Zijderoute: Moskou - Beijing

21-daagse luxe treinreis met de Golden Eagle
 • Bezoek aan 5 landen: Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Oezbekistan, China
 • Reis naar unieke en afgelegen plekken
 • Once in a lifetime experience

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. De route bestaat nog steeds en voert langs eeuwenoude steden, exotische landschappen en unieke culturen in verschillende landen. De zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Marco Polo, een Italiaanse koopman, is de eerste buitenlander die de route heeft afgelegd. Stap nu zelf in de voetsporen van deze wereldreiziger en reis door dunbevolkte gebieden, langs hoge bergketens en door de indrukwekkende Gobiwoestijn. Al reizend proeft u nog de sfeer van het oude handelsleven.
Van het Rode Plein naar de Verboden Stad, dwars door de steppen van Centraal Azië; ruim 11.000 kilometer door 5 landen en vele tijdzones. De trein rijdt, de tijd staat stil. Van Moskou tot de grens met China reist u aan boord van de comfortabele Golden Eagle Trans-Siberian Express. Aan de grens van Kazachstan en China stapt u over op de aldaar wachtendeShangri-La Express. Op deze indrukwekkende reis beleeft u het landschap en de verschillende culturen zonder af te zien van comfort en veiligheid.

=> Golden Eagle - Bekijk alle reizen

Dé trein

 • Meest luxe trein in Rusland
 • Eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen

Dag tot dag


Dag 1-3 Amsterdam - Moskou

‘s Ochtends vertrekt u per KLM van Amsterdam naar Moskou. Vanaf de luchthaven wordt u naar het 5-sterrenhotel Ritz Carlton (of vergelijkbaar) gebracht voor een verblijf van 2 nachten. ‘s Avonds is er een welkomstdiner in het hotel waarbij u kennis maakt met uw medereizigers.
Dag 2: Uw verblijf in Moskou begint met een stadstour waarbij o.a. het Rode Plein met de Basiliuskathedraal en het Kremlin met de Treasury worden bezocht. U kunt ook kiezen uit alternatieve excursies, bijvoorbeeld een bezoek aan de Tretyakov Gallerie, het Nationaal Museum voor Fijne Kunsten.
Dag 3: Het treinpersoneel heet u welkom met een glas champagne in de statige wachtruimte van het Moskou Kazansky Station. Daarna gaat u aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express. Neem de tijd om u te installeren in uw comfortabele compartiment. Vervolgens gaat u aan tafel voor het diner in een van de prachtig ingerichte restaurantrijtuigen. Overnachting in de trein.

Dag 4 Wolgograd

Wolgograd is het vroegere Stalingrad en ligt aan de oever van de Wolga. Hier vond één van de belangrijkste slagen van de Tweede Wereldoorlog plaats. De Russen overmeesterden hier de Duitse legers en dit was een keerpunt in de oorlog. U brengt een bezoek aan het oorlogsmonument Moeder Moederland op de Mamayev heuvel en het informatieve museum. Overnachting in de trein.

Dag 5-7 Karakum-woestijn, Khiva en Asjchabat

Dag 5: Deze dag brengt u door aan boord van de Golden Eagle terwijl deze de Karakum-woestijn van Kazachstan doorkruist. De naam van de woestijn betekent 'rood zand'. U kunt Rusische les volgen of uw medepassagiers beter leren kennen.
Dag 6: Vandaag komt u aan in Khiva in Oezbekistan, ooit een belangrijk centrum op een kruispunt van handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. De stad is 2500 jaar oud. U brengt een bezoek aan de ommuurde binnenstad met onder andere de onvoltooide Kalta Minar minaret, de Djuma moskee (Vrijdagmoskee), madrasa's (Islamitische hogescholen), de bazaar, vestingen en paleizen.
Dag 7: U bezoekt Asjchabat, de hoofdstad van Turkmenistan en het 'Las Vegas van de Karakum'. De stad ligt tussen de woestijn en het Kopet-Dag gebergte en is relatief modern vanwege de heropbouw na de zware aardbeving in 1948. U ziet extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs. Ook bezoekt u het Nationaal Museum en de Kipchak moskee. Overnachtingen in de trein.

Dag 8-10 Merv, Buchara en Samarkand

Dag 8: Merv is een historische stad in een oase in Turkmenistan. In de 12e eeuw was dit de grootste stad van de wereld, en het was een belangrijke stop aan de Zijderoute. Toen de dam werd vernietigd waarvan de bevolking afhankelijk was voor hun watervoorraad verloor de stad haar betekenis. Volgens Unesco is Merv de oudste en best bewaarde oasestad. Het historische stadscentrum bestaat uit een aantal aangrenzende ommuurde steden.
Dag 9: Ook Buchara is werelderfgoed en bestaat meer dan 2500 jaar. De stad staat bekend om het borduurwerk. Met name goudborduurwerk kent hier een lange traditie. Deze belangrijke stad van Oezbekistan heeft veel bezienswaardigheden. Het hoogtepunt is een bezoek aan de Ark, het fort waarin de Emirs verbleven. Ook bezoekt u het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. Als het weer het toelaat kunt u genieten van een barbeque op het treinstation.
Dag 10: Samarkand werd in de 14e eeuw voor Chr. als oase-stad gesticht. Deze stad op de werelderfgoedlijst wordt ook wel het 'Parijs van de Moslimwereld' genoemd. Aan de architectuur is goed te zien dat het ooit een van de voornaamste steden van Azië is geweest. Een excursie voert u langs alle belangrijke attracties zoals het Registan, het prachtige plein in het centrum van Samarkand. Aan het plein staan drie grote madrassa's, Islamitische scholen. Ook bezoekt u de Bibi Khanum moskee en Ulag Beg, één van de vroegste islamitische astronomische observatori, gebouwd in 1428. Overnachtingen in de trein.

Dag 11-12 Tasjkent en Almaty

Dag 11: Tasjkent is de hoofdstad van Oezbekistan. De stad is opnieuw opgebouwd na een aardbeving in 1966 en is mede hierdoor een moderne stad, met een metro, universiteiten en kantoren van belangrijke Europese en Amerikaanse bedrijven. De stad staat bekend om haar met bomen omlijste straten, ontelbare fonteinen en vele zitbankjes. De excursie brengt u naar de Oude Stad, met traditionele huizen en religieuze gebouwen langs smalle straatjes. Heel bijzonder is het bezoek aan een kleine bibliotheek waar de oudste Koran van de wereld te zien is, één van de meest heilige relikwieën van de Islam. Daarna kunt u het Spoorwegmuseum en het Museum voor Toegepaste Kunst bezichtigen.
Dag 12: Almaty is de grootste stad van Kazachstan en heette vroeger Alma-Ata. De groene stad wordt omgeven door het Tien Shan gebergte. Alma betekent 'appel', de appelboomgaarden buiten de stad zijn talrijk. U bezoekt het Panfilov Park, met de houten Zenkhov kathedraal. Met een kabelbaanrit krijgt u een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Overnachtingen in de trein.

Dag 13-14 Druzhba en Turpan

Dag 13: Op de grens Kazachstan-China bij Druzhba verlaat u de Golden Eagle en stapt u over op de Shangri-La Express. De grensformaliteiten nemen ongeveer 5 uur in beslag maar hierna kunt u zich settelen in uw comfortabele compartiment. Passagiers die op de Golden Eagle in een Imperial Suite of Gold Class verbleven hebben op de Shangri-La Express een Diamond Class cabine, met eigen douche en toilet. Passagiers met een Silver Class op de Golden Eagle verblijven op de Shangri-La Express in de Heritage Class, met gedeelde toilet en douche. 's Avonds krijgt u een welkomstdiner in het restauratierijtuig waarbij u kennis kunt maken met de authentieke Chinese keuken.
Dag 14: Oasestad Turpin is de laagst gelegen plek ter wereld en wordt ook wel de oven van China genoemd. In de zomer kunnen de temperaturen hier oplopen tot 40 graden. De grond is hier bijzonder geschikt voor druiven, mede door een middeleeuws ondergronds irrigatiesysteem dat u bezoekt. Ook een bezoek aan het museum van Turpan staat op het programma inclusief een tentoonstelling van mummies van 3200 jaar oud. Eindbestemming vandaag is het verlaten zandstenen stadje Jiaohe dat in 108 v.Chr. werd gesticht. Overnachtingen in de trein.

Dag 15-16 Dunhuang

Dag 15: Dunhuang is een stad in een oase in de Gobiwoestijn. U bezoekt de fascinerende Mogao-grotten, ook wel bekend als het Duizend Boeddha Grottencomplex. Tussen de 4e tot en met de 12e eeuw hebben boeddhistische monniken hier ongeveer 1000 grotten geslagen in de zandsteenrotsen en versierd met boeddhistische kunst, zoals boeddhabeelden, sculpturen en muurschilderingen. De helft hiervan is bewaard gebleven en een deel daarvan is toegankelijk voor het publiek. Het diner vindt plaats in deze magische setting van de woestijn, begeleid door een optreden van lokale muzikanten. Overnachting in het Silk Road Dunhuang hotel.
Dag 16: U staat vroeg op om getuige te zijn van een indrukwekkende zonsopkomst over de zandduinen. Na het ontbijt gaat u per kameel naar het Meer van de Wassende Maan. Overnachting in de trein.

Dag 17 Xian

Xian was ooit de hoofdstad van China en nu vooral bekend vanwege het Terracottaleger. Het leger bestaat uit zo'n 8000 terracottafiguren die als grafgift werden meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Deze keizer geloofde dat zijn graf het paleis was voor de eeuwigheid en dat het leven onder de grond een vervolg was van zijn leven op aarde. De grafheuvel bestond naast het mausoleum uit tempels en bestuurlijke gebouwen en had een grootte van meer dan 2,5 km². Rond zijn tombe zijn grafkamers met giften die ervoor moesten zorgen dat zijn ziel in het hiernamaals gevoed en beschermd werd. Aan het eind van de bouw van het graf werden de mensen die mee hadden geholpen levend begraven in het ondergrondse paleis zodat het bestaan geheim zou blijven. Het leger is pas 40 jaar geleden ontdekt door boeren. De tombe is nog nooit geopend en van de kleine honderd grafkamers zijn er ook nog maar enkele geopend. Men vindt dat het met de huidige technieken nog niet verantwoord is om het graf van de keizer zonder beschadiging op te graven. U heeft een paar uur de tijd om hier rond te lopen en u te verbazen over deze wonderbaarlijke archeologische vondst.
Als alternatief kunt u naar het Han Yangling Museum, met een tombe van 2000 jaar oud. 's Avonds kunt u genieten van de Tang Dynasty Dinner, Music and Dance Show. Overnachting is in het Sofitel Xian Hotel.

Dag 18 Xian en Beijing

Na het ontbijt heeft u een stadsexcursie langs de hoogtepunten van Xian zoals de Grote Moskee, de 14 km lange stadsmuren en de Trommel- en de Klokketoren. 's Middags rijdt u met de trein over de nieuwe hogesnelheidslijn in een kleine 5 uur naar Beijing. Daar wordt u naar het centraal gelegen vijfsterrenhotel Regent Beijing hotel (of vergelijkbaar) gebracht waar u de komende drie nachten verblijft.

Dag 19-22 Beijing

Deze twee dagen worden er verschillende excursies georganiseerd. Zo bezoekt u het enorme Tiananmen Square (Plein van de Hemelse Vrede), de indrukwekkende Verboden Stad en de Hemelse Tempel. Ook verkent u de smalle straatjes van een Hutong-wijk per rickshaw (fietstaxi). Op het programma staat ook de beroemde Chinese muur, the Great Wall, ten noorden van Beijing. De Chinese muur is de langste door de mens aangelegde bouwwerk ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het verblijf in Beijing wordt afgesloten met een diner in het beste Peking-Eend restaurant van de stad. Op de laatste dag volgt na het ontbijt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht per KLM naar Amsterdam. U komt dezelfde avond aan op Schiphol. Hiermee eindigt een onvergetelijke reis.

Inbegrepen


 • Vluchten van/naar Amsterdam per KLM in economy class inclusief huidige luchthavenbelasting en brandstofheffing, tenzij anders vermeld. Een upgrade is mogelijk tegen meerprijs.
 • 10 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Golden Eagle Trans-Siberian Express (Silver Class, Gold Class of Imperial Suite)
 • 3 Nachten verblijf in de geboekte accommodatie aan boord van de Shangri-La Express (Heritage Class of Diamond Class)
 • 2 Nachten in het vijfsterrenhotel Ritz Carlton in het centrum van Moskou
 • 1 Nacht in het Silk Road Dunhuang Hotel in Dunhuang
 • 1 Nacht in het vijfsterrenhotel Sofitel in Xian
 • 3 Nachten in het vijfsterren Regent Hotel in Beijing
 • Alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag van de reis, tenzij anders vermeld
 • Koffie, thee en water tijdens de gehele reis
 • Wijn, lokaal bier, frisdrank en water bij lunch en diner
 • Alle beschreven excursies onder begeleiding van lokale Engelstalige gidsen
 • In enkele grote steden zonder extra kosten een keuze uit diverse alternatieve excursies onder de noemer Freedom of Choice
 • Ervaren reisbegeleiding
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket in uw compartiment
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Een Engels sprekende arts aan boord tijdens de gehele reis
 • Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek indien op de data volgens programma
 • Alle fooien
 • Zie tabbad Golden Eagle Transsiberian Express voor details per klasse

Niet inbegrepen
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Benodigde visa, wij kunnen hierin voor u bemiddelen
 • Reisverzekering; een reisverzekering met werelddekking is verplicht en is bij ons te boeken
 • Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea etc.)
 • Wasservice (inclusief bij Imperial Suite)

Het is mogelijk uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Moskou en/of Beijing. Ook kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden. Let op: uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Moskou
Deze hoofdstad is de grootste stad van Rusland en telt ruim 11 miljoen inwoners. In het centrum bevinden zich het bekende Rode Plein, met de kleurrijke Pokrovkathedraal, het Leninmausuleum en het Kremlin, het historische machtscentrum van Rusland. Ten westen van het Kremlin ligt de Arbatstraat. Een levendige straat met muzikanten en artiesten en tal van goede restaurants. Het is zeker aan te raden om met de metro te reizen, elk station is een kunstwerk en de namen worden nog weergegeven in het cyrillisch schrift. Moskou is ook de stad van opera en ballet. In het beroemde Bolsjojtheater kunt u zich laten betoveren door prachtige voorstellingen.

Beijing
De hoofdstad van China heeft bijna 20 miljoen inwoners. Je vindt er eeuwenoude tempels en wolkenkrabbers zij aan zij. Je kunt er dwalen door oude volksbuurten of langs de bekende toeristische attracties zoals het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad, het grootste paleis ter wereld. Bijzonder is ook de Lama Tempel, met een 18 meter hoog Boeddhabeeld. Probeer het eten van de streetfood markt bij Wangfujing street. En net buiten de stad natuurlijk de Chinese Muur.

Golden Eagle Transsiberian Express


Luxe treinreizen door Rusland en Azië:
 • Meest luxe trein in Rusland
 • Compartimenten met eigen douche en toilet
 • Twee prachtig ingerichte restauratierijtuigen
 • Maaltijden en excursies inbegrepen
 • Keuze uit meerdere activiteiten tijdens de excursies

Silver Class

Oppervlakte - 5,5 m² Lengte - 2 m / Breedte - 2,70 m Breedte benedenbed - 120 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 6

De compartimenten van de Silver Class zijn kleiner dan die in de Gold Class, maar hebben wel een eigen badkamer met een kleinere doucheruimte en garderobekast. Alle compartimenten beschikken over dezelfde faciliteiten als die in de Gold Class. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - kastruimte - DVD/CD speler + LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Vanaf de Chinese grens rijdt u met de Shangri-La Express. Daarop verblijft u in de Heritage Class. Oppervlakte – 3,4 m2 Bed: 2 losse bedden van elk 1,90 x 0,60m Gezamelijke douche-, wastafel- en toiletfaciliteiten in elk rijtuig. Handdoek, badjas en slippers Thee, koffie en mineraalwater in het compartiment.

Gold Class

Oppervlakte - 7 m² Lengte - 2 m / Breedte - 3,60 m Breedte benedenbed - 135 cm Breedte bovenbed - 85 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per rijtuig - 5

Een Gold Class-compartiment biedt ruimte aan maximaal 2 personen. De zitbank klapt uit tot een 2-persoonsbed en een 1-persoons bovenbed. Het compartiment bevat voorts een fauteuil, kast, tafeltje bij het raam, tv met dvd- en videospeler en een eigen douche/toiletruimte. Er is voldoende ruimte voor bagage. Reizigers beschikken over badjas, slippers en handdoeken en er is een individueel regelbare airco die ook werkt als de trein stilstaat. - twee persoonsbed of 2 bedden boven elkaar - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - kluisje - 1 groot raam - inclusief koffie, thee en water - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard barlijst - wasservice mogelijk tegen bijbetaling

Vanaf de Chinese grens rijdt u met de Shangri-La Express. Daarop verblijft u in de Diamond Class. Oppervlakte - 6,9 m2 Bed: tweepersoonsbed 1,90 x 1,50 m of 1,90 x 1,35 m En suite privé badkamer met douche, wastafel en toilet Handdoek, badjas en slippers Thee, koffie en mineraalwater in het compartiment.

Imperial Suite

Oppervlakte - 11,1 m² Lengte - 2 m / Breedte - 5,55 m Breedte bed - 150 cm Bedlengte 1,90 m Aantal coupés per trein - 1 (in 1 rijtuig met 3 Gold Class cabins)

Een nieuwe klasse aan boord van de Golden Eagle. De Imperial Suites zijn bijzonder ruim en beschikken naast een tweepersoonsbed ook over een apart zitje. Bovendien zijn er voor u diverse extra's waaronder in de meeste plaatsen de mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur. Naast deze extra's beschikt u ook dezelfde faciliteiten als de Gold Class cabins. - kingsize bed - zitje - eigen badkamer met douche en toilet - badjas, slippers, haardroger - handdoeken en beddengoed - airconditioning en verwarming - vloerverwarming in badkamer - kastruimte - DVD/CD speler en LCD scherm - gratis gevulde minibar - kluisje - 2 grote ramen - fles Dom Perignon als welkomstdrank - inclusief koffie, thee en water - diner in de suite op verzoek - drankjes van de Bar Lounge Car inbegrepen van de Standaard en Premium barlijst (exclusief Premium Wine lijst) - wasservice inbegrepen - mogelijkheid voor excursies met privé auto en chauffeur

Vanaf de Chinese grens rijdt u met de Shangri-La Express. Daarop verblijft u in de Diamond Class. Oppervlakte - 6,9 m2 Bed: tweepersoonsbed 1,90 x 1,50 m of 1,90 x 1,35 m En suite privé badkamer met douche, wastafel en toilet Handdoek, badjas en slippers Thee, koffie en mineraalwater in het compartiment.

Restaurant

Per dag worden drie maaltijden geserveerd in de in Russische stijl gedecoreerde restauratierijtuigen: ontbijt, lunch en diner. De restauratierijtuigen hebben tafels voor vier personen. Er is geen plaatsreservering. U bent vrij om zelf te kiezen waar en met wie u de maaltijd wilt gebruiken. De maaltijden zijn zeer verzorgd en smakelijk, een mix van de Russische en westerse keuken. In een enkel geval wordt tijdens een excursie een maaltijd buiten de trein gebruikt.

Barrijtuig

In het barrijtuig kunt u naast de bar in gemakkelijke stoelen heerlijk ontspannen. Er is een piano en een kleine collectie (reis)boeken en tijdschriften. De bar is in principe de gehele dag geopend en ’s avonds tot het vertrek van de laatste gast. In het barrijtuig zijn er op gezette tijden activiteiten zoals Russische les en lezingen over de lokale geschiedenis en cultuur. Iedere avond krijgt u hier van de Tour Manager informatie over het programma van de volgende dag.

Dresscode

Voor de hele reis geldt een informele dresscode.

Overig

Op verzoek worden haardrogers verstrekt. Er is gedurende de hele reis een dokter aan boord. De voertaal tijdens de treinreis is Engels. Als munteenheid wordt de US-dollar gehanteerd.

Video


Prijzen & boeken

Zijderoute: Moskou - Beijing
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Tarieven per persoon o.b.v. dagkoers 29/11/16

Reissom inclusief alle overnachtingen en alle maaltijden tijdens de reis met de Golden Eagle en Shangri-La Express.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen