Balkan Explorer

11-daagse luxe treinreis
 • Zeven nachten aan boord van de Golden Eagle Danube Express
 • Drie hotelnachten in Venetië en Istanbul
 • Sightseeing o.a. in historische steden

Dé trein

 • Luxe hotel op wielen
 • Sfeervolle coupés
 • Airconditioning

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Heenreis en Venetië

Dag 1: U vliegt met KLM naar Venetië. (optioneel bij te boeken) Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar het luxueuze 5-sterren hotel Danieli, waar u twee nachten verblijft. Het legendarische hotel heeft een unieke ligging op steenworp afstand van het San Marcoplein, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten. De rest van de dag bent u vrij om ‘La Serenissima’ alvast in uw eigen tempo te verkennen. Geniet van een ‘espresso’ of ‘rosso antico’ op een terrasje terwijl de gondels aan u voorbij glijden. ’s Avonds kunt u tijdens een welkomstreceptie en - diner kennismaken met uw reisgenoten tijdens deze ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland.

Dag 2: De ongeëvenaarde schoonheid en romantiek van Venetië is adembenemend voor zowel bezoekers als bewoners. Vandaag maakt u een stadswandeling langs de hoogtepunten van deze spectaculaire stad. Slenter door de smalle, kronkelende straatjes tussen het Canal Grande en het San Marcoplein, dat al gedurende meer dan 1.000 jaar het centrum van het dagelijks leven in Venetië vormt. U bezoekt ook de San Marco Basiliek en de Rialtomarkt. Daarna is het genieten van al het andere moois dat deze fascinerende stad haar bezoekers te bieden heeft. Maak een romantisch tochtje met een karakteristieke gondel (niet inclusief), gevolgd door een wandeling door de kunstenaarswijk Dorsoduro, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht vanaf de Ponte dell’ Accademia.

Dag 3: Triëste

Transfer per boot van het hotel rechtstreeks naar het Santa Luciastation aan het Canal Grande. Hier staat uw luxe privétrein, de Golden Eagle Danube Express, al op uw te wachten. Halverwege de ochtend laat u, via de bijna 5 kilometer lange dam in de lagune, Venetië achter ons, op weg naar de aan de overzijde van de baai gelegen havenstad Triëste. In Triëste begin de ontdekkingsreis over het Balkanschiereiland op de Piazza Unita d’Italia, het centrale stadsplein. Daarna brengt u een bezoek aan de op een heuveltop gelegen middeleeuwse San Giusto-kathedraal, in romaans-gotische bouwstijl met Venetiaanse mozaïeken uit de 12e eeuw. Er is daarnaast de mogelijk om een bezoek te brengen aan het Risiera di San Sabbamuseum. Deze voormalige rijstpellerij deed in de Tweede Wereldoorlog dienst als het enige concentratiekamp in Italië. Tussen 1943 en 1945 verbleven naar schatting 25.000 Joden en partizanen in het kamp.

Dag 4: Ljubljana & Zagreb

De ontdekkingsreis voert u dieper de Balkan in naar de volgende bestemming, Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is een heerlijke combinatie van historische architectuur en eigentijdse cultuur. Tijdens een stadstour maakt u kennis met het Preserenplein, de Drievoudige Brug, de Drakenbrug en de Plecnikmarkt.

Eenmaal weer aan boord van de Golden Eagle Danube Express kunt u genieten van een heerlijke lunch en het voorbij glijdende landschap onderweg naar de elegante Kroatische hoofdstad, Zagreb. De gedocumenteerde historie van de stad voert u meer dan 900 jaar terug in het verleden. ’s Middags maakt u gedurende een wandeling door de ‘bovenstad’ kennis met het historische stadcentrum ‘Kapitol’ met haar kerken en paleizen in Barokstijl en andere culturele monumenten. Daarnaast is er ook tijd voor de ‘benedenstad’ met haar moderne gebouwen en brede boulevards.

Dag 5: Sarajevo & Mostar

Al vroeg in de ochtend arriveert u in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, een intrigerende smeltkroes van Oosterse en Westerse cultuur. De moskeeën met hun minaretten, de oude bazaar en een sfeervolle Turkse wijk zorgen voor een exotisch decor. Neem tijdens een uiterst boeiende rondleiding kennis van de aangrijpende verschrikkingen van de Balkanoorlog. Sarajevo ging gebukt onder de langste belegering van een hoofdstad in de geschiedenis van moderne oorlogvoering. De littekens van de oorlog zijn nog steeds zichtbaar terwijl u langs beschadigde gebouwen rijdt en een bezoek brengt aan het Tunnelmuseum onder de luchthaven. Uw gids, die het conflict van 1992 tot 1996 van dichtbij meemaakte, schetst een levensecht beeld van de strijd van de inwoners van Sarajevo gedurende de belegering van hun stad.

Na een lichte lunch in Sarajevo reist u vanmiddag per bus naar het historische Mostar, ontmoetingsplaats van tal van beschavingen, culturen en drie religies. Mostar was één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk. De gerestaureerde stenen boogbrug, die het christelijke en moslimdeel van de stad met elkaar verbindt, werd in 2004 heropend. U brengt een bezoek aan het Muslibegovic (Turkse) Huis en de moskee, waarna er in de smalle straatjes van de bazaar tijd is om te winkelen.

Dag 6: Dubrovnik

Sinds haar stichting in de 13e eeuw was Dubrovnik vele malen het doelwit van aanvallen, maar is nu in ere hersteld als één van de ‘grote’ steden aan de Middellandse Zee, grotendeels onveranderd in 700 jaar. U betreedt de Oude Stad door de Ploce-poort om een bezoek te brengen aan het Franciscanerklooster met één van ’s werelds oudste apotheken, de Oude Haven, het Fort St Laurentius en het Rectorenpaleis. U luncht met uitzicht op de Adriatische Zee en daarna is er tijd om Dubrovnik op eigen houtje verder te verkennen. In de loop van de middag gaat u weer richting Sarajevo, waar u op de Golden Eagle Danube Express stapt voor het diner en de volgende etappe van de Balkanreis die u naar Servië voert.

Dag 7: Belgrado

In de loop van de ochtend komt u aan in de Servische hoofdstad, Belgrado, ook de vroegere hoofdstad van het voormalige Joegoslavië. De stad is strategisch gelegen op de plek waar de rivieren de Donau en de Sava samenkomen. De stad bezit nog fortificaties uit de Keltische tijd, middeleeuwse graftomben en Turkse baden. Er is een volle dag om deze veelzijdige stad te bezoeken. Tijdens een stadstour bezoekt u het ’House of Flowers’, het mausoleum van Josip (Maarschalk) Tito, het Stadhuis, het Plein van de Republiek, de Knez Mihajlovastraat, de Varospoort en het machtige Fort Kalemegdan.

Dag 8: Skopje & Thessaloniki

U passeert opnieuw een landsgrens en arriveert in Skopje, de nog maar weinig bezochte hoofdstad van Macedonië. Hier zijn de invloeden van het vroegere Ottomaanse Rijk nog duidelijk zichtbaar. Ontdek de smalle straatjes van het oude centrum met z’n intieme winkeltjes en moskeeën met fraai betegelde interieurs. Slenter door de oude bazaar met leuke snuisterijen en steek de 15e-eeuwse stenen brug over die de bazaar met het moderne stadsdeel verbindt.

Voor de lunch gaat u weer aan boord van de inmiddels vertrouwde trein, die u naar de Griekse havenstad Thessaloniki brengt, waar u in de vroege avond aankomt. Hier wordt u op het Aristoteousplein verwend in Mediterrane sfeer als u ‘al fresco’ (in de openlucht) geniet van de lokale visspecialiteiten.

Dag 9: Sofia & Plovdiv

Aan de voet van het Vitosjagebergte ligt de moderne hoofdstad van Bulgarije, Sofia. Serden, Romeinen, Hunnen, Byzantijnen, Ottomanen en Turken behoorden allen tot de eerdere bewoners. Tijdens een stadstour kunt u nog delen van de Romeinse stadsmuren zien, daarnaast bezoekt u de St Joriskerk uit de 4e eeuw, de goud gedekte koepel van de Alexander Nevski-kathedraal en de Turkse Bashi-moskee.

Lunch is weer aan boord van de trein, onderweg naar de tweede stad van Bulgarije, Plovdiv. Deze ‘Stad van de Zeven Heuvels’ behoort tot de oudste steden van Europa met meer dan 200 archeologische vindplaatsen en een geschiedenis die ruim 8.000 jaar teruggaat. In de middag verkent u het Romeinse Forum en Amphitheater en het historische centrum met middeleeuwse stadsmuren en Ottomaanse baden.

Dag 10 en 11: Istanboel en terugreis

Dag 10: U passeert de laatste landsgrens en komt aan in de ‘poort naar de Oriënt’, Istanbul. Transfer naar 5-sterren hotel waar u de komende nacht verblijft. U heeft vandaag de tijd om Istanbul op eigen gelegenheid te ontdekken.

Door de Grieken gesticht als Byzantium en onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, vormt deze legendarische stad al meer dan 2.000 jaar de brug tussen Europa en Azië. We hebben ruim de tijd om uitgebreid kennis te maken met dit fascinerende eindpunt van onze rondreis, waar de Oude- en de Nieuwe Wereld, Oost en West elkaar ontmoeten. Eén van de belangrijkste bouwwerken, in zowel de Turkse- als de Islamitische cultuur, is de Sultan Ahmet (of Blauwe) Moskee. Een fraaie staaltje van klassieke Ottomaanse bouwstijl met zes minaretten en 260 ramen die het licht laten vallen op het kolossale interieur met meer dan 20.000 blauwgekleurde tegels, die zorgden voor de naam Blauwe Moskee. De in de 6e eeuw door Keizer Justianus als kathedraal van Constantinopel gebouwde Hagia Sophia werd, na de verovering van de stad door de Ottomanen, omgebouwd tot moskee. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste musea ter wereld met onder andere fraaie mozaïeken.

Ter info: Werkzaamheden aan de nieuwe Bosporustunnel in aanbouw kunnen aanleiding zijn dat de trein moet blijven staan in de buitenwijken van Istanbul, en u per bus naar het centrum wordt gebracht.

Dag 11: Na het ontbijt komt er een einde aan uw ontdekkingsreis door de Balkan. U wordt naar de luchthaven van Istanbul gebracht voor de uw terugvlucht. (optioneel bij te boeken)

Inbegrepen


 • 7 Nachten accommodatie in een 2-persoons Compartiment met privé-badkamer (Deluxe twin) of douche + wc aan weerszijden van het rijtuig (Heritage Twin)
 • 3 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • Alle maaltijden tijdens de treinreis alsmede huiswijnen, bier, alcoholvrije drankjes, sappen, mineraalwater, koffie en/of thee
 • Alle transfers en excursies volgens programma o.l.v. Engels sprekende gidsen, inclusief entreegelden
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Bagage-afhandeling op de stations
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Lokale belastingen
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

Niet inbegrepen
 • Vluchten per KLM, inclusief luchthavenbelasting en brandstofheffingen (optioneel bij te boeken)
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Fooien

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Golden Eagle Danube Express


Luxe treinreizen door Centraal Europa
 • De meest luxe privé-trein van Centraal Europa
 • Geen formele dresscode, informele sfeer
 • Alle maaltijden zijn inbegrepen
 • Huiswijnen, bier en soft drinks zijn inbegrepen
 • De meest luxe privé-trein van Centraal Europa

Deluxe Slaapwagen

Ieder slaaprijtuig heeft vijf ruime slaapcoupés. De coupés met airconditioning zijn aangenaam ingericht met oog voor detail. In het coupé is een badkamer met wc en douche (altijd warm water beschikbaar). Handdoeken, een haardroger en toiletspullen zijn aanwezig. Voor handdoeken is een verwarmde ophangplek beschikbaar.

Restaurant

De Danube Express heeft een comfortabel en elegant restaurant waar in een informele sfeer gedineerd wordt. Terwijl buiten het prachtige landschap voorbij trekt, kunt u genieten van vers bereide maaltijden. Wijn, bier en soft drinks zijn inbegrepen. Premium wines, champagne en sterke dranken zijn verkrijgbaar tegen betaling

Loungerijtuig

Het loungerijtuig is een prachtige plek om te ontspannen. Het rijtuig is ingericht met veel hout, comfortabele banken en prettige stoelen. Het rijtuig is het sociale middelpunt van de Danube Express. Na het eten trekken de meeste gasten zich terug in de lounge om te genieten van de gezellige sfeer en de muziek van de vaste pianist. Frisdranken, huiswijn en bier, koffie en thee zijn gratis, terwijl premium wijnen,champagne en sterke dranken verkrijgbaar zijn tegen betaling.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Balkan Explorer
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle Danube Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen