Persian Explorer

Reis 12 dagen door het mysterieuze Iran
 • Bezoek kleurrijke bazaars
 • Duik in de geschiedenis van o.a. Yazd, Pasargadae, Persepolis en Shiraz
 • Deel een avond met bedoeïenen

Dé trein

 • Luxe reis door Iran
 • 7 UNESCO sites onderweg
 • Recent gerenoveerde rijtuigen

Dag tot dag


Dag 1: Tehran

Het Perzische avontuur begint wanneer u in Tehran arriveert. Ontspan in de Iraanse hoofdstad om bij te komen van uw vlucht en neem de stad goed in u op; het is een groot contrast met de rest van de bestemmingen die u onderweg tegen zal komen tijdens uw sprookjesachtige reis uit 1001-nacht.

Dag 2: Sari en het Elboers hooggebergte

De “Persian Explorer” trekt noordwaarts door het ruige Elboers hooggebergte; hier bevinden zich de hoogste pieken van Iran. Het klimaat verandert, terwijl de trein klimt tot ongeveer 2400 meter en de Kaspische Zee langzaam in zicht komt. Wanneer de trein in Sari arriveert staat er een stadtour op het programma, gevolgd door een proeverij van lokale kaviaar.

Dag 3: Mashad

Mashad is de tweede stad van Iran en één van de zeven heilige plekken van de Sjiitische Islam. U brengt een bezoek aan de schrijn van Imam Reza, dat is gedecoreerd met het beste marmer en een koepel en minaretten van goud.

Dag 4: Kerman

U reist door een beige-roze woestijnlandschap met door de wind uitgesleten rotspilaren wanneer u Kerman nadert. De stad beschikt over een aantal spectaculaire bezienswaardigheden, waaronder de Ganjali Khan Moskee en een bruisende bazaar. Geniet na een drukke dag van een heerlijke kop thee en lokale lekkernijen.

Dag 5: Shazdeh Tuin en het Rayen-Kasteel

Net buiten Mahan wandelt u door de Shazdeh Tuin, een groene oase van rust. Vlakbij de tuin staat de met turquoisetegeltjes en witte sterren beklede koepel, geïnspireerd door de dichter Shah Nimatullah. Vanaf de koepel is er een fantastisch uitzicht over de stad en de daarachterliggende bergen. Vervolgens verkent u het imposante Rayen-Kasteel, de middeleeuwse citadel opgetrokken uit adobe. ’s Avonds ontspant u in de woestijn bij het kampvuur, terwijl de zon aan de horizon langzaam ondergaat.

Dag 6: Yazd, stad van het vuur

De afgelegen locatie van de stad heeft er voor gezorgd dat het nog altijd een belangrijk centrum is voor het Zoroastrianisme. Tegenwoordig zijn de aanhangers van deze religie een minderheid in Iran, echter was het geloof tot de verspreiding van de Islam, een lange tijd de belangrijkste religie van het Perzische Rijk. Vandaag bezoekt u enkele sites die te maken hebben met het oude geloof; de toren van de stilte en een traditionele vuurtempel.

Dag 7 en 8: Isfahan

Isfahan is een prachtige 17e-eeuwse stad waar zeer veel is te zien; Het enorme Imam Plein, moskeeën, tuinen en bazaars, het Ali Qaou Paleis en de imposante Si-o-seh Pol brug dat met 33 bogen over de Zayandeh Rivier ligt.

Dag 9: Pasargadae en Persepolis

Vandaag brengt u een bezoek aan twee oude steden van Perzische koningen, waar en schat aan archeologische overblijfselen op u wacht. U begint in Pasargadae, de in de 6e-eeuw voor Christus door Cyrus de Grote gestichte hoofdstad. Vervolgens reis u door naar Persepolis, een zuidelijke nederzetting gesticht door Darius I en later verwoest door Alexander de Grote. Enorme stenen poorten gedecoreerd met mythische wezens, paleisruïnes en de necropolis zijn enkele van de hoogtepunten van Persepolis, hoewel een wandeling door de oude straten ook een prachtige manier is om kennis te maken met de rijke geschiedenis van de nederzetting.

Dag 10: Shiraz

Shiraz; stad van de dichters, literatuur, wijn en bloemen. Wandel tussen de vijvers en dadelbomen in de tuin van Eram of één van de andere paradijselijke tuinen. Naast tuinen heeft Shiraz prachtige moskeeën om te bezoeken, bijvoorbeeld de Nasir-al-Molk en de Shah Cherag moskee.

Dag 11 en 12: Tehran en terugreis

Vandaag stapt u voor de laatste keer uit de “Persian Explorer” en brengt u nog een bezoek aan de Iraanse hoofdstad. In Tehran zijn vele bezienswaardigheden die u kunt bekijken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het nationale museum, het koninklijke Golestan Paleis of de Azadi Toren. De volgende dag zit uw bijzondere reis erop en reist u weer terug naar huis.

Inbegrepen


Inclusief
 • De treinreis zoals beschreven
 • 5 nachten aan boord, 6 nachten in hotels
 • Volpension dag 2 t/m 11
 • Tours en excursies conform dag-tot-dag
 • Een gids tijdens de volledige reis
 • Een dokter aan boord van de trein
 • Transfers van en naar luchthaven o.b.v. LH600 en LH601

Exclusief
 • Internationale vluchten (wij boeken dit graag voor u)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visa voor Iran (wij bemiddelen hier graag in voor u)
 • Optionele Excursie

Persian Explorer


Categorie Habibi

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee boven- en onderbedden voor maximaal vier personen. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Ali Baba

Ieder rijtuig heeft negen coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig.

Categorie Aladdin

Ieder rijtuig heeft acht coupés met twee onderbedden per coupé. Tussen de bedden, onder het raam, is een tafeltje aanwezig. Toiletten en wastafels zijn aan beide kanten van het rijtuig aanwezig. Tevens is er aan beide kanten van het rijtuig een douche te vinden en zijn er badjassen en toiletartikelen beschikbaar voor de reizigers.

Categorie Kalif

De coupés van deze categorie beschikken over twee bedden, waarvan één 109 x 190 cm is en eventueel functioneert als tweepersoonsbed. De coupés hebben ook een knus bankje, een tafel en een kast. De Kalif coupés hebben een en suite badkamer met een wastafel, toilet en douche en nog extra ruimte om persoonlijke bezittingen op te bergen. Per rijtuig in deze categorie zijn er maximaal twaalf reizigers.

Prijzen & boeken

Persian Explorer
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Enkele culturele zaken om mee rekening te houden:

Tijdens de gehele reis is het nuttigen van alcohol verboden.

Heren dienen geen korte broek te dragen en ook ontblote schouders zijn niet toegestaan.

Dames dienen een hoofddoek te dragen die het haar bedekt en dienen geen kleren te dragen die de vrouwelijke vormen accentueren. Armen en benen dienen volledig bedekt te worden en jassen moeten tot onder de taille reiken.