Golden Pass en Chocoladetrein

5-daagse rondreis Zwitserland
 • Inclusief Rochers de Naye (2042 m)
 • Gran-Vue plaatsen voorin
 • Uitbreiding chocoladetrein
v.a.
 • € 798 1e klas / pers
 • € 648 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

5-daagse rondreis met de Golden-Pass-panoramatreinen Montreux-Interlaken en Interlaken-Luzern. Inclusief bezoek aan Rochers de Naye (2042 m). Uitbreiding met Chocoladetrein mogelijk.

8 2 beoordelingen

zeer mooie reis met verblijf te Lausanne en Lauterbrunnen; dagexcursie met chocoladetrein is een aanrader

Dag tot dag


Dag 1

Per ICE naar Basel, mooi Juratraject naar Lausanne. Verblijf in Hotel AlaGare (2 nachten).

Dag 2

Met de tandradbaan naar de Rochers de Naye (2042 m), grandioos uitzichtpunt boven het Meer van Geneve op o.a. de Mont Blanc en Jungfrau. Bezoek de marmottententoonstelling en de unieke marmottentuin.

Dag 3

Reis met de Golden Pass Panoramic: De panoramaramen zijn extra groot. het voorbijtrekkende landschap is een onvergetelijke ervaring. In Zweisimmen overstap naar Interlaken. In de middag mogelijkheid voor uitstapje naar bijvoorbeeld Mürren of de Harder Kulm. Verblijf in City Hotel Oberland.

Dag 4

Met de nieuwe panoramatreinen Interlaken-Luzern Express langs 5 meren en over de Brünigpas naar Luzern. Hotel vlakbij het station. In de middag mogelijkheid voor Gouden Rondrit per boot/steilste kabelbaan naar de Pilatus.

Dag 5

Tijd voor Luzern, het Verkehrshaus of boottocht. In de middag per ICE via Basel naar Nederland.

Inbegrepen


 • Treintickets elk station in Nederland - Zwitserland vv
 • Zitplaatsreserveringen en toeslagen ICE
 • Alle treinreizen in Zwitserland
 • 4 nachten logies/ontbijt in kamer met douche/wc
 • Reservering/toeslag Golden Pass Panoramic in panoramarijtuig (1e klas Gran Vue-plaatsen)
 • Excursie Rochers de Naye (2042 m)
 • 50% korting op overige trein-/bus-/boottickets

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • Excursie Chocoladetrein (in mei, juni mogelijk op maandag t/m donderdag; sept, okt op maandag, woensdag en donderdag; juli en augustus dagelijks)+1 extra nacht Lausanne en treinretour naar Montreux €142 p.p.
 • Excursie Interlaken-Harder Kulm vv, €14,50 p.p.
 • Excursie Interlaken-Jungfraujoch (3454 m) vv, €97 p.p.
 • Excursie Luzern Gouden Rondrit Pilatus, €49 p.p.

Uitbreiding


Verlenging
 • Verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie voor prijzen de boekingsmodule.
 • Reisonderbreking Freiburg (Breisgau) om de heenreis in twee delen te splitsen, prijzen: zie boekingsmodule
 • Verlenging Basel na laatste dag, Hotel*** direct bij Basel SBB, prijzen: zie boekingsmodule

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk

Prijzen & boeken

Golden Pass en Chocoladetrein
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reisonderbreking Freiburg in Breisgau (1 nacht)

Onderbreek de heenreis in Freiburg (Breisgau), deze fraaie stad ligt aan de voet van het Zwarte Woud en heeft een mooi historisch centrum.  Zowel de ICE als de CityNightLine stoppen hier (circa een uur voor aankomst in Basel). U verblijft in het InterCityHotel direct naast het centraal station. Lokaal openbaar vervoer is inbegrepen bij uw verblijf. De volgende dag reist u door naar uw bestemming in Zwitserland, zo splitst u de heenreis in twee kortere delen.

vanaf € 59 p.p.p.n.

Bouwsteen Chocoladetrein

Leer alles over het maken van chocolade. Vanuit Montreux per Belle Epoque-trein naar Gruyères en de Nestlé-fabriek in Broc. Bouwsteen inclusief entrees, bustransfer, koffie en croissant, chocoladeproeverij. Inclusief 1 extra overnachting in Lausanne (noodzakelijk) en treinretour Lausanne-Montreux vv.

Vertrek

Rijdagen van de Chocoladetrein:
mei, juni, september en oktober: maandag, woensdag en donderdag
juli en augustus: dagelijks

va € 142 pp

Excursie Jungfraujoch (3454 m)

Het treinstation Jungfraujoch is met 3454 m hoogte boven zeeniveau het hoogst gelegen treinstation in Europa. Neem de tijd en geniet van deze bijzondere excursie, de reisduur heen- en terug is ca. 5 uur. De Wengernalpbahnen vertrekken vanuit Lauterbrunnen en Grindelwald naar de Kleine Scheidegg (te bereiken vanuit Interlaken Ost met de Berner Oberlandbahnen, altijd directe aansluiting). Leuk om te doen: heen vanuit Lauterbrunnen en terug via Grindelwad. De route via Wengen begint al spectaculair met uitzicht op de watervallen in het Lauterbrunnendal. Na het passeren van de boomgrens duiken de imposante toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau op. Na een overstap op de Kleine Scheidegg (ivm grandioos uitzicht een mooie plek voor een stop) rijdt de Jungfraubahn onder de indrukwekkende Eigernordwand door en via het station Eigergletscher op 2320m door een tunnel naar het Jungfraujoch op 3454m. Bij de stops in Eigerwand en Eismeer is er tijd om van dit ongeloofelijke uitzicht te genieten.

Op het Jungfraujoch (in ticketprijs inbegrepen) is er het 360graden panorama binnen, buiten het uitzichtplatform "Sphinx" en het Ijspaleis in de gletsjer. Fascinerend is het uitzicht over de Aletschgletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Het hele jaar door is er "Snow Fun" (tegen betaling): slede rijden, skiën en snowboarden, tyrolienne/kabelbaan over gletsjer spleten. Gletsjerbar. Heel bijzonder: een wandeling naar de Mönchsjochhütte, de hoogstgelegen Zwitserse beheerde berghut, looptijd ca een uur, bergschoenen nodig.

Normale prijs Jungfraujoch excursie € 152 p.p.

€97 p.p.

Excursie Harder Kulm

Met de kabeltrein naar de Harder Kulm, direct boven Interlaken op 1322 meter. Prachtig uitzicht op de Jungfrau, Thunersee en Brienzersee. Panorama-restaurant.
De Harderbahn rijdt dagelijks tussen 18 april en 26 oktober van 09.00 tot 18.30, in juli en augustus tot 21.20.

€14,50 p.p.

Pilatus gouden rondrit

Met de steilste kabelspoorweg ter wereld naar de top van de Pilatus op 2132m. Vanuit Luzern per boot naar Alpnachstad (reisduur een uur). Overstap op de kabelbaan-thriller, rijdt al meer dan 100 jaar veilig naar de bergtop.  Top uitzicht over de Alpen en het Vierwoudstedenmeer. Met de kabelbaan terug naar Krienz en met de trolleybus naar Luzern.

Met STS ticket € 49 p.p., zonder STS ticket € 98 p.p.

Vertrek 5 mei t/m 22 oktober 2016.

€ 49 p.p
8

Golden Pass en Chocoladetrein

5-daagse rondreis Zwitserland
2 beoordelingen

Hieronder de 2 laatste beoordelingen

9
Anoniem (Aleen reizend)
juli 2016

zeer mooie reis met verblijf te Lausanne en Lauterbrunnen; dagexcursie met chocoladetrein is een aanrader

7
Anoniem (Vrienden)
juli 2016

We gingen met ICE naar Basel en daarna door (via Bern, maar had eigenlijk via Biel gemoeten) naar Lausanne. Maar beter zou zijn geweest om met Thalys en TGV via Parijs naar Geneve te gaan.