Hoe gebruik je je pas?Controle gegevens

Wanneer je Interrail Pass arriveert is het altijd goed om alle gegevens nog eens te controleren om er zeker van te zijn dat ze correct zijn.

 

Als er fouten in de afgedrukte gegevens staan is de Interrail Pass niet geldig om mee te reizen. Neem in dit geval contact op met de Treinreiswinkel.

 

 

 

N.B. Op de achterkant van de Interrail pas is een barcode die gebruikt kan worden om de poortjes te openen op de Nederlandse treinstations.

 

 

Waar geldig?

Met je pas kun je met alle nationale spoorwegen en veerbootmaatschappijen reizen die deelnemen aan het Interrail product. 

Bekijk de lijst met spoorwegmaatschappijen waar de Interrail pas geldt.

 

Een Interrail Global Pass is geldig in alle 30 deelnemende landen. Je kunt met je Interrail Global Pass in je eigen land 1 reis het land in en 1 reis het land uit maken. (Zie hieronder voor meer informatie.) Buiten je eigen land mag je zoveel reizen maken als je wilt.
Een Interrail One Country Pass geeft je toegang tot de nationale spoorwegmaatschappij van het land dat je kiest.

 


Je kunt op elk moment na middernacht op de eerste geldigheidsdag van je pas aan je eerste treinreis beginnen. Je laatste treinreis moet eindigen voor middernacht op de laatste dag dat de pas geldig is.Maak tot 2 reizen in het land waar je woont

Reis je met een Interrail Global Pass, dan kun je daar 2 reizen mee maken in het land waarin je woont. 1 van deze reizen kan worden gebruikt om dat land uit te gaan aan het begin van je reis met Interrail. De andere kun je gebruiken om het land weer in te reizen aan het einde van je reis.

 

*Vertrekreis vanuit je land, te gebruiken op de eerste dag van je reis:
Reis vanaf een willekeurige locatie in je land naar de grens, of naar een luchthaven of haven in je land.
Je kunt met meer dan één trein reizen, vooropgesteld dat de reis waarmee je het land uitgaat op één en dezelfde dag wordt voltooid.

*Terugreis je land in - te gebruiken op de laatste dag van je reis:
Reizen naar een willekeurige locatie in het land waarin je woont vanaf de grens, of vanaf een luchthaven of haven in je eigen land. Je kunt met meer dan één trein reizen, vooropgesteld dat de reis waarmee je in het land terugkeert op één en dezelfde dag wordt voltooid.


Een reisdag duurt 24 uur van middernacht tot middernacht. Je kunt op elk moment na middernacht op de eerste geldigheidsdag van je pas aan je eerste treinreis beginnen. Je laatste treinreis moet eindigen voor middernacht op de laatste dag dat de pas geldig is. Op een reisdag heb je toegang tot de spoornetwerken waar je Interrail Pass geldig is.

 

Flexi pass of continuous pass?
Als je met een flexi pass reist, kun je ieder dag reizen gedurende de periode dat de pas geldig is. Het aantal reisdagen hangt af van de pas die je kiest. Dus als je reist met een Global Pass 5 dagen binnen 15 dagen heb je 5 reisdagen die je kunt gebruiken binnen een periode van 15 dagen. Beslis onderweg wanneer je je reisdagen wilt gebruiken. Als je een continuous pass hebt (alleen beschikbaar bij de Interrail Global Pass), kun je reizen op elke dag dat de pas geldig is.

 

Vul de reiskalender in
Als je een flexi pass hebt, denk er dan aan dat je de datum van elke reisdag invult in de reiskalender die op je Interrail Pass staat afgedrukt. Doe dit voor je plaatsneemt in de eerste trein van die dag. Wanneer je dit niet doet, is dit hetzelfde als zonder ticket reizen, dus let goed op want anders levert het misschien een boete op! Zorg ervoor dat je de datum juist invoert in de reiskalender. Als je je vergist, moet je de correcte datum in het volgende reisdagvakje invullen en verlies je dus een reisdag! Zie het voorbeeld op de foto hiernaast.

 

Reizen met nachttrein
De 19.00 nachttreinregel is sinds 2019 gewijzigd: reis je met nachttrein, dan dag van vertrek als reisdag invullen. Stel je reist op 5 juli van Rome naar München met de nachttrein. De reisdag die je noteert op de Interrail pas is 5 juli, de dag van vertrek.

Bekijk deze en andere budgettips hier!Het reisdagboekje invullen
Ticketcontroleurs zullen je vragen om je reisdagboekje tegelijk te laten zien met je Interrail Pass. Het is daarom belangrijk dat je de gegevens van elke reis die je maakt, invult in je reisdagboekje. Voor elke trein, bus of veerboot die je neemt, moet je je reisgegevens invullen voor je aan boord gaat.
Bekijk een voorbeeld op de foto hiernaast of groot bovenaan de pagina.


Een reservering betekent een gegarandeerde zitplaats in een bepaalde trein. Voor sommige treinen in Europa is een reservering verplicht, wat betekent dat je die nodig hebt om in de trein te kunnen stappen. Dit geldt onder andere voor hogesnelheidstreinen en nachttreinen en veel treinen in Frankrijk, Italië en Spanje.

 

Bij de Treinreiswinkel kan je onbeperkt reserveringen maken! Bijna alle reserveringen in Europa zijn mogelijk.

 

De reserveringskosten zijn niet inbegrepen in de pas. Je kunt reserveringskosten vaak vermijden door een alternatieve route te zoeken. Vaak betekent dit meer haltes en een langere reistijd, maar je hoeft geen extra kosten te betalen en je krijgt de mogelijkheid om andere bestemmingen te bezoeken.

Lees meer over treinreserveringen