Zijderoute: Beijing - Moskou

22-daagse luxe treinreis met de Golden Eagle
 • Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Oezbekistan, China
 • Reis naar unieke en afgelegen plekken
 • Once in a lifetime experience
v.a.
 • € 22675 per persoon
Prijzen & Boeken

Dé trein

 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1-4 - Beijing

Excursies: Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede), de indrukwekkende Verboden Stad, Chinese Muur, Ming Tombes de Hemelse Tempel. Het bezoek aan Beijing wordt afgesloten met een diner in het beste Peking-Eend restaurant van de stad.

Dag 5-6 - Xian

Stadsexcursie langs de hoogtepunten van Xian zoals de Grote Moskee, de 14 km lange stadsmuren, de Trommel- en de Klokketoren, de 64 m hoge Pagode van de Grote Wilde Gans en natuurlijk het wereldberoemde Terracotta-leger.

Dag 7-8 - Dunhuang

Dunhuang is een oase-stadje in de Gobi-woestijn. Bezoek aan de Mogao-grotten (ca. 500 vol muurschilderingen en beelden) ’s Middags bezoek per kameel aan het Meer van de Wassende Maan en de indrukwekkende zandduinen van de Gobi-woestijn.

Dag 9 - Turpan

Bezoek de 'Vlammende Bergen' en het irrigatiesysteem waardoor de barre woestijn door de eeuwen heen fruit en wijn heeft kunnen produceren. Tevens staat er een bezoek aan het museum van Turpan op het programma en een wordt het meer dan 2000 jaar oude plaatsje Jiaohe bezocht.

Dag 10-13 Almaty en Tashkent

Op de grens Kazachstan-China overstap op de Golden Eagle. Stadsexcursies in Tashkent en Almaty. In Almaty lunch in een Kazachse yurt, het traditionele onderkomen van de nomadische bevolking in deze regio. Ontbijt en diner in de trein.

Dag 14 - 15 Bukhara en Merv

Aankomst in het prachtige Bukhara. In 1999 werd –ter gelegenheid van het 2500-jarig bestaan- een groot deel van deze stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Een van de hoogtepunten van onze excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Lunch in een van de vele madrassa’s (fraai gedecoreerde Koranscholen). Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. Bij goed weer is er een barbecuediner op het perron voordat de trein ons weer verder brengt naar Turkmenistan. De volgende ochtend arriveren we in Mary. Vandaar per bus naar de oude stad Merv, ooit ook een bloeiende stad voor de karavanen op de Zijderoute. Merv raakte in de 18e eeuw in verval nadat de Emir van Bukhara het reservoir, dat de bevolking van water voorzag, had laten vernielen. In een straal van 75 vierkante km liggen maar liefst vijf verschillende ommuurde steden waarvan we er één bezoeken. Daarna terugkeer naar de Golden Eagle en vertrek naar Ashgabat.

Dag 16 Ashgabat, Turkmenistan

Ashgabat is de hoofdstad van Turkmenistan en het “Las Vegas van de Karakum”. Deze relatief nieuwe stad werd op last van de in 2006 overleden “president voor het leven”, Sapamurat Turkmenbashi, herbouwd op de ruïnes van de oude Zijderoute stad Konjikala. We zien extravagante fonteinen, gouden koepels en marmeren trottoirs. Na terugkeer in ons “hotel op wielen” gaan we op weg naar het Oezbeekse Khiva. Onderweg maakt de trein een korte stop in Ichoguz voor een bezoek aan de beroemde gaskrater van Darvaza, een spectaculair gezicht, vooral als het donker is.

Dag 17 Khiva, Oezbekistan

’s Middags arriveren we in het 2500 jaar oude Khiva. Deze stad was ooit het kruispunt van de belangrijke handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Khiva bleef lange tijd een voorname en rijke stad. Dat is nog steeds goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad, die met hulp van UNESCO werden gerestaureerd. Lunch en diner aan boord van de trein.

Dag 18-20 Karakum-woestijn, Volgograd, Moskou

Een ontspannen dag terwijl we de Karakum-woestijn in Kazachstan doorkruisen. Vanuit de Golden Eagle kunt u genieten van het imposante landschap. We stoppen hier en daar bij afgelegen dorpjes. Verder kunt u vandaag in de trein een Russische taalles of een lezing bijwonen Aankomst in Volgograd, het vroegere Stalingrad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad in de slag om Stalingrad vrijwel geheel verwoest terwijl honderdduizenden het leven lieten. De Russen konden uiteindelijk het nazileger tegenhouden. Het bleek een keerpunt in de oorlog. We bezoeken het indrukwekkende oorlogsmonument op de Mamayev-heuvel en het oorlogsmuseum Na ruim 11.225 km vanaf Beijing afgelegd te hebben, arriveren we in Moskou en nemen afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning. U logeert 2 nachten in het 5-sterren Marriott Royal Aurora Hotel in het centrum van de stad, op korte loopafstand van het Rode Plein en het Bolsjoi Theater

Dag 21-22 Moskou en terugreis naar Amsterdam

Een uitgebreide stadstour waarbij o.a. het Rode Plein met de Basilius-kathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. U kunt ook kiezen voor een alternatieve excursie, bijvoorbeeld een bezoek aan de Tretyakov Gallerie (Nationaal Museum voor Fijne Kunsten). In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven. In de voormiddag vertrekt u per KLM van Moskou naar Amsterdam. De vliegtijd bedraagt 3 uur en 45 minuten.

Golden Eagle Transsiberian Express


LUXE TREINREIZEN DOOR RUSLAND EN AZIË:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met privé-douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Inclusief maaltijden, wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch
 • Een arts reist mee

Compartimenten - Silver Class

De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets kleiner dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Gold Class

De compartimenten in de Gold Class zijn iets ruimer dan de Silver Class-compartimenten. De zitbank kan worden uitegklapt tot 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. De compartimenten beschikken over een privé-badkamer. De doucheruimte is iets groter dan in de Golden Class-compartimenten. Fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers en handdoeken en een individueel regelbare airco.

Compartimenten - Imperial Suite

De Imperial Suites zijn zeer ruim (twee keer zo groot als de Silver Class-compartimenten) en beschikken over een 2-persoonsbed en aparte zithoek. In de Imperial Suite heeft u een persoonlijke butlerservices. Faciliteiten: Privé-badkamer, fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler. Badjas, slippers, handdoeken en een individueel regelbare airco.

Restaurant

De maaltijden zijn een mix van de Russische en westerse keuken. Wijn en bier aan tafel zijn gratis. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In de bar kunt u heerlijk ontspannen in één van de comfortabele stoelen. De bar is de hele dag geopend. Er is een piano en een kleine collectie boeken en tijdschriften.

Video


Inbegrepen


 • Accommodatie aan boord van de privé-treinen Golden Eagle Trans-Siberian Express en Shangri-La Express
 • Hotelaccommodatie volgens programma
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis inclusief wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner, tenzij anders vermeld
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek -
 • Alle beschreven excursies** o.l.v. Engels sprekende gidsen -
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • 24 uur per dag thee, koffie en mineraalwater in de trein -
 • Alle fooien Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van een arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Reisgids en uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig en wasserij aan boord
 • Visumkosten
 • Reisverzekering (een reisverzekering met werelddekking is verplicht).

Prijzen & boeken

Zijderoute: Beijing - Moskou
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Moskou - Beijing: 22 september t/m 13 oktober 2017
Beijing - Moskou: 26 september t/m 17 oktober 2017

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen