Zwitserland per trein

Openbaar vervoerland bij uitstek. Vrijwel iedere plaats is zeer frequent te bereiken. Punctueel. Bijzonder mooie trajecten en beroemde treinen, zoals de Glacier Express en Bernina Express. Onvergetelijke wandelingen, plezier voor kinderen (ze kunnen gratis mee). Huur voordelig een vakantiewoning, vaak met adembenemend uitzicht. Maak gebruik van een rondreisabonnement. Ook: bakermat van de hotellerie, verzorgd tot in de puntjes. Persoonlijk én met stijl. Een treinrondreis met een van de beroemde treinen is pure verwennerij.

ICE International
Om vanuit Nederland per trein in Zwitserland te komen zijn er meerdere mogelijkheden per dag, bijvoorbeeld met de directe hogesnelheidstrein, de ICE International, die iedere ochtend vanuit Amsterdam vertrekt en vroeg in de middag in Basel arriveert. In Basel zijn prima aansluitingen op treinen naar alle delen van Zwitserland.

Overige verbindingen
Er zijn er talloze uitstekende dagverbindingen naar het Alpenland waarbij één of meerdere keren dient te worden overgestapt. Soms is deze overstap aan de overkant van het perron zoals in Frankfurt Flughafen of Mannheim. Dit betekent dat de ICE International vanuit Nederland het station binnenrolt, u uitstapt en aan de overkant van het perron wacht tot de trein naar Zwitserland binnenkomt (vaak 10-20 minuten overstaptijd)
Zwitserland zelf staat bekend om het mooie spoornetwerk waarop een aantal klassieke treinen rijden. Eén van de beroemdste spoorwegmaatschappijen van het land is de Rhätische Bahn. De rode treintjes van deze spoorwegmaatschappij rijden in het gebied tussen Chur en St. Moritz. Ze klimmen naar de hoogste passen en doorkruisen wilde berglandschappen. Onderweg stoppen de treinen in pittoreske bergdorpjes.

Panoramatreinen
Zwitserland staat ook bekend om de beroemde panoramatreinen. Een aantal klassieke treinen in Zwitserland zijn de Glacier Express, Bernina Express, Chocoladetrein, Wilhelm Tell Express, Golden Pass, Pilatus Bahn en de Jungfraujoch. Deze treinen rijden over prachtige trajecten en bieden zelf vaak extra comfort zoals panoramarijtuigen en lunch op de plaats (Glacier Express, tegen betaling)
Ook andere, reguliere treinen binnen Zwitserland zijn van prima kwaliteit. De treinen zijn comfortabel en uiterst punctueel.
 Glacier Express
De langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Express, over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de 2033 meter hoge Oberalppas van St Moritz/Davos naar Zermatt.
>>Glacier Express

Bernina Express
De Bernina Express is een van de mooiste panoramatrajecten ter wereld, een klim vanaf 421 meter hoogte naar 2253 meter hoogte. Over de Albulaspoorlijn van Chur naar St Moritz.
>>Bernina Express


Treintickets Zwitserland
Boek altijd de voordeligste treintickets naar en binnen Zwitserland via de Treinreiswinkel, bijvoorbeeld naar Basel of Zurich.

Voordelige treintickets Zwitserland
Trein naar Zermatt
Trein naar Luzern
Trein naar Chur
Trein naar Geneve (Airport)
Trein naar Bern
Trein naar Brig
Trein naar Davos
Trein naar Lausanne
Trein naar Interlaken


ICE Basel
Iedere dag rijdt een directe ICE International vanuit Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem via Duisburg, Oberhausen, Dusseldorf, Keulen, Frankfurt, Mannheim en Freiburg naar Basel Bad en Basel SBB. De reisduur bedraagt zes uur. De heenreis is vroeg in de ochtend waardoor de aankomst vroeg in de middag is. De terugreis is vroeg in de middag waardoor de aankomst laat in de avond ins Nederland is. Vanaf Basel SBB prima aansluitingen naar alle bestemmingen in Zwitserland.
>>ICE Zwitserland

CityNightLine
Dagelijks rijdt een directe nachttrein van Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem naar Basel SBB en Zurich HB. Comfortabele nachttrein met couchettes en slaaprijtuigen. Vanaf Zurich en Basel prima aansluitingen.
>>CityNightLine Zwitserland

Meer Top Bestemmingen

Met de trein naar Parijs
Thalys Amsterdam-Parijs vanaf € 35 p.p.
Essen (Ned. grens)-Parijs vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Londen
Eurostar Brussel - Londen vanaf € 43 p.p.
Amsterdam - Londen vanaf € 59 p.p.

Met de trein naar Berlijn
Nederlandse grens, bv. Bad Bentheim - Berlijn vanaf € 29 p.p.
Intercity Amsterdam - Berlijn vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Brussel
Intercity Roosendaal - Brussel vanaf € 19 p.p.
Thalys Amsterdam - Brussel vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Antwerpen
Intercity Roosendaal - Antwerpen vanaf € 9 p.p.
Thalys Amsterdam - Antwerpen vanaf € 29 p.p.

Met de trein naar Frankfurt
Bad Bentheim/Emmerich - Frankfurt vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Frankfurt vanaf € 39 p.p.

Met de trein naar Dusseldorf
Eindhoven - Dusseldorf vanaf € 9 p.p.
ICE Amsterdam - Dusseldorf vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Keulen
Eindhoven - Keulen vanaf € 14 p.p.
ICE Amsterdam - Keulen vanaf € 19 p.p.

Met de trein naar Munchen
CityNightLine Amsterdam - Munchen vanaf € 29 p.p.
ICE Amsterdam - Munchen vanaf € 39 p.p.


Alle Bestemmingen

Treinrondreizen Zwitserland

Stedentrips in Zwitserland