Golden Eagle - Arctic Explorer

Op zoek naar het Noorderlicht
 • Bezoek aan boeiende steden zoals St. Petersburg en Moskou
 • Meereizende astronoom t.b.v. het Noorderlicht
 • Tocht per arrenslee in Suzdal
v.a.
 • € 11385 per persoon
Prijzen & Boeken

Een spectaculaire 12-daagse reis naar het Noorderlicht aan boord van de exclusieve Golden Eagle Trans-Siberian Express. De reis wordt drie keer per jaar aangeboden, in februari, met kerst en met Nieuwjaar. De Februarireis begint in St. Petersburg waar u enkele van de meest prominente historische en culturele bezienswaardigheden van de stad bezoekt. Uw ‘Arctisch’ avontuur begint zodra u aan boord stapt van de Golden Eagle. Na een prachtige rit naar het Noorden gaat u in het Noorse mijnstadje Kirkenes voor de Aurora Borealis, het magische Noorderlicht. Kirkenes is één van de beste plaatsen ter wereld om dit ongelooflijke natuurfenomeen te aanschouwen. Een absoluut hoogtepunt! Om de reis compleet te maken bezoekt u hierna nog enkele steden in Rusland zoals Moermansk om tenslotte te eindigen in het bijzondere Moskou. De Kerstreis en de Nieuwjaarreis vinden plaats in omgekeerde volgorde.

Ervaar tijdens uw reis de niet alleen het magische Noorderlicht maar ook de cultuur en levensstijl van de mensen die in dit ruwe klimaat wonen.

=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Keuze uit drie type compartimenten
 • Eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag to dag


Dag 1 en 2: Sint-Petersburg

Bij aankomst op de luchthaven van Sint-Petersburg wordt u naar het centraal gelegen luxueuze Four Seasons hotel (of vergelijkbaar) gebracht voor een verblijf van twee nachten. ‘s Avonds wordt u uitgenodigd voor een exclusief welkomstdiner waar u uw medereizigers zult ontmoeten.

De tweede dag heeft u volop de tijd om Sint-Petersburg te ontdekken. Sint-Petersburg is een prachtige stad, vol met imposante paleizen, historische monumenten, brede boulevards en indrukwekkende bruggen. De stad staat bekend als dé ballethoofdstad van de wereld. Vandaag krijgt u een rondleiding door het Paleis van Catherine in Poesjkin en natuurlijk het Hermitage museum, het voormalige winterpaleis van de tsaren, waar de Koninklijke kunstcollectie met meer dan drie miljoen kunstwerken is ondergebracht. Maak uw avond in St. Petersburg extra speciaal door een ballet- of operavoorstelling te bezoeken in één van de wereldberoemde theaters van St Petersburg (bezoek is niet inbegrepen in de reissom en is afhankelijk van de beschikbaarheid, kaarten dienen minimaal zes weken voor vertrek aangevraagd en geboekt te worden).

Dag 3: Sint-Petersburg en aan boord van de Golden Eagle

Op de derde dag staat een bezoek aan een aantal belangrijke bezienswaardigheden in St. Petersburg op het programma, zoals de kathedraal van St. Isaac's en de Nevsky Prospect, de lange winkelstraat.
In de middag is het dan eindelijk zover: u gaat aan boord van de Golden Eagle. De reis naar de Poolcirkel begin! ’s Avonds wordt een feestelijk ´Gala Caviar Dinner´ geserveerd in de prachtig gedecoreerde restaurantwagens. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 4: Dag aan boord en passeren van de poolcirkel

Vandaag heeft u alle tijd om te ontspannen terwijl de trein zijn weg zoekt naar het noorden door het steeds veranderende winterse landschap en de poolcirkel wordt gepasseerd. Overnachting in de trein.

Dag 5 en 6: Kirkenes – Op zoek naar het Noorderlicht

Op het Russische grensstation bij de plaats Nikel verlaat u de trein om per touringcar de grens met Noorwegen te passeren. Na een rit van ongeveer 90 minuten rijden arriveert u bij het Thon hotel (of gelijkwaardig) in Kirkenes waar u twee nachten verblijft. Vandaag brengt u een bezoek aan het magische Snow Hotel, 15 kilometer buiten Kirkenes. U wordt ontvangen met een welkomstcocktail in de snow bar, hierna volgt een rondleiding langs de prachtige ijssculpturen en sneeuwschilderingen van lokale kunstenaars. Na een traditioneel diner met onder andere ‘’rendier hot dog’’ op het menu, gaat u met de bus op zoek naar het Aurora Borealis, het noorderlicht.
Optionele activiteiten in Kirkenes: een wandeling met speciale sneeuwschoenen door de diepe sneeuw, op zoek naar het noorderlicht per sneeuwscooter of een tocht per hondenslede (prijzen en beschikbaarheid op aanvraag).

In de ochtend van dag 6 maakt u kennis met het bijzondere King Crab Fishing Adventure. De excursie begint met een tocht per slee die voortgetrokken wordt door een sneeuwscooter over de bevroren fjorden. Warme kleding en helm zijn voor u beschikbaar. Uw gids laat u zien hoe door een gat in het ijs de gigantische Arctic King Crab gevangen wordt. Deze kan een spanwijdte bereiken van 2 meter en heeft een gewicht tot maar liefst 15 kg! Vervolgens gaat u naar de Fisherman's Lodge, waar u bij een behaaglijk vuurtje kan genieten de zojuist gevangen krab, die voor u wordt bereid. In de middag keert u terug naar het Snow Hotel, waar u de rendieren kunt bewonderen en een tocht per hondenslede maakt.

Bent u avontuurlijk aangelegd, niet bang voor een koele nacht en in voor een echte arctische ervaring, overnacht dan in het Snow Hotel (tegen een meerprijs). Er heerst hier een constante temperatuur van -5 graden. U slaapt in een speciale thermische slaapzak. De douche, toiletten en Scandinavische sauna bevinden zich in het aangrenzende gebouw. Boek op tijd, want er is maar een beperkte beschikbaarheid. Prijs op aanvraag.

Dag 7, 8 en 9: Aan boord, Moermansk en Petrozavodsk

Vandaag steekt u de grens met Rusland weer over om in de grensplaats Nikel weer aan boord te gaan van de Golden Eagle. Geniet en ontspan terwijl het steeds veranderende winterlandschap aan uw raam voorbijtrekt. De middagthee met vers gebakken Russische koekjes wordt geserveerd in het barrijtuig. Overnachting in de trein.

In de loop van dag 8 arriveert de Golden Eagle in Moermansk. Ooit een kleine nederzetting en arctische handelspost werd in 1916, onder druk van de Engelsen, Moermansk opgericht en groeide de plaats uit tot een belangrijke havenstad. Dankzij de invloed van de warme golfstroom is de haven het gehele jaar ijsvrij. De stad is tevens de thuishaven van de Russische nucleair aangedreven ijsbrekers. U bezoekt het Nucleaire IJsbreker Museumschip. Overnachting in de trein.

De volgende dag bezoekt u Petrozavodsk. Deze stad strekt zich uit langs de westelijke oever van het het Onega meer, het op één na grootste meer van Europa. Petrozavodsk wordt gezien als het belangrijkste culturele en industriële centrum van het noordwesten van Rusland en is tevens de hoofdstad van de Republiek Karelië. Overnachting in de trein.

Dag 10: Moskou

In de ochtend komt u aan in Moskou. U wordt naar het centraal gelegen Four Seasons Superbly hotel (of gelijkwaardig) gebracht waar u de laatste 2 nachten van deze reis verblijft. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum, het Kremlin, Rode Plein en het Bolsjoj Theater. Vandaag bezoekt u het Rode Plein. Voor de meeste Russen is het Rode Plein niet alleen het hart van Moskou, maar ook het hart van Rusland. Hier bevindt zich het historische machtscentrum van Rusland, het Kremlin met zijn tsarenpaleizen en kathedralen. Het plein biedt een fascinerende mix van architectuur met de sierlijke Basilius kathedraal met zijn karakteristieke uivormige torens, de prachtige gevel van het wereldberoemde GUM warenhuis uit tsaristische tijden en de sobere plek van Lenins graf. Ook krijgt u een rondleiding langs de unieke metrostations van Moskou, ingericht met standbeelden, muurschilderingen en onovertroffen mozaïeken.

Dag 11 en 12: Vladimir & Soezdal en Moskou

Op dag 11 reist u met een normale trein naar Vladimir. Deze stad is gesticht in 990 wordt gezien als een van de oudste steden van Rusland en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Later op de dag bezoekt u Soezdal, een prachtig bewaard gebleven ommuurde stad daterend uit 1024. Hier geniet u van een betoverend kooroptreden in het St Euthymius-klooster, gevolgd door een spectaculaire arrensledetocht door Soezdal. Terug in Moskou kunt u genieten van het afscheidsdiner op de laatste avond van deze fantastische reis.

De volgende dag wordt u na het ontbijt naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland. Hiermee is de reis ten einde en kunt u terugkijken op een unieke reiservaring.

Dag tot Dag Kerstreis (vertrek 21 december) en Nieuwjaarsreis (vertrek 29 december)

Dag 1 en 2: Moskou
Dag 3: Vladimir & Suzdal en start van de treinreis aan boord van de Golden Eagle. Een bijzondere jaarwisseling aan boord van de Golden Eagle die u niet snel zult vergeten.
Dag 4: Dag aan boord van de trein en passeren van de poolcirkel
Dag 5: Moermansk
Dag 6 en 7: Kirkenes
Dag 8: Dag aan boord van de trein
Dag 9: Petrozavodsk
Dag 10, 11 en 12: Sint-Petersburg

Inbegrepen


Inclusief
 • 6 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express (Silver Class, Gold Class of Imperial Suite)
 • 5 Hotelovernachtingen in luxe 4 of 5 sterren hotels in Sint-Petersburg, Kirkenes en Moskou
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis, tenzij anders vermeld
 • Koffie, thee en water tijdens de gehele reis
 • Wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner
 • Alle beschreven excursies onder begeleiding van lokale Engelstalige gidsen
 • In enkele grote steden zonder extra kosten een keuze uit diverse alternatieve excursies onder de noemer Freedom of Choice
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Lezingen en begeleiding van een meereizende astronoom
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket in uw compartiment
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek indien op de data volgens programma
 • Alle fooien
 • Zie tabbad Golden Eagle Transsiberian Express voor details per klasse

Niet inbegrepen
 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffing. In het boekingsformulier kunt u deze bijboeken. Een upgrade is mogelijk tegen meerprijs.
 • Benodigde visa, wij kunnen hierin voor u bemiddelen
 • Reisverzekering; een reisverzekering met werelddekking is verplicht en is bij ons te boeken
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Wasservice (inclusief bij Imperial Suite)

Het is mogelijk uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in St. Petersburg en/of Moskou. Ook kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden. Let op: uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Sint-Petersburg
In het statige Sint-Peterburg is zoveel te ontdekken. Deze voormalige hoofdstad van Rusland wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Sint-Petersburg is een moderne stad met veel jonge mensen. De 18e en 19e eeuwse architectuur is opvallend, u ziet grachten, lange rechte straten, tuinen en paleizen. Door de stad loopt de 4 kilometer lange Nevski Prospekt, een winkelstraat met veen interessante gebouwen in diverse bouwstijlen. In het voormalige Winterpaleis is nu de wereldberoemde Hermitage gevestigd, voldoende kunst om een hele dag in door te brengen. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het Mariinskitheater, de Petrus- en Pauluskathedraal met alle graven van Russische tsaren en de Izaäkkathedraal, nu een museum voor mozaïek. Een bijzondere veelzijdige stad die een langer bezoek meer dan waard is.

Moskou
Deze hoofdstad is de grootste stad van Rusland en telt ruim 11 miljoen inwoners. In het centrum bevinden zich het bekende Rode Plein, met de kleurrijke Pokrovkathedraal, het Leninmausuleum en het Kremlin, het historische machtscentrum van Rusland. Ten westen van het Kremlin ligt de Arbatstraat. Een levendige straat met muzikanten en artiesten en tal van goede restaurants. Het is zeker aan te raden om met de metro te reizen, elk station is een kunstwerk en de namen worden nog weergegeven in het cyrillisch schrift. Moskou is ook de stad van opera en ballet. In het beroemde Bolsjojtheater kunt u zich laten betoveren door prachtige voorstellingen.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Golden Eagle Transsiberian Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Maaltijden en excursies inbegrepen
 • Keuze uit meerdere activiteiten tijdens de excursies

Silver Class

Oppervlakte - 5,5 m² Lengte - 2 m / Breedte - 2,70 m Breedte benedenbed - 120 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 6

De compartimenten van de Silver Class zijn kleiner dan die in de Gold Class, maar hebben wel een eigen badkamer met een kleinere doucheruimte en garderobekast. Alle compartimenten beschikken over dezelfde faciliteiten als die in de Gold Class. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - kastruimte - DVD/CD speler + LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Gold Class

Oppervlakte - 7 m² Lengte - 2 m / Breedte - 3,60 m Breedte benedenbed - 135 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 5

Een Gold Class-compartiment biedt ruimte aan maximaal 2 personen. De zitbank klapt uit tot een 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. Het compartiment bevat voorts een fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler en een eigen douche/toiletruimte. Er is voldoende ruimte voor bagage. Reizigers beschikken over badjas, slippers en handdoeken en er is een individueel regelbare airco die ook werkt als de trein stilstaat. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard barlijst - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Imperial Suite

Oppervlakte - 11,1 m² Lengte - 2 m / Breedte - 5,55 m Breedte bed - 150 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per trein - 1 (in 1 rijtuig met 3 Gold Class cabins)

Een nieuwe klasse aan boord van de Golden Eagle. De Imperial Suites zijn bijzonder ruim en beschikken naast een tweepersoonsbed ook over een apart zitje. Bovendien zijn er voor u diverse extra's waaronder in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur. Naast deze extra's beschikt u ook dezelfde faciliteiten als de Gold Class cabins. - kingsize bed - zitje - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers, haardroger - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - gratis gevulde minibar - kluisje - 2 grote ramen - fles Dom Perignon als welkomstdrank - inclusief koffie, thee en water - diner in de suite op verzoek - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard en Premium barlijst (exclusief Premium Wine lijst) - wasservice inbegrepen - mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur

Vanaf de Chinese grens rijdt u met de Shangri-La Express. Daar verblijft u in de Diamond Class. Oppervlakte - 6,9 m2 Bed: tweepersoonsbed 1,90 x 1,50 m of 1,90 x 1,35 m En suite privé badkamer met douche, wastafel en toilet Handdoek, badjas en slippers Thee, koffie en mineraalwater in het compartiment.

Restaurant

Per dag worden drie maaltijden geserveerd in de in Russische stijl gedecoreerde restauratierijtuigen: ontbijt, lunch en diner. De restauratierijtuigen hebben tafels voor vier personen. Er is geen plaatsreservering. U bent vrij om zelf te kiezen waar en met wie u de maaltijd wilt gebruiken. De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van de Russische en westerse keuken. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In het barrijtuig kunt u naast de bar in gemakkelijke stoelen heerlijk ontspannen. Er is een piano en een kleine collectie (reis)boeken en tijdschriften. De bar is in principe de gehele dag geopend en ’s avonds tot het vertrek van de laatste gast. In het barrijtuig zijn er op gezette tijden activiteiten zoals Russische les en lezingen over de lokale geschiedenis en cultuur. Iedere avond krijgt u hier van de Tour Manager informatie over het programma van de volgende dag.

Dresscode

Voor de hele reis geldt een informele dresscode.

Overig

Op verzoek worden haardrogers verstrekt. Er is gedurende de hele reis een dokter aan boord. De voertaal tijdens de treinreis is Engels. Als munteenheid wordt de US-dollar gehanteerd.

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Golden Eagle - Arctic Explorer
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Tarieven per persoon o.b.v. dagkoers 22/11/19

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.


Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen