Golden Eagle: Heart of Persia

15-Daagse luxe treinreis door het prachtige Iran
 • Doorkruis Iran per comfortabele trein
 • Bezoek o.a. Isfahan, Teheran, Yazd en Persepolis
 • Maak kennis met de bijzondere cultuur en de vriendelijke bevolking

Iran heeft een bijzonder lange geschiedenis en wordt ook wel als de bakermat van de beschaving beschouwd. De hoofdstad is Teheran, de grootste stad van het land. In de keuken wordt vooral rijst en vlees gebruikt, en zoetigheden. Over de hele wereld zijn de Perzische tapijten bekend. Deze tapijten worden nog steeds handgeknoopt en elke regio heeft haar eigen kenmerkende stijl. Het land is bijzonder gastvrij. Er is nog geen massatoerisme maar deze bestemming is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. De reis met de Golden Eagle voert u per privé-trein langs de schoonheden van Iran. U ziet interessante steden, indrukwekkende natuur, imposante religieuze gebouwen en enorme overdekte bazaars.
=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Keuze uit drie type compartimenten
 • Alle compartimenten voorzien van badkamer
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1, 2 en 3: Heenreis naar Teheran (Iran)

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Teheran per Lufthansa (met overstap in Frankfurt) of met Emirates (met overstap in Dubai).
Dag 2: Vroege aankomst in Teheran, de hoofdstad van Iran. U heeft een transfer naar het 5-sterren Espinas International Hotel (of vergelijkbaar) voor een verblijf van 2 nachten. De rest van de dag is er tijd om te acclimatiseren en gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds bent u van harte uitgenodigd voor een welkomstreceptie en diner en kunt u kennismaken met uw (internationale) medereizigers op deze fantastische reis.
Dag 3: Vandaag wordt o.a. een bezoek gebracht aan het weelderige Golestan paleis. Het gebouw is een mengeling van Perzische architectuur en Westerse invloeden en is gebouwd rond een tuin met zwembaden. Het paleis was de residentie van de Shah van Perzië en de beroemde Pauwentroon wordt hier bewaard. Aan het begin van de avond wordt u naar het station vervoerd met de reusachtige portretten van Ayatollah Khomeini en Ayatollah Kamenei bij de ingang. Hier stapt u aan boord van de Golden Eagle, uw thuis tijdens dit bijzondere treinavontuur. Installeert u zich in uw eigen comfortabele compartiment en geniet vervolgens van het diner in het restaurantrijtuig terwijl de trein begint aan de rondreis door Iran. Overnachting in de trein.

Dag 4: Mashad

U arriveert bijtijds in Mashhad. Er is de hele dag de tijd om Mashhad te verkennen, de op één na grootste stad van Iran. Zo bezoekt u de indrukwekkende Imam Reza Holy Shrine, de grootste moskee ter wereld, en het Nader Shah Museum. Na de lunch in de stad is er een bezichtiging van de tombe van de dichter Ferdowsi (10e/11e eeuw na Chr.), schrijver van het beroemde nationale epos, de Shahnameh. Diner en overnachting in de trein.

Dag 5: Rayen en Mahan

Na de lunch verlaat u de Golden Eagle voor een bezoek aan de middeleeuwse lemen stad Rayen met het enorme kasteel aan de voet van de besneeuwde Hezar berg. Rayen toont alle architectonische elementen van een verlaten citadel (tot 150 jaar geleden bewoond) en is zeer goed bewaard gebleven, ondanks de vele natuurrampen die soortgelijke bouwwerken in de buurt hebben vernietigd. Het is een van de meest interessante plaatsen in Iran. Daarna rijdt u per bus naar Mahan waar u het 15e-eeuwse Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de Perzische mysticus, dichter en filosoof bezichtigd. Ook is er een bezoek aan de 19e eeuwse Prince’s Garden. Tegen zonsondergang bent u terug in de Golden Eagle, op tijd voor het diner. Overnachting in de trein.

Dag 6: Kerman

Deze ochtend reist u verder naar de woestijnstad Kerman waar de Verenigde Oost-Indische Compagnie een handelspost had. Ook Marco Polo bracht een bezoek aan deze stad. U bezoekt er de levendige historische bazaar, een 19e eeuws theehuis en de Hamam Ganj Ali Khan, een gerestaureerd badhuis dat nu een museum is met prachtige fresco’s op de muren. Later in de middag keert u terug naar de trein. Diner en overnachting in de trein.

Dag 7 en 8: Yazd en Isfahan

Dag 7: Yazd wordt verondersteld één van de oudste steden ter wereld te zijn. De stad is het centrum van het Zoroastrisme, een religie die afkomstig is uit Perzië. De leer van dit geloof is samengevat in het heilige boek Avesta en wordt gekarakteriseerd door een sterk dualisme tussen goed en kwaad. De mens dient in de eeuwige strijd tussen beiden de kant van het goede te kiezen. Deze ethische keuze wordt samengevat in drie pijlers: goede gedachten, goede woorden en goede daden. De excursie brengt u naar de zoroastrische Vuurtempel, het Amir Chakhmagh plein en de 14e eeuw Vrijdagmoskee waar u een van mooiste mozaïeken van Perzië kunt bewonderen. De lunch wordt geserveerd in het Moshir Garden Hotel met de prachtige Granaatappel Tuin.
Dag 8: Isfahan was Perzië’s hoofdstad van 1598 tot 1722. De betoverende stad is gesitueerd aan de rijkdom brengende Zijderoute in een oase op het Iraanse Hoogland. Gedurende zo’n 2500 jaar heeft het de meest diverse talen, culturen en gewoontes verenigd. De stad is beroemd om haar bewerking van zilver filigraan en metaal. U brengt hier de hele dag door en bezoekt een keur aan interessante plekken en monumenten zoals het Chehel Sotoon Paleis en de Vank kathedraal in de Armeense wijk. Na een traditionele lokale lunch kunt u het Naghshe Jahan Plein bewonderen, één van de grootste pleinen ter wereld met het Ali Qapu Paleis en de Sheikh Lutfullah moskee. Na de rondleiding kunt u er op eigen gelegenheid rondwandelen en inkopen doen in de grote Qaisarieh Bazaar. Overnachtingen in de trein.

Dag 9: Persepolis en Shiraz

Na het ontbijt komt u aan bij het wereldberoemde Persepolis dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dit belangrijkste archeologische terrein van Iran was ooit het centrum van het enorme rijk van Darius de Grote uit de 6e eeuw voor Chr. Het was hoofdstad van het Perzische Rijk totdat het werd verwoest door Alexander de Grote in 330 voor Chr. De ruïnes zijn zeer indrukwekkend. Na de lunch gaat de bus naar Shiraz. Deze ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor wijn, literatuur en poëzie, overweldigende tuinen en fruibtomen. U bezoekt de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel. Na de lunch gaat de bus naar Shiraz. Deze ‘stad van rozen en nachtegalen’, staat voor wijn, literatuur en poëzie, overweldigende tuinen en fruitbomen. U bezoekt de Quran Poort, de Hafez Tombe en de Vakil Citadel. Overnachting in de trein.

Dag 10: Kashan

's Ochtends bent u in de oude stad Kashan waar u de Fintuinen bezoekt, Iran’s oudste tuin, aangelegd in 1590. Vervolgens rijdt u naar de Sialk Hills, een archeologische plaats van bijna 8.000 jaar oud, en naar Brojerdi en Taba Tabaei met 19e eeuwse historische huizen. Kashan is het belangrijkste centrum voor Perzische tapijten, dus na de lunch in een lokaal restaurant bezoekt u de indrukwekkende oude bazaar om de prachtige tapijten te bewonderen die hier te koop zijn. Later in de middag keert u terug naar de Golden Eagle. Het diner wordt geserveerd tijdens het passeren van de stad Qom. Tegen middernacht bereikt de trein Dorud aan de voet van het Zagros gebergte, waar deze gedurende de nacht blijft staan. Overnachting in de trein.

Dag 11: Shushtar, Chogha Zanbil en Susa

Bij het ochtendgloren in Dorud stapt u over op een comfortabele Iraanse dagtrein die het gezelschap meeneemt voor een spectaculaire rit door het Zagros gebergte. Aan het eind van de ochtend arriveert u in de stad Shushtar, waar het hydraulisch systeem bezoekt dat uit 590 voor Chr. dateert en nog steeds de stad van water voorziet. Daarna wordt de weg vervolgd naar Chogha Zambil, daterend uit 1250 v. Chr. en de oude stad Susa alvorens u in de dagtrein terugkeert voor de spectaculaire terugreis door het Zagrosgebergte. Onderweg wordt het diner geserveerd. Daarna stapt u over op de Golden Eagle voor het vervolg van de reis. Overnachting in de trein.

Dag 12: Pol-e Sefid

Na het ontbijt verlaat u de Golden Eagle voor een prachtige rit door de Alborz bergen naar Pol-e Sefid. Hier staat de Iraanse dagtrein weer voor u gereed. ’s Middags kunt u genieten van steeds wisselende berglandschappen als u over de Trans-Iranian Railway rijdt. U steekt de beruchte Veresk-brug over, ook bekend als de ‘Brug van Overwinning’ in de 2e Wereldoorlog, en u passeert de ‘Three Golden Lines’, een indrukwekkend traject met veel spoorbruggen en spiraaltunnels. Aan het eind van de middag keert u terug aan boord van de Golden Eagle voor uw laatste diner en overnachting aan boord van de trein.

Dag 13, 14 en 15: Teheran en terugreis naar Amsterdam

’s Ochtends komt u aan in Teheran, en brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Nationaal Museum, met voorwerpen tot wel 35.000 jaar oud. Aan het begin van de avond wordt u naar het 5-sterren Espinas International Hotel (of vergelijkbaar) gebracht voor een verblijf van 2 nachten.
Dag 17: Tijdens de stadstour bekijkt u de wereldberoemde Perzische Kroonjuwelen en de legendarische Pauwentroon. De enorme juwelen collecties van de Qajar en Pahlavi dynastieën bevinden zich in het Kroonjuwelen Museum binnen het gebouw van de Iraanse Centrale Bank. Ook krijgt u de gelegenheid om rond te dwalen in de historische Grand Bazaar, in het zuiden van de stad, een wirwar van drukke straatjes met diverse koopwaar. ’s Avonds wordt de reis besloten met een feestelijk afscheidsdiner in uw hotel.
Dag 18: Als u met Lufthansa vliegt wordt u rond middernacht naar de luchthaven gebracht en reist u via Frankfurt naar Amsterdam. Vliegt u met Emirates dan wordt u de volgende ochtend naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Teheran via Dubai naar Amsterdam. Aankomst op Schiphol in de ochtend (Lufthansa) of in de namiddag (Emirates).

Inbegrepen


Inclusief
 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM en Lufthansa (overstap Frankfurt) of Emirates (overstap Dubai) in economy class inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffing, tenzij anders vermeld. Een upgrade is mogelijk tegen meerprijs.
 • 10 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express (Silver Class, Gold Class of Imperial Suite)
 • Overnachtingen in genoemd (of gelijkwaardig) hotel in Teheran
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis, tenzij anders vermeld
 • Koffie, thee en water tijdens de gehele reis
 • Alle dranken bij lunch en diner en in de bar met uitzondering van alcohol
 • Alle beschreven excursies onder begeleiding van lokale Engelstalige gidsen
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket in uw compartiment
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek indien op de data volgens programma
 • Alle fooien
 • Zie tabbad Golden Eagle Transsiberian Express voor details per klasse

Exclusief
 • Alcoholische drankjes in en buiten de trein (niet toegestaan)
 • Benodigde visum voor Iran, wij kunnen hierin voor u bemiddelen
 • Reisverzekering; een reisverzekering met werelddekking is verplicht en is bij ons te boeken
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)

Het is mogelijk uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Teheran. Op de heen- en terugreis heeft u bij een vlucht met Emirates een overstap in Dubai, ook daar kunt u extra overnachtingen boeken. We kunnen u helpen met de benodigde visa en verzekering. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden. Let op: uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.


Teheran
Deze Iraanse hoofdstad is een moderne metropool met ruim 13 miljoen inwoners. In het zuiden van de stad is de drukke bazaar, in het noorden wonen de rijke Tehrani. Noord en zuid worden verbonden door de 18 km lange Valiasr straat. Naast de verkeersdrukte en smog zijn er ook mooie plekken en musea te vinden. Aanraders zijn het Sa’ad abad paleizencomplex, het Azadi monument en de Pauwentroon in het Golestan Paleis. Ook zijn er duizend en één pleinen en parken, zoals het centrale Ferdowsi plein en het Laleh park. Een mooi uitzicht over de stad krijgt u vanaf de 435 meter hoge Borj-e Mil.

Dubai
Deze hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten telt ruim 2 miljoen inwoners. In 1966 werd aardolie gevonden hierdoor stegen de staatsinkomsten spectaculair. Opbrengsten worden gebruikt voor de uitbreiding van de stad maar de toeristenindustrie levert tegenwoordig meer op. Stad wordt ook wel ‘winkelcentrum van het oosten’ genoemd, er zijn meer dan 70 winkelcentra. De opmerkelijke skyline van Dubai wordt gedomineerd door de 828 m hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. In Dubai zijn ook de hoogste woontoren, het hoogste hotel, de grootste golfbaan, de grootste fontein, het grootste themapark, het grootste winkelcentrum en de grootste overdekte skihal (400 meter) ter wereld in de woestijn te vinden. Voor de kust zijn enkele kunstmatige eilanden aangelegd.

Golden Eagle Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Iran en regio
 • Compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Maaltijden en excursies inbegrepen
 • Keuze uit meerdere activiteiten tijdens de excursies

Silver Class

Oppervlakte - 5,5 m² Lengte - 2 m / Breedte - 2,70 m Breedte benedenbed - 120 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 6

De compartimenten van de Silver Class zijn kleiner dan die in de Gold Class, maar hebben wel een eigen badkamer met een kleinere doucheruimte en garderobekast. Alle compartimenten beschikken over dezelfde faciliteiten als die in de Gold Class. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - kastruimte - DVD/CD speler + LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Gold Class

Oppervlakte - 7 m² Lengte - 2 m / Breedte - 3,60 m Breedte benedenbed - 135 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 5

Een Gold Class-compartiment biedt ruimte aan maximaal 2 personen. De zitbank klapt uit tot een 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. Het compartiment bevat voorts een fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler en een eigen douche/toiletruimte. Er is voldoende ruimte voor bagage. Reizigers beschikken over badjas, slippers en handdoeken en er is een individueel regelbare airco die ook werkt als de trein stilstaat. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard barlijst - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Imperial Suite

Oppervlakte - 11,1 m² Lengte - 2 m / Breedte - 5,55 m Breedte bed - 150 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per trein - 1 (in 1 rijtuig met 3 Gold Class cabins)

Een nieuwe klasse aan boord van de Golden Eagle. De Imperial Suites zijn bijzonder ruim en beschikken naast een tweepersoonsbed ook over een apart zitje. Bovendien zijn er voor u diverse extra's waaronder in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur. Naast deze extra's beschikt u ook dezelfde faciliteiten als de Gold Class cabins. - kingsize bed - zitje - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers, haardroger - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - gratis gevulde minibar - kluisje - 2 grote ramen - fles Dom Perignon als welkomstdrank - inclusief koffie, thee en water - diner in de suite op verzoek - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard en Premium barlijst (exclusief Premium Wine lijst) - wasservice inbegrepen - mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur

Restaurant

Per dag worden drie maaltijden geserveerd in de in Russische stijl gedecoreerde restauratierijtuigen: ontbijt, lunch en diner. De restauratierijtuigen hebben tafels voor vier personen. Er is geen plaatsreservering. U bent vrij om zelf te kiezen waar en met wie u de maaltijd wilt gebruiken. De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van de Russische en westerse keuken. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In het barrijtuig kunt u naast de bar in gemakkelijke stoelen heerlijk ontspannen. Er is een piano en een kleine collectie (reis)boeken en tijdschriften. De bar is in principe de gehele dag geopend en ’s avonds tot het vertrek van de laatste gast. In het barrijtuig zijn er op gezette tijden activiteiten zoals Russische les en lezingen over de lokale geschiedenis en cultuur. Iedere avond krijgt u hier van de Tour Manager informatie over het programma van de volgende dag. In Iran is het nuttigen van alcoholische dranken niet toegestaan.

Dresscode

Voor de hele reis geldt een informele dresscode. Heren dienen geen korte broek te dragen en ook ontblote schouders zijn niet toegestaan. Dames dienen een hoofddoek te dragen die het haar bedekt en dienen geen kleren te dragen die de vrouwelijke vormen accentueren. Armen en benen dienen volledig bedekt te worden en jassen moeten tot onder de taille reiken.

Overig

Op verzoek worden haardrogers verstrekt. Er is gedurende de hele reis een dokter aan boord. De voertaal tijdens de treinreis is Engels. Als munteenheid wordt de US-dollar gehanteerd. Tijdens de gehele reis in Iran is het nuttigen van alcohol verboden.

Prijzen & boeken

Golden Eagle: Heart of Persia
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Deze reis wordt niet aangeboden in 2019. De eerstvolgende Heart of Persia reis vindt plaats op 27 maart 2020. Prijs op aanvraag.

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •  Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •  Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •  Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen