Met de trein naar Krakau en/ofAuschwitz

De voordeligste treintickets

Reisomschrijving

Krakau is goed bereikbaar per trein vanuit Nederland. Amsterdam-Krakau is mogelijk met slechts twee keer overstappen. De route is een echt treinavontuur. De beste reismogelijkheid met de trein naar Krakau is om eerst met de comfortabele Euronight nachttrein vanuit Duisburg of Keulen naar Warschau te reizen. Aansluitend vertrekt een Poolse Intercity naar Krakau. U vertrekt vanuit Nederland vroeg in de avond en komt rond 14.00 uur aan in Krakow.

Auschwitz

Vanuit Krakow vertrekt zeer regelmatig een regionale trein naar Oswiecim, het station voor Auschwitz en Birkenau. De treinreis vanuit Krakau duurt circa 2 uur. Vanuit het station van Oswiecim liggen Auschwitz en Birkenau op loopafstand.

Route

Als u met de nachttrein via Warschau reist en per Intercity door naar Krakow, heeft u vanaf Warschau urenlang uitzicht over weidse Poolse  vlaktes.

Stations in Krakau

Krakau heeft één hoofdstation. Dit station ligt aan de rand van het centrum. Er zijn veel winkels en restaurantjes. Het centrale plein ligt op 10 minuten lopen en de burcht is op ongeveer 15 minuten loopafstand gelegen. 

In Krakau  bieden we mooie en betaalbare hotels aan in combinatie met een treinreis. Voor meer informatie zie Stedentrips Krakau.

Tarieven

Vanaf € 68 p.p. per enkele reis.

Hoe eerder geboekt, hoe voordeliger.