Weimar/Leipzig/Dresden

6-daagse rondreis Duitsland
 • Zesdaagse treinrondreis door 1000 jaar historie
 • Hotel inclusief openbaar vervoerkaart
 • Dresden: kunst- en cultuurhoofdstad van Duitsland
v.a.
 • € 536 1e klas / pers
 • € 445 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Reis door 1000 jaar historie, bruisende steden, comfortabele treinen.

8,6 120 beoordelingen

Een ontzettend leuk en verrassend tripje! Prima georganiseerd en gedocumenteerd. Een aanrader voor iedereen die ontspannen en ongehaast cultuur wil snuiven.

Dag tot dag


Dag 1

Per ICE reist u via Frankfurt en Erfurt naar Weimar, aankomst aldaar halverwege de middag. Weimar is de stad van Goethe en Schiller, idyllische pleinen en steegjes, de zomerresidenties Belvedère en Tiefurt. Verblijf in Hotel Kaiserin Augusta***, tegenover het station.

Dag 2

Dag in Weimar.

Dag 3

In de ochtend per trein naar Leipzig Hbf, het grootste treinstation van Duitsland. Stad van handel en literatuur. Overnachting in hotel Novotel Leipzig City****, bij het Hauptbahnhof.

Dag 4

In de ochtend per trein naar Dresden Hbf. Verblijf in Intercity Hotel Dresden***, naast het Hauptbahnhof, vlakbij het historisch centrum.

Dag 5

Dag in Dresden, het Florence aan de Elbe. Kunst- en cultuurmetropool van Duitsland.

Dag 6

Terugreis per IC-trein via Berlijn naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf/naar elk station in Nederland
 • Zitplaatsreserveringen in ICE/IC-treinen
 • ICE-toeslagen
 • 5 overnachtingen in kamer met douche/wc incl. ontbijt
 • Dresden inclusief onbeperkt gebruik van openbaar vervoer

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/-verlenging in alle plaatsen mogelijk.
 • Verlengingsnachten 2pk p.p.p.n. Weimar v.a. € 38; Leipzig v.a. € 44; Dresden v.a. € 60

Tip
 • Verlenging in Berlijn na verblijf in Dresden: Hotel-Pension Savoy bij de Kurfürstendamm of Amano Grand Central bij het Hauptbahnhof

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 1-persoonskamer periode 1/1-31/3 en 1/7-31/8 € 160, periode 1/4-30/6 en 1/9-31/12 € 180
 • Toeristenbelasting Weimar € 2 p.p.p.d. ter plekke
 • Toeristenbelating Dresden €1,30 p.p.p.d. ter plekke

Korting
 • Weimar extra nacht gratis bij aankomst op zondag
 • Of: Dresden 3e nacht gratis bij aankomst op maandag, dinsdag of zondag tussen 18 december 2016 en 25 april 2017, tussen 25 juni en 29 augustus 2017 en tussen 9 en 29 oktober 2017

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk.

Prijzen & boeken

Weimar/Leipzig/Dresden
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.
8,6

Weimar/Leipzig/Dresden

6-daagse rondreis Duitsland
120 beoordelingen

Hieronder de 35 laatste beoordelingen

9
Caroline Regtuit (Met partner)
januari 2017

Een ontzettend leuk en verrassend tripje! Prima georganiseerd en gedocumenteerd. Een aanrader voor iedereen die ontspannen en ongehaast cultuur wil snuiven.

9
Anoniem (Vrienden)
september 2016

Goed georganiseerd, overzichtelijk in de reisbescheiden aangeboden.

9
Anoniem (Met partner)
september 2016

Goed

9
Petronella Vos (Ouder stel)
september 2016

Aan te bevelen!

9
Jacobus Beelen (Met partner)
september 2016

Uitstekend

9
Anoniem
augustus 2016

Interessante mooie steden.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2016

Punctueel, alles klopte.

8
Rob (Aleen reizend)
augustus 2016

Een interessante reis met name omdat de steden zo verschillend zijn. Ik had het aantal dagen uitgebreid en ook nog Berlijn toegevoegd, dit is zeker aan te raden.

10
Anoniem (Aleen reizend)
augustus 2016

Wat een relaxte reis! Een aanrader!

8
Anoniem (Met partner)
juli 2016

Prachtige reis, mooie steden, veel te zien en goede indruk van de steden gekregen. stasimuseum zeer indrukwekkend

9
Anoniem (Vrienden)
juli 2016

Samen met mijn vader een prachtige rondreis door (Oost) Duitsland gemaakt met een verlening in Berlijn. Het reizen per trein was prima te doen en ook de afstanden waren prima te overbruggen. Hotels waren praktisch tegenover de stations gelegen; in 1 woord was de reis GEWELDIG

9
Anoniem (Ouder stel)
juli 2016

Prima, leuke reis, van een rustig, bijna dorps Weimar, via Leipzig, Dresden (beiden iets drukker), naar het wereldse Berlijn.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2016

Alles prima geregeld. wij zijn een dag langer in Weimar en Leipzig gebleven en ook een nacht in Berlijn doorgebracht. anders is er te weinig tijd om de steden goed bekijken.

9
Rudolf van Kampen (Met partner)
juni 2016

Heerlijk om met zoveel vrijheid vakantie te vieren, terwijl het verblijf en de reis al wel vastliggen.

9
Johannes van den Ber (Met partner)
maart 2016

prima geregelde reis

9
Anoniem (Ouder stel)
februari 2016

Prima goed georganiseerde reis. Alles verliep vlot. Hotels dicht bij het station en op loopafstand van het centrum. Drie boeiende steden met ieder hun eigen identiteit. Een reis die ik zeker kan aanbevelen.

8
Anoniem (ouder stel)
juli 2015

Prachtige reis, veel te zien. Improvisatietalent is soms wel nodig, meerdere keren treindienstverstoring door oorzaken buiten DB (zelfdodingen)

8
Anoniem (ouder stel)
juli 2015

We hebben genoten! Hotels dicht in de buurt van station. Mede door jullie en het prima weer dat we hebben gehad is het een onvergetelijke reis geworden! Uit Weimar een bezoek gebracht aan Buchenwald, erg indrukwekkend! De openbaar vervoerkaart in Dresden was geweldig om te hebben.

7
Anoniem (individuele reiziger)
juni 2015

Goed verzorgd, zeer uitgebreide reisinformatie (hotelbeschrijving, treinreis overzichten, infomatie over de steden). Mooie reis, heb echt genoten!

9
Anoniem (vriendengroep)
mei 2015

Goed geholpen met informatie over treinstaking. Leuke reis, zou overnachting in Berlijn zeker aanraden, anders zit je wel heel lang in de trein.

8
Anoniem (ouder stel)
mei 2015

Heel goed verzorgd, goede locaties, prettig reisschema. Helaas veel gesloten op maandag, daardoor bijv. Goethehuis niet kunnen bezoeken. 1 Overnachting in Leipzig jammer, daardoor strenge keuzes moeten maken over wat te bezichtigen. Dresden is een prachtige stad. Uitstekende hulp bij het plannen van onze terugreis i.v.m. de treinstaking. Helaas viel het nieuwe reisschema in het water door grote treinproblemen. Uiteindelijk 13,5 uur gedaan over de reis naar huis.

9
Jan M (ouder stel)
augustus 2014

We hebben een heel mooie reis gemaakt met in iedere stad heel bijzondere dingen om te zien, zeker waar het de geschiedenis van Europa betreft.

8
Anoniem (individuele reiziger)
augustus 2014

Prima. Wel jammer vond ik dat ik op zondag in Weimar was, bijzonder weinig te doen. Had deze dag liever besteed in Leipzig, een verrassende stad. Maar dat is een keuze. Voor de rest is het een prima pakket.

9
Anoniem (ouder stel)
augustus 2014

Fijne reis en heel goed georganiseerd

10
Anoniem (vriendengroep)
augustus 2014

Veelzijdig, interessant, alles goed geregeld

10
Anoniem
juli 2014

Interessante steden met boeiende historie, een mooie ensemble

8
Anoniem (ouder stel)
juli 2014

Afgezien van de heen- en terugreis was het een perfecte vakantie. Op de heenreis ging het al mis in Rotterdam. Trein defect. Mededeling dat alles in het werk werd gesteld om de zaak zo snel mogelijk te repareren. Nee, dus. Na een kwartier kregen we te horen dat we naar een andere trein moesten. Toen we daarmee eenmaal gingen rijden, was het al duidelijk dat we de volgende trein zouden missen. Bij de controle van de kaartjes werd gezegd dat we maar een eerdere trein hadden moeten nemen. Wij: ja, maar die was defect. Controleur: weet ik niets van. Ik zal kijken wat ik voor u kan doen. Niets meer van gehoord.
Trein in Utrecht daadwerkelijk gemist. Door NS Service aldaar nieuw reisprogramma opgesteld. In een van de twee vervangende treinen airco kapot. Uiteindelijk 4 uur later op eindbestemming. Daarna 6 dagen geen problemen. Maar toen terug. Trein 1: voorspoedig. Trein 2: problemen op het spoor. Klein uur vertraging. En ook hier weer airco-problemen. Controleur in Nederland: u kunt in Amsterdam dezelfde trein nemen, alleen dus een uur later. Komen we daar. Die trein uitgevallen.
Rennen van perron naar perron. En zo werd het later en later.

8
Pierre P (ouder stel)
juli 2014

Het was een leuke reis langs een aantal zeer interessante steden. Alles was vooraf goed georganiseerd dus het liep allemaal zonder problemen. Achteraf gezien hadden we een dag langer in Berlijn moeten blijven, maar daar komen we nog wel een keer terug.

9
Anoniem (individuele reiziger)
juli 2014

Prachtige reis met erg warm weer.

Anoniem (individuele reiziger)
juni 2014

Zéér tevreden ben ik vandaag huiswaarts gekeerd.
alles was tot in de puntjes voorbereid en aangeleverd.....
de tijd in Weimar was tekort. Ik heb toen besloten om de derde dag in ieder geval in Weimar te blijven, zodat ik het Bauhaus en de Amaliabibliotheek nog kon bezoeken. Dat was een goede keuze. Ik heb Leipzich dus ingekort en vooral op hoofdpunten bekeken. Dat beviel en zo kon ik de volgende dagen alle aandacht aan Dresden besteden. Jammer, maar dat ligt buiten de organisatie was ik in elke stad te vroeg/ te laat om een uitvoering bij te wonen. Geweldige rondreis. Een aanrader!!

9
Anoniem (ouder stel)
juni 2014

Leuke reis, veel gezien, alles goed geregeld

8
Johan P (ouder stel)
mei 2014

Ik vond het een prima reis. Een belangrijk minpunt was het feit,dat de trein vanuit Amsterdam eerder vertrokken was dan in de reisbeschrijving was aangegeven. Hierdoor was onze start niet prettig,omdat we ruim twee uur in Amsterdam moesten wachten en ruim drie uur later dan aangegeven in Weimar konden komen. Met vertraging kan je rekening houden, maar je ga er toch niet vanuit dat de trein 20 min. eerder vertrekt. Dit werd ook niet omgeroepen op het station,terwijl wij er nota bene wel al waren!

8
Henriet L (vriendengroep)
mei 2014

De Dresdencard was een mooie aanvulling.

Een stadgids voor een eerste verkenning in iedere stad zou ook een aanvulling op het aanbod kunnen zijn.

8
Anoniem (ouder stel)
april 2014

comfortabel en ontspannen, met goed te bereiken hotels

9
Anoniem (ouder stel)
februari 2014

Gewoon voortreffelijk