Santander - Santiago de Compostela

5-daagse luxe treinreis met de El Transcantabrico Clasico
 • Bezoek aan onder andere Santander, Oviedo en Santiago de Compostela
 • Schitterende smalspoortrajecten
 • 5-daagse reis in bijzonder luxe trein door het noorden van Spanje
v.a.
 • € 2220 per persoon
Prijzen & Boeken

Prachtige treinreis langs de noordkust van Spanje. Een mooie mix van natuurschoon, steden en dorpjes. De El Transcantabrico Clasicó is een combinatie van elegantie comfort en het personeel zal er alles aan doen om u een onvergetelijke reis te bezorgen. Excursies naar onder andere de beroemde kathedraal van Santiago de Compostela, het charmante witte stadje Luarca, het Middeleeuwse Oviedo en Picos de Europa National Park.

Dé trein

 • Exquise Spaanse maaltijden
 • Zeer ruime en luxe compartimenten
 • Vier loungerijtuigen

Dag tot dag


U kunt de dag voor vertrek naar Santander vliegen (niet rechtstreeks) of u kunt de reis in 2 dagen met de trein maken, met een hotelovernachting onderweg. De Treinreiswinkel maakt hiervoor graag een offerte voor u.

Dag 1 Santander - Cabezón de la Sal - Santillana del Mar - Arriondas

U verzamelt om 8 uur 's ochtends op het treinstation in Santander en ontmoet daar uw reisgezelschap. Tijdens het ontbijt brengt de trein u naar Cabezón de la Sal, vanwaar een luxe touringcar u naar de mooi bewaarde middeleeuwse stad Santillana del Mar rijdt. Prachtige goudkleurige stenen huizen, het romaanse klooster La Colegiata en het charmante Plaza Mayor.
Vervolgens gaat u naar de grotten van Altamira, bekend om haar rotstekeningen. Er worden geen mensen meer in de grotten toegelaten, vanwege de sterke achteruitgang van de kwaliteit van de tekeningen, maar het naastgelegen museum heeft een driedimensionale replica die de oorspronkelijke grot zeer nauwkeurig weergeeft. Hierin kunt u ervaren hoe Altamira er tussen de 22.000 en 13.000 jaar geleden uitzag.
Na de lunch bezoekt u de prachtige vissersplaats Ribadesella. De plaats heeft een gezellige promenade, kleurrijke huizen en een wit kerkje op een klif.
Diner en overnachting in Arriondas.

Dag 2 Arriondas - Oviedo - Candás

De trein rijdt naar het prachtige Picos de Europe National Park. U stopt bij Lake Enol, zeer mooi gelegen tussen de Cantabrian Mountains. Daarna bezoekt u de indrukwekkende Shrine of Covadonga. Deze basiliek, naast de grot waar pelgrims het beeld van La Santina vereren, is een heilige plaats. De gids zal u legendes vertellen over deze bijzondere plaats.
Tijdens de lunch reist u naar Oviedo. U kunt een begeleide stadstour maken, inclusief een stop bij de basiliek San Julian los Prados, en daarna op eigen gelegenheid de stad verder bekijken. Oviedo is een levendige universiteitsstad met talrijke preromaanse gebouwen en gezellige pleinen.
Diner en overnachting in Candás.

Dag 3 Candás - Avilés - Gijón - Luarca

De dag begint met Avilés. Loop langs de 13e eeuwse kerken, het barokke paleis Caposagrado en het marktplein. Daarna brengt u een bezoek aan Gijón. Het meest opvallende gebouw van de stad is Revillagigedo Palace, waarin nu een kunstgalerie is gehuisvest. Vanaf deze plek kijkt u uit over de haven.
De lunch nuttigt u op de trein, welke doorrijdt naar Luarca, de 'Witte stad aan de Groene kust'. Luarca ligt tussen steile hellingen aan de monding van de Rio Negro, en heeft een vissershaventje.
Diner en overnachting in Luarca.

Dag 4 Luarca - Ribadeo - Viveiro

Tijdens het ontbijt rijdt u door naar Ribadeo, een historische stad op de grens van Galicië en Asturias. De bus voert u langs de kust naar Las Catedrales Beach, een spectaculair strand. De rotsen lijken op de bogen van een kathedraal.
U heeft tijd om het stadje te bezoeken, met het opmerkelijke landhuis van de Moreno broers en het groene Plaza España.
Tijdens de lunch vertrekt de trein naar de mooie stad Viveiro. U kunt voor het diner deze oude stad bezoeken, met de restanten van een middeleeuwse muur.
Diner en overnachting in Viveiro.

Dag 5 Viveiro - Santiago de Compostela

Na het ontbijt de laatste kilometers met de El Transcantabrico, naar Ferrol. Vandaar brengt de luxe touringcar u naar Santiago de Compostela. Daar krijgt u een stadsrondleiding. Santiago de Compostela is het meeste bekende bedevaartsoord. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Het autovrije en historische centrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft tal van bezienswaardigheden zoals de kathedraal waar dagelijks een mis wordt gehouden voor de pelgrims. Bijzonder is de botafumeiro, het grootste wierookvat ter wereld. Ook het plein waaraan de kathedraal staat is zeer de moeite waard.

Hierna eindigt uw tour door dit prachtige noordelijk deel van Spanje.

Na deze fascinerende treinreis met El Transcantabrico kunt u terugvliegen of terug reizen per trein. Ook is het mogelijk uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een langer verblijf in Santiago de Compostela. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Inbegrepen


 • 4 Nachten verblijf in een luxe suite
 • 4 x Diner en lunch incl. wijn, water, frisdranken en koffie
 • 4 x Luxe ontbijt
 • Welkomstdrankje en snack
 • Iedere avond entertainment, met live optredens.
 • Luxe touringcar tijdens de excursies
 • Gids en reisbegeleiding gedurende de gehele reis
 • Alle genoemde excursies
 • Entreegelden musea, kathedralen en kloosters, etc.

El Transcantabrico


Luxe treinreizen door Spanje
 • Historische treinreis door het noorden van Spanje
 • Zeer ruime en luxe compartimenten
 • Vier loungerijtuigen
 • Exquise Spaanse maaltijden
 • Leon of San Sebastian -Santiago de Compostela

Deluxe Suite

Elke Deluxe Suite op de El Transcantabrico heeft een 2-persoonsbed (150 × 200 cm) of twee afzonderlijke bedden. Faciliteiten: computer met internet, videogames, een slaapbank, game console en een grote badkamer met sauna en hydromassage.

Restaurant

De chefs aan boord maken lokale gerechten uit Galicia, Asturië, Cantabrië, Baskenland en Castilla y León. De kazen, worsten, vlees, groenten, vis en zeevruchten zijn allemaal universeel bekend. Wijn, koffie, frisdranken en water zijn inbegrepen.

Loungerijtuigen

De vier loungerijtuigen van de El Transcantabrico zijn unieke rijtuigen die bewonderd worden om het prachtige design, de afwerking en decoraties.

Bar

Een van de loungerijtuigen heeft een bar en dansvloer. Dit rijtuig is een kleine nachtclub waar u elke avond tot in de vroege uren van de ochtend kunt verblijven. Toevoegen: Hier vinden ook regelmatig live optredens plaats. De bar is ver genoeg verwijderd van de suites om uw nachtrust niet te verstoren.

Reis

De treinreizen met El Transcantabrico zijn overdag om van het mooie landschap te kunnen genieten. 's Nachts staat de trein stil op rustig gelegen en bewaakte spoorwegterreinen voor een goede nachtrust. Dankzij uw altijd meereizende hotelkamer geen in- en uitpakken van koffers. Tijdens de stops kunt u in de trein blijven, aan georganiseerde excursies deelnemen (inbegrepen) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.
Zorgvuldige balans tussen reizen in de trein, overnachtingsplaatsen en tours. Er is geen dresscode. Overdag tijdens de excursies worden comfortabele kleding en schoenen aangeraden. U kunt zich 's avonds formeler kleden maar dat is niet verplicht. Alleen voor het Casino in Santander geldt dat men wat meer formele kleding vereist, maar dat hoeft geen pak en das te zijn.

Video


Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Santander - Santiago de Compostela
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen