Stedentrips Groot-Brittannië/Ierland, Londen

1 gevonden reizen

 • Treintickets geldig vanaf elk station in Nederland - Londen
 • Compleet reisschema
 • Routebeschrijving station – hotel
 • Speciaal ter plaatse geselecteerde hotels
 • Kamers met douche of bad en wc en ontbijt(buffet)
 • Met de trein naar Londen: tot 10 keer per dag een directe Eurostar vanuit Amsterdam en Brussel

Ieder jaar maken miljoenen mensen een stedentrip naar Londen. En dat is niet voor niks. De uitgebreide metropool heeft tal van bezienswaardigheden zoals Westminster Abbey, St Paul’s Cathedral, Buckingham Palace en The Tower Bridge. Daarnaast werkt het levende karakter van de mega-stad met haar verrassend kleinschalige pubs aanstekelijk. Wie de hectiek van de stad wil ontvluchten kan terecht in één van de stadparken, waarvan Hyde Park de bekendste en grootste is. Hier deelt u het groen met talloze, weinig schuwe eekhoorns. De Britse hoofdstad kent een historie die teruggaat naar rond het begin van de jaartelling toen de Romeinen een nederzetting bouwden aan de rand van de Theems. Die nederzetting is inmiddels uitgegroeid tot een metropool met 7,5 miljoen inwoners. Naast alle historische en moderne bezienswaardigheden zijn ook de talloze kleinschalige pubs een bezoek waard. In zo’n pub verdwijnt snel het gevoel van de giga-stad en zou u net zo goed in een kleine stadje in Wales in de plaatselijke pub kunnen zitten. Voor wie wil winkelen is Londen een kleine paradijs. Londen is met bekende winkels als Harrods een shopbestemming bij uitstek.

Meer informatie

Bezienswaardigheden – Stedentrip Londen

Westminster Abbey

Gotische kerk die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, traditioneel de plaats waar kroningen en begrafenissen van de Britse Koninklijke familie plaatsvinden.

Tower of London

Legendarisch bouwwerk waar onder andere de Britse kroonjuwelen liggen, bewaakt door wachters die graag vertellen over de lange historie van Londen.

Hyde Park

Eigendom van de Britse Koninklijke familie en één van de bekendste en grootste parken van Londen. Aan de oostkant van het park ligt de Speakers' Corner waar iedere zondag toespraken door burgers worden gehouden.

Buckingham Palace

Koninklijk Paleis. Iedere dag is  de wisseling van de wacht zeer de moeite waard om te bekijken.

Houses of Parliament

Dit paleis is de zetel van het Parlement en herbergt het Lager- en Hogerhuis. Tevens bekend vanwege de Big Ben. Net als Westminster Abbey staat The Houses of Parliament op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Londen Eye

135 meter hoog reuzenrad, gebouwd aan de Theems, gelegen tegenover de Big Ben. Prachtig uitzicht over de stad.

Piccadilly Circus

Eén van de bekendste pleinen van Londen, maar verwacht hier geen terrassen en (relatieve) rust als op een Belgisch op Italiaanse stadsplein. Het tegengestelde is het geval: het plein is een belangrijke verkeersader. 

St Paul's Cathedral

De grootste Kathedraal van Londen, waar zowel William en Kate als Charles en Diana trouwden. Vanuit de koepel is er een prachtig uitzicht over de stad.

Tower Bridge

De bekendste brug van Londen, direct naast de Londen Tower.

Openbaar vervoer – Stedentrip Londen

Het openbaar vervoer in Londen is uitstekend. Alle hoeken van de stad, inclusief het centrum, zijn per bus of metro prima bereikbaar. Houd rekening met een drukke spits en hoge tarieven voor de metro en bus. Een openbaar vervoerkaart zoals de London Pass voor meerdere dagen is al snel voordeliger dan losse tickets. Met de London Pass krijgt u ook korting op vele attracties.

 • Hotel The Rembrandt****

  Stedentrip Londen
  • Traditionele ambiance
  • In hartje Knights-bridge
  • 500 meter van Harrods
  v.a. € 259
  Hotel The Rembrandt****