Wintersport per trein

Boek alle treinen naar de wintersport via de Treinreiswinkel, de specialist voor alle ski treinen. Speciale chartertreinen met comfortabele overnachtingsmogelijkheden zoals de Krokus Express, Alpen Express of Schnee Express. Of per reguliere dagtrein of per dagelijkse nachttrein Euronight Düsseldorf – München – Innsbruck met aansluiting vanuit Nederland met ICE.Of per speciale Ski Thalys razendsnel naar de Franse sneeuw. Reis met de nachttrein naar de wintersport in Oostenrijk, Italië of Zwitserland en bespaar overnachtingskosten en krijg je twee extra skidagen cadeau door de vroege aankomst. Of reis comfortabel per dagtrein naar Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland of Frankrijk. Reis razendsnel per ICE International vanuit Nederland naar Munchen of Basel / Zürich, of per directe Ski Thalys naar de Franse Alpen. Boek nu alle ski treinen!

  • Uitgerust aankomen op de wintersportbestemming
  • Geen last van files of slecht weer
  • Vroege aankomst en laat vertrek, "2 extra dagen"
  • Op de wintersportbestemming is vaak geen eigen vervoer nodig
  • Veel vakantiegangers waarderen het reizen per trein in de winter
  • Boek alle ski treinen via de Treinreiswinkel

Skitrein Frankrijk va september boekbaar
De Ski Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel is vanaf september boekbaar. iedere zaterdag in de winter vroeg in de ochtend heen, iedere zaterdag laat in de middag terug. Vanaf het uitstapstation is het mogelijk een bustransfer naar de accommodatie in de uiteindelijke bestemming bij te boeken. Voor de Ski Thalys Frankrijk geldt: hoe eerder geboekt, hoe voordeliger.
>>Skitrein Frankrijk boeken

Ski Trein en Alpen Expres va 2015 / 2016 opgeheven
In 2015 zijn de Ski Trein en Alpen Expres, de populaire wekelijkse wintersporttreinen naar Oostenrijk, opgeheven. EETC, de exploitant van deze wintersporttreinen, heeft al haar diensten in 2015 beëindigd. Alternatieven voor de Ski Trein en Alpen Expres zijn de wekelijkse Alpen Express of de dagelijkse EuroNight; in de krokusvakantie zijn goede alternatieven de Alpen Express en de Krokus Express.

Trein en Wintersport Zwitserland
Wekelijks rijdt de directe Alpen Express nachttrein naar Zwitserland, vanuit Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Venlo naar Landquart en Chur. Daar vandaan zijn prima aansluitingen naar vrijwel alle wintersportbestemmingen in Zwitserland. Zwitserland is ook prima bereikbaar met de dagtrein, bijvoorbeeld met de directe ICE vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel SBB. Treintickets zijn te boeken via de Internationale Treinplanner.
>>Trein en Wintersport Zwitserland

Trein en Wintersport Oostenrijk
De volgende treinen rijden naar Oostenrijk in de winter: dagelijkse EuroNight naar Innsbruck, prima aansluitingen naar alle wintersportbestemmingen in heel Oostenrijk. Wekelijkse nachttrein, de Alpen Express, vanuit Nederland, o.a. Utrrecht, naar heel veel wintersportbestemmingen in Oostenrijk, o.a. Schladming en Kufstein. In de Krokusvakantie rijden de speciale chatertreinen de Krokus Express en Alpen Express naar de Oostenrijkse sneew. De Alpen Express is een nachttrein, de Krokus Express rijdt overdag.

Trein en Wintersport Italië
De Dolomieten bereikt u met de dagelijkse EuroNight of met de wekelijkse Alpen Express. Er zijn diverse transfers bij te boeken naar vele bestemmingen.

NB: De Ski Trein en Alpen Expres rijden niet meer sinds de winter 2015 / 2016. EETC, de exploitant achter deze wintersporttreinen, heeft in 2015 al haar diensten beëindigd.
>>Wintersport en Trein Oostenrijk

De Alpen Express - Ski trein Oostenrijk, Zwitserland en Italië

De Alpen Express is een speciale nachttrein naar vele wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. De trein rijdt op vrijdag heen en een week later op zaterdag weer terug. Daardoor heeft u 8 skidagen. De comfortabele trein vertrekt uit meerdere plaatsen in Nederland en reist rechtstreeks naar een groot aantal wintersportbestemmingen in Oostenrijk., Zwitserland en Italië. Het is mogelijk om op het aankomststation een transfer bij te boeken.

Alpen Express Oostenrijk: Den Haag HS - Schladming / Bludenz
Alpen Express Zwitserland: Den Haag HS - Lanquart / Chur
Alpen Express Italië: Den Haag HS - Bolzano
Heenreis: Vanaf 17 december 2016 (Oostenrijk)
Terugreis: Tot 25 maart 2017 (Oostenrijk)
Opstapplaatsen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Venlo

De Krokus Express - Ski trein Oostenrijk

De Krokus Express is een speciale dagtrein die alleen rijdt tijdens de Krokusvakantie. De trein rijdt op zaterdag heen en een week later op zaterdag weer terug. De comfortabele dagtrein vertrekt uit meerdere plaatsen in Nederland en reist rechtstreeks naar een groot aantal wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Het is mogelijk om op het aankomststation een transfer bij te boeken.

Krokus Express: Den Haag HS - Schladming / Bludenz (dagtrein voor wintersporters) 
Heenreis:  Zaterdag 18 of 25 februari 2017
Terugreis: Zaterdag 25 februari of 4 maart 2017
Opstapplaatsen in Nederland: Den Haag HS, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Arnhem
Bestemmingen Oostenrijk: divers. Eén treindeel brengt wintersporters naar Schladming via o.a. Kirchberg in Tirol, Zell am See en Bischfshofen. Het deel naar Bludenz stopt onder andere te Innsbruck, Ötztal, Landeck en St Anton am Arlberg.
Treinkaartjes tarieven:  Retourticket 2e klas 149 euro

Ski Thalys - Ski Trein Frankrijk

De Ski Thalys is een directe hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel naar de Franse Alpen. De Ski Thalys vertrekt heel vroeg in de ochtend zodat de trein vroeg in de middag aankomt in de Franse Alpen, en dus nog een volle middag geskied kan worden. Vanaf de aankomstplaatsen van de Ski Thalys is het mogelijk om een bustransfer bij te boeken die u voor de deur van uw appartement of vakantiehuis aflevert.

 >> Ski Trein Frankrijk

EuroNight - Ski Trein Oostenrijk

De dagelijkse nachttrein EuroNight rijdt van Düsseldorf – München – Innsbruck met aansluiting vanuit Nederland met ICE

Zwitserland - wintertreinen

Duitsland en Tsjechië - wintertreinen