0
form-submit
back-to-search
Oriënt Express Venetië-Wenen-Londen
5-daagse luxe treinreis Europa

Venice Simplon-Oriënt-Express én Belmond British Pullman

Een volle dag in Wenen

Prachtig Alpenlandschap

Aan boord in stijl dineren

Ambiance uit de jaren '20

Met zorg gerestaureerde rijtuigen

De Venice Simplon-Oriënt-Express is één van de meest beroemde luxe treinen van de wereld. De trein verbindt een aantal Europese steden, zoals Londen, Parijs, Venetië en Istanbul. De originele rijtuigen uit 1920 zijn zorgvuldig gerestaureerd en brengen u in een andere tijd met de gemakken van nu. Een Art Deco inrichting, gastronomische verwennerij, live entertainment, een unieke ervaring.
read-more
Dag tot dag

Dag 1 Venetië

In de middag stapt u op het Santa Lucia Station in hartje Venetië aan boord van de Venice Simplon-Oriënt-Express. U wordt naar uw compartiment begeleid waar u zich in alle rust kunt installeren en voorbereiden op het diner, één van de hoogtepunten van deze reis. U geniet van een exclusief viergangendiner in één van de drie restauratietrijtuigen terwijl buiten het Italiaanse landschap te bewonderen is. Overnachting in de trein.

Dag 2 Wenen

's Ochtends wordt het ontbijt geserveerd in uw compartiment terwijl de Oostenrijkse landschappen voorbij glijden. Tegen 10.00 uur komt de trein aan op het treinstation in Wenen.
Het hotel in Wenen voor de komende twee nachten is niet inbegrepen. U kunt dit bijboeken bij de Treinreiswinkel, u kunt kiezen uit vele hotels.

Wenen is de stad van Sissi, in het Hofburg Paleis zijn de keizerlijke appartementen van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth. In de zomer verbleven de voormalige vorsten in Schloss Schönbrunn, een bijzonder groot paleis. Wenen is ook de stad van de opera, talloze componisten hebben in de stad gewoond, zoals Mozart en Beethoven. Er zijn meerdere mogelijkheden om een concert bij te wonen. Een stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden.

Dag 3 Wenen

Verken de stad op eigen gelegenheid. Bezoek bijvoorbeeld de St. Stefansdom, een imposante kerk, of breng een bezoek aan de Spaanse Rijschool met de beroemde Lippizaner Paarden. Andere aanraders zijn de bijzondere architectuur van Hundertwasser of het reuzenrad in het Prater park. Natuurlijk kan ook een stuk Sachertorte niet ontbreken. Overnachting in een hotel.

Dag 4 Wenen

U heeft tijd voor een uitgebreid ontbijt of nog een laatste bezoekje aan de mooie Oostenrijkse hoofdstad. 's Middags gaat u weer aan boord van de Oriënt-Express waar eerst een heerlijk driegangenlunch wordt geserveerd in het restauratierijtuig. Geniet van een ontspannen middag, afternoon tea wordt in uw coupé geserveerd. Het viergangendiner zal worden bereid door Franse chefs. Overnachting aan boord.

Dag 5 Londen

's Ochtends vroeg wordt uw ontbijt in uw compartiment geserveerd. Tegen 7.30 uur rijdt de trein Parijs binnen. Na een korte stop in Parijs om afscheid te nemen van de gasten die tot hier hebben geboekt, rijdt de trein verder naar Calais. Geniet van een heerlijke brunch in één van de restaurantrijtuigen. In Calais verlaat u de Venice Simplon-Oriënt-Express en gaat aan boord van de Shuttle, de trein waarmee u het Kanaal zult oversteken. In Folkstone stapt u aan boord van de Belmond British Pullman. Terwijl het charmante Kentse landschap aan u voorbijglijdt, geniet u van een afternoon tea. Tegen 17.45 uur bereikt de trein Victoria Station in Londen, het eindpunt van deze reis.

price-dates

Oriënt Express Venetië-Wenen-Londen

fallback