Stedentrips Frankrijk, Parijs

2 gevonden reizen

 • Treintickets opstapstation Thalys - Parijs
 • Compleet reisschema
 • Routebeschrijving station – hotel
 • Speciaal ter plaatse geselecteerde hotels
 • Kamers met douche of bad en wc en ontbijt(buffet)
 • Met de trein naar Parijs: tot 10 keer per dag een directe Thalys vanuit Amsterdam

Parijs is razendsnel bereikbaar: vanuit Amsterdam in 3h16, vanuit Brussel in net iets meer dan een uur. De Thalys raast met 300 km/h door het Franse landschap en komt aan in Paris Gare du Nord, midden in de stad. Parijs is met alle bezienswaardigheden en de romantische sfeer de eeuwige trekpleister. De Arc de Triomphe, Eiffeltoren, Notre Dame, Sacre Coeur, Pont Neuf, Place de Bastille. De oneindige metropool die Parijs door de jaren heen is geworden kan telkens weer herontdekt worden. Iedere wijk heeft een eigen karakter, elk gebouw heeft een verhaal. Een wijk met een extra bijzonder karakter is bijvoorbeeld Saint Germain in het centrum van Parijs waar talloze restaurantjes zijn. Een andere karaktervolle wijk is Montmartre, de kunstenaarswijk op loopafstand van Paris Gare du Nord, gebouwd rond de heuvel waarop de Sacre Coeur staat. Ook Butte aux Cailles is bijzonder. Deze wijk was vroeger een dorpje dat door de jaren heen door Parijs is opgeslokt , maar nog wel een landelijke sfeer heeft behouden. Om bij deze laatste wijk te komen dient te worden uitgestapt bij metrostation Corvisart in het 13e arrondissement.

Meer informatie

Bezienswaardigheden – Stedentrip Parijs

Eiffeltoren

Het symbool van Parijs. De toren is per voet of lift te beklimmen. Vanaf de eerste verdieping is er al een grandioos uitzicht over de stad, en dit wordt alleen maar beter hoe hoger de lift/trappen reiken. Wie naar de tweede verdieping of de top van de Eiffeltroren, betaalt een hoger tarief dan wie alleen de eerste verdieping bezoekt. 

Opera Garnier

Het grootste oepragebouw ter wereld, gebouwd in de 19de eeuw en voorzien van een prachtig en klassiek interieur. Tegenwoordig vinden er met name balletvoorstellingen plaats. 

Jardin du Luxembourg

Groot en rustig stadspark midden in het centrum van Parijs.

Arc de Triomphe

Aan het einde van de Champs-Elysées en met 50 meter hoogte een gezichtsbepalend monument in Parijs. Het is mogelijk om naar de top te klimmen. Mooi uitzicht over Parijs.

Notre Dame

Beroemde kathedraal met twee torens op Ile de la Cité in de Seine. De torens kunnen beklommen worden.

Parc de la Villette

Parc de la Villette is het grootste park van Parijs. In het park staat de Grande Halle, een concertgebouw waar maar liefst 15.000 bezoekers.

Pere Lachaise

Père Lachaise de grootste begraafplaats van Parijs (en het grootste groengebied in de stad) Bekende persoonlijkheden liggen hier begraven, o.a. Jim Morrison, Edith Piaf, Baron Haussmann, Frédéric Chopin en Molière.

Place de la Bastille

Historische plaats waar de Franse revolutie begon.

Pont Neuf

De Pont Neuf, die Ile de la Cité verbindt met het “vasteland” van Parijs, in 1607 opgeleverd en de oudste nog bestaande brug in Parijs.

Sacre Coeur

Een bezoek aan de felwitte Sacre Coeur mag tijdens een stedentrip Parijs per trein niet ontbreken. Na het pittige klimmetje (kan ook met een toeristisch tramworden gedaan) is er een prachtig uitzicht over Parijs en is te zien hoe groot de stad is. Tot de horizon is er bebouwing. 

Tour Montparnasse

De Tour Montparnasse is één van de weinige wolkenkrabbers buiten het zakencentrum van Parijs. De Tour Montparnasse torent letterlijk boven alles uit. Het is mogelijk de bovenste verdieping te bezoeken. Vanaf de top van de 210 meter hoge toren is er een fantastisch uitzicht over Parijs.

Openbaar vervoer – Stedentrip Parijs

Het openbaar vervoer in Parijs is uitstekend. Alle hoeken van de stad, inclusief het centrum, zijn per metro of RER-trein prima bereikbaar. Ook het busvervoer is prima. Houd rekening met een drukke spits en hoge tarieven voor de metro en bus. Een openbaar vervoerkaart zoals de Paris Visite voor meerdere dagen is al snel voordeliger dan losse tickets. Met de Paris Visite 5 zones kunt u ook naar Disneyland Parijs reizen. De Paris Visite kunt u bij de Treinreiswinkel aanschaffen.

 • Hotel Paix République***

  Stedentrip Parijs, Frankrijk
  • Typisch Parijs' hotel
  • Dichtbij 'Le Marais'
  • Comfortabel en klassiek ingerichte kamers
  v.a. € 313
  Hotel Paix République***
 • Hotel Ibis Montmartre***

  Stedentrip Parijs, Frankrijk
  • Hartje Parijs in de schilderachtige wijk Montmartre
  • Aan de voet van de Sacre Coeur
  • Metro vlakbij
  v.a. € 301
  Hotel Ibis Montmartre***