Arctic Summer Express Moskou - Oslo

11-daagse luxe treinreis met de Arctic Summer Express
 • Luxe treinreis via Moskou en St. Petersburg naar de Poolcirkel
 • Vele extra's aan boord van de trein
 • Ervaar de dagen wanneer de zon nauwelijks ondergaat
v.a.
 • € 4020 per persoon
Prijzen & Boeken

Deze droomachtige reis van meer dan 1448 kilometer gaat door Rusland van Moskou naar Moermansk, de grootste stad van de poolcirkel, via het noorden van Noorwegen naar Oslo. Het is een afwisselende route tijdens de beste periode van het jaar om door het Arctische gebied te reizen; de zomer - wanneer de zon nauwelijks ondergaat en de dagen nooit eindigen. Het land van de middernachtzon.

Dé trein

 • Ervaren lokale gidsen
 • Bijna alle maaltijden inbegrepen
 • Keuze uit drie verschillende compartimenten

Dag tot dag


Dag 1 - Moskou

Na aankomst in Moskou transfer naar het hotel in het stadscentrum. Na het diner is er 's nachts een rondleiding door Moskou, verlicht door de lichten van bruggen, torens, paleizen en twee spectaculair mooie treinstations die meer aan kathedralen en kunstmusea doen denken dan aan stations.
Overnachting en diner in het hotel.

Dag 2 - Moskou - St. Petersburg

's Ochtends, na het ontbijt in het hotel, gaat de begeleide ontdekkingstocht door Moskou verder: het Kremlin en verschillende prachtige kathedralen uit het Russische tsaristische tijdperk. Er is de mogelijkheid om enkele van deze fantastische gebouwen van binnen te zien. 's Middags vertrekt de sneltrein naar St. Petersburg en is eht verblijf in een hotel.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in het hotel.

Dag 3 - St. Petersburg

Tijdens een stadstour worden de belangrijke bezienswaardigheden van dit Venetië van het noorden aangedaan: Nevsky Prospect - de belangrijkste straat van de stad - Palace Square, Vasilyevsky Island, de oude St. Petersburg Stock Exchange en nog veel meer.
Inclusief ontbijt en diner. Overnachting in het hotel.

Dag 4 - St. Petersburg

Vandaag is er de gelegenheid om zowel het Petrus- en Paulusvesting als de Petrus- en Pauluskathedraal (de begraafplaats van de Romanov-dynastie) te bezoeken, waar je de sarcofagen kan zien van bijna alle voormalige Tsaren en Tsarina's. Tijdens een rondleiding door de wereldberoemde Hermitage van Sint-Petersburg ziet u spectaculaire schilderijen van Leonardo da Vinci en Raffael. Het museum is gevestigd in de voormalige residentie van de tsaar, het Winterpaleis. 's Avonds is er tijd voor bijvoorbeeld een lange wandeling door de stad, een bezoek aan het theater of een mooie boottocht langs de rivier de Neva.
Inclusief ontbijt. Overnachting in het hotel.

Dag 5 - St. Petersburg

's Morgens begint een excursie ca. 24 km ten zuiden van St. Petersburg naar de stad Pushkin, voorheen bekend als Tsarskoye Selo, de residentie van de Russische keizerlijke familie. In het midden van de stad ligt het Catharinapaleis, het voormalige zomerpaleis van de Tsaren en de Tsarina's. De beroemdste kamer van het paleis, de legendarische Barnsteenkamer, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gestolen en is sindsdien vermist. In 1979 begon de Russische regering echter met de bouw van een replica van de kamer, die in 2003 werd voltooid. De lunch is een tsaarfeest met Russische culinaire specialiteiten, wodka en artistieke uitvoeringen. Die avond verwelkomt het vriendelijke personeel van uw privétrein u aan boord en vertrekt u naar Petrosavodsk.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in trein.

Dag 6 - Petrozavodsk

Wanneer u aankomt in de Karelische hoofdstad Petrozavodsk, maakt u een uitstapje naar het eiland Kizhi aan het meer Onega. Het eiland zelf is een openluchtmuseum en beschikt over meer dan 80 prachtig vormgegeven houten gebouwen, waaronder Kizhi Pogost, een UNESCO-werelderfgoed. In de late avond stapt u opnieuw in uw privétrein en reist u verder naar het noorden.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in trein.

Dag 7 - Solovetski-eilanden

Nadat Kem, een klein historisch stadje aan de kust van de Witte Zee, is bereikt, gaat de reis per bus naar de haven. Daar gaat de veerboot naar de Solovetski-eilanden (afhankelijk van de weersomstandigheden). Daar is het beroemde Solovetski-klooster, een van de eerste bezienswaardigheden in Rusland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er wordt een traditionele lunch geserveerd en in de late avond gaat de privétrein naar Moermansk, de eerste stop in de poolcirkel.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in trein.

Dag 8 - Moermansk

's Ochtends is een heerlijke maaltijd aan boord van de privétrein, waarna er een informatieve tour gemaakt wordt door Moermansk, de grootste stad van het Noordpoolgebied, gelegen aan de pittoreske Kola-baai. 's Middags wordt een bezoek gebracht aan een van de meest unieke attracties van de stad - het K-21 Sovjet onderzeeër-museum - gevolgd door een havencruise. Die avond is de laatste nacht aan boord van de privétrein.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in trein.

Dag 9 - Kirkenes

In de vroege ochtend is er een mooie busrit van de stad Nikel aan de grens tussen Rusland en Noorwegen richting Kirkenes. Na een smakelijke lunch in de stad is er een leuke en informatieve bergwandeling onder leiding van een gids.
Inclusief ontbijt, lunch en diner. Overnachting in hotel.

Dag 10 en 11 - Oslo

Na het ontbijt is de vlucht naar Oslo, de prachtige hoofdstad van Noorwegen. Er is een rondleiding door de stad. 's Middags is de tijd om de stad zelf te verkennen; de gids kan tips geven!
Inclusief ontbijt en lunch. Overnachting in hotel.

Op deze laatste dag is de terugvlucht naar Amsterdam.
Inclusief ontbijt.

Inbegrepen


 • Rechtstreekse vluchten Amsterdam - Moskou / Kirkenes - Oslo / Oslo - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Verblijf in de Arctic Summer Express in geboekte compartiment
 • Comfortabele hotels in Moskou, St. Petersburgm Kirkenes en Oslo
 • Alle vervoer volgens programma
 • Bagageservice op alle stations
 • Excursies als omschreven, inclusief entreegelden
 • Uitgebreide informatie over de regio en de trein
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
 • Veel maaltijden
 • Dokter aan boord
 • Douche aan boord
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Benodigde visa

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Oslo of Moskou. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Arctic Summer Express


Arctic Summer Express

De Arctic Summer Express is een bijzonder comfortabele privé trein op het traject St. Petersburg - Moermansk.

De Arctic Summer Express bestaat uit verscheidene rijtuigen met 3 verschillende comfortklassen. De maaltijden worden geserveerd in één van de restauratierijtuigen. Daarnaast is er ook een barrijtuig aanwezig, waar u kunt ontspannen met uw medereizigers onder het genot van een drankje en het prachtige voorbijglijdende landschap. In de gehele trein is er airconditioning aanwezig. <

In de trein is elektriciteit aanwezig. Stopcontacten bevinden zich bij het toilet en in het gangpad van de rijtuigen, niet in de coupés zelf. Wifi is niet aanwezig in de trein, telefonisch bereik is wisselend van kwaliteit op de route.

Categorie I - Standaard

Compartiment voor maximaal vier gasten. Aan beide kanten, links en rechts, zijn er twee ligplaatsen, maten van het bed: 68 × 187cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. In ieder rijtuig zijn 2 gedeelde was- en toiletruimtes. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Classic

Compartiment voor maximaal 2 gasten. Aan weerszijden zijn er twee 1-persoonsbedden. Maten van het bed: 68 × 185cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Per een tot drie rijtuigen is een douche aanwezig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie IV - Bolshoi

Compartiment voor maximaal 2 gasten, 5,57 m2. Aan één kant een groot laag bed en een groot hoog bed, resp. 110 x 184 cm en 80 x 174cm. Het ruime compartiment heeft een groot raam, kleine bank, tafeltje, kleine kast, privé badkamer met wastafel, WC en douche. Zes Compartimenten per rijtuig.

Vluchten


Schiphol - Moskou / Oslo - Schiphol rechtstreeks
 • Economy Class: standaard klasse
 • Eventuele upgrade mogelijk

Er zijn diverse opties mogelijk. Op het moment van aanvraag wordt het aanbod bekeken. Eventuele prijsaanpassingen worden aan u voorgelegd.

Prijzen & boeken

Arctic Summer Express Moskou - Oslo
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Arctic Summer Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Arctic Summer Express".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen