Sevilla - Sevilla

7-daagse luxe treinreis met de Al Andalus
 • Bezoek aan onder andere Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda, Jerez
 • Excursies/tours inbegrepen
 • Chef-koks aan boord
v.a.
 • € 3690 per persoon
Prijzen & Boeken

Dé trein

 • Vier loungerijtuigen
 • Ruime, elegante coupés
 • Luxe rondreis door Spanje

Dag tot dag


Er zijn verschillende manieren om naar Sevilla te reizen. U kunt een dag voor vertrek van Al Andalus een rechtstreekse vlucht nemen van Schiphol naar Sevilla. Ook kunt u twee dagen van tevoren met comfortabele hogesnelheidstreinen vanuit Nederland naar Barcelona rijden. Daar overnacht u. De volgende dag neemt u de rechtstreekse trein naar Sevilla, een mooie rit van 5,5 uur. Wij organiseren dit graag voor u.

Dag 1 Sevilla – Jerez

In de ochtend maakt u kennis met uw reisgezelschap in Hotel Alfonso XIII in Sevilla. Uw bagage kunt u inleveren, deze wordt alvast naar uw coupé in de trein gebracht. Na de kennismaking maakt u een begeleide stadstour door Sevilla, de meest historische stad van Spanje. Bezoek onder andere de imposante kathedraal met daarnaast de klokkentoren Giralda en het Real Alcázar, het Koninklijk Paleis. Het Alcázar bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen en is uniek door de combinatie van Arabische en Christelijke architectuur. Na de lunch in het hotel bezoekt u nog andere hoogtepunten van de stad zoals het beroemde Plaza de España. Dit plein heeft de vorm van een halve cirkel en wordt omringd door overheidsgebouwen. Op deze gebouwen zijn azulejo's aangebracht, tegeltjes die alle Spaanse provincies weergeven. Hierna wordt u naar treinstation Santa Justa gebracht, waar u welkom wordt geheten door de crew van Al Andalus. Na het inchecken met een welkomstdrankje gaat de trein rijden richting Jerez. Diner en overnachting in Jerez.

Dag 2 Jerez

Na overnacht te hebben in Jerez kunt u, net als de andere ochtenden, genieten van het heerlijke ontbijt aan boord van de trein. Hierna bezoekt u een wijnkelder in Jerez de la Frontera, deze stad staat bekend als sherrystad. Tevens bezoekt u de Koninklijke Paardenrijschool, waar u een paardenballet bijwoont. De lunch vindt plaats in Sanlúcar de Barrameda, met uitzicht over de zoutmoerassen van Doñana Nationaal Park. Vervolgens maakt u nog een wandeling door dit stadje, met een kasteel, paleizen, kerken en pleinen met bodega's. Een luxe touringcar brengt u terug naar de trein in Jerez de la Frontera. Diner en overnachting in Jerez.

Dag 3 Jerez – Cádiz – Ronda

Per bus reist u naar Cádiz, ook bekend als 'de kleine zilveren beker', één van de oudste steden van Europa. Het is een fascinerende havenstad met een sfeervolle ommuurde oude binnenstad aan de Atlantische Oceaan. Na een stadstour heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. U kunt er ronddwalen langs indrukwekkende oude gebouwen in een doolhof van smalle straatjes die steeds uitkomen op gezellige pleinen. Bezoek de majestueuze Catedral Nueva, het levendige Plaza Topete met de vele bloemenstalletjes of beklim één van de vele uitkijktorens voor een geweldig uitzicht over de stad. Tijdens de lunch reist u met Al Andalus door naar het prachtige Ronda. Diner en overnachting in Ronda.

Dag 4 Ronda – Granada

Na het ontbijt bezoekt u Ronda en omgeving. Ronda is schitterend gelegen tussen de bergen. De Guadalevín-rivier splitst het plaatsje in tweeën en stroomt door een diepe kloof, de Tajo de Ronda. Hierover zijn drie bruggen gebouwd, waaronder de beroemde Puente Nuevo ('Nieuwe brug'). Dwaal voor de lunch nog door de straatjes van de oude wijk en geniet van de adembenemende uitzichten. Lunch aan boord van de trein terwijl u naar Granada, aan de voet van de Sierra Nevada, reist. Diner en overnachting in Granada.

Dag 5 Granada

In de ochtend bezoekt u het meest bezochte monument van Spanje: het Alhambra ('Rode Paleis'). Dit uitgebreide complex omvat paleizen, torens, patio's en tuinen. Binnen zijn gedetailleerde decoraties en kunstschatten. Na de lunch is er tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de grootste kathedralen ter wereld. Dwaal rond in het Albaicín, een oude Arabische wijk met kronkelige straatjes en oude huizen, of neem een kijkje in een traditioneel badhuis. Diner en overnachting in Granada.

Dag 6 Granada – Linares-Baeza – Córdoba

U begint de dag met een treinreis naar het station Linares-Baeza waar u vervolgens met een luxe touringcar reist naar de Renaissance steden Úbeda en Baeza. Beide steden staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Úbeda ligt op een heuvel en is zo'n 6000 jaar oud. Twee derde van dit stadje is nationaal monument. Ook Baeza staat bekend om haar monumentale erfgoed. Beide plaatsen liggen tussen de olijfboomgaarden. Na de lunch stapt u weer op de Al Andalus om door te reizen naar Córdoba. Diner en overnachting in Córdoba.

Dag 7 Córdoba – Sevilla

Een bezoek aan Córdoba. U kunt niet om de Mezquita heen, de op twee na grootste moskee van de wereld. Toen de christenen in de 13e eeuw Córdoba heroverden werd de moskee tot katholieke kathedraal gewijd, tegenwoordig zijn zowel de Moorse als de Christelijke invloed zichtbaar. Verder heeft de stad ook een mooie oude Joodse wijk en een Romeinse brug over de rivier Guadalquivir. Hierna keert u terug naar de trein voor de laatste gezamenlijke lunch en voor de laatste kilometers, terug naar Sevilla.

Na deze fascinerende treinreis met Al Andalus kunt u terugvliegen of terug reizen per trein (zie tabblad "reisschema"). U geeft dit aan in het boekingsformulier. Ook is het mogelijk uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een langer verblijf in Sevilla. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Inbegrepen


 • 6 Nachten verblijf in een luxe suite aan boord van de trein
 • 6 x Diner en lunch incl. wijn, water, koffie en frisdranken
 • 6 x Luxe ontbijt
 • Welkomstdrankje en snack
 • Alle genoemde excursies inclusief entreegelden
 • Iedere avond entertainment, met live muziek en optredens, feesten in het barrijtuig, dansen, enz.
 • Luxe touringcar tijdens de excursies
 • Engelssprekende gids en reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis (wij organiseren dit graag voor u)

Al Andalus


Luxe treinreis door Spanje
 • Zeer ruime en comfortabele compartimenten
 • Vier loungerijtuigen
 • Exquise Spaanse maaltijden
 • Bijzondere steden met veel cultuur
 • Luxe rondreizen door Spanje

Grand Class

Dit compartiment heeft twee aparte bedden, een kluis, garderobe en een complete badkamer. Overdag worden de bedden veranderd in comfortabele stoelen en heeft u een tafeltje waaraan u kunt lezen en een groot raam waardoor u kunt genieten van het voorbijtrekkende landschap. Twaalf suites (24 personen) zijn in deze categorie beschikbaar.

Deluxe Suite

Dit compartiment heeft een 2-persoonsbed (150 x 200 cm), minibar, kluis, garderobe en een prachtige badkamer met hydromassagedouche en stoomsauna. Overdag worden de bedden veranderd in comfortabele stoelen en heeft u een tafeltje waaraan u kunt lezen en een groot raam waardoor u kunt genieten van het voorbijtrekkende landschap. Twintig suites (40 personen) zijn in deze categorie beschikbaar. Een extra bed voor een derde passagier kan worden georganiseerd.

Restaurant

Gastronomie speelt een belangrijke rol aan boord van de Al Andalus. De gerechten zijn voorzien van traditionele producten, geserveerd aan boord van de trein of in één van de zorgvuldig gekozen restaurants langs de route. De gerechten worden bereid door topkoks. Het menu is inclusief eersteklas wijnen, koffie, kruidenthee en frisdranken.

Loungerijtuigen

De treinreizen met Al Andalus zijn overdag om van het mooie landschap te kunnen genieten. 's Nachts staat de trein stil op rustig gelegen en bewaakte spoorwegterreinen voor een goede nachtrust. Dankzij uw altijd meereizende hotelkamer geen in- en uitpakken van koffers. Tijdens de stops kunt u in de trein blijven, aan georganiseerde excursies deelnemen (inbegrepen) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Er is geen dresscode. Overdag tijdens de excursies worden comfortabele kleding en schoenen aangeraden. U kunt zich 's avonds formeler kleden maar dat is niet verplicht. Er is WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes aan boord (niet gratis). Ook staat er in het loungerijtuig een computer met internet die u kunt gebruiken. Zorgvuldige balans tussen reizen in de trein, overnachtingsplaatsen en excursies.

Reis

De treinreizen met Al Andalus zijn overdag om van het mooie landschap te kunnen genieten. 's Nachts staat de trein stil op rustig gelegen en bewaakte spoorwegterreinen voor een goede nachtrust. Dankzij uw altijd meereizende hotelkamer geen in- en uitpakken van koffers. Tijdens de stops kunt u in de trein blijven, aan georganiseerde excursies deelnemen (inbegrepen) of op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.
Zorgvuldge balans tussen reizen in de trein, overnachtingsplaatsen en tours. Er is geen dresscode. Overdag tijdens de excursies worden comfortabele kleding en schoenen aangeraden. U kunt zich 's avonds formeler kleden maar dat is niet verplicht. Er is WiFi aan boord, in de gemeenschappelijke ruimtes (niet gratis). Ook staat er in het loungerijtuig een computer waarmee u kunt internetten.

Aanreis opties


Heenreis met de trein

 

Aankomst

Vertrek

Amsterdam C.

09.15

Schiphol

09.34

Rotterdam C.

09.58

Paris Nord*

12.35

Paris Lyon*

14.07

Barcelona Sants

20.34

 

Overnachting

 

 

Barcelona Sants

08.30

Sevilla Santa Justa

14.02

 

Overnachting

*Transfer: RER lijn D

Terugreis met de trein

 

Vertrek

Aankomst

Overnachting

 

 

Sevilla Santa Justa

14.50

 

Barcelona Sants

 

20.22

Overnachting

 

 

Barcelona Sants

09.25

 

Paris Lyon*

15.53

Paris Nord*

17.25

 

Rotterdam C.

20.02

Schiphol

20.25

Amsterdam C.

20.44

*Transfer: RER lijn D

Vlucht heen met Transavia

 

Vertrek

Aankomst

Schiphol

06.35

 

Sevilla

09.30

Vlucht terug met Transavia

 

Vertrek

Aankomst

Sevilla

10.10

 

Schiphol

13.10

 

 

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Sevilla - Sevilla
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen