter wereld. Onderweg bezoekt u steden zoals Novosibirsk, Irkoetsk en Oelan-Oede. Via het fascinerende Mongolië rijdt u naar Vladivostok, het eindpunt van deze reis. U heeft 8 tijdzones doorkruist en meer dan 9000 km afgelegd.
=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Keuze uit drie type compartimenten
 • Compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1-2 Amsterdam - Moskou

‘s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Moskou. Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar het 5-sterrenhotel Marriott Aurora (of gelijkwaardig) waar u 1 nacht logeert. ’s Avonds maakt u kennis met uw medereizigers tijdens een welkomstdiner in het hotel.
Dag 2: Vandaag maakt u een stadstour in Moskou waarbij o.a. het Rode Plein met de Basilius-kathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. U kunt ook kiezen voor een alternatieve excursie, bijvoorbeeld een bezoek aan de Tretyakov Gallery (Nationaal Museum voor Fijne Kunsten). In de namiddag gaat u aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express. Neem de tijd om u te installeren in uw comfortabele compartiment. Daarna gaat u aan tafel voor het diner in één van de twee prachtig ingerichte restaurantrijtuigen. Overnachting in de trein.

Dag 3 Kazan

Na het ontbijt aankomst in Kazan, pittoreske hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan, gelegen aan de Wolga. Hoogtepunt vandaag is een bezoek aan het Kremlin Fort dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. We verkennen de eeuwenoude citadel, de prachtige moskee en de kathedraal met zijn uivormige torens. Na afloop keert u terug in de trein die vervolgens koers zet richting Jekaterinburg. Diner en overnachting aan boord.

dag 4-6 Jekaterinenburg, Novosibirsk

Na passage van de grens tussen Europa en Azië aankomst in Jekaterinenburg, hoofdstad van de Oeral. Meerdere prestigieuze universiteiten en onderwijsinstellingen maken Jekaterinenburg tot een levendige studentenstad. Ook zijn er meerdere theaters en musea. Tijdens de stadsexcursie bezoekt u onder andere de plek waar de laatste tsaar en zijn gezin geëxecuteerd werden en waar heden ten dage de Kathedraal op het Bloed staat, als herinnering aan deze Russische Koninklijke familie.
Dag 5: Vandaag verblijven we in Novosibirsk, een moderne Sovjet-stad waar we het beroemde Operagebouw en het Lenin-plein zullen bezoeken en een wandeling maken langs de rivier Ob, die van bron tot monding in de Noordelijke IJszee ca. 5000 km lang is.
Dag 6: Terwijl de Golden Eagle zijn weg vervolgt door het Sayan-gebergte, kunt u zich ontspannen en genieten van de steeds wisselende landschappen. Ook kunt u een lezing of een Russische les bijwonen in het barrijtuig.
Diner en overnachtingen aan boord.

Dag 7-8 Irkoetsk en Baikalmeer

We komen ’s morgens aan in Irkoetsk, het “Parijs van Siberië”. Onze stadstour omvat de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad. U ziet klassieke architectuur en veel houten gebouwen. Ook wordt voor u een privéconcert gegeven in het Decembrist House, een museum dat is opgedragen ter nagedachtenis aan de verbannen aristocraten. Zij waren gedwongen te verhuizen naar deze destijds verlaten plek na een mislukte revolutie in 1825. Deze intellectuelen worden geëerd omdat ze in Siberië cultuur hebben gebracht.
Dag 8: Een hoogtepunt tijdens uw reis. We volgen een spectaculair spoortraject langs de oevers van het Baikalmeer door tunnels en over kliffen. Het Baikalmeer is het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het landschap is overweldigend en de met sneeuw bedekte bergtoppen vormen een schitterend decor. Onderweg stoppen we voor een barbecuelunch aan de oever van het meer. ’s Middags bezoeken we Listvjanka, een klein dorpje gelegen aan de voet van de omringende heuvels. Diner en overnachtingen aan boord.

Dag 9 Oelan-Oede

In de ochtend aankomst in Oelan-Oede, hoofdstad van de semi-autonome republiek Boerjatië. Een fascinerende variatie van mensen en gezichten begroeten ons als we door deze streek rijden. Per touringcar reizen we naar een dorp van de Old Believers, tradionele christelijke groeperingen die los zijn komen te staan van de Russisch-orthodoxe staatskerk. Hier leren we meer over de lokale cultuur en geschiedenis van dit unieke volk. We worden onthaald op een traditionele maaltijd en genieten van een optreden verzorgd door plaatselijke dansers en muzikanten. Diner en overnachting aan boord.

Dag 10 Ulaanbaatar, Mongolië

Uw Transsiberische avontuur neemt u mee naar Mongolië waar u Ulaanbaatar bezoekt, de hoofdstad van Mongolië, ooit het centrum van een enorm rijk onder leiding van Dzjengis Khan. Mongolië is beroemd om zijn eindeloze groene steppes, grazend vee en nomadische Gers (joert, traditionele ronde tent voor bewoning door nomaden) verspreid over het hele platteland. De excursie begint bij het Gandan Klooster, één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van het land met een gemeenschap van meer dan 500 monniken. De Tibetaanse naam van het klooster, ‘Gandantegchinlen’, betekent 'grote plaats van complete vreugde'. Op het Sukhbaatar plein vindt u het monument van Dzjenghis Khan, ongetwijfeld de meest gevreesde en vereerde Mongoolse heerser. In het National Museum leert u meer over de intrigerende geschiedenis van het land. Ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditionele Ger en een nomadische familie. Het Freedom Choice programma biedt u de optie om in de stad te blijven. Na het Gandan klooster en het Sukhbaatar plein bezoekt u het Museum, waar u meer te weten komt over de intrigerende geschiedenis van Mongolië. Tevens staat er een bezoek aan het Bogd Khan Winter Palace Museum op het programma. Dit was de winterresidentie van Bogd Khan, de laatste Mongoolse keizer, gebouwd tussen 1893 en 1903. Vervolgens heeft u nog wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen en te winkelen. Diner en overnachting aan boord. Tot slot wordt u uitgenodigd voor een optreden waarbij o.a. de traditionele Mongoolse keelzang ten gehore wordt gebracht.

Dag 11-13 Ulaanbataar - Vladivostok

Het laatste deel van de reis brengt u door aan boord van de trein. Onderweg hoeft u zich niet te vervelen. Laat de uitgestrekte landschappen van Oost-Siberië op u inwerken, geniet van een drankje in het barrijtuig of woon één van de lessen of lezingen bij die op het programma staan. Op onze reis in het stroomgebied van de rivieren Shilka en Amoer zijn we dicht bij de grens met China. Dit is het meest afgelegen deel van Siberië waar de bodem het hele jaar bevroren blijft (permafrost). Vanwege de reusachtige afstanden en de geografische en klimatologische omstandigheden is het een gebied waar de bewoners slechts met moeite kunnen overleven. Tijdens de laatste dag aan boord bevinden we ons ten noorden van Seoul, Darwin en Osaka. Ter hoogte van Chabarovsk, waar we de Amoer-rivier kruisen, bereiken we het meest oostelijke punt van onze reis. Afscheidsdiner en overnachting aan boord.

Dag 14 Vladivostok

’s Ochtends aankomst in Vladivostok, eindpunt van de Trans-Siberische spoorlijn na een reis van ruim 9.285 km. Tijdens de stadsexcursie bezoeken we de voornaamste militaire installaties van deze lange tijd 'verboden' Russische stad. Transfer naar Hotel Hyunda (of gelijkwaardig)i voor het diner en 1 nacht verblijf. Deze avond neemt u afscheid van uw medereizigers. Verblijf van één nacht in Hotel Hyunda (of gelijkwaardig).

Dag 15 Vladivostok - Moskou - Amsterdam

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven. Rond 14.00 uur vliegt u met Aeroflot naar Moskou en aansluitend met KLM naar Amsterdam. Vanwege het tijdsverschil arriveert u nog dezelfde avond op Schiphol.

Inbegrepen


 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class * inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffingen, tenzij anders vermeld.
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek op de data volgens programma
 • 1 nacht in het luxe 5-sterren Marriott Royal Aurora hotel (of gelijkwaardig) in het centrum van Moskou
 • 12 nachten aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express
 • 1 nacht in het comfortabele Hotel Hyundai (of gelijkwaardig) in Vladivostok
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis inclusief wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner, tenzij anders vermeld
 • Alle beschreven excursies o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers en van lokale gidsen tijdens de geplande excursies
 • 24 uur per dag thee, koffie en mineraalwater in de trein
 • Alle fooien
 • Bagageservice in de hotels en op de stations.
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis

Niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Optionele excursies alsmede verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Kosten van visa en lokale vertrekbelastingen op luchthaven
 • Verzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)

Golden Eagle Transsiberian Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Inclusief maaltijden, wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch
 • Een arts reist mee

Compartimenten - Silver Class

De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets kleiner dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Gold Class

De compartimenten in de Gold Class zijn iets ruimer dan de Silver Class-compartimenten. De zitbank kan worden uitegklapt tot 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets groter dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Imperial Suite

De Imperial Suites zijn zeer ruim (twee keer zo groot als de Silver Class-compartimenten) en beschikken over een 2-persoonsbed en aparte zithoek. In de Imperial Suite heeft u een persoonlijke butlerservices. Faciliteiten: Privé-badkamer, fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers, handdoeken en een individueel regelbare airco.

Restaurant

De maaltijden zijn een mix van de Russische en westerse keuken. Wijn en bier aan tafel zijn gratis. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In de bar kunt u heerlijk ontspannen in één van de comfortabele stoelen. De bar is de hele dag geopend. Er is een piano en een kleine collectie boeken en tijdschriften.

Video


Prijzen & boeken

Transsiberië: Moskou-Vladivostok
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Tarieven per persoon o.b.v. dagkoers 29/11/16

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden en dranken tijdens de reis met El Expreso de la Robla.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen