Golden Eagle Express - Persian Odyssey

18-Daagse luxe treinreis van Moskou naar Teheran
 • Reis via de Zijderoute van Rusland naar Iran
 • Bezoek o.a. Boekara, Khiva, Merv, Mashhad, Yazd en Persepolis
 • Maak kennis met de bijzondere culturen en de vriendelijke mensen

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. U reist langs een deel van de route naar het oude Perzië. Vanuit Moskou vertrekt de trein in zuidelijke richting voor bezoeken aan eeuwenoude Zijderoute-steden als Khiva, Merv, Samarkand en Buchara en vervolgens de cultuurschatten van het oude Perzische Rijk. In Iran bezoekt u enkele van de oudste steden ter wereld, zoals de pelgrimsstad Mashhad en de karavaanstad Isfahan met zijn prachtige moskeeën en paleizen, rijk geworden door de handel aan de Zijderoute. En natuurlijk gaat u naar de ruïnestad Persepolis, dat hoofdstad was van het enorme Perzische Rijk. De reis eindigt in Teheran.
=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Meest luxe trein in de regio
 • Alle compartimenten voorzien van eigen badkamer
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Heenreis naar Moskou (Rusland)

Vlucht per KLM van Schiphol naar Moskou. Na aankomst transfer naar het comfortabele Four Seasons Hotel Moscow (of vergelijkbaar). ’s Avonds maakt u kennis met uw medereizigers tijdens een welkomstreceptie en diner.

Dag 2: ’s Ochtends transfer naar het Kazansky Station van Moskou waar u in de schitterende Imperial Waiting Room wordt verwelkomd met een glas champagne en cocktailhapjes. Vervolgens begeleiden cabin stewards u naar Platform 1 waar een brass-band speelt bij de gereedstaande Golden Eagle trein, uw comfortabele ‘thuis’ tijdens dit bijzondere avontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment terwijl de trein onderweg gaat voor de reis richting Teheran. Overnachting in de trein.

Dag 3 en 4: Karakum woestijn en Bajkonoer (Kazachstan)

Dag 3: Vandaag geniet u van een ontspannen dag aan boord van de Golden Eagle terwijl deze het noordelijke deel van de enorme Karakum woestijn doorkruist. U kunt volop genieten van het unieke landschap en de daarin verspreid liggende dorpjes. Ook kunt u vandaag in de trein een Russisch les of een lezing bijwonen.
U overnacht aan boord van de trein.

Dag 4: Bajkonoer, de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld, werd eind vijftiger jaren gebouwd door de Sovjet-Unie als de basis voor ruimtemissies. In 1957 werd hier de eerste ruimtesonde Spoetnik 1 gelanceerd. In 1961 werd hier Yuri Gagarin gelanceerd, de eerste mens in de ruimte. Ook vertrok hier tot tweemaal toe André Kuipers voor zijn missies aan boord van het International Space Station (ISS). Tijdens uw bezoek aan Bajkonoer ziet u het lanceerstation van Yuri Gagarin’s ruimtevlucht.
Overnachting in de trein.

Dag 5: Tashkent (Oezbekistan)

Vandaag bereikt u Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan. De stad is opnieuw opgebouwd na een aardbeving in 1966 en is mede hierdoor een moderne stad, met een metro, universiteiten en kantoren van belangrijke Europese en Amerikaanse bedrijven. De stad staat bekend om haar met bomen omlijste straten, ontelbare fonteinen en vele zitbankjes. De excursie brengt u naar de Oude Stad, met traditionele huizen en religieuze gebouwen langs smalle straatjes. Heel bijzonder is het bezoek aan een kleine bibliotheek waar de oudste Koran van de wereld te zien is, één van de heiligste relikwieën van de Islam. Daarna kunt u het Spoorwegmuseum en het Museum voor Toegepaste Kunst bezichtigen.
Overnachting in de trein.

Dag 6 en 7: Samarkand en Buchara (Oezbekistan)

Dag 6: Beroemde ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo en Alexander de Grote hebben Samarkand beschreven. Meer dan andere steden roept Samarkand beelden op van de Zijderoute. De stad werd in de 14e eeuw voor Chr. gesticht en aan de prachtige architectuur is goed te zien dat het ooit een van de voornaamste steden van Azië was. Deze stad op de werelderfgoedlijst wordt ook wel het 'Parijs van de Moslimwereld' genoemd. Een excursie voert u langs alle belangrijke attracties zoals het Registan, het prachtige plein in het centrum van Samarkand. Aan het plein staan drie grote madrassa's, Islamitische scholen. Ook bezoekt u de Bibi Khanum moskee en Ulag Beg, één van de vroegste islamitische astronomische observatori, gebouwd in 1428. Na het diner keert u terug naar het Registan, dat ‘s avonds schitterend verlicht is.

Dag 7: Aankomst in het schitterende Buchara. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Een groot deel van de stad is met hulp van UNESCO gerestaureerd, dit gebeurde in 1999 als gevolg van het 2500-jarig bestaan. De stad staat bekend om het borduurwerk, met name goudborduurwerk kent hier een lange traditie. Deze belangrijke stad van Oezbekistan heeft veel bezienswaardigheden. Het hoogtepunt is een bezoek aan “de Ark van Buchara”, het fort waarin de Emirs verbleven. Ook bezoekt u het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. Als het weer het toelaat kunt u genieten van een barbeque op het treinstation.
Beide nachten overnacht u aan boord van de trein.

Dag 8: Khiva (Oezbekistan)

Deze stad is 2500 jaar geleden gesticht en was ooit een belangrijk centrum op het kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. U brengt een bezoek aan de ommuurde binnenstad met onder andere de onvoltooide Kalta Minar minaret, de Djuma moskee (Vrijdagmoskee), madrassa's (Islamitische scholen), de bazaar, vestingen en paleizen.
Overnachting in de trein.

Dag 9 en 10: Asjchabad en Merv (Turkmenistan)

Dag 9: U bezoekt Asjchabad, de hoofdstad van Turkmenistan en het 'Las Vegas van de Karakum'. De stad ligt tussen de woestijn en het Kopet-Dag gebergte en is relatief modern vanwege de heropbouw na de zware aardbeving in 1948. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. Ook bezoekt u het Nationaal Museum en de Kipchak moskee.

Dag 10: Merv is een historische stad in een oase in Turkmenistan. In de 12e eeuw was dit de grootste stad van de wereld, en het was een belangrijke stop aan de Zijderoute. Toen de dam werd vernietigd waarvan de bevolking afhankelijk was voor hun watervoorraad verloor de stad haar betekenis. Volgens Unesco is Merv de oudste en best bewaarde oasestad. Het historische stadscentrum bestaat uit een aantal aangrenzende ommuurde steden. In de vooravond arriveert de trein in de stad Sarakhs op de grens tussen Turkmenistan en Iran. Hier vindt een belangrijke aanpassing plaats van de draaistellen onder de trein vanwege de overgang naar de standaard spoorbreedte van het spoornetwerk in Iran.

Beide nachten overnacht u aan boord van de trein.

Dag 11 en 12: Mashhad en Rayen & Mahan (Iran)

Dag 11: U arriveert vroeg in de ochtend in Mashhad. Mashad is de op één na grootste stad van Iran en er is de hele dag om deze plaats te verkennen. Zo bezoekt u de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld, en het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad is er een bezichtiging van de tombe van de dichter Ferdowsi (10e/11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh.

Dag 12: Na het ontbijt verlaat u de Golden Eagle voor een bezoek aan de middeleeuwse lemen stad Rayen aan de voet van de besneeuwde Hezar berg. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel. Het is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran. Daarna rijdt u per bus naar Mahan waar u een bezoek brengt aan de 19e-eeuwse Prince’s Garden en het 15e-eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof.

Overnachtingen in de trein.

Dag 13: Yazd (Iran)

Yazd wordt verondersteld één van de oudste steden ter wereld te zijn. De stad is het centrum van het zoroastrisme, een religie afkomstig uit Perzië. De leer van dit geloof is samengevat in het heilige boek Avesta en wordt gekarakteriseerd door een sterk dualisme tussen goed en kwaad. De mens dient in de eeuwige strijd tussen beiden de kant van het goede te kiezen. Deze ethische keuze wordt samengevat in drie pijlers: goede gedachten, goede woorden en goede daden. De excursie brengt u naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen. Overnachting in de trein.

Dag 14 en 15: Isfahan en Persepolis & Shiraz (Iran)

Dag 14: Isfahan was de hoofdstad van Perzië van 1598 tot 1722. De betoverende stad, gelegen aan de Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland, heeft een mix van diverse talen, culturen en gewoontes. De stad is beroemd om haar bewerking van zilver filigraan en metaal. U brengt hier de hele dag door en bezoekt verschillende interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Vank kathedraal in de Armeense wijk. Na een traditionele lokale lunch kunt u het Naghshe Jahan Plein bewonderen, één van de grootste pleinen ter wereld met het Ali Qapu Paleis en de Sheikh Lutfullah moskee. Na de rondleiding kunt u er op eigen gelegenheid rondwandelen en inkopen doen in de grote Qaisarieh Bazaar. Overnachting in de trein.

Dag 15: Na het ontbijt komt u aan bij het wereldberoemde Persepolis dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was de hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. De ruïnes zijn zeer indrukwekkend. Na de lunch gaat de bus naar Shiraz. Deze ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor wijn, literatuur en poëzie, overweldigende tuinen en fruitbomen. U bezoekt de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel. Overnachting in de trein.

Dag 16, 17 en 18: Teheran (Iran) en terugreis

Dag 16: Vandaag bereikt de trein uw eindbestemming Teheran. U neemt afscheid van de Golden Eagle en wordt naar het 5-sterren Espinas International Hotel (of vergelijkbaar) gebracht voor een verblijf van twee nachten.

Dag 17: Vandaag staat er een stadsrondleiding op het programma, met een bezoek aan de wereldberoemde Perzische Kroonjuwelen en de legendarische Pauwentroon. De enorme juwelen collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën bevinden zich in het Kroonjuwelen Museum binnen het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. Ook bezoekt u het Golestan Paleis met de Marmeren Troon en de op Versailles geïnspireerde Spiegelzaal waar de laatste Shah werd gekroond. Op deze laatste avond geniet u van een slotdiner waar u afscheid neemt van uw medereizigers waarmee u van Centraal-Europa naar het hart van Perzië bent gereisd.

Dag 18: ’s Ochtends is er een transfer naar de internationale luchthaven van Teheran voor de vlucht met Emirates naar Dubai. Daarna is er een aansluitende vlucht, eveneens met Emirates, van Dubai naar Amsterdam. In de loop van de avond arriveert u op Schiphol.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM en Lufthansa (overstap Frankfurt) of Emirates (overstap Dubai) in economy class inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffing, tenzij anders vermeld. Een upgrade is mogelijk tegen meerprijs.
 • 14 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express (Silver Class, Gold Class of Imperial Suite)
 • Overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) hotels in Moskou en Teheran
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis, tenzij anders vermeld
 • Koffie, thee en water tijdens de gehele reis
 • Alle dranken bij lunch en diner en in de bar behalve de dranken van de Premium Wine List
 • Alle beschreven excursies onder begeleiding van lokale Engelstalige gidsen
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket in uw compartiment
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek indien op de data volgens programma
 • Alle fooien
 • Zie tabbad Golden Eagle Transsiberian Express voor details per klasse

Niet inbegrepen
 • Alcoholische drankjes in Iran (niet toegestaan)
 • Dranken van de Premium Wine List
 • Benodigde visa voor Rusland, Oezbekistan, Turkmenistan en Iran, wij kunnen hierin voor u bemiddelen
 • Reisverzekering; een reisverzekering met werelddekking is verplicht en is bij ons te boeken
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)

Het is mogelijk uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Moskou en/of Teheran. Op de terugreis heeft u bij een vlucht met Emirates een overstap in Dubai, ook daar kunt u extra overnachtingen boeken. We kunnen u helpen met de benodigde visa en verzekering. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden. Let op: uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Moskou
Deze hoofdstad is de grootste stad van Rusland en telt ruim 11 miljoen inwoners. In het centrum bevinden zich het bekende Rode Plein, met de kleurrijke Pokrovkathedraal, het Leninmausuleum en het Kremlin, het historische machtscentrum van Rusland. Ten westen van het Kremlin ligt de Arbatstraat. Een levendige straat met muzikanten en artiesten en tal van goede restaurants. Het is zeker aan te raden om met de metro te reizen, elk station is een kunstwerk en de namen worden nog weergegeven in het cyrillisch schrift. Moskou is ook de stad van opera en ballet. In het beroemde Bolsjojtheater kunt u zich laten betoveren door prachtige voorstellingen.

Teheran
Deze Iraanse hoofdstad is een moderne metropool met ruim 13 miljoen inwoners. In het zuiden van de stad is de drukke bazaar, in het noorden wonen de rijke Tehrani. Noord en zuid worden verbonden door de 18 km lange Valiasr straat. Naast de verkeersdrukte en smog zijn er ook mooie plekken en musea te vinden. Aanraders zijn het Sa’ad abad paleizencomplex, het Azadi monument en de Pauwentroon in het Golestan Paleis. Ook zijn er duizend en één pleinen en parken, zoals het centrale Ferdowsi plein en het Laleh park. Een mooi uitzicht over de stad krijgt u vanaf de 435 meter hoge Borj-e Mil.

Dubai
Deze hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten telt ruim 2 miljoen inwoners. In 1966 werd aardolie gevonden hierdoor stegen de staatsinkomsten spectaculair. Opbrengsten worden gebruikt voor de uitbreiding van de stad maar de toeristenindustrie levert tegenwoordig meer op. Stad wordt ook wel ‘winkelcentrum van het oosten’ genoemd, er zijn meer dan 70 winkelcentra. De opmerkelijke skyline van Dubai wordt gedomineerd door de 828 m hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. In Dubai zijn ook de hoogste woontoren, het hoogste hotel, de grootste golfbaan, de grootste fontein, het grootste themapark, het grootste winkelcentrum en de grootste overdekte skihal (400 meter) ter wereld in de woestijn te vinden. Voor de kust zijn enkele kunstmatige eilanden aangelegd.

Golden Eagle Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Maaltijden en excursies inbegrepen
 • Keuze uit meerdere activiteiten tijdens de excursies

Silver Class

Oppervlakte - 5,5 m² Lengte - 2 m / Breedte - 2,70 m Breedte benedenbed - 120 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 6

De compartimenten van de Silver Class zijn kleiner dan die in de Gold Class, maar hebben wel een eigen badkamer met een kleinere doucheruimte en garderobekast. Alle compartimenten beschikken over dezelfde faciliteiten als die in de Gold Class. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - kastruimte - DVD/CD speler + LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Gold Class

Oppervlakte - 7 m² Lengte - 2 m / Breedte - 3,60 m Breedte benedenbed - 135 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 5

Een Gold Class-compartiment biedt ruimte aan maximaal 2 personen. De zitbank klapt uit tot een 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. Het compartiment bevat voorts een fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler en een eigen douche/toiletruimte. Er is voldoende ruimte voor bagage. Reizigers beschikken over badjas, slippers en handdoeken en er is een individueel regelbare airco die ook werkt als de trein stilstaat. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard barlijst - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Imperial Suite

Oppervlakte - 11,1 m² Lengte - 2 m / Breedte - 5,55 m Breedte bed - 150 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per trein - 1 (in 1 rijtuig met 3 Gold Class cabins)

Een nieuwe klasse aan boord van de Golden Eagle. De Imperial Suites zijn bijzonder ruim en beschikken naast een tweepersoonsbed ook over een apart zitje. Bovendien zijn er voor u diverse extra's waaronder in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur. Naast deze extra's beschikt u ook dezelfde faciliteiten als de Gold Class cabins. - kingsize bed - zitje - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers, haardroger - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - gratis gevulde minibar - kluisje - 2 grote ramen - fles Dom Perignon als welkomstdrank - inclusief koffie, thee en water - diner in de suite op verzoek - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard en Premium barlijst (exclusief Premium Wine lijst) - wasservice inbegrepen - mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur

Restaurant

Per dag worden drie maaltijden geserveerd in de in Russische stijl gedecoreerde restauratierijtuigen: ontbijt, lunch en diner. De restauratierijtuigen hebben tafels voor vier personen. Er is geen plaatsreservering. U bent vrij om zelf te kiezen waar en met wie u de maaltijd wilt gebruiken. De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van de Russische en westerse keuken. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In het barrijtuig kunt u naast de bar in gemakkelijke stoelen heerlijk ontspannen. Er is een piano en een kleine collectie (reis)boeken en tijdschriften. De bar is in principe de gehele dag geopend en ’s avonds tot het vertrek van de laatste gast. In het barrijtuig zijn er op gezette tijden activiteiten zoals Russische les en lezingen over de lokale geschiedenis en cultuur. Iedere avond krijgt u hier van de Tour Manager informatie over het programma van de volgende dag. In Iran is het nuttigen van alcoholische dranken niet toegestaan.

Dresscode

Voor de hele reis geldt een informele dresscode. Heren dienen geen korte broek te dragen en ook ontblote schouders zijn niet toegestaan. Dames dienen een hoofddoek te dragen die het haar bedekt en dienen geen kleren te dragen die de vrouwelijke vormen accentueren. Armen en benen dienen volledig bedekt te worden en jassen moeten tot onder de taille reiken.

Overig

Op verzoek worden haardrogers verstrekt. Er is gedurende de hele reis een dokter aan boord. De voertaal tijdens de treinreis is Engels. Als munteenheid wordt de US-dollar gehanteerd. Tijdens de gehele reis in Iran is het nuttigen van alcohol verboden.

Prijzen & boeken

Golden Eagle Express - Persian Odyssey
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Vertrekdatum in 2019 moet nog worden bevestigd.

Tarieven per persoon o.b.v. dagkoers 15/11/18.

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken

   Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen