Graubünden en Bernina Express winterreis

6-daagse rondreis Zwitserland
 • Gezellig hotel in Graubünden
 • Dagexcursie Bernina Express
 • Authentiek dorp direct aan de Albula spoorlijn
v.a.
 • € 774 1e klas / pers
 • € 619 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Zesdaagse reis (1 nacht gratis), dagexcursie Bernina Express, meer dan 100 jaar Bernina Express, gezellig hotel in Graubünden. Authentiek dorp direct aan de Albula spoorlijn.

8 1 beoordeling

De reis heeft aan alle verwachtingen voldaan. Wij vonden het prettig om op 1 lokatie te verblijven en van daaruit de desbetreffende treinreizen te doen.

Dag tot dag


Dag 1

Per ICE reist u via Basel en Chur naar Bergün. Verblijf in hotel Albula*** of het Kurhaus Bergün*** op 1350 meter hoogte. Beide hotels zijn gelegen op loopafstand van het treinstation van de Rhätische Bahn. Bergün is een echt authentiek Graubünden's bergdorp. Veel wandel- en excursiemogelijkheden.

Dag 2 - 4

Verblijf in Bergün. Voor uitstapjes ontvangt u 50% reductie op bus- en treintickets op alle dagen. Op dag 3 reis met de Bernina Express naar Tirano (inbegrepen).

Dag 5

Extra gratis dag Bergün. Ook vandaag kunt u nog een uitstapje maken (50% reductie).

Dag 6

Via Chur naar Basel SBB en met directe ICE naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Zwitserland
 • Zitplaatsreserveringen in ICE
 • ICE-toeslagen
 • Reservering en toeslag in Bernina Express
 • 50% korting op extra bus- en treintickets tijdens uw verblijf
 • 5 nachten logies en ontbijt in Bergün in 2pk met douche/wc

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Verlengingsnacht v.a. € 62 p.p.p.n. obv 2pk en € 72 p.p.p.n. obv 1pk
 • Reisonderbreking Freiburg (Breisgau) om de heenreis in twee delen te splitsen, prijzen: zie boekingsmodule
 • Verlenging Basel na laatste dag, Hotel*** direct bij Basel SBB, prijzen: zie boekingsmodule

Toeslag/korting


Toeslag
 • Vijf nachten verblijf in Hotel Kurhaus (mooi Jugendstil hotel, vlakbij station), zie boekingsmodule voor toeslag
 • Halfpension Hotel Albula € 29 p.p.p.n. / Kurhaus €34 p.p.p.n.
 • Bahnmuseum Albula in Bergün, €11 p.p.

Korting
 • Kinderarrangenments prijs 2e en 1e klas: 0 t/m 4 jaar €120, 5 t/m 14 jaar € 182 (indien kamer gedeeld wordt met 2 volwassenen)

Vertrek


 • vertrek mogelijk tot aan 21 maart 2017

Prijzen & boeken

Graubünden en Bernina Express winterreis
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar
Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reisonderbreking Freiburg in Breisgau (1 nacht)

Onderbreek de heenreis in Freiburg (Breisgau), deze fraaie stad ligt aan de voet van het Zwarte Woud en heeft een mooi historisch centrum.  Zowel de ICE als de CityNightLine stoppen hier (circa een uur voor aankomst in Basel). U verblijft in het InterCityHotel direct naast het centraal station. Lokaal openbaar vervoer is inbegrepen bij uw verblijf. De volgende dag reist u door naar uw bestemming in Zwitserland, zo splitst u de heenreis in twee kortere delen.

vanaf € 59 p.p.p.n.

Bergün Bahnmuseum Albula

In 2012 werd in de voormalige loods van het station van Bergün het Bahnmuseum geopend. Bijzonder creatief met prachtige verhalen van medewerkers rond het spoor, veel “doe-dingen”, zeer de moeite waard. Genomineerd voor European Museum of the Year 2014.Je zou een dergelijk museum in een hoofdstad verwachten, en niet in een piepklein Zwitsers plaatsje. Entreeticket via Treinreiswinkel met 21% korting. Het museum is op maandag gesloten, dinsdag t/m zondag open van 10 tot 17 uur. We raden aan om minimaal 3 uur voor het museumbezoek uit te trekken.

€ 11 p.p.

Bouwsteen Alp Grüm

Tussen Tirano en St Moritz ligt deze unieke plek in de Alpen met adembenemend uitzicht op 2092 meter hoogte. Alleen per trein te bereiken, stop van de Bernina Express. Recent is na een grondige renovatie Alp Grüm Albergo Ristorante in het traditierijke stationsgebouw heropend. Mooie kleurrijke, frisse kamers met een geweldig uitzicht. Heerlijke berggastronomie. Zonneterras aan twee kanten. Uitzicht op het Val Poschiavo en de Palü Gletscher. Immense rust tussen de majesteuze bergwereld en alpenweiden.
Veel leuke wandelingen: Via Belvedere langs de spoorlijn naar Ospizio Bernina (terug per trein), naar de voet van de Palü Gletscher (via kleine tunneltjes) of naar Cavaglia en terug per trein. Bezoek hier de bijzondere Gletschertuin, rondleidingen zijn aan te raden. Of neem de trein naar Diavolezza voor een prachtige wandeling naar Livigno, terug per bus.

Bouwsteen bestaande uit 1 overnachting in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijt. Hotel geopend vanaf begin december tot begin april en vanaf half mei tot eind oktober

vanaf € 95 p.p.p.n.
8

Graubünden en Bernina Express winterreis

6-daagse rondreis Zwitserland
1 beoordeling

Hieronder de 1 laatste beoordelingen

8
Johannes van Laatum (Met partner)
maart 2016

De reis heeft aan alle verwachtingen voldaan. Wij vonden het prettig om op 1 lokatie te verblijven en van daaruit de desbetreffende treinreizen te doen.