Monti e Mare

Gouden Genieters individuele rondreis
 • Bernina Express: De mooiste Alpen-oversteek per trein.
 • Cinqueterre: 5 autentieke dorpen aan steile rotskust - door spoorlijn verbonden
 • Boten Vierwoudstedenmeer: pure schoonheid
v.a.
 • € 898 1e klas / pers
 • € 699 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Bernina Express via 2253 m naar 429 m, van gletsjers naar palmbomen. Lago di Como: bellissimo. Cinqueterre: 5 authentieke dorpen aan steile rotskust: door spoorlijn verbonden. Hier kun je niet met eigen vervoer komen, alleen per trein.

8,3 9 beoordelingen

De reis was heel mooi en comfortabel

Dag tot dag


Dag 1

Per rechtstreekse ICE vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Basel. Overstap naar Chur en met de Rhätische Bahn naar Bergün op 1350 meter hoogte aan de Albulaspoorlijn. Overnachting in 3-sterren hotel in Bergün nabij het treinstation.

Dag 2

Met de Bernina Express, de mooiste Alpen-oversteek, langs gletsjers en Alp Grüm naar Tirano in Italië. Via keertunnels en over talloze viaducten slingert de Bernina Express omhoog naar de Bernina pass op 2253 meter hoogte. De afdaling naar 429m is heel bijzonder met als hoogtepunt het keerviaduct van Brusio. Mogelijkheid tot het bijboeken van een overnachting in het alleen per trein te bereiken Alp Grüm, zie extra's. Overnachting in 3-sterren hotel in Colico aan het Comomeer.

Dag 3

Boottocht over het Comomeer vanuit Colico naar Como langs prachtige dorpjes. Per trein vanuit Como via Milaan en Genua naar Cinqueterre, spectaculaire route langs de Ligurische kust. Verblijf in Riomaggiore of Corniglia (2 nachten in zelfde hotel).

Dag 4

Dag naar eigen invulling in Cinqueterre. Gelegenheid tot het bezoeken van de schilderachtige dorpen geplaatst op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid mooie boot- en wandeltochten te maken langs de indrukwekkende kust.

Dag 5

Via Monterosso en Milaan naar het mediterraan ogende meer van Lugano in Zwitserland. Verblijf in Lugano in een 3-sterren hotel (mooi uitzicht) bij het station op loopafstand van het centrum en het meer van Lugano. Mogelijkheid tot bijboeken van overnachting in Milaan, zie extra's.

Dag 6

Terugreis door Zwitserland over de Gotthard route. Keuze om in de ochtend te vertrekken en per boot over het prachtige Vierwoudstedenmeer (Flüelen - Luzern) en vervolgens per trein naar Basel of later in Lugano te vertrekken en per trein langs het Vierwoudstedenmeer naar Basel (rechtstreekse trein) . Vanaf Basel per rechtstreekse ICE terug naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treintickets vanaf/naar het door u aangegeven station in Nederland voor route zoals omschreven
 • Toeslagen en zitplaatsreserveringen ICE, IC en EC-treinen waar mogelijk
 • Boottochten Lago di Como en Vierwoudstedenmeer
 • Reservering Bernina Express in panoramarijtuig (op 1 reisdag)
 • Overnachtingen in 3-sterren hotels obv 2-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijtbuffet
 • Uitgebreide reisbeschrijvingen

Toeslag/korting


Toeslag/korting
 • 1e klas: €199 p.p.
 • Toeslag 1-persoonskamer: €229 p.p.
 • Reisonderbreking/verlenging in alle plaatsen mogelijk, ook in Alp Grüm (gesloten van 16/04 - 13/05) en Milaan
 • Kinderen (t/m 14 jaar) betalen €199,- indien ze bij twee volwassenen (volbetalenden) op de kamer slapen

Vertrekdata


20 april t/m 31 oktober 2017.
Vertrek dagelijks mogelijk.

Meer informatie


Algemeen
De rondreis Monti e Mare is een individuele rondreis. Met de uitgebreide reisbescheiden reist u op eigen gelegenheid per trein over het traject. De reisbescheiden bestaan onder andere uit overzichtelijke reisschema's van de betreffende treinverbindingen en routebeschrijvingen om vanaf het station bij de hotels te komen.

Hotels
Alle hotels liggen op korte loopafstand van de stations. De accommodatie in Riomaggiore ligt op ongeveer 750 meter van het treinstation maar is per bus (op eigen kosten) te bereiken. Per verblijfsplaats staat er op het boekingsformulier één accommodatie weergegeven die wij standaard voor u aanvragen bij boeking. Indien dit betreffende hotel vol zit zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u boeken in dezelfde plaats.

Het is op elke verblijfplaats mogelijk om één of meerdere nachten te verlengen. Ook op enkele plaatsen op de route kunt u een extra nacht bijboeken zoals Luzern of Freiburg (Duitsland) zodat u minder lang in de trein zit.

Treinverbindingen
Bij alle treinverbindingen is rekening gehouden met voldoende overstaptijd. Indien u specifieke aanvullende wensen heeft (meer overstaptijd), is dat altijd bespreekbaar (vooraf doorgeven a.u.b.). Voor alle treinen ontvangt u waar mogelijk zitplaatsreserveringen. Op de regionale treinen is een reservering niet mogelijk en kunt u zelf een plek uitzoeken om te gaan zitten.
Treintickets zijn geldig vanaf en tot het door u opgegeven treinstation in Nederland. Indien u vanuit het zuiden van Nederland vertrekt is het mogelijk om op de ICE in Keulen te stappen.
De afstand van de pier in Como waar de ferry aankomt naar het treinstation van Como is ongeveer 1 kilometer. Er rijden regelmatig (elke 10 a 15 minuten) bussen tussen de pier en het station (buskaartje kost enkele Euro's / niet inbegrepen).

De afhandelingstijd bedraagt gemiddeld 3 werkdagen.


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via vakanties@treinreiswinkel.nl

Prijzen & boeken

Monti e Mare
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's

Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Let op: het bijboeken van één of meerdere overnachtingen in Milaan is niet mogelijk in periode 08/09 - 19/09 i.v.m. diverse beurzen.

NB op zaterdag 9 en zondag 10 september is de aankomsttijd in Bergün 20:14u. (i.v. werkzaamheden).

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Bouwsteen Alp Grüm

Tussen Tirano en St Moritz ligt deze unieke plek in de Alpen met adembenemend uitzicht op 2092 meter hoogte. Alleen per trein te bereiken, stop van de Bernina Express. Recent is na een grondige renovatie Alp Grüm Albergo Ristorante in het traditierijke stationsgebouw heropend. Mooie kleurrijke, frisse kamers met een geweldig uitzicht. Heerlijke berggastronomie. Zonneterras aan twee kanten. Uitzicht op het Val Poschiavo en de Palü Gletscher. Immense rust tussen de majesteuze bergwereld en alpenweiden.
Veel leuke wandelingen: Via Belvedere langs de spoorlijn naar Ospizio Bernina (terug per trein), naar de voet van de Palü Gletscher (via kleine tunneltjes) of naar Cavaglia en terug per trein. Bezoek hier de bijzondere Gletschertuin, rondleidingen zijn aan te raden. Of neem de trein naar Diavolezza voor een prachtige wandeling naar Livigno, terug per bus.

Bouwsteen bestaande uit 1 overnachting in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC inclusief ontbijt. Hotel geopend vanaf begin december tot begin april en vanaf half mei tot eind oktober (gesloten van 16/04 - 13/05).

vanaf € 95 p.p.p.n.

Onderbreking Milaan (1 nacht)(niet mogelijk in periode 08/09 - 19/09 i.v.m. diverse beurzen)

Prima hotel met verzorgde kamers en aantrekkelijke tarieven, op 5 minuten lopen van Milano Centrale. Een uitstekend startpunt om het historische cemtrum van Milaan te ontdekken.

vanaf €60 p.p. per nacht
8,3

Monti e Mare

Gouden Genieters individuele rondreis
9 beoordelingen

Hieronder de 9 laatste beoordelingen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

De reis was heel mooi en comfortabel

9
Anoniem (Met partner)
juni 2017

prima georganiseerd. De twee boottochten over Como- en Vierwoudstedenmeer waren ook super! (vooral de laatste)

9
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Een interessante en boeiende treinreis.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2017

een prachtige reis

8
Anoniem (Met partner)
juni 2017

mooie landschappen, treinen, boten en hotels

9
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Het was wel fijn om af en toe een rustdag te hebben, wij hadden bv. 2 dagen in Alp Gruem en 2 dagen in Riomaggiore. Het was dat wij al diverse keren in Milaan zijn geweest, maar anders was daar een stop ook goed geweest.

8
Anoniem (Met partner)
mei 2017

Vooral het Zwitserse deel van de reis is meer dan prachtig. Mooie afwisseling van treinen, trajecten en overnachtingslocaties. Als het even kan zeker de extra nacht op Alp Grüm meenemen!

8
Johanna Joosse (Met partner)
mei 2017

Een fantastische reis

8
Johannes Tesselaar (Met partner)
april 2017

mooie gevarieerde reis