Transsiberië: Vladiwostok - Moskou

15-daagse luxe treinreis met de Golden Eagle
 • 's Werelds meest beroemde en aansprekende treintraject
 • 8 tijdzones, meer dan 9.000 km
 • Golden Eagle: de meest luxe trein op het Russische spoorwegnet
v.a.
 • € 14875 per persoon
Prijzen & Boeken

Dé trein

 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1-2 * Amsterdam - Moskou - Vladiwostok

Vlucht van Amsterdam via Moskou naar Vladivostok. U vliegt met KLM en Aeroflot. Na aankomst op de luchthaven ontvangst en transfer naar Hotel Hyundai waar u de komende nacht logeert. Tijdens de welkomstcocktail en het diner in een restaurant in de stad maakt u kennis met de medepassagiers van dit 15-daagse avontuur. Dag 2: Tijdens de stadstour maakt u kennis met de belangrijkste militaire bezienswaardigheden van deze destijds ‘gesloten’ stad, inclusief een rondleiding aan boord van een gerestaureerde onderzeeër. In de namiddag gaan we aan boord van onze privé-trein; de Golden Eagle Trans-Siberian Express. Alvorens te gaan dineren, heeft u de tijd om u rustig te installeren in uw comfortabele coupé.

Dag 3 * Chabarovsk

Op 25 kilometer van de grens met China ligt, aan de oevers van de rivier de Amoer, de plaats Chabarovsk. Chabarovsk werd opgericht als een militaire post in 1858. De regio werd vele eeuwen bewoont door verschillende inheemse Oosterse volkeren. Tegenwoordig is het een drukke stad. U bezoekt o.a. het gedenkteken aan Yerofey Pavlovich Khabarov, de ontdekkingsreiziger waar de stad zijn naam aan te danken heeft en het indrukwekkende Tweede Wereldoorlog Monument ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten. Het regionale museum, vertelt over de lokale geschiedenis en beschikt over een rijke collectie kunstvoorwerpen.

dag 4-5 * Ulan Ude - Ulaan Bataar

Een hele dag in de trein. Volop gelegenheid om te genieten van het comfort, de ruimte en de service aan boord. Dag 5: Aankomst in Ulan Ude, hoofdstad van de semi-autonome republiek Boerjatië. Een fascinerende variatie van mensen en gezichten begroeten ons als we door deze streek rijden. Per bus reizen we naar een dorp van de Old Believers. Hier leren we meer over de lokale cultuur en geschiedenis van dit unieke volk en worden we onthaald op een traditionele maaltijd en genieten van een optreden verzorgd door plaatselijke dansers en muzikanten.

Dag 6 * Ulaan Bataar, Mongolië

Uw Trans-Siberische avontuur neemt u mee naar Mongolië en waar u Ulaan Baatar bezoekt, de hoofdstad van Mongolië, ooit het centrum van een enorm rijk onder leiding van Genghis Khan. Mongolië is beroemd om zijn eindeloze groene steppes, grazend vee en nomadische Gers (Yurts) verspreid over het hele platteland. De excursie begint bij het Gandan Klooster, één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van het land met een gemeenschap van meer dan 500 monniken. De volledige naam van het klooster is ‘Gandantegchinlen’. Dit betekent; de grote plaats van complete vreugde. Op het Sukhbaatar plein vindt u het monument van Genghis Khan, ongetwijfeld de meest gevreesde en vereerde Mongoolse heerser. In het National Museum leert u meer over de intrigerende geschiedenis van het land. Ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditionele Gers en een nomadische familie. Het Freedom Choice programma biedt u ook de optie om in de stad te blijven. Na het Gandan klooster en het Sukhbaatar plein bezoekt u het Museum, waar u meer te weten komt over de intrigerende geschiedenis van Mongolië. Tevens staat er een bezoek aan het Bogd Khan Winter Palace Museum op het programma. Dit was de winterresidentie van Bogd Khan, de laatste Mongoolse keizer, gebouwd tussen 1893 en 1903. Vervolgens heeft u nog wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen en te winkelen. Tot slot wordt u uitgenodigd voor een optreden waarbij o.a. de traditionele Mongoolse keelzang ten gehore wordt gebracht.

Dag 7 * Ulan Ude

De etnische en culturele diversiteit van Ulan Ude, de hoofdstad van de Buryat Republiek, biedt een uniek inzicht in haar erfgoed. Gedurende de rondleiding zal u de culturele diversiteit van de gastvrije lokale bevolking u zeker opvallen. Tijdens het bezoek aan het dorpje van de Old Believers krijgt u de kans om de cultuur, lokale tradities en de geschiedenis van deze religieuze mensen beter te leren kennen. Tevens wordt u getrakteerd op een folkloristisch concert.

Dag 8-9 * Baikal Meer, Irkutsk

Vandaag vormt een van de vele hoogtepunten van uw reis; we volgen onze spectaculaire tocht door tunnels en over kliffen langs de kust het van Baikal-meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het landschap is overweldigend en de met sneeuw bedekte bergtoppen vormen het perfecte decor voor dit immense meer. Onderweg stoppen we voor een barbecuelunch op de oever. ’s Middags bezoeken we Listvyanka, een klein dorpje gelegen aan de voet van de omringende heuvels. Dag 9: We komen ’s morgens aan in Irkutsk, het “Parijs van Siberië”. Onze stadstour omvat de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad. U zult genieten van de klassieke architectuur met de vele houten gebouwen. Ook zijn we uitgenodigd een privé-concert bij te wonen in het Decembrist House, een museum dat is opgedragen ter nagedachtenis aan de verbannen aristocraten, die gedwongen waren te verhuizen naar deze destijds verlaten plek na een mislukte revolutie in 1825. Deze intellectuelen worden geëerd vanwege het feit dat ze in Siberië de cultuur geïntroduceerd hebben.

Dag 10-12 * Novosibirsk - Jekaterinburg

Een hele dag in de trein. Ter hoogte van Krasnoyarsk bevinden we ons ten noorden van Myanmar, Thailand en Maleisië. Dag 11: Vandaag verblijven we in Novosibirsk, een moderne Sovjet-stad waar we het beroemde Operagebouw en het Lenin-plein zullen bezoeken en een wandeling maken langs de rivier Ob, die van bron tot monding in de Noordelijke IJszee ca. 5000 km lang is. Dag 12: Jekaterinburg, laatste stad in Azië en hoofdstad van de Oeral. We bezoeken de plek waar de laatste tsaar en zijn gezin geëxecuteerd werden en het Mineralogisch Museum. Kort na het vertrek passeren we de grens tussen Azië en Europa.

Dag 13 * Kazan

Na aankomst in de morgen, heeft u de gehele dag de tijd om Kazan te bezoeken, de pittoreske hoofdstad van Tatarstan aan de Wolga. Een van de hoogtepunten vandaag is een bezoek aan het Kremlin-fort, als cultureel erfgoed opgenomen op de Unesco-lijst, bestaande uit een adembenemend mozaïek en een Russisch Orthodoxe kathedraal. Na het diner aan boord van de trein, kunt u onder genot van het pianospel van een lokale pianist een drankje drinken in het barrijtuig. Verblijf in Hotel Hyundai, verblijf van 1 nacht.

Dag 14 * Moskou

’s Ochtends aankomst in Moskou. Dagexcursie langs hoogtepunten van deze bruisende stad incl. Rode Plein en Kremlin. Transfer naar een 5-sterrenhotel waar u 1 nacht logeert. Afscheidsdiner en receptie in de St.Basilius-kathedraal.

Dag 15 * Moskou - Amsterdam

Na het ontbijt is er tijd om Moskou op eigen gelegenheid te verkennen. Daarna transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met KLM naar Amsterdam.

Inbegrepen


 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class * inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffingen, tenzij anders vermeld.
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek op de data volgens programma
 • 1 nacht in het comfortabele Hotel Hyundai (of gelijkwaardig) in Vladivostok
 • 12 nachten aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express
 • 1 nacht in het luxe 5-sterren Marriott Royal Aurora hotel (of gelijkwaardig) in het centrum van Moskou
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis inclusief wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner, tenzij anders vermeld
 • Alle beschreven excursies o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers en van lokale gidsen tijdens de geplande excursies
 • 24 uur per dag thee, koffie en mineraalwater in de trein
 • Alle fooien
 • Bagageservice in de hotels en op de stations.
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis

Niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Optionele excursies alsmede verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Kosten van visa en lokale vertrekbelastingen op luchthaven
 • Verzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)

Golden Eagle Transsiberian Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Inclusief maaltijden, wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch
 • Een arts reist mee

Compartimenten - Silver Class

De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets kleiner dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Gold Class

De compartimenten in de Gold Class zijn iets ruimer dan de Silver Class-compartimenten. De zitbank kan worden uitegklapt tot 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets groter dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Imperial Suite

De Imperial Suites zijn zeer ruim (twee keer zo groot als de Silver Class-compartimenten) en beschikken over een 2-persoonsbed en aparte zithoek. In de Imperial Suite heeft u een persoonlijke butlerservices. Faciliteiten: Privé-badkamer, fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers, handdoeken en een individueel regelbare airco.

Restaurant

De maaltijden zijn een mix van de Russische en westerse keuken. Wijn en bier aan tafel zijn gratis. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In de bar kunt u heerlijk ontspannen in één van de comfortabele stoelen. De bar is de hele dag geopend. Er is een piano en een kleine collectie boeken en tijdschriften.

Video


Prijzen & boeken

Transsiberië: Vladiwostok - Moskou
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen