Caucasus Express Baku-Batumi

9-daagse luxe treinreis met de Caucasus Express
 • Unieke treinreis door Azerbeidzjan en Georgië
 • Besneeuwde bergtoppen en subtropsiche kust
 • Bezoek historische steden Vardzia en Tbilisi
v.a.
 • € 3980 per persoon
Prijzen & Boeken

Van de zonnige vlaktes van de Kaspische Zee naar de subtropische kust van de Zwarte Zee. De besneeuwde toppen van de Kaukasus en de blauwe luchten van de Transkaukasische steppes. Een unieke cultuur van een mengeling van Oosterse en Westerse tradities. Dit zijn enkele ingrediënten van deze historische treinreis door het zuiden van de Kaukasus.

Dé trein

 • Ervaren lokale gidsen
 • Bijna alle maaltijden inbegrepen
 • Keuze uit 3 verschillende compartimenten

Dag tot dag


Dag 1 - Baku: Skyline van de Kaspische Zee

Aankomst in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, ook wel bekend als de stad van de winden. De Skyline over de Kaspische Zee en de "Flame Towers" is bijzonder mooi.
Overnachting en diner in het hotel.

Dag 2 - Baku: de oude stad en welkom aan boord

's Ochtends bezoek aan het historische centrum van Baku met prachtige moskeeën, de Maagdentoren en het Paleis van de Shirvanshahs (werelderfgoedlijst van UNESCO). De stad heeft zowel sierlijke Art Nouveau-gebouwen als futuristische architectuur. 's Middags is er een excursie op het Absheron-schiereiland, waar een Zoroastrische vuurtempel is en Yanar Dag, een vlam die continu brandt als gevolg van het doorsijpelen van aardgas. 's Avonds verwelkomt de vriendelijke bemanning van uw privétrein u hartelijk op het station, waar uw trein in westelijke richting door sterrenlicht door de Azerbeidzjaanse steppen vertrekt.
Overnachting in trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 3 - Shaki en Goygol

De stad Shaki ligt aan de voet van het met bos bedekte Kaukasus-gebergte en is tevens een uniek openluchtmuseum. Je ziet de vele karavanserai van de stad, handelsposten die dienden als haltes langs historische handelsroutes, zoals de Zijderoute. Er woprdt een bezoek gebracht aan het Khan's Palace, waar schitterende decoratieve gravures, glas-in-lood en fresco's je terugvoeren naar een fantastische middeleeuwse wereld. Zoek naar koopjes in een ambachtelijk handwerkcentrum en in een lokale bazaar.

Op de treinroute ten zuiden van Shaki begint het Azerbeidzjaanse landschap groen te worden. 's Middags wordt de stad Ganja bereikt, van waaruit naar de nabijgelegen stad Goygol wordt gereisd; bekend om zijn negentiende eeuwse Duitse nederzettingen. Hier zie je zorgvuldig gerestaureerde villa's, de Lutherse kerk van St. John en het huis van de laatste Duitse kolonist, Viktor Klein, die in 2007 overleed.

Daarna gaat de reis verder naar de Azerbeidzjaans-Georgische grens, waar de oker, aardse steppen geleidelijk transformeren in groene heuvels. Volgende halte: de levendige metropool Tbilisi in Georgië.
Overnachting in trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4 - Tbilisi

Stevige kerken, kleurrijke houten huizen aan de oevers van de rivier de Kura, klassieke villa's - dit is Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Vanaf wordt een rit gemaakt langs de historische Georgian Military Road, die een hoogte van ongeveer 2.300 meter bereikt. Het uitzicht op het Ananuri Castle-complex vanaf zo'n hoogte is adembenemend. Aan de horizon komen met sneeuw bedekte bergtoppen in beeld. Het uitzicht op de 17000 meter hoge Mount Kazbek vanaf het hotelterras in Stepantsminda is fantastisch! Op een groene bergrug voor deze immense piek ligt de relatief kleine Gergeti Trinity Church. Deze kan bezocht worden met een Jeep excursie.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5 - Tbilisi

Op de terugweg naar Tbilisi wordt een bezoek gebracht aan het Jvari-klooster hoog boven de rivier de Aragvi en de voormalige hoofdstad van Georgië, Mzcheta (werelderfgoedlijst van UNESCO). De middag in Tbilisi is vrij te besteden. Bijvoorbeeld een dagje winkelen op de beroemde Rustaveli Avenue of met de kabelbaan naar de top van Mount Mtatsminda voor meer spectactulair uitzicht.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 6 - Gori

Vandaag gaat de treinreis verder door de vruchtbare laaglanden van Georgië. Al snel wordt Gori bereikt, de geboorteplaats van Joseph Stalin, de eens secretaris-generaal van de Sovjet-Unie, wiens persoonlijke spoorwegauto wordt tentoongesteld in een museum. In het nabijgelegen Uplistsikhe, ooit een handelspost op de Silk Road, ontdek je een zesde-eeuws stadje dat is ingebouwd in een grottencomplex. Dit gebied is een beken de wijnstreek: Kartli, Imereti, de wijnstreken van Kakheti-Georgia zijn meer dan 7.000 jaar oud en behoren daarmee tot de oudste ter wereld. 'S middags bereikt de trein Borjomi, een beroemde badplaats in de diepe vallei die ooit het hele Russische rijk van mineraalwater voorzag. De prachtige villa's, boutique hotels en de genezende gezondheidscentra trekken bezoekers van heinde en verre.
Overnachting in trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 7 - Akhaltsikhe en Vardzia

Vanuit de kleine stad Akhaltsikhe, met het kasteel van Rabati, begint een excursie en rondleiding door Vardzia, een twaalfde-eeuws grotklooster. Lijkend op een honingraat zijn er meer dan 3.000 grotwoningen voor maximaal 50.000 mensen ingebouwd in de rotswand. De schittering van de fresco's van de legendarische koningin Tamar in de grotkathedraal heeft zijn intensiteit niet verloren. De treinroute van Akhaltsikhe door de lagere bergen van de Kaukasus laat het alledaagse Georgië zien: wijngaarden, idyllische steden, imposante kasteeltorens. Vanaf de top van de Bagrati-kathedraal is er een mooi uitzicht over de historische stad Kutaisi, op slechts een steenworp afstand van het pittoreske klooster Gelati, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Overnachting in trein. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 8 - Batumi

De laatste stop is Batumi, de op een na grootste stad van Georgië, aan de spectaculaire kust van de Zwarte Zee. Links palmbomen, rechts de zee. Deze Georgische haven- en badplaats ligt op een schilderachtige locatie aan een baai tegen de achtergrond van groene bergen. Later op de dag is er een rondleiding door de stad in het historische centrum van Batumi, waar handelaren van over de hele wereld hun voetstappen hebben achtergelaten. Orthodoxe kerken, synagogen en moskeeën - de verbluffende architectuur van de stad is een bewijs van de diversiteit. De botanische tuin van Batumi is een subtropisch paradijs waarvan de terrassen aan de steile kust een prachtig uitzicht op de kust bieden.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.
Overnachting in hotel. Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 9 - vertrek

Terugvlucht naar Nederland.
Inclusief ontbijt.

Inbegrepen


 • Vluchten Amsterdam - Baku / Batumi- Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T) (1 overstap)
 • Verblijf in de Caucasus Express in geboekte compartiment (4 overnachtingen)
 • 4 overnachtingen in comfortabele hotels
 • Transfers en bustours volgens programma
 • Excursies als omschreven, inclusief entreegelden
 • Uitgebreide informatie over de regio en de trein
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
 • Alle maaltijden zoals beschreven (geen ontbijt en lunch op dag 1 en alleen ontbijt op dag 9)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Benodigde visa
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z) (optioneel)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht (optioneel)

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Baku of Batumi. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Caucasus Express


Caucasus Express

De Caucasus Express is een bijzonder comfortabele privé trein op het traject Baku - Batumi.

De Caucasus Express bestaat uit verscheidene rijtuigen met 3 verschillende comfortklassen. De maaltijden worden geserveerd in één van de restauratierijtuigen. Daarnaast is er ook een barrijtuig aanwezig, waar u kunt ontspannen met uw medereizigers onder het genot van een drankje en het prachtige voorbijglijdende landschap. In de gehele trein is er airconditioning aanwezig. <

In de trein is elektriciteit aanwezig. Stopcontacten bevinden zich bij het toilet en in het gangpad van de rijtuigen, niet in de coupés zelf. Wifi is niet aanwezig in de trein, telefonisch bereik is wisselend van kwaliteit op de route.

Categorie I - Standaard

Compartiment voor maximaal vier gasten. Aan beide kanten, links en rechts, zijn er twee ligplaatsen, maten van het bed: 68 × 187cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. In ieder rijtuig zijn 2 gedeelde was- en toiletruimtes. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Superior

Compartiment voor maximaal 2 gasten. Aan weerszijden zijn er twee 1-persoonsbedden. Maten van het bed: 68 × 185cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Per een tot drie rijtuigen is een douche aanwezig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie IV - Bolshoi

Compartiment voor maximaal 2 gasten, 5,57 m2. Aan één kant een groot laag bed en een groot hoog bed, resp. 110 x 184 cm en 80 x 174cm. Het ruime compartiment heeft een groot raam, kleine bank, tafeltje, kleine kast, privé badkamer met wastafel, WC en douche. Zes Compartimenten per rijtuig.

Vluchten


Schiphol - Baku / Batumi - Schiphol met 1 overstap
 • Economy Class: standaard klasse
 • Eventuele upgrade mogelijk

Er zijn diverse opties mogelijk. Op het moment van aanvraag wordt het aanbod bekeken. Eventuele prijsaanpassingen worden aan u voorgelegd.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Caucasus Express Baku-Batumi
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Caucasus Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad  "Caucasus Express".

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

 

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen