Tsarengoud - Een Russisch Wintersprookje

13-daagse luxe treinreis van Moskou naar Ulaanbaatar
 • Luxe treinreis van Rusland naar Mongolië
 • Ervaar de Siberische winter
 • Besneeuwde landschappen en het bevroren Baikalmeer

Beleef deze unieke reis op een comfortabele en makkelijke manier met een luxe privé trein. Een historische route langs imposante landschappen in Europa en Azië. Veel afwisseling door bezoeken aan steden en uitgestrekte natuur. In dertien dagen maakt u uitgebreid kennis met Rusland en Mongolië.

Dé trein

 • Ervaren lokale gidsen
 • Bijna alle maaltijden inbegrepen
 • Excursies inbegrepen

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Moskou

Met een rechtstreekse KLM-vlucht vanaf Schiphol arriveert u 's middags in de dynamische hoofdstad van Rusland: Moskou. Na een welkomstdiner wandelt u over het indrukwekkende Rode Plein. U verblijft in Hotel Azimut Olympiski (of vergelijkbaar).
Op dag 2 kunt u overdag Moskou beter leren kennen. U bezoekt het Kremlin en de schitterende omliggende kathedralen. Zo is er de kleurrijke Basiliuskathedraal en de mooi opgeknapte Christus-Verlosserkerk.
Na de lunch in een Russisch restaurant vertrekt de Tsarengoud van het stijlvolle Kazansky station richting Siberië. Overnachting in de trein.

Dag 3: Soezdal

Na het ontbijt aan boord van de trein arriveert u in Vladimir. Hier stapt u aan boord van een bus die u naar Soezdal brengt. Soezdal is een van de oudste en mooiste steden in de "Gouden Ring van Rusland", een groep historische steden in het westen van Rusland. U brengt een bezoek aan het Soezdal Kremlin, de Kathedraal van de Geboorte van de Moeder Gods en de Heilige Euthymiusklooster. Rond het middaguur stapt u weer aan boord van de trein die zich door het winterse landschap beweegt en langzaam richting de Oeral klimt. In de trein kunt u een lezing bijwonen over de Tartaren, Kozakken en de Russen. Overnachting in de trein. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 4: Jekaterinenburg

Na het doorkruisen van het Oeral-gebergte gaat de reis verder door de uitgestrekte taiga’s van West-Siberië. Middagstop in Jekaterinenburg, de stad waar de laatste Russische tsaar Nikolaj II met zijn familie in 1918 omgebracht werd. U brengt een bezoek aan de Verlossers-Kathedraal, die aan deze tragische gebeurtenis herinnert. Vandaag verlaat u Europa om in Azië verder te reizen. Overnachting in de trein.

Dag 5: Siberië

Deze dag brengt u door in de trein en kunt u naast de prachtige uitzichten van besneeuwde bergen, berkenbossen die glinsteren in het zonlicht en bevroren kronkelende rivieren genieten van een wodka proeverij en Russische hapjes. Overnachting in de trein.

Dag 6 Krasnojarsk

Volgens de schrijver Anton Chekhov is Krasnojarsk de mooiste stad van Siberië. Tijden een korte excursie kunt u zelf bepalen of u het hiermee eens bent. Krasnojarsk is onmiskenbaar mooi in de winter maar ook de uitzichten over de Enisey Rivier zijn adembenemend. Hierna gaat u weer aan boord gaat en reist u verder richting Irkoetsk. Overnachting aan boord.

Dag 7 en 8: Irkutsk en Baikalmeer

U passeert dorpen met typisch Siberische houten huisjes en berkenbossen, voordat u aankomt in Irkoetsk, één van de grootste steden van Siberië. Onderzoek het historische centrum van deze populaire en historische stad en bezoek bijvoorbeeld het theater, de kleurrijke markt en de kathedraal. In de avond laat u per transfer de drukke stad achter u en reist naar Listvjanka, een klein authentiek Russisch dorp aan het Baikalmeer. Nadat u bent ingecheckt in Hotel Mayak (of vergelijkbaar) heeft u de gelegenheid om een banja bezoeken, een traditionele Russische sauna.
De volgende dag staat volledig in het teken van het Baikalmeer, het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. De met sneeuw bedekte bergen zorgen voor een mooi contrast met het blauwgroene water van het meer. U maakt een rit per trojka. Trojka betekent drietal en een met drie paarden bespannen rijtuig of slee. Daarna stapt u op een gemotoriseerde slee of hondenslee die u over de bevroren delen van het meer verplaatst. Per kabelbaan reist u naar een uitzichtpunt voor een uniek uitzicht over de omgeving. ’s Avonds eet u een warme maaltijd bij een lokale familie en leert u over het unieke ecosyteem van het meer in het nabijgelegen Baikalian Research Centre. In de avond vertrekt de trein vanuit Irkoetsk. Overnachting aan boord.

Dag 9 en 10: Baikalmeer en Oelan-Oede

Vandaag vervolgt u de route over het reguliere Trans-Siberië traject, langs de oevers van het mythische Baikalmeer. U heeft de gelegenheid om een stukje over het bevroren meer te wandelen. Overnachting aan boord van de trein.
Op dag 10 gaat de reis verder langs de eenzame bergsteppes van Oost-Siberië en de besneeuwde pitoreske vallei van de Selenga rivier. U maakt een tussenstop met excursie in Oelan-Oede. Hierna verlaat de Tsarengoud Rusland en rijdt de trein Mongolië binnen, tijdens grensformaliteiten verblijft u comfortabel in uw eigen coupé. Overnachting aan boord van de trein.

Dag 11: Ulaanbaatar

Vandaag komt u aan in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar en verlaat u de Tsarengoud. U heeft de keuze om in de stad ter verblijven, in hotel Bayangol (of vergelijkbaar) of u kunt de nacht doorbrengen in een 'joert', een traditionele ronde tent, in de Mongoolse Alpen buiten de stad, een unieke belevenis. Als u in de stad verblijft kunt u optredens bijwonen van typische Mongoolse muziek en dans. Heel bijzonder is de in Mongolië ontwikkelde zangtechniek, keelzang genaamd, of boventoonzang. Ook andere oude volkeren passen deze oude zangkunst nog toe.

Dag 12: Ulaanbaatar

U brengt een bezoek aan het Gandan Klooster en de Choijin Lama Tempel. ’s Middags bezoekt u een familie van veeherders net buiten de stad en leert u hoe deze familie en hun kostbare vee de barre winter doorkomen. Overnachting in hotel Bayangol (of vergelijkbaar).

Dag 13: Einde van de reis

Vandaag komt er een einde aan uw Winterse Sprookje. Na het ontbijt neemt u afscheid van uw reisgenoten. U wordt naar het vliegveld gebracht. Via Moskou vliegt u terug naar Nederland.

Inbegrepen


 • Vluchten Amsterdam - Moskou / Ulaanbataar - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Verblijf in de Tsarengoud in geboekte compartiment
 • Hotelovernachting Moskou
 • Hotelovernachting Listvjanka
 • Twee hotelovernachtingen Ulaanbataar
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
 • Veel maaltijden (geen ontbijt en lunch op dag 1, geen lunch en diner op dag 13)
 • Wodka proeverij
 • Kruierservice op alle stations
 • Transfers en excursies volgens programma
 • Lezingen aan boord van de trein over het winterse leven in Siberië
 • Arts aan boord
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Optionele avondvoorstelling in Ulaanbatar á €14,- (ter plaatse te voldoen)
 • Optionele overnachting in een yoert op dag 11 (toeslag op aanvraag)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Benodigde visa

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Moskou of Ulaanbataar. Daarnaast is het ook mogelijk om uitbreidingen (bouwstenen) bij te boeken in Mongolië om het land nog beter te leren kennen. Ook kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Tsarengoud


Luxe trein Transsiberië Express route
 • In stijl reizen tussen Moskou en Ulaanbaatar
 • Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief
 • Maak kennis met het indrukwekkende Moskou
 • Bezoek het Baikalmeer
 • Ervaar de weidsheid van Mongolië

Tsarengoud

De Tsarengoud is een bijzonder comfortabele privé trein op het traject Moskou - Ulaanbaatar.

De Tsarengoud bestaat uit verscheidene rijtuigen met 6 verschillende comfortklassen. De maaltijden worden geserveerd in één van de vier mooi aangeklede restauratierijtuigen. Daarnaast is er ook een barrijtuig aanwezig, waar u kunt ontspannen met uw medereizigers onder het genot van een drankje en het prachtige voorbijglijdende landschap. In de gehele trein is er airconditioning aanwezig.
Elke dag kunt u interessante lezingen bijwonen over de Russische geschiedenis en taal. Lokale gidsen nemen u mee op excursies en stadstours.
Er geldt geen strickte dresscode op de Tsarengoud, gedurende de dag en tijdens excuries kunt u zich casual kleden. 's Avonds wordt smart casual aangeraden.

In de trein is elektriciteit aanwezig. Stopcontacten bevinden zich bij het toilet en in het gangpad van de rijtuigen, niet in de coupés zelf. Wifi is niet aanwezig in de trein, telefonisch bereik is wisselend van kwaliteit op de route.

Categorie I - Standaard

Compartiment voor maximaal vier gasten. Aan beide kanten, links en rechts, zijn er twee ligplaatsen, maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Classic

In uw compartiment van zo'n 11m2 vindt u een 2-persoonsbed of aan weerszijden twee 1-persoonsbedden. Maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Per twee tot vier rijtuigen is een douche aanwezig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Superior

Vergelijkbaar met de Classic compartimenten, maar nog stijlvoller ingericht. Onlangs opgeknapt, met behoud van de klassieke Russische stijl. Hier deelt u de douche met één tot drie rijtuigen. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie III - Nostalgic Comfort

De nieuw gebouwde compartimenten zijn nostalgisch ingericht, maar bieden ook moderne voorzieningen. U reist als een tsaar- zij het met het comfort van de 21e eeuw. Elk van deze rollende hotelkamers biedt twee ruime slaapplaatsen (80 × 185cm) en een fauteuil. Twee compartimenten delen één toilet met wastafel en douche faciliteiten. Er zijn ook gedeelde toiletten aan het uiteinde van elk rijtuig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie IV - Bolsjoi

De Bolshoi Categorie is voorzien van twee bedden (80cm-1.10m x 1.84m). De grote compartimenten (5,57 m²) bieden een gezellige zithoek en een kleine kledingkast. Het compartiment bevat niet alleen een wastafel, toilet en douche, maar ook voldoende opslagruimte voor uw persoonlijke bezittingen. Zes compartimenten per rijtuig.

Categorie V - Bolsjoi Platinum

De onlangs geïntroduceerde Bolshoi Platinum is voorzien van het hoogst mogelijke comfort. Elk compartiment is 7,15 m² groot en is voorzien van een volledige douchecabine, toilet en wastafel. Daarnaast is er een comfortabele zithoek en kledingkast. Vijf compartimenten per rijtuig.

Vluchten


Schiphol - Moskou rechtstreeks / Ulaanbaatar - Schiphol met een overstap in Moskou
 • Economy Class: standaard klasse

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Tsarengoud - Een Russisch Wintersprookje
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Tsarengoud.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Tsarengoud".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen