Monti e Mare

Gouden Genieters
 • Bernina Express: De mooiste Alpen-oversteek per trein.
 • Cinqueterre: 5 autentieke dorpen aan steile rotskust - door spoorlijn verbonden
 • Boten Vierwoudstedenmeer: pure schoonheid
v.a.
 • € 898 1e klas / pers
 • € 699 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Bernina Express via 2253 m naar 429 m, van gletsjers naar palmbomen. Lago di Como: bellissimo. Cinqueterre: 5 authentieke dorpen aan steile rotskust: door spoorlijn verbonden. Hier kun je niet met eigen vervoer komen, alleen per trein.

Dé trein

 • Bernina Express langs gletsjers
 • Boottocht over het Comomeer en Vierwoudstedenmeer
 • Langs de spectaculaire Ligurische kust

Dag tot dag


Dag 1

Per rechtstreekse ICE vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Basel. Overstap naar Chur en met de Rhätische Bahn naar Bergün op 1350 meter hoogte aan de Albulaspoorlijn. Overnachting in 3-sterren hotel in Bergün nabij het treinstation.

Dag 2

Met de Bernina Express, de mooiste Alpen-oversteek, langs gletsjers en Alp Grüm naar Tirano in Italië. Via keertunnels en over talloze viaducten slingert de Bernina Express omhoog naar de Bernina pass op 2253 meter hoogte. De afdaling naar 429m is heel bijzonder met als hoogtepunt het keerviaduct van Brusio. Mogelijkheid tot het bijboeken van een overnachting in het alleen per trein te bereiken Alp Grüm, zie extra's. Overnachting in 3-sterren hotel in Colico aan het Comomeer.

Dag 3

Boottocht over het Comomeer vanuit Colico naar Como langs prachtige dorpjes. Per trein vanuit Como via Milaan en Genua naar Cinqueterre, spectaculaire route langs de Ligurische kust. Verblijf in Riomaggiore of Corniglia (2 nachten in zelfde hotel).

Dag 4

Dag naar eigen invulling in Cinqueterre. Gelegenheid tot het bezoeken van de schilderachtige dorpen geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid mooie boot- en wandeltochten te maken langs de indrukwekkende kust.

Dag 5

Via Monterosso en Milaan naar het mediterraan ogende meer van Lugano in Zwitserland. Verblijf in Lugano in een 3-sterren hotel (mooi uitzicht) bij het station op loopafstand van het centrum en het meer van Lugano. Mogelijkheid tot bijboeken van overnachting in Milaan, zie extra's.

Dag 6

Terugreis door Zwitserland over de Gotthard route. Keuze om in de ochtend te vertrekken en per boot over het prachtige Vierwoudstedenmeer (Flüelen - Luzern) en vervolgens per trein naar Basel of later in Lugano te vertrekken en per trein langs het Vierwoudstedenmeer naar Basel (rechtstreekse trein) . Vanaf Basel per rechtstreekse ICE terug naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treintickets vanaf/naar elk station in Nederland voor route zoals omschreven
 • Toeslagen en zitplaatsreserveringen ICE, IC en EC-treinen
 • Boottochten Lago di Como en Vierwoudstedenmeer
 • Toeslag en reservering Bernina Express in panoramarijtuig
 • 5 nachten in ***-hotels obv 2-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijtbuffet
 • Uitgebreide reisbeschrijvingen

Toeslag/korting


Toeslag/korting
 • 1e klas: €199 p.p.
 • Toeslag 1-persoonskamer: €229 p.p.
 • Reisonderbreking/verlenging in alle plaatsen mogelijk, ook in Alp Grüm (gesloten van 16/04 - 13/05) en Milaan
 • Kinderen (t/m 14 jaar) betalen €199,- indien ze bij twee volwassenen (volbetalenden) op de kamer slapen

Vertrekdata


Boeken: Van 23 maart t/m 30 juni 2017. Reizen: Van 20 april t/m 31 oktober 2017. Vertrek dagelijks mogelijk.

Meer informatie


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via vakanties@treinreiswinkel.nl

Prijzen & boeken

Monti e Mare
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's

Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Bouwsteen Alp Grüm (gesloten 20/04 - 13/05)

Tussen Tirano en St Moritz ligt deze unieke plek in de Alpen met adembenemend uitzicht op 2092 meter hoogte. Alleen per trein te bereiken, stop van de Bernina Express. Recent is na een grondige renovatie Alp Grüm Albergo Ristorante in het traditierijke stationsgebouw heropend. Mooie kleurrijke, frisse kamers met een geweldig uitzicht. Heerlijke berggastronomie. Zonneterras aan twee kanten. Uitzicht op het Val Poschiavo en de Palü Gletscher. Immense rust tussen de majesteuze bergwereld en alpenweiden.
Veel leuke wandelingen: Via Belvedere langs de spoorlijn naar Ospizio Bernina (terug per trein), naar de voet van de Palü Gletscher (via kleine tunneltjes) of naar Cavaglia en terug per trein. Bezoek hier de bijzondere Gletschertuin, rondleidingen zijn aan te raden. Of neem de trein naar Diavolezza voor een prachtige wandeling naar Livigno, terug per bus.

Bouwsteen bestaande uit 1 overnachting in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijt. Hotel geopend vanaf begin december tot begin april en vanaf half mei tot eind oktober (gesloten van 16/04 - 13/05).

vanaf € 95 p.p.p.n.

Onderbreking Milaan (1 nacht)

Prima hotel met verzorgde kamers en aantrekkelijke tarieven, op 5 minuten lopen van Milano Centrale. Een uitstekend startpunt om het historische cemtrum van Milaan te ontdekken.

vanaf €60 p.p. per nacht