Orient Silk Road Express

In 16 dagen van Almaty naar Tashkent
 • Reis in privétrein door Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan.
 • Ontdek de geschiedenis van Khiva, Bukhara, Samarkand en Shahrisabz
 • Afwisselend natuurschoon; bergen, woestijn, meren
v.a.
 • € 3395 per persoon
Prijzen & Boeken

Verken de oude en moderne Zijderoute via een privétrein op deze unieke reis door een van de meest historisch dynamische regio's van Azië. Verbazingwekkende natuurlijke schoonheid, mysterieuze oude artefacten en moderne metropolen wachten op deze legendarische handelsroute door Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan.

Dé trein

 • Luxe reis door Centraal-Azië
 • Recent gerenoveerde rijtuigen
 • Arts aan boord

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Heenreis en Almaty

Na aankomst op het vliegveld in Almaty, wordt u naar uw centraal gelegen 4-sterrenhotel gebracht.
De volgende ochtend verkent u met uw reisgezelschap de stad. Zo bezoekt u de kleurrijke Ascension Cathedral, de enige houten kathedraal in de wereld, gebouwd zonder spijkers. In de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch in een traditionele yurt. Later op de middag gaat u aan boord van de trein om te beginnen aan een onvergetelijke treinreis door Centraal-Azië.
Dag 1: overnachting in hotel
Dag 2: overnachting aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 3: Issyk koelmeer

De eerste stop in deze weelderige regio is Cholpon-Ata, waar een boottocht gepland staat op het Issyk koelmeer, een van de grootste meren ter wereld. Het adembenemende uitzicht op dit enorme meer geeft je het gevoel alsof je op zee bent. Terug aan land, is er een bergexcursie, met een picknicklunch en een Kirgizische volksdans. Na uw volledige dag aan het meer gaat de reis per privétrein verder - naar Bishkek.
Overnachting aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4: Bishkek

Op uw tweede dag in Kirgizië bevindt u zich in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië en de grootste stad. Net als Almaty ligt het aan de voet van een bergketen, de Tian Shan. een gids neemt je mee door de stad. De Dordoy Bazaar, de grootste openluchtmarkt van de stad, geeft een kijkje in het dagelijks leven van de Bishkek-burgers. Na de markt bezoekt u het Nationaal Historisch Museum en maakt u een rit buiten de stad naar het Ala Archa National Park. Terwijl de zon ondergaat, vertrekt de privétrein naar Tashkent, Oezbekistan.
Overnachting aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Tashkent

Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, ook wel bekend als de Stad van de Stenen. Tijdens een rondleiding door Tashkent ziet u de middeleeuwse Kukeldash Madrasa, het Amir Timur-museum en traditionele Oezbeekse huizen. De avond is vrij te besteden in de stad, bijvoorbeeld een bezoek aan een concert of opera.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 6 en 7: reizen door de bergen Kokand en Shahrisabz

De privétrein reist verder; de Kamchik-pas in het Qurama-gebergte wordt overgestoken. Tegen de middag wordt Kokand bereikt, een belangrijk kruispunt op de oude zijderoute. Het was ooit de hoofdstad was van een Oezbeeks koninkrijk - de Khanate van Kokand. Er wordt een bezoekt gebracht aan het Khan's Palace, nu een museum, waar Khudayar Khan woonde die eens over het gebied regeerde. Na het bewonderen van de stad is er de kans om een lokaal gezin te bezoeken en traditioneel brood te bakken.

Op weg naar Shahrisabz passeert u een afgelegen bergachtige regio van Oezbekistan, alleen toegankelijk met deze privétrein. Het is een van de oudste steden van Centraal-Azië, de architectuur is een mix van Grieks, Turks en Mongools, waardoor het uniek is in de regio. Het is de geboorteplaats van Timoer, een Mongoolse keizer uit de 14e eeuw. Het oude centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt een van de vele architectonische hoogtepunten, waaronder het Witte Paleis, het zogenaamde zomerhuis van Timur. 's Avonds aan boord is er een proeverij van Oezbeekse wijnen.
Overnachtingen aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 8, 9 en 10: Samarkand

De stad staat vol met architecturale monumenten, waaronder de necropool Shah-i-Zinda, de archeologische vindplaats en het museum van Afrasiab en het Registan-plein. De stad staat bekend om zijn islamitische invloed, die duidelijk wordt weergegeven door de prachtige mozaïeken, minaretten en koepels van de moskeeën en madrasa's. Met een gids verkent u de stad.

De volgende dag worden er nog meer verbazingwekkende monumenten bezocht, waaronder het Ulugh Beg Observatorium, de Bibi-Khanym-moskee en het paleisachtige mausoleum van Gur-e-Amir. Vervolgens is er een workshop in het oude ambacht van zijdeweven. Bij een bezoek aan een Oezbeekse papierfabriek ziet u hoe papier gemaakt wordt uit moerbeibomen.

De laatste ochtend in Samarkand is vrij te besteden bijvoorbeeld met een bezoek aan de Siyob Bazaar. Rond het middaguur vertrekt de trein weer richting Tadzijkistan.
In Samarkand 2 overnachtingen in een hotel en de laatste nacht in de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 11: Khujand

Khujand was voorheen bekend als Leninabad en is nu de op een na grootste stad in Tadzjikistan. Als een van de oudste steden aan de Zijderoute, werd het bestuurd door enkele van 's werelds meest succesvolle keizers, zoals Cyrus de grote, die de stad meer dan 2000 jaar geleden oprichtte. Een van uw eerste indrukken van de stad is een uniek uitzicht op de rivier de Syr. De tour van vandaag gaat onder andere langs het Historisch Museum van Sughd, dat is gehuisvest in een gerestaureerd bastion van de stadsmuur, en de Panchshanbe Bazaar, mogelijk een van de grootste markten in Centraal-Azië, gebouwd in 1964. Naast deze indrukwekkende monumenten van de geschiedenis van de stad, ziet u ook veel prachtige moskeeën. Ook is er de mogelijkheid om een ​​lokale Tadzjiekse familie te ontmoeten. In de middag vervolgt de privétrein zijn reis naar het westen.
Overnachting aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 12: Khiva

Itchan Kala is het oude stadsdeel van Khiva, waar stadsmuren en bastions boven je uitsteken. Hier zijn vele fantastische oude bezienswaardigheden, waaronder de schitterende turquoise mozaïeken van de Kalta Minor Minaret en het Seid Alauddin Mausoleum, een van de oudste gebouwen in Khiva. In deze sprookjesachtige omgeving wordt de lunch geserveerd. Vervolgens gaat iedereen weer aan boord van de trein.
Overnachting aan boord van de trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 13 en 14: Bhukara

Net als Khiva heeft Bukhara een oude stad die een beschermd UNESCO-werelderfgoed is. Een hoogtepunt dat hier bezocht wordt is Po-i-Kalyan, die de Kalyan-minaret, de Kalyan-moskee en de prachtige Mir-i Arab Madrasa bevat. Ook wordt een bezoek gebracht aan het even mooie Lyab-i Hauz, een architecturaal complex dat een vijver omgeeft. Later op de dag wordt er een locale dansvoorstelling bezocht, compleet met kleurrijke nationale kostuums en muziek.

De volgende dag gaat een beetje uit het centrum van de stad - naar de verbazingwekkende Ark van Bukhara, die behalve een imposant oud fort ook een stad in een stad was. Je krijgt hier te maken met musea die zijn gewijd aan zijn geschiedenis, die meer dan duizend jaar omvat. Vervolgens gaat u naar het Samanid-park, een prachtige groene ruimte rondom het Samanid Mausoleum, een schrijn voor een van de laatste Perzische heersers van Centraal-Azië.
2 overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 15 en 16: terug naar Tashkent en naar Nederland

De ochtend is vrij te besteden in Bhukara. Rond het middaguur vertrekt de trein naar Tashkent.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Na het ontbijt is de terugreis naar Nederland.
Inclusief ontbijt.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • De treinreis zoals beschreven
 • Alle benodigde transfers
 • 8 nachten aan boord van de trein
 • 7 nachten in goede middenklasse of 4-sterren hotels met douche / toilet
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Alle excursies en toegang zoals omschreven
 • Meertalige reisbegeleiding
 • Ervaren lokale gidsen
 • Een arts aan boord van de trein
 • Traditionele welkomstceremonies bij aankomst Bukhara en Samarkand
 • Wijn- en wodkaproeverij

Extra inbegrepen bij inclusief vluchten
 • Vluchten Amsterdam - Almaty / Tashkent - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Visa (graag bemiddelen wij hierin)
 • Verdere persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Almaty of Tashkent. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

The Orient Silk Road Express


De Trein

De Orient Silk Road Express is een comfortabele privé trein en biedt de meest prettige manier om door een regio te reizen die zich doorgaans kenmerkt door lange en oncomfortabele busreizen. Enkele rijtuigen, waaronder enkele slaaprijtuigen en het restauratierijtuig, zijn in 2013 nieuw gebouwd. In de avond heeft het restaurant de functie van gezellige bar waar u met uw reisgenoten kunt napraten over alle opgedane indrukken. De Orient Silk Road Express beschikt over airconditioning en er zijn stopcontacten aanwezig van 110 en 220 volt in iedere coupé-categorie. Aan het eind van ieder rijtuig is een rokershoekje aanwezig.

Categorie Habibi

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee boven- en onderbedden voor maximaal vier personen. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Ali Baba

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Aladdin

Ieder rijtuig heeft acht coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig. Tevens is er aan beide kanten van het rijtuig een douche te vinden en zijn er badjassen en toiletartikelen beschikbaar voor de reizigers.

Categorie Kalif

De coupés van deze categorie beschikken over twee bedden, waarvan één 109 x 190 cm is en eventueel functioneert als tweepersoonsbed. De coupés hebben ook een knus bankje, een tafel en een kast. De Kalif coupés hebben een en suite badkamer met een wastafel, toilet en douche en nog extra ruimte om persoonlijke bezittingen op te bergen. Per rijtuig in deze categorie zijn er maximaal twaalf reizigers.

Vluchten


Amsterdam - Almaty en Tashkent - Amsterdam via Istanboel
 • Economy Class: standaard klasse

Vliegschema Amsterdam - Istanboel - Almaty (dagelijks)

TK1952 Schiphol - Istanboel 11:20 - 15:50 (lokale tijden) TK350 Istanboel - Almaty 20:35 - 04:45 (lokale tijden)

Vliegschema Tashkent - Istanboel - Amsterdam (dagelijks)

TK369 Tashkent - Istanboel 09:00 - 12:20 (lokale tijden) TK1953 Istanboel - Amsterdam 15:05 - 17:30 (lokale tijden)

Bovenstaande vluchtschema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Orient Silk Road Express
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.


NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Orient Silk Road Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Orient Silk Road Express".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen