Sevilla - Madrid

6-daagse luxe treinreis met Al Andalus
 • Bezoek aan onder andere Zafra, Merida, Cáceres
 • Excursies/tours inbegrepen
 • Chef-koks aan boord
v.a.
 • € 3030 per persoon
Prijzen & Boeken

Dé trein

 • Ruime, elegante coupés
 • Eén van 's werelds meest luxueuze toeristentreinen
 • Rijtuigen met een jaren '20 sfeer

Dag tot dag


Aanreis

Er zijn verschillende manieren om naar Sevilla te reizen. U kunt een dag voor vertrek van Al Andalus een rechtstreekse vlucht nemen van Schiphol naar Sevilla. Ook kunt u twee dagen van tevoren met comfortabele hogesnelheidstreinen vanuit Nederland naar Barcelona rijden. Daar overnacht u. De volgende dag neemt u de rechtstreekse trein naar Sevilla, een mooie rit van ongeveer 5,5 uur. Wij organiseren dit graag voor u.

Dag 1 Sevilla - Zafra

In de ochtend maakt u kennis met uw reisgezelschap in Hotel Alfonso XIII in Sevilla. Uw bagage kunt u inleveren, deze wordt alvast naar uw coupé in de trein gebracht. Voordat u naar de trein gaat maakt u een begeleide stadstour door Sevilla, de meest historische stad van Spanje. Bezoek onder andere de imposante kathedraal met daarnaast de klokkentoren Giralda en het Real Alcázar, het Koninklijk Paleis. Het Alcázar bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen en is uniek door de combinatie van Arabische en Christelijke architectuur. Na de lunch in het hotel, gaat u naar station Santa Justa om aan boord te gaan van de Al Andalus. Aan boord ontvangt u een welkomstdrankje, leert u de crew kennen en wordt u naar uw coupé gebracht. Diner aan boord van de trein terwijl u naar Zafra reist. U overnacht in Zafra, een bijzonder mooie stad in Extremadura.

Dag 2 Zafra - Mérida

Na overnacht te hebben in Zafra kunt u, net als de andere ochtenden, genieten van het heerlijke ontbijt aan boord van de trein. U kunt op eigen gelegenheid Zafra ontdekken. Stap weer aan boord van de Al Andalus om verder te reizen naar Mérida, het Romeinse Emerita Augusta, hoofdstad van Extremadura. Mérida is gesticht in 25 v. Chr. door de Romeinse keizer Augustus en herbergt één van de grootste archeologische locaties van Spanje. In Mérida is er tijd om het National Museum of Roman Art, het Amfitheater en het Romeinse theater te bezoeken. Diner en overnachting in Mérida.

Dag 3 Mérida - Cáceres

De volgende bestemming is Cáceres, een stad van Romeinse origine met een grotendeels intact stadscentrum dat door UNESCO als Werelderfgoed is uitgeroepen. In de stad strijken opvallend veel ooievaars neer. Bijna alle bezienswaardigheden bevinden zich tussen de stadsmuren bovenop een heuvel. De gebouwen uit de 15e en 16e eeuw hebben veelal een kenmerkende honingkleur. 's Ochtends heeft u een stadstour, na de lunch kunt u zelf door de stad dwalen. U dineert aan boord van de trein en overnacht in Cáceres.

Dag 4 Cáceres - Monfragüe

Tijdens het ontbijt reist u verder naar het nationaal park Monfragüe. Dit park staat bekend als het meest dichte en soortenrijke vogelgebied van Spanje. Het gebied is in het bijzonder een uitstekend leefgebied voor roofvogels, zoals de monniksgier en de havikarend. Er is genoeg tijd om de vogels te zien en een gids kan u alles vertellen over de vele vogels die er leven. In de middag is er lunch en entertainment aan boord van de trein of u kunt de stad Plasencia bezoeken. Diner en overnachting in Monfragüe.

Dag 5 Monfragüe – Torrijos – Toledo – Aranjuez

De trein brengt u naar Torrijos, waar een luxe touringcar op u staat te wachten om u naar Toledo te brengen. Toledo is één van de oudste steden van Spanje en tegenwoordig UNESCO Werelderfgoed. In het oude centrum van de stad leefden Moslims, Christenen en Joden eeuwenlang vreedzaam naast elkaar. Na de lunch heeft u de tijd om zelf de stad te verkennen. Bezoek de imposante Middeleeuwse kathedraal, het Monasterio San Juan de los Reyes, een Fransiscaner klooster uit de 15e eeuw en dwaal door het historische centrum. Teruggekomen bij de trein kunt u genieten van het diner terwijl u naar Aranjuez reist. Overnachting in Aranjuez.

Dag 6 Aranjuez - Madrid

Aranjuez was een belangrijke locatie voor het 16e-eeuwse Spaanse Koninkrijk. Vroeger brachten de Spaanse koningen hier hun zomers door. U loopt langs het Koninklijk Paleis op de oevers van de Taag met de prachtig onderhouden tuinen. Voor de lunch gaat u weer de trein op om door te reizen naar de eindbestemming van de trein: Madrid.

Na deze fascinerende treinreis met Al Andalus kunt u terugvliegen of terug reizen per trein (zie tabblad "reisschema"). Ook is het mogelijk uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een langer verblijf in Madrid. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Inbegrepen


 • 5 Nachten verblijf in een luxe suite aan boord van de trein
 • 5 x Diner en lunch incl. wijn, water, frisdranken en koffie
 • 5 x Luxe ontbijt, buffet of à la carte
 • Welkomstdrankje en snack
 • Iedere avond entertainment, met live muziek en optredens, feesten in het barrijtuig, dansen, enz.
 • Alle genoemde excursies inclusief entreegelden
 • Luxe touringcar tijdens excursies
 • Engelssprekende gids en reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis (wij organiseren dit graag voor u)

Al Andalus


 • Zeer ruime en comfortabele compartimenten
 • Vier loungerijtuigen
 • Exquise Spaanse maaltijden
 • Bijzondere steden met veel cultuur
 • Luxe rondreis door Spanje

Grand Class

Dit compartiment heeft twee aparte bedden, een kluis, garderobe en een complete badkamer. Overdag worden de bedden veranderd in comfortabele stoelen en heeft u een tafeltje waaraan u kunt lezen en een groot raam waardoor u kunt genieten van het voorbijtrekkende landschap. Twaalf suites (24 personen) zijn in deze categorie beschikbaar.

Deluxe Suite

Dit compartiment heeft een 2-persoonsbed (150 x 200 cm), minibar, kluis, garderobe en een prachtige badkamer met hydromassagedouche en stoomsauna. Overdag worden de bedden veranderd in comfortabele stoelen en heeft u een tafeltje waaraan u kunt lezen en een groot raam waardoor u kunt genieten van het voorbijtrekkende landschap. Twintig suites (40 personen) zijn in deze categorie beschikbaar. Een extra bed voor een derde passagier kan worden georganiseerd.

Restaurant

Gastronomie speelt een belangrijke rol aan boord van de Al Andalus. De gerechten zijn voorzien van traditionele producten, geserveerd aan boord van de trein of in één van de zorgvuldig gekozen restaurants langs de route. De gerechten worden bereid door topkoks. Het menu is inclusief eersteklas wijnen, koffie en kruidenthee.

Loungerijtuigen

De Al Andalus heeft vier zeer bijzondere loungerijtuigen die 24 uur per dag open zijn. In de rijtuigen kunt u genieten van het voorbijtrekkende landschap, een bordspel of een goed gesprek. Elke avond is het mogelijk om te luisteren naar live pianomuziek. Alle rijtuigen zijn voorzien van airconditioning en verwarming. De attente bemanning staat altijd voor u klaar.

Reis

De treinreizen met Al Andalus zijn overdag om van het mooie landschap te kunnen genieten. 's Nachts staat de trein stil op rustig gelegen en bewaakte spoorwegterreinen voor een goede nachtrust. Dankzij uw altijd meereizende hotelkamer geen in- en uitpakken van koffers. Tijdens de stops kunt u in de trein blijven, aan georganiseerde excursies deelnemen (inbegrepen) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Er is geen dresscode. Overdag tijdens de excursies worden comfortabele kleding en schoenen aangeraden. U kunt zich 's avonds formeler kleden maar dat is niet verplicht. Er is WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes aan boord (niet gratis). Ook staat er in het loungerijtuig een computer met internet die u kunt gebruiken. Zorgvuldige balans tussen reizen in de trein, overnachtingsplaatsen en excursies.

Reisschema


Heenreis met de trein

  Aankomst Vertrek
Amsterdam C. 09.15
Schiphol 09.34
Rotterdam C. 09.58
Paris Nord* 12.35
Paris Lyon*  14.07
Barcelona Sants 20.34  
Overnachting    
Barcelona Sants 08.30
Sevilla Santa Justa 14.02

*Transfer: RER lijn D

Terugreis met de trein

  Aankomst Vertrek
Madrid Puerta Atocha 06.10
Barcelona Sants  08.40 09.25
Paris Lyon* 15.53
Paris Nord* 17.19
Rotterdam C. 20.02  
Schiphol 20.25
Amsterdam C. 20.44

*Transfer: RER lijn D

Vlucht heen met Transavia

  Aankomst Vertrek
Schiphol 06.35
Sevilla 09.30

Vlucht terug met KLM

  Aankomst Vertrek
Madrid 11.00
Schiphol 13.35

 

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Sevilla - Madrid
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen