Veel gestelde vragen
Interrail

Kan ik een Interrail pas kopen voor iemand die buiten Europa woont? 

Een Interrail pas is alleen te gebruiken als je inwoner bent van Europa en ten minste 6 maanden in Europa woont (teruggeteld vanaf de eerste reisdag).
Een Eurail pas kan in dat geval wel geschikt zijn. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat moet ik doen als ik mijn pas ben kwijtgeraakt?

Als je je InterRail pas hebt verloren of deze is gestolen, kun je geen nieuwe kopie krijgen. Dat betekent dat je vervangende treinkaartjes moet kopen om verder te kunnen reizen.

Moet ik een afspraak maken als ik de Interrail pas in de winkel wil bestellen? 

Nee, dat hoeft niet. Je bent van harte welkom in de winkel in Leiden, Breestraat 57 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 17.00 uur) of Amsterdam, Singel 393 (ma-vr 09.30 uur-17.30 uur, za 10.00 uur- 17.00 uur) 

Kan ik in de winkel voor meerdere personen een pas aanschaffen?

Geen probleem! Neem wel het paspoortnummer, naam zoals in paspoort vermeld en de geboortedatum van de andere reiziger(s) mee.

Hoe kan ik mijn boeking voor de Interrail pas annuleren/wijzigen? 

Zie Annuleren/wijzigen

Wat is een reisdag? 

Een reisdag duurt 24 uur van middernacht tot middernacht. Je hebt elke reisdag toegang tot de spoornetwerken waar je Interrail pas geldig is. Zie ook aandachtspunten.

Wat is een flexi pass (bijvoorbeeld 5 dagen binnen 15 dagen)?

Als je een pas hebt die bijvoorbeeld 5 dagen binnen 15 dagen geldig is, kan je zelf kiezen op welke dagen binnen de periode van 1 maand je de pas gebruikt om te reizen. 

Moet ik reserveren? 

Treinstoelreserveringen zijn vereist op de meeste hogesnelheidstreinen, internationale treinen en nachttreinen. Reserveringskosten zijn niet inbegrepen in je pas.

Kan Treinreiswinkel reserveringen voor mij maken als ik de Interrail-pas al via een andere aanbieder heb besteld? 

Nee, dat kan helaas niet. Treinreiswinkel maakt alleen reserveringen als de pas ook via Treinreiswinkel is of wordt aangeschaft.

Is de Interrail pas ook binnen Nederland geldig?

Als je met een Global Pass reist, is één heen- en één terugreis vanaf je woonplaats naar de grens inbegrepen. Reis je met een One Country pas dan geldt deze regel niet.

read-more