Tsarengoud Beijing - Moskou

15-daagse luxe treinreis met de Tsarengoud
 • Luxe treinreis door China, Mongolië en Rusland
 • Ervaar de weidsheid van Mongolië
 • Bezoek aan het Baikalmeer
v.a.
 • € 5129 per persoon
Prijzen & Boeken

Beleef deze unieke reis op een comfortabele en makkelijke manier met een luxe privé trein. Een historische route langs imposante landschappen in Europa en Azië. Veel afwisseling door bezoeken aan steden en uitgestrekte natuur. In vijftien dagen maakt u uitgebreid kennis met drie van 's werelds grootste landen.

Dé trein

 • Ervaren lokale gidsen
 • Bijna alle maaltijden inbegrepen
 • Keuze uit zes verschillende compartimenten

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Beijing

Aan het einde van de middag stapt u in Schiphol op de directe nachtvlucht naar Beijing. Hier komt u de ochtend van dag 1 van de reis aan. Vanaf het vliegveld van Beijing wordt u naar het comfortabele Capitol Hotel (of vergelijkbaar) gebracht. Hier verblijft u de komende twee nachten. Nadat u bent bijgekomen van uw vlucht, brengt u met een gids een bezoek aan de Tempel van de Hemel, een architectonisch meesterwerk, en het beroemde Plein van de Hemelse Vrede.
Dag 2 staat in het teken van een bezoek aan de Chinese Muur. U gaat ook naar Changping, naar de Ming graven, de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers. ’s Avonds kunt u genieten van de beroemde traditionele Peking Eend.

Dag 3: Beijing en reis naar Mongolië

Eeuwenlang was de Verboden Stad gesloten voor het grote publiek, vandaag de dag is het echter één van de meest bezochte plekken van Beijing. En dat is niet voor niets! Vandaag kunt u zich overleveren aan de indrukwekkende pracht van deze bijzondere “stad binnen in een stad”, het voormalig onderkomen van 24 keizers, gebouwd door meer dan een miljoen arbeiders.
’s Avonds stapt u op een comfortabele Chinese trein naar de grens met Mongolië waar u tegen de middag van de volgende dag arriveert. Geniet van de fascinerende landschappen van het Chinese platteland en de surrealistische Gobiwoestijn. Overnachting in de trein.

Dag 4: Gobiwoestijn

Vanwege de verschillende spoorbreedtes kan de Tsarengoud de reis niet beginnen in China, daarom stapt u pas op deze luxe trein vanaf de Mongoolse grens, rond het middaguur. Dit vindt plaats bij Erlian, een oud authentiek marktplaatsje. De rest van de dag reist u in uw comfortabele coupé door de prachtige Gobiwoestijn en de prachtige groene steppes van Mongolië.

Dag 5: Ulaanbaatar

Op dag 5 in de ochtend komt u aan in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Uw grote bagage kunt u in de trein achterlaten, u neemt alleen mee wat u voor één nacht nodig hebt. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u onder andere de Ghoijin Lama Temple. 's Avonds kunt u optredens bijwonen van typische Mongoolse muziek. U overnacht in het Ramada hotel (of vergelijkbaar) in Ulaanbaatar. Op verzoek kunt u ook overnachten in een 'joert', een traditionele ronde tent, in de Mongoolse Alpen.

Dag 6: Gandan Klooster en Mongoolse Alpen

Vandaag brengt u een bezoek aan het imposante Boeddhistische Gandan klooster en het spoorwegmuseum. Om u kennis te laten maken met de weidsheid van Mongolië, maakt u een uitstap buiten de hoofdstad. Per bus rijdt u door het wonderschone landschap van Terelj. U ziet de typisch ronde gertenten, kuddes met paarden en ruig behaarde yaks. In deze omgeving heeft u een picknicklunch in een 'joert' en wordt er speciaal voor u een kleine Mongoolse ruitershow opgevoerd. Probeer lamsvlees in melk, een Mongoolse specialiteit, en neem een slokje van de gefermenteerde paardenmelk, ook wel bekend als nomadenbier. Ook krijgt u nog een demonstratie van een traditionele worstelwedstrijd en boogschieten. Overnachting in de trein.

Dag 7, 8 en 9: Oelan-Oede, het Baikalmeer en Irkoetsk

Op dag 7 laat u de steppe van Mongolië achter om langs de groene en pitoreske vallei van de Selenga rivier door te reizen naar Oelan-Oede waar u een interessante stadstour maakt.
Na te hebben overnacht in de trein, kunt u de volgende dag genieten van het prachtige Baikalmeer, het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Het meer staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het heldere diepe blauwgroene water glinstert in de zon en weerspiegelen de omringende bergen. De trein volgt vanaf Port Baikal voor enkele uren de oevers van het meer, over het stilgelegde traject van de oorspronkelijke Trans Siberische Spoorlijn. U heeft alle tijd om te genieten van het meer, het uitzicht en fotogenieke dorpjes. U kunt ook overwegen om een duik te nemen of een boottochtje te maken. Het avondeten bestaat, indien het weer het toelaat, uit een picknick aan de oever van het Baikalmeer.
Op dag 9 komst u aan in het populaire en historische Irkoetsk, één van de grootste steden van Siberië. Een excursie brengt u onder andere naar het standbeeld van Alexander III, de kleurrijke markt, het theater en het Irkutsk Regional Historical Museum. U overnacht in hotel Irkutsk (of vergelijkbaar).

Dag 10 en 11: Siberië en Novosibirsk

Op de 10e dag van de reis schommelt de trein zich een weg door het Siberische landschap. U passeert bossen, kronkelende rivieren, rotsachtige oevers. Ondertussen kunt u kennis opdoen van de lokale gebruiken en genieten van typisch Russische hapjes.
De volgende dag komt u rond de middag aan in de grootste stad van Siberië: Novosibirsk. In Rusland wordt brood geassocieerd met gastvrijheid en zout met vriendschap. Hiermee zult u worden onthaald in Novosibirsk, in het hart van Siberië. U krijgt hier een stadstour inclusief een bezoek aan de magische rivier Ob. Overnachting in de trein.

Dag 12 en 13: Jekaterinenburg en Kazan

Vandaag arriveert u in Jekaterinenburg, de stad waar de laatste Russische tsaar Nikolaj II met zijn familie in 1918 vermoord werd. U brengt een bezoek aan de Verlossers-Kathedraal, die aan deze gebeurtenis herinnert. Ook maakt u kennis met het nauwgezette bewaarde oude centrum van de stad. Terug op de trein verlaat u Azië om Europa binnen te rijden.
Op dag 13 bereikt u Kazan, de hoofstad van de Tataren. U maakt een excursie langs de traditionele Russische architectuur en het lokale Kremlin. Het onrustige verleden van Tataren, Kozakken en Russen onderling is hier duidelijk zichtbaar. In de loop van de avond vervolgt de Tsarengoud de reis naar het westen. Overnachting in de trein.

Dag 14 en 15: Moskou

Rond het middaguur op dag 14 komt u aan in de Russische hoofdstad, de dynamische stad Moskou. Hier verlaat u de Tsarengoud. U bezoekt het Kremlin en de schitterende omliggende kathedralen. Na het diner wandelt u over het indrukwekkende Rode plein en bezoekt u beroemde metrostations, tijdens de excursie ‘Moscow by Night’. U verblijft in het InterContinental Tverskaya hotel (of vergelijkbaar).
Op de laatste dag van uw indrukwekkende reis maakt u nog een tour door de stad, naar de kleurrijke Basiliuskathedraal en de mooi opgeknapte Christus-Verlosserkerk. Ook komt u langs het beruchte voormalige hoofdkantoor van de KGB, het Russiche Witte Huis en de Lomonossov Universiteit. Daarna wordt u naar het vliegveld wordt gebracht voor uw vlucht terug naar huis en komt er een einde aan deze onvergetelijke reis.

Inbegrepen


 • Rechtstreekse KLM vluchten Amsterdam - Beijing / Moskou - Amsterdam in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Verblijf in de Tsarengoud in geboekte compartiment vanaf Mongoolse grens
 • Verblijf in een 2- of 4-persoons coupé in een comfortabele trein tot de Mongoolse grens
 • Comfortabele hotels in Beijing (2), Ulaanbataar (1), Irkoetsk (1) en Moskou (1)
 • Transfers en bustours volgens programma
 • Kruierservice op alle stations
 • Excursies als omschreven, inclusief entreegelden
 • Uitgebreide informatie over de regio en de trein
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
 • Veel maaltijden (geen ontbijt en lunch op dag 1 en alleen ontbijt op dag 15)
 • Arts aan boord vanaf de Chinese grens
 • Extra voor Bolshoi gasten: keuzemogelijkheid bij lunch en diner aan boord, een flesje water per persoon in uw compartiment, een (alcoholisch) drankje bij de maaltijden aan boord
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Benodigde visa

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Beijing of Moskou. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Tsarengoud


Luxe trein Transsiberie Express route
 • In stijl reizen tussen Beijing en Moskou of andersom
 • Langs de hoogtepunten van Beijing
 • Ervaar de weidsheid van Mongolië
 • Bezoek aan het Baikalmeer
 • Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief

Tsarengoud

De Tsarengoud is een bijzonder comfortabele privé trein op het traject Moskou tot aan de Mongools-Chinese grens en vice versa. In China reist u in een comfortabele Chinese trein.

De Tsarengoud bestaat uit verscheidene rijtuigen met 6 verschillende comfortklassen. De maaltijden worden geserveerd in één van de vier mooi aangeklede restauratierijtuigen. Daarnaast is er ook een barrijtuig aanwezig, waar u kunt ontspannen met uw medereizigers onder het genot van een drankje en het prachtige voorbijglijdende landschap. In de gehele trein is er airconditioning aanwezig.
Elke dag kunt u interessante lezingen bijwonen over de Russische geschiedenis en taal. Lokale gidsen nemen u mee op excursies en stadstours.
Er geldt geen strickte dresscode op de Tsarengoud, gedurende de dag en tijdens excuries kunt u zich casual kleden. 's Avonds wordt smart casual aangeraden.

In de trein is elektriciteit aanwezig. Stopcontacten bevinden zich bij het toilet en in het gangpad van de rijtuigen, niet in de coupés zelf. Wifi is niet aanwezig in de trein, telefonisch bereik is wisselend van kwaliteit op de route.

Categorie I - Standaard

Compartiment voor maximaal vier gasten. Aan beide kanten, links en rechts, zijn er twee ligplaatsen, maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Classic

In uw compartiment van zo'n 11m2 vindt u een 2-persoonsbed of aan weerszijden twee 1-persoonsbedden. Maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Per twee tot vier rijtuigen is een douche aanwezig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Superior

Vergelijkbaar met de Classic compartimenten, maar nog stijlvoller ingericht. Onlangs opgeknapt, met behoud van de klassieke Russische stijl. Hier deelt u de douche met één tot drie rijtuigen. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie III - Nostalgic Comfort

De nieuw gebouwde compartimenten zijn nostalgisch ingericht, maar bieden ook moderne voorzieningen. U reist als een tsaar- zij het met het comfort van de 21e eeuw. Elk van deze rollende hotelkamers biedt twee ruime slaapplaatsen (80 × 185cm) en een fauteuil. Twee compartimenten delen één toilet met wastafel en douche faciliteiten. Er zijn ook gedeelde toiletten aan het uiteinde van elk rijtuig. Negen compartimenten per rijtuig. Tot de Mongoolse grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Categorie IV - Bolsjoi

De Bolshoi Categorie is voorzien van twee bedden (80cm-1.10m x 1.84m). De grote compartimenten (5,57 m²) bieden een gezellige zithoek en een kleine kledingkast. Het compartiment bevat niet alleen een wastafel, toilet en douche, maar ook voldoende opslagruimte voor uw persoonlijke bezittingen. Zes compartimenten per rijtuig. Tot de Mongoolse grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Categorie V - Bolsjoi Platinum

De onlangs geïntroduceerde Bolshoi Platinum is voorzien van het hoogst mogelijke comfort. Elk compartiment is 7,15 m² groot en is voorzien van een volledige douchecabine, toilet en wastafel. Daarnaast is er een comfortabele zithoek en kledingkast. Vijf compartimenten per rijtuig. Tot de Mongoolse grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Vluchten


Schiphol - Beijing / Moskou - Schiphol rechtstreeks met KLM
 • Economy Class: standaard klasse

KLM vliegschema Schiphol - Beijing Capital Int'l (dagelijks)

KL897 1740 - 0855 uur (lokale tijden)

KLM vliegschema Moskou Sheremetyevo - Schiphol (dagelijks)

KL904 1800 - 1940 uur (lokale tijden)

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Tsarengoud Beijing - Moskou
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Tsarengoud.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Tsarengoud".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen