0
form-submit
back-to-search
Oriënt Express Venetië-Praag-Parijs
5-daagse luxe treinreis Europa

's Werelds meest beroemde trein

Volle dag in Praag

Reis in luxe door Europa

Ambiance uit de jaren '20

In stijl aan boord dineren

Met zorg gerestaureerde rijtuigen

De Venice Simplon-Oriënt-Express is één van de meest beroemde luxe treinen van de wereld. De trein verbindt een aantal Europese steden, zoals Londen, Parijs, Venetië en Istanbul. De originele rijtuigen uit 1920 zijn zorgvuldig gerestaureerd en brengen u in een andere tijd met de gemakken van nu. Een Art Deco inrichting, gastronomische verwennerij, live entertainment, een unieke ervaring.
read-more
Dag tot dag

Dag 1 Venetië

Aan het eind van de middag stapt u op het Santa Lucia Station in hartje Venetië aan boord van de Venice Simplon-Oriënt-Express. Terwijl de trein zijn weg vindt door het landschap van Noord-Italië kunt u genieten van een exclusief viergangendiner in één van de restauratierijtuigen.

Dag 2 Praag

Het ontbijt wordt 's ochtends geserveerd in uw compartiment vanwaar u de landschappen van Oostenrijk en vervolgens Tsjechië voorbij kunt zien glijden. 's Middags wordt er een heerlijke driegangenlunch geserveerd. Halverwege de middag komt u aan op het Smichov station in Praag. U heeft alle gelegenheid om deze bijzondere stad op eigen gelegenheid te verkennen.
Overnachting in Praag voor de komende twee nachten is niet inbegrepen. U kunt dit boeken bij de Treinreiswinkel, u heeft de keuze uit vele hotels.

Het historische deel van Praag is goed bewaard gebleven. Deze romantische stad wordt ook wel 'De Gouden Stad' genoemd vanwege de warme kleur van het pleisterwerk en de vergulde torenspitsen. De Praagse Burcht torent boven de stad uit, het kasteel bestaat uit tal van gebouwen waaronder de enorme Sint-Vituskathedraal. De Tsjechische regering is in de burcht gezeteld. Verdere hoogtepunten zijn onder andere de Karelsbrug die de beide oevers van de Moldau verbindt en de Astronomische Klok, een meesterwerk uit de 15e eeuw op het oude stadsplein.

Dag 3 Praag

Verken de stad op eigen gelegenheid, er is genoeg te zien. U kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkende Joods Museum in de wijk Josefov, de oude Joodse wijk. Hier vindt u ook het geboortehuis van Franz Kafka. Loop langs het Dansende Huis, een gebouw dat door de vorm doet denken aan en dansend echtpaar. Of geniet van het uitzicht over de stad, vanaf de Petrín Uitkijktoren die erg veel lijkt op de Eiffeltoren.

Dag 4 Praag

In de ochtend heeft u nog tijd voor Praag, rond 14.00 uur zal de treinreis worden voortgezet. U ontvangt een afternoon tea in het compartiment, terwijl de Oriënt-Express richting Duitsland rijdt. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 Parijs

's Ochtends vroeg wordt uw ontbijt in uw compartiment geserveerd. Tegen 8.30 uur rijdt de trein Parijs binnen. Hier eindigt uw reis met de Oriënt-Express.

price-dates

Oriënt Express Venetië-Praag-Parijs

fallback