Transsiberië: Vladivostok - Moskou

15-daagse luxe treinreis met de Golden Eagle
 • 's Werelds meest beroemde en aansprekende treintraject
 • Meer dan 9.000 km en 8 tijdzones
 • Meest comfortabele trein in Rusland

De Transsiberië spoorlijn is 's werelds meest beroemde en aansprekende treintraject. Vanuit Vladivostok rijdt u via het fascinerende Mongolië naar het Baikalmeer, het grootste zoetwatermeer ter wereld. U bezoekt steden zoals Novosibirsk, Irkoetsk en Oelan-Oede. U reist door de Oeral, over de uitgestrekte Russische steppen, naar Moskou, het eindpunt van deze reis. U heeft 8 tijdzones doorkruist en meer dan 9000 km afgelegd.

=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Keuze uit drie type compartimenten
 • Eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Heenreis en Vladivostok

Vlucht van Amsterdam via Moskou naar Vladivostok. U vliegt met KLM en Aeroflot. (optioneel bij te boeken) Na aankomst op de luchthaven is er een ontvangst en transfer naar Hotel Hyundai (of gelijkwaardig) waar u de komende nacht logeert. Tijdens de welkomstcocktail en het diner in een restaurant in de stad maakt u kennis met de medepassagiers van dit 15-daagse avontuur.
Dag 2: Tijdens de stadstour maakt u kennis met de belangrijkste militaire bezienswaardigheden van deze destijds ‘gesloten’ stad, inclusief een rondleiding aan boord van een gerestaureerde onderzeeër. In de namiddag stapt u aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express. Alvorens te gaan dineren, heeft u de tijd om u rustig te installeren in uw comfortabele coupé. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Chabarovsk

Op 25 kilometer van de grens met China ligt, aan de oevers van de rivier de Amoer, de plaats Chabarovsk. Chabarovsk werd opgericht als een militaire post in 1858. De regio werd vele eeuwen bewoond door verschillende inheemse Oosterse volkeren. Tegenwoordig is het een drukke stad. U bezoekt o.a. het gedenkteken aan Yerofey Pavlovich Khabarov, de ontdekkingsreiziger waar de stad zijn naam aan te danken heeft en het indrukwekkende Tweede Wereldoorlog Monument ter nagedachtenis aan de gevallen soldaten. Het regionale museum vertelt over de lokale geschiedenis en beschikt over een rijke collectie kunstvoorwerpen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 4 en 5: Aan boord van de trein

Twee dagen dag in de trein. U hoeft zich niet te vervelen. U heeft volop gelegenheid om te genieten van het comfort, de ruimte en de service aan boord. Het landschap trekt aan u voorbij terwijl u langs de Shilka en Amoer rijdt. In het barrijtuig kunt u de Russische taal leren, u laten vervoeren door live muziek en uw medegasten beter leren kennen. Diner en overnachtingen aan boord.

Dag 6: Ulaanbataar, Mongolië

Uw Trans-Siberische avontuur neemt u mee door Mongolië waar u Ulaanbaatar bezoekt, de hoofdstad van Mongolië, ooit het centrum van een enorm rijk onder leiding van Genghis Khan. Mongolië is beroemd om zijn eindeloze groene steppes, grazend vee en nomadische Gers (joert, traditionele ronde tent voor bewoning door nomaden) verspreid over het hele platteland. De excursie begint bij het Gandan Klooster, één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van het land met een gemeenschap van meer dan 500 monniken. De Tibetaanse naam van het klooster, ‘Gandantegchinlen’, betekent 'grote plaats van complete vreugde'. Op het Sukhbaatar plein vindt u het monument van Dzjengis Khan, ongetwijfeld de meest gevreesde en vereerde Mongoolse heerser. In het National Museum leert u meer over de intrigerende geschiedenis van het land. Ook is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditionele Ger en een nomadische familie. Het Freedom Choice programma biedt u ook de optie om in de stad te blijven. Na het Gandan klooster en het Sukhbaatar plein bezoekt u het Museum, waar u meer te weten komt over de intrigerende geschiedenis van Mongolië. Tevens staat er een bezoek aan het Bogd Khan Winter Palace Museum op het programma. Dit was de winterresidentie van Bogd Khan, de laatste Mongoolse keizer, gebouwd tussen 1893 en 1903. Vervolgens heeft u nog wat vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen en te winkelen. Diner en overnachting aan boord. Tot slot wordt u uitgenodigd voor een optreden waarbij o.a. de traditionele Mongoolse keelzang ten gehore wordt gebracht.

Dag 7: Oelan-Oede

De etnische en culturele diversiteit van Oelan-Oede, de hoofdstad van de Buryat Republiek, biedt een uniek inzicht in haar erfgoed. Gedurende de rondleiding zal de culturele diversiteit van de gastvrije lokale bevolking u zeker opvallen. Per touringcar reizen we naar een dorp van de Old Believers, tradionele christelijke groeperingen die los zijn komen te staan van de Russisch-orthodoxe staatskerk. Hier leren we meer over de lokale cultuur en geschiedenis van dit unieke volk. Tevens wordt u getrakteerd op een folkloristisch concert. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8 en 9: Baikalmeer en Irkoetsk

Een hoogtepunt van deze indrukwekkende reis. We volgen een spectaculair spoortraject langs de oevers van het Baikalmeer door tunnels en over kliffen. Het Baikalmeer is het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het landschap is overweldigend en de met sneeuw bedekte bergtoppen vormen een schitterend decor.’s Middags bezoeken we Listvjanka, een klein dorpje gelegen aan de voet van de omringende heuvels. De dag wordt afgesloten met een barbecue aan de oever van het meer. Overnachting aan boord van de trein.
Dag 9: ’s Ochtends komt u aan in Irkoetsk, het “Parijs van Siberië”. De stadstour omvat de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad. U ziet klassieke architectuur en veel houten gebouwen. Ook wordt voor u een privéconcert gegeven in het Decembrist House, een museum dat is opgedragen ter nagedachtenis aan de verbannen aristocraten. Zij waren gedwongen te verhuizen naar deze destijds verlaten plek na een mislukte revolutie in 1825. Deze intellectuelen worden geëerd omdat ze in Siberië cultuur hebben gebracht. Diner en overnachting aan boord.

Dag 10, 11 en 12: Novosibirsk - Jekaterinburg

Een hele dag in de trein. Ter hoogte van Krasnojarsk bevindt u zich precies ten noorden van Myanmar, Thailand en Maleisië.
Dag 11: Vandaag komt u aan in Novosibirsk, een moderne Sovjet-stad. U bezoekt het beroemde Operagebouw en het Lenin-plein en maakt een wandeling langs de rivier Ob, die van bron tot monding in de Noordelijke IJszee ca. 5000 km lang is.
Dag 12: Jekaterinenburg, laatste stad in Azië en hoofdstad van de Oeral. Meerdere prestigieuze universiteiten en onderwijsinstellingen maken Jekaterinenburg tot een levendige studentenstad. Ook zijn er vele theaters en musea. Tijdens de stadsexcursie bezoekt u onder andere de plek waar de laatste tsaar en zijn gezin geëxecuteerd werden en waar heden ten dage de Kathedraal op het Bloed staat, als herinnering aan deze Russische Koninklijke familie. Kort na het vertrek passeert u de grens tussen Azië en Europa. Diner en overnachtingen aan boord.

Dag 13: Kazan

Na het ontbijt aankomst in Kazan, pittoreske hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan, gelegen aan de Wolga. Hoogtepunt vandaag is een bezoek aan het Kremlin Fort dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Verken de eeuwenoude citadel, de prachtige moskee en de kathedraal met zijn uivormige torens. Na afloop keert u terug in de trein die vervolgens koers zet richting Jekaterinburg. Diner en overnachting aan boord.

Dag 14: Moskou

’s Ochtends komt u aan in Moskou. U maakt een stadstour waarbij o.a. het Rode Plein met de Basilius-kathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. U kunt ook kiezen voor een alternatieve excursie, bijvoorbeeld een bezoek aan de Tretyakov Gallery (Nationaal Museum voor Fijne Kunsten). Transfer naar het comfortabele Four Seasons Hotel Moscow (of gelijkwaardig) waar u één nacht logeert. 's Avonds heeft u een afscheidsdiner in een restaurant.

Dag 15: Moskou en terugreis

Na het ontbijt is er tijd om Moskou op eigen gelegenheid te verkennen. Daarna transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met KLM naar Amsterdam. (optioneel bij te boeken)

Inbegrepen


 • 12 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express (Silver Class, Gold Class of Imperial Suite)
 • Verblijf in een luxe hotel aan het begin en einde van uw reis
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis, tenzij anders vermeld
 • Koffie, thee en water tijdens de gehele reis
 • Wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner
 • Alle beschreven excursies onder begeleiding van lokale Engelstalige gidsen
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket in uw compartiment
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek indien op de data volgens programma
 • Alle fooien
 • Zie tabbad Golden Eagle Transsiberian Express voor details per klasse

Niet inbegrepen
 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffing. (optioneel bij te boeken). Een upgrade is mogelijk tegen meerprijs.
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Benodigde visa (wij kunnen hierin voor u bemiddelen)
 • Reisverzekering: een reisverzekering met werelddekking is verplicht en is bij ons te boeken
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Wasservice

De Treinreiswinkel kan ook uw reis naar Vladivostock en vanaf Moskou verzorgen, ook bijvoorbeeld per trein naar Moskou ipv vlucht. U kunt dit aangeven in het boekingsformulier. Het is mogelijk uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen Vladivostok en/of Moskou. Ook kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden. Let op: uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Vladivostok
De naam van deze stad in het uiterste oosten van Rusland betekent ‘beheers het oosten’. Het wordt ook wel het San Francisco van Rusland genoemd. Het is een stad van vissers, ijskoude winters en uitgestrekte natuurgebieden rondom. Met een kabeltram kom je op een helling vanwaar je de stad en haar haven kunt bezien. In het centrum staan grote klassieke gebouwen en brede boulevards die Europees aandoen. Vanuit de haven kun je naar Russky Island varen, een militair forteiland dat de afgelopen 150 jaar gesloten was voor publiek.

Moskou
Deze hoofdstad is de grootste stad van Rusland en telt ruim 11 miljoen inwoners. In het centrum bevinden zich het bekende Rode Plein, met de kleurrijke Pokrovkathedraal, het Leninmausuleum en het Kremlin, het historische machtscentrum van Rusland. Ten westen van het Kremlin ligt de Arbatstraat. Een levendige straat met muzikanten en artiesten en tal van goede restaurants. Het is zeker aan te raden om met de metro te reizen, elk station is een kunstwerk en de namen worden nog weergegeven in het cyrillisch schrift. Moskou is ook de stad van opera en ballet. In het beroemde Bolsjojtheater kunt u zich laten betoveren door prachtige voorstellingen.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen. Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

Golden Eagle Transsiberian Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest comfortabele trein in Rusland
 • Alle compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Maaltijden en excursies inbegrepen
 • Keuze uit meerdere activiteiten tijdens de excursies

Silver Class

Oppervlakte - 5,5 m² Lengte - 2 m / Breedte - 2,70 m Breedte benedenbed - 120 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 6

De compartimenten van de Silver Class zijn kleiner dan die in de Gold Class, maar hebben wel een eigen badkamer met een kleinere doucheruimte en garderobekast. Alle compartimenten beschikken over dezelfde faciliteiten als die in de Gold Class. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - kastruimte - DVD/CD speler + LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Gold Class

Oppervlakte - 7 m² Lengte - 2 m / Breedte - 3,60 m Breedte benedenbed - 135 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 5

Een Gold Class-compartiment biedt ruimte aan maximaal 2 personen. De zitbank klapt uit tot een 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. Het compartiment bevat voorts een fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler en een eigen douche/toiletruimte. Er is voldoende ruimte voor bagage. Reizigers beschikken over badjas, slippers en handdoeken en er is een individueel regelbare airco die ook werkt als de trein stilstaat. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard barlijst - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Imperial Suite

Oppervlakte - 11,1 m² Lengte - 2 m / Breedte - 5,55 m Breedte bed - 150 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per trein - 1 (in 1 rijtuig met 3 Gold Class cabins)

Een nieuwe klasse aan boord van de Golden Eagle. De Imperial Suites zijn bijzonder ruim en beschikken naast een tweepersoonsbed ook over een apart zitje. Bovendien zijn er voor u diverse extra's waaronder in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur. Naast deze extra's beschikt u ook dezelfde faciliteiten als de Gold Class cabins. - kingsize bed - zitje - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers, haardroger - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - gratis gevulde minibar - kluisje - 2 grote ramen - fles Dom Perignon als welkomstdrank - inclusief koffie, thee en water - diner in de suite op verzoek - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard en Premium barlijst (exclusief Premium Wine lijst) - wasservice inbegrepen - mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur

Restaurant

Per dag worden drie maaltijden geserveerd in de in Russische stijl gedecoreerde restauratierijtuigen: ontbijt, lunch en diner. De restauratierijtuigen hebben tafels voor vier personen. Er is geen plaatsreservering. U bent vrij om zelf te kiezen waar en met wie u de maaltijd wilt gebruiken. De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van de Russische en westerse keuken. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In het barrijtuig kunt u naast de bar in gemakkelijke stoelen heerlijk ontspannen. Er is een piano en een kleine collectie (reis)boeken en tijdschriften. De bar is in principe de gehele dag geopend en ’s avonds tot het vertrek van de laatste gast. In het barrijtuig zijn er op gezette tijden activiteiten zoals Russische les en lezingen over de lokale geschiedenis en cultuur. Iedere avond krijgt u hier van de Tour Manager informatie over het programma van de volgende dag.

Dresscode

Voor de hele reis geldt een informele dresscode.

Overig

Op verzoek worden haardrogers verstrekt. Er is gedurende de hele reis een dokter aan boord. De voertaal tijdens de treinreis is Engels. Als munteenheid wordt de US-dollar gehanteerd.

Video


Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Transsiberië: Vladivostok - Moskou
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: Genoemde tarieven zijn richtprijzen per persoon o.b.v. dagkoers 29/11/19. Definitieve prijs op aanvraag.

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Boekingen inclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de ANVR-reisvoorwaarden voor pakketreizen.

Boekingen exclusief heen- en terugreis vanuit Nederland vallen onder de voorwaarden treinvervoerder.

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen