Tsarengoud Moskou - Beijing

16-daagse luxe treinreis met de Tsarengoud
 • Luxe treinreis door Rusland, Mongolië en China
 • Bezoek aan het Baikalmeer
 • Ervaar de weidsheid van Mongolië

Beleef deze unieke reis op een comfortabele en makkelijke manier met een luxe privé trein. Een historische route langs imposante landschappen in Europa en Azië. Veel afwisseling door bezoeken aan steden en uitgestrekte natuur. In zestien dagen maakt u uitgebreid kennis met drie van 's werelds grootste landen.

9 1 beoordelingen

Het was een droomreis. Mooier dan mooi. Hele mooie treincoupe. Leuke mixed group. Goede gidsen. Hele goede organisatie. Eten geweldig. Licht verteerbaar en smakelijk. Personeel zeer vriendelijk. Route prachtig. Ook stops op mooie plekken. Wel een druk dagprogramma. En weinig museumbezoek. Weinig eigen tijd in de steden.

Dag tot dag


Dag 1 en 2: Moskou

Met een rechtstreekse KLM-vlucht vanaf Schiphol arriveert u 's middags in de dynamische hoofdstad van Rusland: Moskou. Na een welkomstdiner wandelt u over het indrukwekkende Rode Plein en bezoekt u beroemde metrostations tijdens de excursie ‘Moscow by Night’. U verblijft in het InterContinental Tverskaya hotel (of vergelijkbaar).
Op de tweede dag van deze reis kunt u overdag Moskou beter leren kennen. U bezoekt het Kremlin en de schitterende omliggende kathedralen. Zo is er de kleurrijke Basiliuskathedraal en de mooi opgeknapte Christus-Verlosserkerk. Ook komt u langs het beruchte voormalige hoofdkantoor van de KGB, het Russiche Witte Huis en de Lomonossov Universiteit.
Tegen de avond vertrekt de Tsarengoud van het stijlvolle Kazansky station. Overnachting in de trein.

Dag 3: Kazan

In de ochtend bereikt u Kazan, de hoofdstad van de Tataren. U maakt een excursie langs de traditionele Russische architectuur en het lokale Kremlin. Het onrustige verleden van Tataren, Kozakken en Russen onderling is hier duidelijk zichtbaar. In de loop van de avond vervolgt de Tsarengoud de reis naar het oosten. Overnachting in de trein.

Dag 4 en 5: Jekaterinenburg en Novosibirsk

Na het doorkruisen van het Oeral-gebergte gaat de reis verder door de uitgestrekte taiga’s van West Siberië. Middagstop in Jekaterinenburg, de stad waar de laatste Russische tsaar Nikolaj II met zijn familie in 1918 vermoord werd. U brengt een bezoek aan de Verlossers-Kathedraal, die aan deze gebeurtenis herinnert. Vandaag verlaat u Europa om in Azië verder te reizen.
In Rusland wordt brood geassocieerd met gastvrijheid en zout met vriendschap. Daarom zult u hiermee op dag 5 worden onthaald in Novosibirsk, in het hart van Siberië. U krijgt hier een stadstour inclusief een bezoek aan de magische rivier Ob. Overnachting in de trein.

Dag 6 en 7: Siberië en Irkoetsk

De trein passeert vandaag de ongeveer 4.000 km lange Jenisej-rivier die door Siberië stroomt. U passeert dorpen met de typische houten huisjes, berkenbossen en met een beetje geluk zonverlichte bergtoppen.
Op dag 7 komt u aan in het populaire en historische Irkoetsk. De excursiedag brengt u onder andere naar het standbeeld van Alexander III, de kleurrijke markt, het theater en het Irkutsk Regional Historical Museum. 's Avonds is er een ontspannen diner. U overnacht in Hotel Irkutsk (of vergelijkbaar).

Dag 8: Baikalmeer

Deze dag staat helemaal in het teken van het prachtige Baikalmeer, het oudste en diepste zoetwatermeer ter wereld. Het meer staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een boot brengt u naar Port Baikal, waar de Tsarengoud op u staat te wachten. De treinreis volgt voor enkele uren de oevers van het meer, over het stilgelegde traject van de oorspronkelijke Trans Siberische Spoorlijn. Het avondeten bestaat, indien het weer het toelaat, uit een picknick aan de oever van het Baikalmeer. Overnachting in de trein.

Dag 9 en 10: Oelan-Oede en Ulaanbaatar

Vandaag vervolgt u de route over het reguliere traject, langs de oevers van het mythische Baikalmeer. Als het meer uit zicht is geraakt, voert de reis langs de eenzame bergsteppes van Oost-Siberië en de groene en pitoreske vallei van de Selenga rivier. U maakt een tussenstop met excursie in Oelan-Oede. Tijdens grensformaliteiten verblijft u comfortabel in uw eigen coupé.
Op dag 10 komt u in de ochtend aan in Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië. Uw grote bagage kunt u in de trein achterlaten, u neemt alleen mee wat u voor één nacht nodig hebt. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u het imposante Boeddhistische Gandan klooster, de Ghoijin Lama Tempel en het spoorwegmuseum. 's Avonds kunt u optredens bijwonen van typische Mongoolse muziek. U overnacht in het Ramada hotel (of vergelijkbaar) in Ulaanbaatar. Op verzoek kunt u ook overnachten in een 'joert', een traditionele ronde tent, in de Mongoolse Alpen.

Dag 11: Mongoolse Alpen

Om u kennis te laten maken met de weidsheid van Mongolië, maakt u een uitstap buiten de hoofdstad. Per bus rijdt u door het wonderschone landschap van Terelj. U ziet de typisch ronde gertenten, kuddes met paarden en ruig behaarde yaks. In deze omgeving heeft u een picknicklunch in een 'joert' en wordt er speciaal voor u een kleine Mongoolse ruitershow opgevoerd. Probeer lamsvlees in melk, een Mongoolse specialiteit, en neem een slokje van de gefermenteerde paardenmelk, ook wel bekend als nomadenbier. Tegen de avond reist u verder met de Tsarengoud richting China.

Dag 12: Gobiwoestijn

's Ochtends komt de trein aan bij Erlian, een marktplaats midden in de Gobiwoestijn. Erlian is tevens de grensplaats. Vanwege de verschillende spoorbreedtes kan de Russische Tsarengoud China niet in. Uw Chinese trein staat reeds op u te wachten. Tijdens het ongeveer 14 uur durende traject naar de Chinese hoofdstad verblijft u in een moderne, praktisch ingerichte 4-persoons- (categorie I) of 2-persoonscoupé (categorie II-V). In uw coupé kunt u achterzitten en genieten van het overweldigende landschap van de Gobiwoestijn. Overnachting in de trein.

Dag 13-16: Beijing

Nadat u vanuit de trein heeft kunnen genieten van het Chinese platteland, komt u aan het einde van de ochtend in Beijing aan. Hier verlaat u de trein en u wordt naar Capital Hotel (of vergelijkbaar) gebracht waar u tot het einde van de reis zult verblijven. De middag en avond kunt u deze fascinerende stad op eigen gelegenheid leren kennen.
Op dag 14 bezoekt u met een gids de Tempel van de Hemel, een architectonisch meesterwerk, en het beroemde Plein van de Hemelse Vrede. In de namiddag brengt u een bezoek aan de Verboden Stad, het voormalig onderkomen van 24 keizers, gebouwd door meer dan een miljoen arbeiders.
Uw laatste volle dag in Beijing, dag 15, staat in het teken van een bezoek aan de Chinese Muur. U gaat ook naar Changping, naar de Ming graven, de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers. 's Avonds vindt er een afscheidsdiner plaats.
De volgende dag wordt u 's ochtends naar het vliegveld gebracht en vliegt u naar Nederland waar u in de middag aankomt op Schiphol. Hiermee is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis.

Inbegrepen


 • Rechtstreekse KLM vluchten Amsterdam - Moskou / Beijing in Economy Class (boekingsklasse T)
 • Verblijf in de Tsarengoud in geboekte compartiment tot Chinese grens
 • Verblijf in een 2- of 4-persoons coupé in een comfortabele trein vanaf de Chinese grens
 • Comfortabele hotels in Moskou (1), Irkutsk (1), Ulaanbaatar (1) en Beijing (3)
 • Transfers en bustours volgens programma
 • Kruierservice op alle stations
 • Excursies als omschreven, inclusief entreegelden
 • Uitgebreide informatie over de regio en de trein
 • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
 • Veel maaltijden (geen ontbijt en lunch op dag 1, geen diner op dag 13 en 14, alleen ontbijt op dag 16)
 • Arts aan boord tot en met de Chinese grens
 • Extra voor Bolshoi gasten: keuzemogelijkheid bij lunch en diner aan boord, een flesje water per persoon in uw compartiment, een (alcoholisch) drankje bij de maaltijden aan boord
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Toeslag: Economy Comfort Class en Business Class (boekingsklasse Z)
 • Toeslag: Hogere boekingsklasse indien T- / Z-klasse uitverkocht

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Benodigde visa

Het is mogelijk om uw reis uit te breiden met hotelovernachtingen in Moskou of Beijing. Tevens kunnen we u helpen met de benodigde visa. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Let op: Uw paspoort moet na terugkomst nog 6 maanden geldig zijn.

Tsarengoud


Luxe trein Transsiberie Express route
 • In stijl reizen tussen Moskou en Beijing of andersom
 • Bezoek aan het Baikalmeer
 • Ervaar de weidsheid van Mongolië
 • Langs de hoogtepunten van Beijing
 • Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief

Tsarengoud

De Tsarengoud is een bijzonder comfortabele privé trein op het traject Moskou tot aan de Mongools-Chinese grens en vice versa. In China reist u in een comfortabele Chinese trein.

De Tsarengoud bestaat uit verscheidene rijtuigen met 6 verschillende comfortklassen. De maaltijden worden geserveerd in één van de vier mooi aangeklede restauratierijtuigen. Daarnaast is er ook een barrijtuig aanwezig, waar u kunt ontspannen met uw medereizigers onder het genot van een drankje en het prachtige voorbijglijdende landschap. In de gehele trein is er airconditioning aanwezig.
Elke dag kunt u interessante lezingen bijwonen over de Russische geschiedenis en taal. Lokale gidsen nemen u mee op excursies en stadstours.
Er geldt geen strickte dresscode op de Tsarengoud, gedurende de dag en tijdens excuries kunt u zich casual kleden. 's Avonds wordt smart casual aangeraden.

In de trein is elektriciteit aanwezig. Stopcontacten bevinden zich bij het toilet en in het gangpad van de rijtuigen, niet in de coupés zelf. Wifi is niet aanwezig in de trein, telefonisch bereik is wisselend van kwaliteit op de route.

Categorie I - Standaard

Compartiment voor maximaal vier gasten. Aan beide kanten, links en rechts, zijn er twee ligplaatsen, maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Classic

In uw compartiment van zo'n 11m2 vindt u een 2-persoonsbed of aan weerszijden twee 1-persoonsbedden. Maten van het bed: 70 × 190cm. In het midden, onder het venster, vindt u een tafel. Aan het einde van ieder rijtuig zijn gedeelde was- en toiletruimtes. Per twee tot vier rijtuigen is een douche aanwezig. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie II - Superior

Vergelijkbaar met de Classic compartimenten, maar nog stijlvoller ingericht. Onlangs opgeknapt, met behoud van de klassieke Russische stijl. Hier deelt u de douche met één tot drie rijtuigen. Negen compartimenten per rijtuig.

Categorie III - Nostalgic Comfort

De nieuw gebouwde compartimenten zijn nostalgisch ingericht, maar bieden ook moderne voorzieningen. U reist als een tsaar- zij het met het comfort van de 21e eeuw. Elk van deze rollende hotelkamers biedt twee ruime slaapplaatsen (80 × 185cm) en een fauteuil. Twee compartimenten delen één toilet met wastafel en douche faciliteiten. Er zijn ook gedeelde toiletten aan het uiteinde van elk rijtuig. Negen compartimenten per rijtuig. Vanaf de Chinese grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Categorie IV - Bolsjoi

De Bolshoi Categorie is voorzien van twee bedden (80cm-1.10m x 1.84m). De grote compartimenten (5,57 m²) bieden een gezellige zithoek en een kleine kledingkast. Het compartiment bevat niet alleen een wastafel, toilet en douche, maar ook voldoende opslagruimte voor uw persoonlijke bezittingen. Zes compartimenten per rijtuig. Vanaf de Chinese grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Categorie V - Bolsjoi Platinum

De onlangs geïntroduceerde Bolshoi Platinum is voorzien van het hoogst mogelijke comfort. Elk compartiment is 7,15 m² groot en is voorzien van een volledige douchecabine, toilet en wastafel. Daarnaast is er een comfortabele zithoek en kledingkast. Vijf compartimenten per rijtuig. Vanaf de Chinese grens reist u in een standaard 2-persoonscoupé.

Vluchten


Schiphol - Moskou / Beijing - Schiphol rechtstreeks met KLM
 • Economy Class: standaard klasse

KLM vliegschema Schiphol - Moskou Sheremetyevo (dagelijks)

KL903 1150 - 1600 uur (zomer) / 1700 uur (winter) (lokale tijden)

KLM vliegschema Beijing Capital Int'l - Schiphol (dagelijks)

KL898 1055 - 1515 uur (lokale tijden)

Afspraak maken?


Prijzen & boeken

Tsarengoud Moskou - Beijing
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

NB: De tarieven zijn afhankelijk van de actuele beschikbaarheid en kunnen daardoor afwijken.

Reissom inclusief alle overnachtingen tijdens de reis met de Tsarengoud.

Verder inbegrepen: zie tabblad “Inbegrepen”.

Voor een beschrijving van de coupé categorieën: zie tabblad "Tsarengoud".

 

Daarom Treinreiswinkel

 •    Agent van alle luxe en bijzondere treinen ter wereld
 •    Tarieven gelijk of voordeliger dan in het buitenland boeken
 •    Alle boekingen vallen onder de zekerheid van SGR, Calamiteitenfonds en ANVR
 •    Ook alle groepsreizen met reisleiding bijzondere treinen wereldwijd
 •    Zelf de beste aanreis bepalen per vliegtuig of trein of eigen vervoer
 •    Geen koersrisico
 •    Ook met overnachtingen voor/na de treinreis te boeken en i.c.m. landarrangementen
 •    Transfers airport – begin treinreis zijn of inbegrepen of erbij te boeken
 •    Eventueel benodigde visa zijn eenvoudig via de Treinreiswinkel te regelen
9

Tsarengoud Moskou - Beijing

16-daagse luxe treinreis met de Tsarengoud
1 beoordeling

Hieronder de 1 laatste beoordelingen

9
Anoniem (Groepsreis)
mei 2019

Het was een droomreis. Mooier dan mooi. Hele mooie treincoupe. Leuke mixed group. Goede gidsen. Hele goede organisatie. Eten geweldig. Licht verteerbaar en smakelijk. Personeel zeer vriendelijk. Route prachtig. Ook stops op mooie plekken. Wel een druk dagprogramma. En weinig museumbezoek. Weinig eigen tijd in de steden.