Transsiberië Express - Bouwstenen

Reisonderbreking van enkele uren tot enkele dagen
  • Historische Russische steden, zoals Swerdlovsk (Jekatarinaburg)
  • Natuur van de Oeral in Perm
  • Bij het Baikalmeer (Irkutsk/Listvjanka)
  • Mongolië/Ulan Bator, met verblijf in het binnenland
  • De Grote Muur en het Terracottaleger
  • Het Potala Paleis en Mt. Everest


Bouwstenen Rusland

Bereleuk Krasnojarsk: € 295 p.p. obv 2pk

Een gezellige stad op de route met een avontuurlijk natuurgebied in het achterland.

Dag 1
Aankomst in Krasnojarsk. Transfer naar Homestay. Dagtour door Krasnojarsk. 2 overnachtingen Homestay, 2pk, l/o.

Dag 2
Transfer Homestay-Stobly Natuurpark vv. Excursie van ongeveer 5 uur te voet door de prachtige natuur die het land te bieden heeft (incl. lunchpakket).

Dag 3 
Vertrek Krasnojarsk of verlenging.


Gulag 'Perm 36' en de IJsgrotten van Kungur: € 395 p.p. obv 2pk

Combineer het Stalinistische verleden met overweldigende natuur!

Dag 1
Aankomst in Perm. Transfer naar Hotel Amaks***, 2 nachten, logies / ontbijt

Dag 2 
Na het ontbijt een ca. 11 uur durende excursie naar de IJsgrotten van Kungur en de overgebleven resten van het beruchte 'heropvoedingskamp'. Inclusief lunch.

Dag 3 
Ontbijt. Transfer naar het station.

 

Immense Baïkalmeer: € 259 p.p. obv 2pk

Ervaar ruimte en rust langs dit grootste zoetwatermeer ter wereld.

(Dagelijks van 22/6 tot 31/8, daarbuiten op aanvraag.)

Dag 1 
Aankomst in Irkutsk. Transfer naar Baïkalmeer per boot. 1 Overnachting Koty Chalet, 2pk, vol pension + max. 1 uur gebruik Banya (Russische Sauna)

Dag 2-3
Transfer naar Listvijanka per boot. Overnachtingen Baïkal Chalet, 2pk, 2 nachten logies/ontbijt.

Dag 4 
Transfer naar Irkutsk.


Ongerept Olkhon Island: € 345 p.p. obv 2pk

Weg van de beschaving, één met de natuur en geniet van de nabijheid van het Baikalmeer en wonderschone vergezichten.

Dag 1 
Aankomst in Irkutsk. Transfer naar Homestay. 1 overnachting homestay, 2pk, l/o.

Dag 2-4 
Transfer naar station. Vanaf hier per lijnbus naar Olkhon Island. Mountainbiken, wandelen en rust zijn enkele kenmerken van dit eiland. 3 overnachtingen Guesthouse in Khushir, 2pk, halfpension.

Dag 5 
Lijnbus terug naar Irkutsk. Transfer naar homestay. 1 overnachting homestay, 2pk, l/o.

Dag 6 
Transfer naar station.

Boeddhistisch Boerjatië: € 245 p.p. obv 2pk

Breng een bezoek aan twee boeddhistische kloosters in het Russische Ulan Ude, de hoofdstad van Boerjatië, en beleef een bijzondere mix van Azië en Rusland vlakbij de grens met Mongolië.

Dag 1 
Aankomst in Ulan Ude. Transfer naar Homestay. 1 overnachting homestay, 2pk, l/o.

Dag 2 
Bezoek Ivolginsky Datsan en Rinpoche Bagsha Datsan met een privé gids en leer over de omgeving en lokale gebruiken. 1 overnachting homstay, 2pk, l/o.

Dag 3
Transfer naar station.

 

Gouden Ring van Rusland: € 375 p.p. obv 2pk

Maak kennis met het échte Rusland tijdens deze rondreis langs kleine provinciestadjes in de omgeving van Moskou. Ontdek de rijke historie en schitterende binnensteden vol indrukwekkende kerken en kathedralen.

Dag 1
Per trein reist u vanaf Moskou naar Vladimir. Hier wordt u opgewacht door u chauffeur die u in 40 minuten naar Soezdal brengt. Bezoek in de middag onder andere het Soezdal Kremlin, de houten kerk van de Heilige Nikolaas en het Heilige Alexanderklooster. Overnachting in 2-persoonskamer, l/o.

Dag 2 
Per transfer legt u in circa 3 uur de 200 kilometer naar Kostroma af. Bezienswaardigheden zijn onder andere het centrale plein van de stad met zijn branduitkijktoren en het Ipatjev-klooster van de Heilige Drie-eenheid. Overnachting in 2-persoonskamer, l/o.

Dag 3
In circa 1,5 uur wordt u per transfer naar Yaroslavl gebracht. Yaroslavl is gelegen aan de rivier de Wolga en is een levendige universiteitsstad. Overnachting in 2-persoonskamer, l/o.

Dag 4 
Per trein reist u van Yaroslavl naar Rostov. Deze korte treinreis legt u af in de zogenoemde ‘platzkart’-treinwagon. Een mooie manier om in contact te komen met de locals. Rostov Veliky is één van de oudste steden van Rusland. De stad is gelegen aan de oevers van het Neromeer en heeft een indrukwekkend centrum vol oude kerken. Overnachting in 2-persoonskamer, l/o.

Dag 5 
Ook van Rostov naar Sergiev Posad reist u per platzkart. Het gigantische kloostercomplex van Sergiev Posad wordt gezien als één van de mooiste kloosters van heel Rusland. Overnachting in 2-persoonskamer, l/o.

Dag 6 
Vandaag voltooit u de Gouden Ring door per trein terug te reizen naar Moskou.

 

Tussenstop Soezdal: € 125 p.p. obv 2pk

Maak een tussenstop in het prachtige Soezdal.

Dag 1
Na aankomst in Vladimir wordt u opgewacht en rijdt u in 40 minuten naar Soezdal. Overnachting in het Veliy Hotel Suzdal of vergelijkbaar, 2pk, l/o.

Dag 2 
Bezoek op eigen gelegenheid o.a. de houten kerk van de Heilige Nicolaas, het Kremlin en de Kathedraal van de Geboorte van de Moeder Gods. Overnachting Veliy Hotel Suzdal of vergelijkbaar, 2pk, l/o.

Dag 3
Transfer terug naar Vladimir.

 

Bouwstenen Mongolië

Weids Mongolië: € 179 p.p. obv 2pk

Geniet van de uitgestrekte vlaktes van één van de dunstbevolkte landen ter wereld.

Dag 1-2
Aankomst Ulan Bator. Transfer naar Terelj National Park. Verblijf in 2p-gertent, 2 nachten, vol pension. 3 uur paardrijden, inclusief begeleiding en unieke route door natuur.

Dag 3 
Transfer naar Ulan Bator met onderweg een bezoek aan het bekende Chingghis Khaan beeld. Inclusief 30 minuten entree. Overnachting hostel, logies/ontbijt.

Dag 4 
Vertrek Ulan Bator of verlenging.

 

Op de route van Chinggis Khaan door het Mongoolse binnenland: € 289 p.p. obv 2pk

Per september 2019 is het tot nader order niet mogelijk om deze bouwsteen te boeken. Alternatief is de bouwsteen Weids Mongolië.

De Transmongolië Express rijdt het traject vanaf de Russische grens naar Ulan Bator ’s nachts. Wilt u dit stuk van Mongolië niet missen dan raden we deze 4-daagse excursie door het binnenland van Mongolië aan met auto en chauffeur (minimaal 2 personen).

Dag 1
Aankomst per trein vanuit Irkutsk in de Russisch/Mongoolse grensplaats Sukhbataar in Mongolië. Overnachting in het stationsmotel. 

Dag 2 
’s Ochtends een kort bezoek aan de kleurrijke markt. Hier ziet u vele mensen in traditionele kleding. Vertrek per fourwheeldrive naar de Edge Mod, de moeder boom, de heilige boom voor de Mongolen. De reis gaat verder naar het dorpje Shamaar voor een bezoek aan de vallei van de rivier Olchon. Vervolgens rijdt u naar de bron waar Chinggis Khaan tijdens zijn leven zijn laars verloor, een bijzondere plaats in de Mongoolse overlevering. De weg wordt vervolgt via Darhan naar het Terelj National Park. U overnacht in een gertent in Terelj National Park. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 
Na het ontbijt verder richting Ulan Bator, dwars door het Terelj National Park. Tijdens de rit zal de niet toeristische route genomen worden en kunt u genieten van de weidsheid van het land en brengt u een bezoek aan het Chinggis Khaan monument. Na het bezoek aan het Chinggis Khaan monument vervolt de weg zich naar het Bogd Khan National Park ten zuiden van Ulan Bator. Er wordt een bezoek gebracht aan Manshir Hiid, een boeddhistische klooster, die ooit tegen een steile wand is gebouwd en door communisten bijna in zijn geheel verwoest werd in de vorige eeuw. Vervolgens rijdt u terug naar Terelj National Park. U overnacht in een gertent in Terelj National Park. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4  
Transfer terug naar Ulan Bator, om de reis per trein voort te zetten richting China. Wij bevelen extra overnachtingen in de ger in deze bijzondere omgeving ten zeerste aan! Ontbijt inbegrepen.

Niet inbegrepen: Treinticket Irkutsk - Sukhbataar  € 160 p.p.EXCURSIE 8 DAAGSE GOBI ROUTE: € 825 P.P. BIJ 2 PERSONEN

Tussen 03/05/2020 en 07/06/2020 vertrek op zondag

Tussen 12/06/2019 en 25/09/2020 vertrek op zaterdag (buiten deze periode mogelijk met aanpassingen)

U reist met een minivan of een Russische 4-wheel drive met een Engelssprekende gids een route van ongeveer 1700 km door het gebied ten Oosten en Zuiden van Ulan Bator. U overnacht in gers bij de gewone Mongoolse nomaden. Langs deze route kunt maakt u kennis met het prachtige landschap en zult u vele dieren tegenkomen. Tijdens de reis zijn veel maaltijden inbegrepen. O = Ontbijt L = Lunch D = Diner.

Tijdens de reis verblijft u zo veel mogelijk in gerkampen en bij nomadenfamilies. Koppels worden zo veel mogelijk privé bij elkaar geplaatst, echter kan het voorkomen dat een gertent gedeeld zal worden.

Dag 1 / 280 km/O/L/D

Reisdag naar Baga Gazriin Chuluu. Overnachting in een gerkamp.

Dag 2 /312 km//O/L/D

Vandaag reist u naar Tsogt Ovoo door een prachtig, rotsactig landgschap. Onderweg brengt u een bezoek aan de rotsformatie van Tsagaan Suvarga (letterlijk "de Witte Stupa"). U overnacht bij een nomadenfamilie.

Dag 3 /150 km/O/L/D

Van Tsagaan Suvarga reist u naar de Adelaarsvallei waar u de ijsvlakte van Yolin Am kunt beklimmen. Overnachting in een gerkamp. Ter plaatse kunt u er voor kiezen om op een kameel te rijden (ter plaatse te voldoen).

Dag 4 /270 km/O/L/D

Rit naar Saikhan Ovoo met een bezoek aan het Ongiin Khiid klooster. Overnachting in gerkamp.

Dag 5 /250 km/O/L/D

Na aankomst in Kharakhorin, voormalige hoofdstad van Mongolië, bezoekt u onder meer een uitzichtpunt en een beeld van een schildpad dat dienst deed als één van de vier grensmarkeringen van Kharakhorin.

Dag 6 /290 km/O/L/D

Vandaag bezoekt u het Ederne Zuu klooster en het museum binnen de muren van de oude hoofdstad. Net voor de middag reist u naar het Hustai Nationaal Park waar u onder meer de Przewalskipaarden kunt bekijken. Overnachting bij een nomadenfamilie.

Dag 7 /110 km/O/L/D

Na het ontbijt reist u terug naar Ulan Bator. U heeft nog ongeveer een halve dag de tijd om de stad te ontdekken.

Dag 8 /O

Transfer naar het station.


EXCURSIE 8 DAAGSE GROENE ROUTE: € 825 P.P. BIJ 2 PERSONEN

Tussen 03/05/2020 en 07/06/2020 vertrek op zondag

Tussen 12/06/2019 en 25/09/2020 vertrek op zaterdag (buiten deze periode mogelijk met aanpassingen)

Deze tour laat u de ongerepte natuur van Mongolië zien. Na 100 kilometer buiten Ulan Bator zijn geen asfaltwegen meer te vinden en rijdt u off road. U reist met een minivan of een Russische 4-wheel drive met een Engelssprekende gids. U overnacht in gers o.a. bij nomaden. Tijdens de reis zijn veel maaltijden inbegrepen. O = Ontbijt L = Lunch D = Diner.

Tijdens de reis verblijt u zo veel mogelijk in gerkampen en bij nomadenfamilies. Koppels worden zo veel mogelijk privé bij elkaar geplaatst, echter kan het voorkomen dat een gertent gedeeld zal worden.

Dag 1 /380 km/O/L/D

Reisdag naar Kharakhorin, voormalige hoofdstad van Mongolië; bezoek onder meer een uitzichtpunt en een beeld van een schildpad dat dienst deed als één van de vier grensmarkeringen van Kharakhorin.

Dag 2 /310 km/O/L/D

Rit naar Tsetserleg waar u een lokale markt bezoekt. Overnachting bij een nomadenfamilie.

Dag 3 /20 km/O/L/D

Bezoek aan de (inactieve) Khorgo vulkaan en het Witte Meer. Optionele activiteiten aan het meer of het dagelijkse leven bij de nomaden (help bijvoorbeeld met het melkden van de yaks of ga paardrijden) Overnachting bij een nomadenfamilie.

Dag 4 /180km/O/L/D

Rit naar naar de warmwaterbronnen van Tsenkher, overnachting in gerkamp.

Dag 5 /240 km/ O/L/D

Traject naar Khogno Khan , bij aankomst kun je een wandeling maken naar het bijzondere Erdene Khamba klooster of boogschieten in het gerkamp. Overnachting aldaar.

Dag 6 /230 km/O/L/D

Vandaag reist u naar het Hustai Nationaal Park. Ga hier op zoek naar de beroemde Przewalskipaarden. Overnachting in gerkamp.

Dag 7 /110 km/O/L/D

Na het ontbijt reist u terug naar Ulan Bator. U heeft nog ongeveer een halve dag de tijd om de stad te ontdekken.

Dag 8 /O

Transfer naar het station.Bouwstenen China

Highlights Beijing: € 194,- pp obv 2pk

Een wereldstad om te ontdekken.

Dag 1 
Aankomst in Beijing. Transfer naar hotel Huaqiao, 2 nachten, logies/ontbijt.

Dag 2 
Tour A: Verboden Stad, Tempel van de Hemelse Vrede, Zomerpaleis (incl. lunch, seat in coach) of Tour B: Chinese muur + Minggraven (incl.lunch, seat in coach)

Dag 3
Vertrek Beijing of verlenging.

 

Terracotta Leger Xian: € 245,- pp obv 2pk

Onderzoek de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw!

Dag 1 
Aankomst in Xian. Transfer naar hotel Melody, 2 nachten, logies/ontbijt.

Dag 2 
Samen met een privé gids gaat u naar het beroemde leger, waar u leert hoe het enorme project is ontstaan en welke archeologische werkzaamheden er nog dagelijks plaatsvinden. 's Middags is een traditionele dumpling lunch inbegrepen en krijgt u de kans om over de muur van Xian te fietsen (exclusief fietshuur á 45 RMB p.p.).

Dag 3
Transfer naar het station.

 

Pittoresk Pingyao: € 129,- pp obv 2pk

Verken de klassieke kleine straatjes en beeld je het leven in gedurende de Ming-dynastie.

Dag 1 
Na aankomst in de stad word je naar een comfortabel 3-sterren hotel gebracht waar je twee nachten verblijft. Struin op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes. Logies en ontbijt.

Dag 2 
Op de tweede dag staat een tour door het oude centrum op het programma. Bezoek o.a. de stadmuren, de Wen Miao tempel en kom meer te weten over de prachtige Ming-architectuur.  Gids, entree gelden, logies en ontbijt inbegrepen.

Dag 3
Na het ontbijt wordt je naar het treinstation gebracht om de reis door het bijzondere China voort te zetten.

 

Chengdu, Panda’s en ’s Werelds Grootste Boeddha: €399,- pp obv 2pk

Bezoek de panda breeding center in Chengdu en het grootste Boeddhabeeld ter wereld in Leshan.

Dag 1 
Na aankomst in Chengdu staat een lokale collega te wachten voor vervoer naar een goed 3-sterrenhotel. Chengdu heeft als stad veel te bieden en het is leuk om in het park te ontspannen met een traditioneel kopje thee of om te kijken naar de bewoners van de stad die zich in groepjes op harde muziek sportief aan het uitleven zijn. De avontuurlijke reiziger kan haar of zijn oren op traditionele wijze laten schoonmaken door de professionals die door het park lopen met de intimiderende wattenstaafjes van metaal.

Dag 2 
Bezoek het wereldberoemde “Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding”  waar onderzoek wordt gedaan naar de panda’s en andere bedreigde diersoorten en waar men zich inzet voor het behoud van panda’s door middel van fokprogramma’s.

Inclusief vervoer, entree en gids

Dag 3
Zo’n honderddertig kilometer ten zuiden van Chengdu zit een imposant figuur aan de rivier, uitgehouwen uit rode rots, zo’n twaalfhonderd jaar oud en ruim zeventig meter hoog.  Het betreft de Grote Boeddha van Leshan; de grootse  zittende Boeddha ter wereld. Tijdens de tour bekijk je het beeld zowel vanaf het water als van dichterbij.

Inclusief vervoer, entree, rivier cruise, gids, lunch en diner.

Dag 4
Na het ontbijt reist u naar het treinstation of het vliegveld voor het vervolg van uw reis.

 

Tibetaans Langmusi en Xiahe: € 539,- p.p. obv 2pk

Ga van de gebaande paden en ontdek het Tibetaanse leven in de provincie Gansu. 

Dag 1-3
Na aankomst in Lanzhou word je opgehaald voor een transfer van ongeveer vijf en een half uur naar Langmusi. Verblijf twee nachten in het Daji International Hotel (of vergelijkbaar). Alles in Langmusi is goed te belopen, waardoor het goed mogelijk is op eigen gelegenheid het Kirtri Klooster en het Sertri Klooster te bezoeken. Daarnaast mag een wandeling door de prachtige en rustgevende Namo Kloof niet ontbreken. Eventueel zijn er in het dorp ook fietsen te huur. Logies, ontbijt en vervoer inbegrepen.

Dag 2-5 
Van Langmusi rijd je in ongeveer drie uur naar het bijzondere Xiahe waar zich één van de grootste Tibetaanse kloosters buiten Tibet bevindt; het Labrang Klooster. Vanaf het klooster worden rondleidingen verzorgd door monniken; zeer de moeite waard! Loop zeker ook een rondje om de Kora van het klooster langs de vele prachtig versierde gebedsmolens.  Verblijf twee nachten in het Overseas Hotel (of vergelijkbaar).

Na de tweede nacht in Xiahe weer naar Lanzhou Langzhou om de reis voort te zetten door China of verder reizen naar Lhasa voor een verblijf op het Tibetaansplateau.

Logies, ontbijt en vervoer inbegrepen.

Let op;  verblijf veelal boven de 3000m.Bouwstenen Tibet

Lhasa Discovery

Trein € 410,- pp softsleeper / €360,- pp hardsleeper v. Beijing 20.00 a. Lhasa 12.30 (+2 nacht) Enkele reis.

Bouwsteen 4 dagen, € 599 p.p. (o.b.v. 2pk) Vertrek dagelijks. Verlenging op aanvraag. Bij deze bouwsteen is de benodigde permit inbegrepen.

Dag 1

Aankomst Lhasa. Transfer naar Yak Hotel (of vergelijkbaar), 3 nachten logies/ontbijt. Rest van de dag ter vrije besteding en wennen aan het hoogteverschil.

Dag 2
Bezoek aan de Jokhan Tempel met gids, exclusief entreegeld.

Dag 3

Bezoek aan het Potala Paleis (het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama's) en het Sera Klooster (één van de drie grote kloosters van de gelug van Tibet en o.a. bekend door de debatterende monniken). Deze dag inclusief vervoer en gids, exclusief entreegeld. 

Dag 4

Transfer naar het station of de luchthaven.

 

Kloosters van het Plateau

Trein € 410,- pp softsleeper / €360,- pp hardsleeper v. Beijing 20.00 a. Lhasa 12.30 (+2 nacht) Enkele reis.

Bouwsteen 9 dagen, € 1499 p.p. (o.b.v. 2pk) Vertrek dagelijks. Verlenging op aanvraag. Bij deze bouwsteen is de benodigde permit inbegrepen.

Dag 1

Aankomst Lhasa. Transfer naar Yak Hotel (of vergelijkbaar), 4 nachten logies/ontbijt. Rest van de dag ter vrije besteding en wennen aan het hoogteverschil.

Dag 2

Bezoek aan het Potala Paleis (het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama's) en het Sera Klooster (één van de drie grote kloosters van de gelug van Tibet en m.n. bekend door de debatterende monniken). Deze dag inclusief vervoer, gids en entreegeld. 

Dag 3

Vervoer, gids en entreegeld zijn vandaag inbegrepen bij het bezoek aan het Ganden Klooster. Het klooster ligt op een hoogte van 4300 meter en is net als het Sera Klooster één van de drie grootste.

Dag 4

Dag ter vrije besteding. Lhasa is één van de weinige plaatsen in Tibet waar in zekere zin vrij rondgewandeld kan worden.

Dag 5

Van Lhasa per auto of busje naar Samye Gompa; het oudste klooster van Tibet. Entreegeld is inbegrepen. Overnachting in Samye o.b.v. logies/ontbijt. 

Dag 6

Via het Yamdrok Meer en de Karo La Pas naar Gyantse voor een bezoek aan Pelkor Chode, inclucief entree. Overnachting Gyantse o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 7

Reis naar en verblijf in Shigatse (logies/ontbijt) voor een bezoek aan het Tashilhunpo Klooster; van origine de zetel van de pänchen lama. Een bezoek met gids en entree inbegrepen.

Dag 8

Van Shigatese terug naar Lhasa voor een laatste overnachting.

Dag 9

Transfer naar het station of de luchthaven.   

 

Lhasa - Everest - Nepal

Trein € 410,- pp softsleeper / €360,- pp hardsleeper v. Beijing 20.00 a. Lhasa 12.30 (+2 nacht) Enkele reis.

Bouwsteen 11 dagen, € 1899 p.p. (o.b.v. 2pk) Vertrek dagelijks. Verlenging op aanvraag. Bij deze bouwsteen is de benodigde permit inbegrepen.

Dag 1

Aankomst Lhasa. Transfer naar Yak Hotel (of vergelijkbaar), 4 nachten logies/ontbijt. Rest van de dag ter vrije besteding en wennen aan het hoogteverschil.

Dag 2

Vol dagprogramma met een bezoek aan het Drepung Klooster, de Jokhang Tempel en de zomerresidentie van de Dalai Lama's; Norbulinka. Alles inclusief vervoer, gids en entreegelden.

Dag 3

Bezoek aan het Potala Paleis (het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama's) en het Sera Klooster (één van de drie grote kloosters van de gelug van Tibet en m.n. bekend door de debatterende monniken). Deze dag inclusief vervoer, gids en entreegeld. 

Dag 4

Dag ter vrije besteding. Lhasa is één van de weinige plaatsen in Tibet waar in zekere zin vrij rondgewandeld kan worden.

Dag 5

Via het Yamdrok Meer en de Karo La Pas naar Gyantse voor een bezoek aan Pelkor Chode, inclucief entree. Overnachting Gyantse o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 6

Reis naar en verblijf in Shigatse (logies/ontbijt) voor een bezoek aanhet Tashilhunpo Klooster; van origine de zetel van de pänchen lama. Een bezoek met gids en entree inbegrepen.

Dag 7

Van Shigatse naar Sakya met een bezoek aan Sakya Gompa met gids en vervoer (incl. entreegelden. Overnachting in Sakye inclusief ontbijt.

Dag 8

Spectaculaire rit van Sakya naar Rombuk met prachtige uitzichten op Chomolungna (beter bekend als Mt. Everest). Overnachting Rombuk, inclusief ontbijt.

Dag 9

Indien mogelijk een hike naar Everest Base Camp. Soms is het Base Camp gesloten waardoor een bezoek niet mogelijk is; in dat geval ga je zo ver als mogelijk richting Everest. Vervoer naar Lao Tingri. Overnachting en ontbijt aldaar.

Dag 10

Van Lao Tingri naar Kyirong. Logies en ontbijt.

Dag 11

De reis eindigt in Kyirong op de grens met Nepal. Na de grensformaliteiten kan je in Nepal zelf transport organiseren. Wij kunnen het transport naar Kathmandu desgewenst ook boeken, echter is dat bij deze bouwsteen niet inbegrepen. NB: Dit is een erg avontuurlijke bouwsteen.

 

Bouwsteen Kazachstan

Kolsay en Charyn: € 429 p.p. obv 2pk / halfpension

Maak een bijzondere tussenstop in de omgeving van Almaty tijdens één van de Zijderoute reizen.

Dag 1
Aankomst Almaty. Transfer via Charyn Canyon naar Kolsay. Verblijf twee nachten in een homestay (twin kamer) in het dorp Saty o.b.v. halfpension. Inclusief toeslagen voor de nationale parken. Hele dag onderweg.

Dag 2 
Verken Kolsay Lake en maak een optionele wandeltocht naar een tweede meer. Overnachting wederom in Saty.

Dag 3
Terugreis naar Almaty.

Extra tussenstops mogelijk voor €25,- p.p. per stop te: Issyk Golden Man Museum, Temirlik Canyon of Kaindy Lake (ondergelopen bos)

 

 

Bouwsteen Zuid-Korea

Reis na aankomst per boot uit Vladivostok, van Donghae naar Seoul, via Andong, Gyeongju en Busan €495,- p.p. o.b.v. 2pk

Dag 1 - 2 Donghae

Verblijf na aankomst met de boot vanuit Vladivostok één nacht in Donghae en bekijk de Chotdaebawi (Candlestick Rock), het strand of één van de nabijgelegen tempels.  

Dag 2 - 4 Andong

Vanaf Donghae is het ongeveer vijf en een half uur rijden per ouderwetse, doch comfortabele, Mugunghwa-trein naar Andong. Andong staat bekend om het Andong Folk Festival dat ieder jaar in oktober wordt gehouden en de bekende gemaskerde dans-drama's die daarbij horen. Bezoek het Hahoe Folk Village om een gevoel te krijgen van hoe Koreaanse dorpen eruit zagen in de 16e eeuw.

Dag 4 - 6 Gyeongju 
Rij in twee uur van Andong naar Gyeongju ​​, de oude hoofdstad van het Silla-koninkrijk (57 BC-935 AD), dat op het hoogtepunt ongeveer twee derde besloeg van het Koreaanse Schiereiland. In Gyeongju en de directe omgeving zijn vele historische schatten en archeologische sites te vinden die het bezoeken waard zijn en door bijna de hele stad zijn groene grafheuvels zichtbaar. Iets buiten de stad, en goed bereikbaar per taxi, is de imposante Bulguksa Tempel te vinden. Het Nationaal Museum is, zeker bij minder goed weer, een absolute must.

Dag 6 - 8 Busan 

Van Gyeongju rij je eerst per Mugunghwa in anderhalf uur naar Dongdaegu, om daar vervolgens op een super snelle KTX-trein te stappen, die je in ongeveer nog een uur rijden naar Busan brengt aan de zuidkust van Zuid-Korea. Busan heeft een bruisend centrum vol met fantastische restaurants, uitgaansmogelijkheden, karaoke (noraebang) en het bekende Spa Land met baden en traditionele Koreaanse sauna's (jimjilbang). Struin ook zeker door Gamcheong Culture Village en geniet van de gekleurde gebouwen en bijzondere kunstprojecten.

Dag 8 - 11 Seoul

Per KTX-trein reis je binnen drie uur van Busan naar de Zuid-Koreaanse hoofdstad, Seoul. Of je nu drie nachten in Seoul verblijft, of drie weken, de kans is groot dat je voelt dat het te kort was. Seoul slaapt nooit en er is altijd wat te doen. Ontspan in de omgeving van Cheonggyecheon (een ware oase van tien kilometer lang, midden in de stad), maak gekke foto's in het Trick Eye Museum of verbaas je over het bizarre Poopoo Land. Tip: Huur een Hanbok (traditionele Koreaanse kleding) en krijg gratis toegang tot de prachtige paleiscomplexen.

 

Inclusief:
-Treinen o.b.v. tweede klas
-1 overnachting Donghae
-2 overnachtingen Andong
-2 overnachtingen Gyeongju
-2 overnachtingen Busan
-3 overnachtingen Seoul