Train of Two Oceans : Lobito - Dar es Salaam

15-daagse luxe treinreis met Rovos Rail
 • Treinreis per Pride of Africa
 • Fly-in safari
 • Angola, DR Congo, Zambia en Tanzania

Rovos Rail introduceert in juli 2019 een nieuwe 15-daagse expeditie door Tanzania, Zambia, de Democratische Republiek Congo (DRC) en Angola. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een passagierstrein de beroemde oost-west koperroute aflegt. In augustus 2019 wordt de terugreis van Angola naar Tanzania gemaakt.
=> Rovos Rail - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Vijfsterren-accommodatie aan boord
 • Inclusief excursies, maaltijden en wijnen
 • Nostalgische reizen

Dag tot dag


Dag 1: Lobito

Vandaag gaat u aan boord van ‘The Pride of Africa’ die rond 12.00 uur zal vertrekken uit Lobito. De ruime airconditioned compartimenten, het sfeervolle restaurantrijtuig, de lounges en de gezellige bar staan garant voor onvergetelijke reis door het afwisselende Afrikaanse landschap. U reist in comfort en stijl. De service aan boord is werkelijk onovertroffen.

Dag 2 en 3: Huambo en Kuito

In de ochtenden van de 2e en 3e dag staan wandelingen gepland door respectievelijk Huambo en Kuito. Beide middagen kunt u ontspannen aan boord van de “Pride of Africa” en worden er lezingen gehouden door een meereizende historicus. Overnachting aan boord van de trein die stilstaat in Huambo (dag 2) en Kuito (dag 3).

Dag 4: Luena

’s Ochtends kunt u wederom deelnemen aan begeleide wandeling, dit keer door het dorp Luena. Tijdens de wandeling leert u meer van de recente geschiedenis van Angola. Net voor lunch vertrekt de trein verder richting Cameia. U kunt genieten van het uitzicht op de Kasaï rivier. Het enorme stroomgebied van de Kasaï rivier herbergt veel verschillende vissoorten. U kunt lokale vissers aan het werk zien terwijl de trein de dorpjes Cassai en Cameia passeren. U reist over de Benguela spoorweg. Deze spoorlijn is aan het begin van de 20e eeuw aangelegd om de kopervoorraden uit Katanga, onderdeel van toenmalig Belgisch-Congo, te vervoeren naar de haven van Lobito. De trein staat stil voor de nacht in Luau bij de aan de Angolese kant van de grens met de Democratische Republiek Congo.

Dag 5 en 6: Dag aan boord met lezingen

Op dag 5 en 6 van de reis kunt u ontspannen aan boord van “The Pride of Africa. Lunch en diner worden geserveerd in de restauratierijtuig, terwijl u kunt genieten van thee in de middag in de loungerijtuig of op in observatierijtuig aan het uiteinde van de trein. Er is tevens de mogelijkheid om lezingen bij te wonen van de meereizende historicus. Overnachting aan boord van de trein in Malonga (dag 5) en Kolwezi (dag 6), beide in DR Congo.

Dag 7 en 8: Kopermijn en Lumbumbashi

In de ochtend van de 7e dag van de reis bezoekt u een kopermijn in de regio met de grootste bekende koper- en kobaltvoorraad ter wereld. De rest van de dag kunt u ontspannen en van het voorbijglijdende landschap genieten terwijl de trein verder gaat richting Lumbumbashi. De volgende ochtend na het ontbijt kunt u genieten van een stadsrondleiding in Lubumbashi, de tweede stad van DR Congo en hoofdstad van de voormalige provincie Katanga. Lunch en middagthee worden aan boord van de trein genuttigd. Overnachting aan boord van de trein in Sakania in DR Congo bij de grens met Zambia.

Dag 8: Lubumbashi

Na het ontbijt stadsrondleiding in Lubumbashi, de tweede stad van DR Congo en hoofdstad van de voormalige provincie Katanga. Tijdens de lunch en middagthee kunt u van het uitzicht genieten. De trein passeert onder andere een oude open koper- en kobaltmijn in Luishia. Overnachting aan boord van de trein in Tenke, DR Congo.

Dag 9 , 10 en 11: South Luangwa nationaal park

Na het ontbijt en de douaneformaliteiten verlaat u de trein voor een 3-daagse fly-in safari naar South Luangwe nationaal park. Dit nationaal park ligt in het dal van de Luangwa rivier en is in 1938 opgericht. Na de lunch bij Mfuwe Game Lodge, gaat u op safaritocht en komt u wellicht oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, buffels, zebra’s en nijlpaarden. Diner en overnachting in 5-sterren Mfuwe Game Lodge. Op de 10e dag van de reis staan twee safaritochten gepland. Ontbijt, brunch, diner en overnachting in de Mfuwe Game Lodge. In de vroege ochtend van dag 11 gaat u nogmaals op safari in het nationaal park, waarna u naar Mpika vliegt om daar weer op “the Pride of Africa” te stappen. Lunch en thee worden aan boord van de trein geserveerd terwijl die richting Kasama rijdt. Overnachting in de trein die stilstaat Kasama, Zambia.

Dag 12: Chisimba watervallen

Na het ontbijt stapt u in Kasama uit voor een excursie naar de Chisimba watervallen. Na terugkomst in de trein kunt u van de lunch en een ontspannen middag genieten terwijl de trein Chozi passeert. Aan het einde van de middag u de grens met Tanzania. Diner en overnachting aan boord van de trein die verder rijdt richting Mbeya en afdaalt in de Rift Vallei.

Dag 13: Makambako

Na het ontbijt kunt u een wandeling maken in het dorp Makambo (als de tijd het toelaat). De trein rijdt al slingerend langs hellingen en door tunnels verder richting Mlimba, de Udzungwa bergen en het Selous wildreservaat. Overnachting aan boord van de trein in Kisaki, Tanzania.

Dag 14 en 15: Selous Wildreservaat en Dar es Salaam

Ontbijt en een vroege lunch worden aan boord van de trein geserveerd voordat u in de middag op safaritocht gaat in Selous Wildreservaat (als de tijd het toelaat). Overnachting aan boord van de trein in Gwata, Tanzania. Rond 11 uur arriveert de trein bij het eindstation Dar es Salaam, de hoofdstad in Tanzania. Tijd om afscheid te nemen van de crew en medereizigers.

Inbegrepen


 • Rechtstreekse KLM vluchten Amsterdam - Kaapstad / Johannesburg - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Hotelovernachting inclusief ontbijt in Dar es Salaam
 • Accommodatie aan boord van de trein (12 nachten)
 • Overnachtingen in 5-sterren lodge (2 nachten)
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein / volpension in de lodge
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een Engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Inbegrepen bij geen vluchten
 • Accommodatie aan boord van de trein (12 nachten)
 • Overnachtingen in 5-sterren lodge (2 nachten)
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein / volpension in de lodge
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een Engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

Niet inbegrepen in de reissom
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Drankjes buiten de trein

Rovos Rail


Luxe treinreizen door Afrika
 • Meest luxe trein op het zuidelijke halfrond
 • Vijfsterren-accommodatie aan boord
 • Inclusief excursies, maaltijden en wijnen
 • Nostalgische reizen in zuidelijk Afrika
 • Reizen langs unieke bestemmingen
 • Bekijk alle routes

Compartimenten - Pullman Suite

Stapelbed of een tweepersoonsbed. Gedurende de dag zijn deze omgebouwd tot een comfortabele bank. Privébadkamer met douche, toilet en wastafel. Bagagerek, kast, kluisje en minibar. Individueel afstelbare airconditioning en 24-uur roomservice. 7 m2.

Compartimenten - Deluxe Suite

Tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Zithoek. Privé-badkamer met douche, toilet en wastafel. Bagagerek, kast, kluisje en minibar. Individueel afstelbare airconditioning en 24-uur roomservice. 11 m2.

Compartimenten - Royal Suite

Vier Royal Suites per trein. Elke Royal Suite beslaat een half rijtuig. Tweepersoonsbed. Zithoek met twee comfortabele fauteuils. Privébadkamer met douche, Victoriaans bad, toilet en wastafel. Minibar, kast en kluisje. Individueel afstelbare airconditioning en 24-uur roomservice. 16 m2.

Restauratierijtuigen

In de Victoriaans ingerichte restauratierijtuigen worden topgerechten van topkoks geserveerd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse lokale ingrediënten en traditionele gerechten, waaronder wild en vis. Heerlijke Zuid-Afrikaanse topwijnen worden geserveerd bij de maaltijd. Op verzoek kunnen speciale gerechten bereid worden.
Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd in de twee restauratierijtuigen. De tafels bieden plaats aan twee of vier personen en zijn gedekt met mooi linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Ontbijt wordt geserveerd tussen 07.00 en 10.00 uur, lunch om 13.00 uur, middagthee om 16.30 uur en diner om 19.30 uur.

Lounge- en observatierijtuigen

Het loungerijtuig bevindt zich in het midden van de trein. Hier kunt u heerlijk ontspannen in de comfortabele stoelen en banken. Er is airconditioning aanwezig in dit rijtuig, maar toch kunnen de ramen geopend worden om volop te kunnen genieten van het voorbijglijdende landschap met de geluiden en geuren van Zuidelijk Afrika.
Het observatierijtuig bevindt zich aan het einde van de trein. In het voorste deel is een salon/bar met panoramaramen waar u ontspannen kunt genieten van het uitzicht op comfortabele banken en stoelen. Aangrenzend is de rokerslounge. Het achterste gedeelte van het observatierijtuig bestaat uit een open balkon.

Dresscode

In de trein is avondkleding niet verplicht, maar van de gasten wordt verwacht dat ze in passende kleding aan tafel verschijnen. Heren dragen een das en colbert, dames een nette jurk. Overdag geldt als kledingadvies smart casual, met lichte, comfortabele vrijetijdskleding en hoeden tijdens de excursies. In de ochtend en avond kan het koud zijn.

Video


Vluchten


Schiphol - Luanda - Lobito / Dar es Salaam - Schiphol
 • Economy Class: standaard klasse
 • Comfort Class: meer beenruimte, een stoelleuning die verder naar achteren kan én als eerste het vliegtuig verlaten
 • Business Class: comfort en luxe, toegang tot KLM lounges, een stoel om in weg te dromen, een bijzondere culinaire ervaring en meer

KLM Amsterdam – Luanda - Lobito (aankomst in Lobito op 01.08.2019 / 30.07.2019 trein vertrekt volgende dag om 12.00u)

ntb

Dar es Salaam – Amsterdam (vertrek 16.08.2019 / 14.08.2020)

KL571 2320 – 0725 uur (aankomst volgende dag)

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Train of Two Oceans : Lobito - Dar es Salaam
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Tarieven obv dagkoers 03/12/19

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen