Zuidelijk Afrika Trein & Safari

Rovos Pride of Africa / Southern Cross, Zuid-Afrika, 15 dagen
 • Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe
 • Op safari door het Krugerpark
 • Eénmalige reis met de vijfsterren Rovos Pride of Africa trein op de route van de Shongololo Express Southern Cross
v.a.
 • € 6975 per persoon
Prijzen & Boeken


=> Rovos Rail - Bekijk alle reizen
Indrukwekkende stijlvolle treinreizen door het prachtige landschap van Zuidelijk Afrika. Spot wild tijdens vele safari's, ervaar het dagelijkse leven van de inwoners van de verschillende landen en laat u overweldigen door het afwisselende natuurschoon.

Dé trein

 • Geen dagelijks uit-/inpakken van koffers
 • Zonsopgang op nieuwe bestemming
 • Excursies inbegrepen

Dag tot dag


Dag 1-2

KLM-vlucht Amsterdam - Johannesburg. U slaapt in een hotel vlakbij de luchthaven. De volgende ochtend wordt u naar het startpunt van de Shongololo Express gereden, het Rovos Rail Station in Pretoria. U bezoekt Pretoria en Soweto. Aan het eind van de middag stapt u op de trein en vertrekt u naar Nelspruit.

Dag 3

Na aankomst in Nelspruit volgt een volle dag excursie. U bezoekt Pilgrim's Rest, een oud mijndorp dat nu nationaal monument is en de tijd waarin goud gewonnen werd laat herbeleven. Verderop komt u langs de 800 meter diepe Blyde River Canyon, en Bourke’s Luck Potholes, wonderlijke rotsformaties die eeuwen geleden door erosie zijn gevormd. Ook kunt u zich vergapen bij God's Window, waar u uitkijkt over het adembenemende landschap van de uitlopers van de Drakensbergen, Mozambique en de Indische Oceaan. In de avond vertrek per trein naar Malelane.

Dag 4-5

Een hele dag wild spotten in Kruger National Park: twee miljoen hectare, 336 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 soorten vogels en 147 soorten zoogdieren. 's Avonds rijdt de trein verder naar Mozambique. Daar bezoekt u Maputo, de swingende hoofdstad van Mozambique. Deze gastvrije stad biedt qua architectuur een mix van Afrikaanse en Portugese invloeden, waar u oude katholieke kerken naast moskeeën aantreft, forten, en Victoriaanse herenhuizen. Langs het kleurrijke strand bevinden zich vele cafés en restaurants waar u heerlijke gerechten met verse zeevruchten kunt proeven. In de middag keert u terug naar de trein en reist u richting Swaziland.

Dag 6

Swaziland. U maakt vandaag een prachtige excursie door dit kleine Afrikaanse koninkrijk, iets kleiner dan het Krugerpark. Bewonder de prachtige natuur, ervaar het dagelijkse leven en bezoek de bruisende Swazi Markt. Aan het begin van de avond gaat u weer aan boord van de trein.

Dag 7

's Ochtends vroeg een safari door het Kapama Wildpark en vervolgens een bezoek aan het “Wilde Honden en Cheetah project”. Bij dit centrum doen ze er alles aan om het voortbestaan van deze diersoorten te waarborgen.

Dag 8-9

Op de achtste dag heerlijk ontspannen in de trein, op weg naar Zimbabwe. Lunch aan boord. De volgende dag een bezoek aan het "Great Zimbabwe", een indrukwekkend monument. Het is de ruïne van een oude stad in Zimbabwe, die ooit de hoofdstad was van een rijk dat zich mogelijk uitstrekte over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. Het grootste prekoloniale monument ten zuiden van de Egyptische piramiden.

Dag 10

Een hele dag in Antelope Park, Gweru. Eén van de optionele activiteiten: wandelen met leeuwen. Geen riemen, geen halsbanden - de leeuwen lopen vrij rond. Andere mogelijkheden zijn kanoën, een safari, paardrijden en een vogelobservatie cruise.

Dag 11

U bezoekt een volle dag het Matobo National Park. Matobo betekent 'kale koppen' en verwijst naar de balancerende rotsformaties uitgehouwen in een massief granieten plateau. Het park is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder een grote populatie van witte en zwarte neushoorns. Tevens ziet u het graf van Cecil John Rhodes, stichter van de Britse kolonie Rhodesië (later Zimbabwe en Zambia). Hij ligt begraven op de top van Malindidzimu ofwel 'de heuvel van welwillende geesten'. Vanaf daar heeft u spectaculair uitzicht over de weidse omgeving.

Dag 12

Safari door het Hwange National Park in het westen van Zimbabwe, grenzend aan Botswana. Het park heeft ongeveer de grootte van België en staat bekend om de vele leeuwen maar ook meer dan 25.000 olifanten en 10.000 buffels hebben hun habitat in het park.

Dag 13-15

’s Ochtend komt u aan bij Victoria Falls Station. Lopend verkent u het stadje en bezoekt u de beroemde watervallen, met een breedte van 1708 meter de grootste van de wereld. Aan het einde van de middag is er optioneel een zonsondergangtour op de Zambezi Rivier. Ter afsluiting nog 1 overnachting in Victoria Falls. Op de vijftiende dag vliegt u in de namiddag via Johannesburg terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt.

Inbegrepen


Rovos Pride of Africa via de Treinreiswinkel
 • Rechtstreekse KLM retour vluchten van Amsterdam naar Johannesburg Economy Class (boekingsklasse T)
 • Hotelovernachting inclusief ontbijt op de luchthaven Johannesburg (gratis shuttle)
 • Transfers vliegveld - Rovos Pride of Africa - vliegveld
 • Accommodatie in de trein in geboekte categorie
 • Alle maaltijden aan boord van de trein
 • Hotelovernachting Victoria Falls inclusief ontbijt
 • Transfer Hotel Victoria Falls - vliegveld
 • Binnenlandse vluchten met South African Airways
 • Alle excursies met minibussen inclusief entreegelden
 • Luchthavenbelasting
 • Indien ANWB lid alle ANWB extra's

Niet inbegrepen
 • Visum Mozambique (USD 50), ter plekke te betalen in de trein
 • Visum Zimbabwe (USD 50), ter plekke te betalen in de trein
 • Drankjes en fooien

Hoe langer lid, hoe meer voordeel

Indien u ANWB lid bent kunt u dit aangeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen. Onderstaande extra's zijn van toepassing op deze reis.

Blauw

+ Lonely Planet Zuidelijk Afrika (1 per coupe)

Brons

+ Lonely Planet Zuidelijk Afrika (1 per coupe) + Fles wijn Chenin Blanc Mulderbosch (1 p.b.)

Zilver

+ Lonely Planet Zuidelijk Afrika (1 per coupe) + Fles wijn Chenin Blanc Mulderbosch (1 p.b.) + Originele Shongololo Bush hat

Goud

+ Lonely Planet Zuidelijk Afrika (1 per coupe) + Fles wijn Chenin Blanc Mulderbosch (1 p.b.) + Originele Shongololo Bush hat + Lunch bij Victoria Falls

Platina

+ Lonely Planet Zuidelijk Afrika (1 per coupe) + Fles wijn Chenin Blanc Mulderbosch (1 p.b.) + Originele Shongololo Bush hat + Lunch bij Victoria Falls + Shongololo souvenir op de laatste reisdag

Vluchten


Schiphol-Johannesburg / Johannesburg - Schiphol rechtstreeks met KLM
 • Economy Class: standaard klasse
 • Comfort Class: meer beenruimte, een stoelleuning die verder naar achteren kan én als eerste het vliegtuig verlaten. Toeslag € 130 per enkele reis.
 • Business Class: comfort en luxe, toegang tot KLM lounges, een stoel om in weg te dromen, een bijzondere culinaire ervaring en meer. Toeslag op aanvraag.

Victoria Falls - Johannesburg met South African Airways
 • Economy Class: standaard klasse

Vluchttijden (onder voorbehoud)

KL0591 Amsterdam - Johannesburg 10.15 - 22.05 uur (10.50 uur)
KL0592 Johannesburg - Amsterdam 23.55 - 10.20 uur* (11.26 uur)
* Aankomst de volgende dag.

Algemene info


Gelieve dienovereenkomstig te kleden voor game drives / excursies: ochtenden kunnen afkoelen en dan aanzienlijk opwarmen; De middagen kunnen warm zijn en afkoelen aanzienlijk. Warme kleding, hoeden en bescherming tegen de zon worden geadviseerd (afhankelijk van het seizoen). Regencapes zijn beschikbaar.

Excursies kunnen worden gewijzigd volgens het uitgereikte schema. Tijden zijn bij benadering en kunnen niet worden gegarandeerd.

Neem contact op met de Train Manager voor updates / wijzigingen aan de reisroute.

In uw hut vindt u het tijdschrift Journeys met interessante artikelen die betrekking hebben op de route.

INBEGREPEN
logies, ontbijt, lunch (indien vermeld) en diner; excursies vergezeld van een gekwalificeerde gids, entreegelden volgens de route; thee, koffie en mineraalwater aan boord (1L / dag) en overheidsbelasting.
NIET INBEGREPEN
Lunch buiten de trein (indien vermeld); alle dranken; wasmiddelen; fooien; visa, reisverzekering en accommodatie voor en na de reis, vluchten en transfers.
MAALTIJDEN AAN BOORD (tenzij aangepast)
Ontbijt 07: 00-09: 00 • Lunch 13:00 • Diner 19:30

PLANNEN TIJDEN, ROUTES EN EXCURSIES:
We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen als gevolg van treinen die niet volgens planning rijden. Off-trein excursies kunnen niet worden gegarandeerd en zullen alleen worden ondernomen als tijd en omstandigheden dit toelaten. De vertrek- en aankomsttijden zijn bij benadering en kunnen niet worden gegarandeerd. We behouden ons het recht voor om onze routing op elk moment tussen vertrek- en aankomstpunten te wijzigen. We waarschuwen voor dezelfde dag reizen op vertrek- of aankomstdagen als gevolg van mogelijke vertragingen met vluchten of de trein. We doen ons best om onze verplichtingen na te komen, maar het is vanzelfsprekend dat met veel locomotiefwisselingen en andere logistieke permutaties het niet ongewoon is om te worden uitgesteld.

MEDISCH
- Alle gasten zijn als enige verantwoordelijk voor het kunnen uitvoeren van de rondleidingen en activiteiten.
- Informeer ons op het moment van uw reservering als u medische aandoeningen, lichamelijke handicaps of allergieën heeft.
- Er is een basis-EHBO-kit aan boord en eerste hulpuitrusting, hoewel in sommige gebieden beperkte medische voorzieningen beschikbaar zijn. We vragen daarom dat de Train Manager onmiddellijk op de hoogte wordt gebracht van mogelijke medische vereisten om effectief te kunnen helpen.
- Voorzorgsmaatregelen tegen malaria worden aanbevolen. Malaria gebieden: Swaziland, Kruger Park, Zimbabwe.
- Aanbevolen inentingen (niet vereist): Hepatitis A + B, Polio, Tetanus, Cholera (laag risico).
- Raadpleeg uw kliniek of arts.

PASPOORTEN & VISA'S
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat paspoorten en visa, indien nodig, geldig zijn vóór vertrek naar Afrika. Op de verschillende reizen reizen we door Zuid-Afrika, Swaziland, Namibië, Zimbabwe, Botswana en Mozambique. Sommige nationaliteiten komen in aanmerking om visa voor binnenkomst te kopen. Immigratieformulieren zijn beschikbaar aan boord. Zorg ervoor dat je een minimum van US $ 200 contant bij je hebt. Paspoorten moeten ten minste vijf lege VISA-pagina's bevatten en moeten minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum van uw thuiskomst. Informeer bij ons of neem tijdig contact op met de relevante ambassades voor sollicitaties. Visa beschikbaar via visa en boekingsagenten.

ACCOUNTS
Gasten worden gevraagd om tijdens de reis te tekenen voor aankopen aan boord. Dit omvat ondertekening voor drankjes, optionele extra's en aankopen van persoonlijke aard enz. Alle rekeningen moeten op de avond voor vertrek worden afgehandeld. Houd er rekening mee dat drankjes die op de laatste avond van de reis worden gekocht, worden afgerekend op basis van een 'cashbar'. Rekeningen kunnen worden afgerekend door middel van: Zuid-Afrikaanse rand, belangrijke vreemde valuta of creditcards. Helaas worden debetkaarten niet geaccepteerd.

VOORZIENINGEN
We bieden een complete accessoiretas - verkrijgbaar in uw badkamerkast - met de volgende Zuid-Afrikaanse producten: zeep (25 g), tissues, shampoo (50 ml), conditioner (50 ml), bad- en douchegel (50 ml), hand en lichaam lotion (50 ml), ijdelheidsuitrusting, kleine naaiset en een douchemuts. Vraag uw gastheer / es om eventuele vervangende voorzieningen die nodig kunnen zijn.

BETAALMIDDELEN
- Zuid-Afrika - alleen voor Rands. We accepteren alle belangrijke creditcards in de trein.
- Buiten Zuid-Afrika - Het is mogelijk om Amerikaanse dollars te gebruiken.
- US Dollars die vóór 2006 zijn gedrukt, worden niet geaccepteerd. Lage denominaties aanbevolen voor winkelen en fooien. Grotere coupures aanbevolen voor het omwisselen van geld in lokale valuta als u een betere koers krijgt.

DIEETEISEN
We zullen ons best doen om te voorzien in speciale dieetwensen, op voorwaarde dat een gedetailleerd verzoek is gedaan op het moment van uw reservering. Als er geen speciaal verzoek is gedaan, zullen de koks zich inspannen om geschikte maaltijden te bereiden met de ingrediënten die aan boord beschikbaar zijn. We betreuren het dat we tijdens de voorbereiding geen maaltijden kunnen bereiden die strikte religieuze naleving vereisen.

RESTAURANT
Maaltijden aan boord worden geserveerd in slechts een zitting in de restauratiewagens. Ontbijt: 07: 00-09: 00 • Lunch: 13:00 uur • Diner: 19:30 uur Alle maaltijden worden op deze tijden geserveerd, tenzij anders vermeld in de dienstregeling. Een gong luidt lunch en diner in. De barservice is van 07:00 tot 01:00 uur.

KLEDING
De sfeer aan boord is ontspannen, dus informele kleding wordt aanbevolen. Voor excursies buiten de trein raden we ten zeerste comfortabele wandelschoenen, zonnebrandolie en hoeden aan. Indien nodig zijn dekens en regencapes beschikbaar. Voor game drives, die op open voertuigen staan, dien je dienovereenkomstig te kleden: ochtenden kunnen koel zijn en dan flink opwarmen; De middagen kunnen warm zijn en afkoelen aanzienlijk. Zie gemiddelde temperaturen als richtlijn.

ELEKTRICITEIT
220V AC 50Hz 3-punts rond-getande muurpluggen, 110V / 220V 2-pins pluggen voor scheerapparaten en laders. Internationale adapters beschikbaar. Een generator levert stroom. Houd er rekening mee dat bepaalde stroomonderbrekingen nodig zijn als onderhoud nodig is.

CADEAU-WINKEL
Er is een kleine souvenirwinkel in de trein en op het treinstation van Rovos. Vanwege de wisselende wisselkoersen hebben creditcards de voorkeur. De dienstdoende gast heeft een basis EHBO-kit en persoonlijke benodigdheden (tandenborstels, scheerapparaten, oordoppen enz.).

FOOIEN
Fooien voor het personeel zijn naar eigen goeddunken. Als u op deze manier uw waardering wilt tonen, zal er een passend gemarkeerde envelop in uw hut aanwezig zijn die u rechtstreeks aan de Train Manager kunt overhandigen die eventuele bedragen op een pro-rata basis (aandeel) onder het personeel aan boord zal verdelen. Een bedrag tussen ZAR100-200 (± US $ 10-20) per persoon per nacht wordt voorgesteld, afhankelijk van de lengte van uw reis.

WAS
Er is een beperkte wasservice aan boord bestaande uit huishoudelijke wasmachines, drogers en stoomstrijkijzers. De ommekeer is 48 uur, dus we kunnen de was van een week niet aan. Er zijn geen stomerijen op de route of aan boord van de trein. Artikelen kosten tussen R10.00 en R35.00.

BAGAGE
Het is mogelijk om bagage in uw hut onder het bed of boven de deur op te slaan, afhankelijk van de categorie accommodatie waarin u zich bevindt. Het wordt niet aangeraden om extra bagage mee te nemen, aangezien de ruimte beperkt is.

TIJDSCHRIFTEN, KAARTEN EN SPELLEN
Er zijn bordspellen, speelkaarten, een kaarttafel (afhankelijk), boeken en tijdschriften zijn beschikbaar voor gebruik in de lounge en observatieauto's aan boord. In je hut is een kaart, een route en het tijdschrift Journeys met interessante artikelen die betrekking hebben op de route. Als de meegeleverde kaart niet uitgebreid genoeg is, kunt u een gedetailleerdere kaart kopen in de Gift Shop.

MOBIELE APPARATEN EN INTERNET
Om de geest van het reizen per trein te behouden, zijn er geen radio's of televisietoestellen aan boord. Het gebruik van mobiele telefoons, laptops en in wezen alles dat andere passagiers kan storen is beperkt tot de privacy van uw hutten. De ontvangst is slecht terwijl de trein rijdt. Het is raadzaam contact op te nemen met uw serviceprovider om te controleren of de juiste instellingen voor netwerkdiensten zijn geactiveerd. WiFi is beschikbaar in onze lounges in Pretoria.

VEILIGHEID
een elektronische kluis is aanwezig in de kast in elke cabine.

ROKEN
aan boord van de trein is roken in de rookruimte toegestaan. Houd echter rekening met andere niet-rokende gasten, dat de trein in het algemeen bestaat uit hout en gooi GEEN brandbare voorwerpen zoals sigaretten- of sigaaruiteinden van de trein. Bosbranden in Afrika vormen een constant en gevaarlijk gevaar.

HET SPOOR
Het parcours waarover we reizen, wordt inconsistent onderhouden. Als je 's nachts wakker wordt en je voorstelt dat de trein op hoge snelheid rijdt, kun je er zeker van zijn dat de staat van de baan beneden die indruk wekt. We beperken de trein tot 60 km / h (37 mph) en over slechte delen verminderen de snelheid tot slechts 20 km / h (12 mph). Als je het lawaaierig vindt, zijn oordopjes beschikbaar.

WATER
Het water dat in de trein wordt gebruikt, wordt in tanks vervoerd onder elke rijtuig. Deze tanks worden elke dag gevuld, maar ze kunnen niet worden bijgevuld terwijl de trein op reis is. Water in de hutten is gefilterd en gechloreerd; het is veilig om alleen te wassen en tanden te poetsen. Gebruik het gebottelde water om te drinken - elke hut ontvangt een gratis fles water van 1 liter per dag.

Rovos Rail


LUXE TREINREIZEN DOOR AFRIKA
 • Meest luxe trein op het zuidelijke halfrond
 • Vijfsterren-accommodatie aan boord
 • Inclusief excursies, maaltijden en wijnen
 • Nostalgische reizen in zuidelijk Afrika
 • Reizen langs unieke bestemmingen
 • Bekijk alle routes

Pullman Suite - 7 m2

Stapelbed of een 2-persoonsbed. Gedurende de dag zijn deze omgebouwd tot een comfortabele bank. Een kast, kluisje en minibar.

Deluxe Suites - 11m2

2-persoonsbed of 2 1-persoonsbedden, privé-badkamer met douche en toilet, kast, kluisje, minibar en zithoek.

De Royal Suites - 16m2

Twee Royal Suites per rijtuig. 2-persoonsbed, minibar, kast, kluisje, zithoek, privé-badkamer met douche, Victoriaans bad en toilet. Individueel afstelbare airconditioning en 24 uur roomservice.

Restaurant

In het Victoriaans ingerichte restauratierijtuig worden topgerechten van topkoks geserveerd. Op verzoek kunnen speciale gerechten bereid worden.

Lunch en diner

De lunch en het diner worden tijdens de reis vers bereid, begeleid door een fijne selectie Zuidafrikaanse topwijnen en opgediend door vakkundig personeel. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies.

Video


Prijzen & boeken

Zuidelijk Afrika Trein & Safari
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reizen in Comfort Class heenreis

€ 130 p.p.

Reizen in Comfort Class terugreis

€ 130 p.p.