Tren Crucero - Ecuador / Train of wonders

4-daagse treinreis van Quito naar Guayaquil
 • Geschiedenis en Cultuur van Ecuador
 • Van de Andes hooglanden naar de kust
 • Fantastische uitzichten
v.a.
 • € 1699 per persoon
Prijzen & Boeken

Vanuit Quito start de trip naar de kust. Bijzondere trajecten passeren de revue, zoals de Avenue of Volcanoes, de mytische Duiveslneus met de spectaculaire zig-zag afdaling. Rijdend langs de kloof van de rivier de Chanchán worden de hooglanden verlaten: nevelwouden en tropische plantages komen er voor in de plaats, tot aan het eind van de reis in Guayaquil. Er wordt 504 km afgelegd en het hoogste punt dat bereikt wordt is3600 meter.

Dé trein

 • Trajecten per Diesel en Stoomtrein
 • "Devil's Nose" het moeilijkste traject ter wereld
 • Eén van 's werelds mooiste treinreizen

Dag tot dag


Dag 1 - Dinsdag: Quito –Cotopaxi National Park – Lasso – Latacunga

Vertrek vanaf station Chimbacalle in Quito. Vandaag begint de prachtige treinrit richting het zuiden langs de Avenue of Volcanoes, omringt met meer dan 20 vulkanen. Met een stop in het 2na hoogste station in Ecuador bezoeken we een rozenplantage waar de beste rozen vandaan komen. Na de lunch richting Cotopaxi National Park en een fijne wandeling naar Limpiopungo lagoon met een ongelofelijk verscheidenheid aan planten en vogels.

Diner en overnachting in Lasso.

Dag 2 - Woensdag: Latacunga – Urbina – Riobamba

De trein vertrekt vanaf Latacunga station en doorkruisen de vruchtbare vallei hiertussen met een schat aan biodiversiteit. Vanuit de comfortabele panoramische wagons is de verandering in vegetatie en landschap goed te zien. Tijdens een langzame klim door de Andes hooglanden wordt Urbina bereikt, het hoogste punt van de reis: 3600 meter.
Bezoek het Plein van de Ambachtslieden and en de Laatste IJskoopman van Chimborazo.

Diner en overnachting in Riobamba.

Dag 3 - Donderdag: Riobamba – Devil´s Nose – Alausí

De reis vervolgt richting Colta, waar de Spaanse veroveraans hun eerste nederzettingin Ecuador bouwden. De treinreis gaat langs kleurrijkje quinoa velden, afgewisseld met inheemse soorten flora en fauna, inheemse nederzettingen en de overblijfselen van oude culturen.
Er wordt een bezoek gebracht aan de Guamote markt, één van de laatste inheemse markten in de Andes. Daarna gaat de reis verder richting de mythische Duivelsneus. Een spectaculaire afdaling van 450meter gaat zigzaggend van de Andes hooglanden naar de kust.
Vervolgens gaat de rit verder langs de smalle kloof van de rivier de Chanchán. Een indrukwekkend nevelwoud wordt doorkruist voordat er wordt gestopt in Bucay.
Diner en overnachting in Bucay.

Dag 4 - Vrijdag: Alausi – Naranjito – Yaguachi – Duran

Het landschap verandert weer: Rijst-, rietsuiker-, bananen- en ananasplantages vormen nu het uitzicht.
De lunch is in een traditionele hacienda waar er verteld wordt over de beste cacaoboon ter wereld. Ook kan er zelfgemaakte chocolade geproefd worden.
De laatste rit met de stoomtrein gaat door velden richting de Stille Oceaan; in Guayaquil is de laatste overnachting.

Inbegrepen


 • Alle genoemde treinreizen
 • Excursies per busje en touringcar
 • Engels- en Spaanstalige gids
 • 4 overnachtingen in comfortabele accommodaties: karaktervolle hotels of hacienda's
 • Volpension (geen ontbijt op dag 1 en geen diner op dag 4) Inclusief snacks en non-alhoholische drankjes in de trein.
 • Bagagetransport in de hotels
 • Traject Quito-Otavalo per bus

Niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Vluchten met KLM (economy class) van Amsterdam naar Quito retour. Optioneel bij te boeken.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Tren Crucero


Tren Crucero

De bekendste luxe trein uit Zuid Amerika is een moderne, prachtig gerestaureerde antieke stoom locomotief (dieselelectrische aandrijving). Tren Crucero bestaat uit hoge kwaliteit luxe wagons. Maximaal 50 personen kunnen aan boord om maximale kwaliteit te garanderen.

De trein beschikt onder andere over een bar, een kadowinkel, twee comfortabele lounges om van de omgeving te genieten en een open lucht terras.

In de trein

De gidsen en het treinpersoneel tijdens de reis bieden zeer goede service gedreven door hun eigen passie voor Ecuador.
Gedurende de dag zijn snacks, verse sappen, koffie, thee (non-)alcoholische drankjes verkrijgbaar. Sommige maaltijden worden aan boord geserveerd; de andere maaltijden zijn onderdeel van een excursie.

De nachten worden doorgebracht in karaktervolle hotels of haciendas.

Tren Crucero Gold Class

Voor reizigers die graag verblijven in luxe, authentieke accommodaties biedt de Gold Class een prachtige uitkomst. Door te overnachten in kenmerkende hotels en haciënda’s op mooie locaties, waarvan enkele op de lijst van UNESCO werelderfgoed staan, zoals het centrale plein van Quito, komt u nog meer in de sfeer van de 19e- en vroege 20e-eeuw.

Keuken

De oorspronkelijk keuken is een wezenlijk onderdeel van de fascinerende culturele ervaring van deze reis, mede dankzij de verscheidenheid en diversiteit van de ingrediënten die langs de route worden gevonden.

In Ecuador groeit de beste cacaoboon ter wereld, de "arriba" cacao. De trein rijdt door grote suikerriet-, bananen-, rijst- en ananasplantages en andere soorten tropisch fruit. Door de hoge intensiteit van het zonlicht is het fruit hier zoeter dan gewend. Probeer de verse sappen aan boord!

Quinoa gewassen kleuren het landschap, kuddes schapen en lama's passeren de glooiende heuvels en de opvallende kleuren van de poncho's van de boeren vullen het beeld.

Een luxe en verrijkende ervaring

Geniet 4 dagen van het ontdekken van de verborgen geheimen van Ecuador: wandel in regenwouden, zwerf over bekende kleurrijke markten, bezoek workshops van handwerklieden, ontmoet de laatste "ijsman" van Chimborazo, word verwelkomd bij de inheemse gemeenschappen waar je leert over de Andes kosmogonie en voorouderlijke tradities. Dit alles rechtstreeks door de locale gemeenschappen die deze bijzondere tradities hebben weten te behouden.
Daarnaast laat deze prachtige reis enkele van de mooiste uitzichten vanuit de trein ter wereld zien. Vanaf de hooglanden van de Andes reist u naar de laaggelegen kustvlaktes per comfortabele trein. De accommodaties onderweg zijn met zorg uitgezocht en van hoogstaande kwaliteit en het treinpersoneel zorgt er voor dat u niets te kort komt.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Tren Crucero - Ecuador / Train of wonders
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.


Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen