Trein Amsterdam - Brussel

Boek de trein Amsterdam - Brussel makkelijk en snel via de Treinreiswinkel, de specialist voor de voordeligste treintickets voor alle treintickets vanuit Amsterdam naar Brussel

Treintickets boeken via de Treinreiswinkel

  • Amsterdam - Brussel per Intercity of Thalys
  • Reistijd Thalys 1h51  
  • Comfortabele hogesnelheidstrein
  • Goedkope treintickets zijn te boeken vanaf 3 maanden (Thalys) of 6 maanden (Intercity) voor vertrek
  • Regelmatige verbinding

Treintickets boeken

Goedkope treintickets Amsterdam-Brussel

Vrijwel ieder uur rijdt er een directe trein van Amsterdam naar Brussel. De reis met de directe Thalys duurt 1 uur en 51 minuten, de treinreis met de directe Intercity via Den Haag heeft ruim 3 uur nodig. De Thalys maakt gebruik van het hogesnelheidstraject binnen Nederland, de Intercity rijdt over regulier spoor naar Belgie. De tarieven tussen de Thalys en de Intercity kunnen aanzienlijk verschillen, vaak is de Intercity veel voordeliger, zeker indien de reiziger in het bezit is van een kortingskaart. Voor de Thalys geldt een reserveringsplicht, en hoe eerder geboekt, hoe voordeliger. De trein is comfortabel en bij een 1e klas treinticket is een maaltijd en toegang tot de lounge op Amsterdam Centraal ingebrepen. De Intercity naar Brussel heeft geen reserveringsmogelijkheden; hier geldt dat je je eigen plaats kan kiezen, het is aan te raden buiten de spits te reizen, het kan voorkomen dat een deel van traject staand moet worden afgelegd. Raadpleeg onze internationale treinplanner voor de actuele treintijden en tarieven.

Directe treinen

Ja, vanaf Amsterdam rijden regelmatig directe treinen naar Brussel.

Station - Brussel Midi/Zuid

Brussel heeft meerdere belangrijke stations. Wie naar het oude centrum wil, kan het beste in Brussel Centraal uitstappen. Brussel Midi/Zuid is het hoofdstation voor internationale treinen. Bekijk het station van Brussel Midi/Zuid via Google Maps.

Station Amsterdam - Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal ligt gunstig ten opzichte van het centrum en opkomende Amsterdam Noord.

 

Met de trein naar Brussel

Met de trein vanuit Amsterdam