Stedentrips Oostenrijk, Wenen

1 gevonden reizen

 • Treintickets geldig vanaf elk station in Nederland - Wenen
 • Compleet reisschema
 • Routebeschrijving station – hotel
 • Speciaal ter plaatse geselecteerde hotels
 • Kamers met douche of bad en wc en ontbijt(buffet)
 • Met de trein naar Wenen: slechts 1 overstap vanuit Amsterdam

Wenen is een ideale bestemming voor een stedentrip per trein. De stad heeft talloze bezienswaardigheden en daarnaast een prettige, relaxte sfeer. Wenen is uitstekend bereikbaar per trein, overdag met de comfortabele ICE en 's nachts met de nachttrein

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Midden in het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad, Wenen, staat de Stephansdom, de kathedraal. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de stad.

In de directe omgeving van de Stephansdom liggen een aantal beroemde koffiehuizen.

Vanaf het plein voor de Stephansdom, de Stephansplatz, loopt u zo de Kärntner Strasse in, één van de beste winkelstraten van Wenen.

Aan het einde van deze straat ligt het wereldberoemde operagebouw van Wenen. Hier zijn iedere avond opera- of balletvoorstellingen.

Het operagebouw ligt aan de befaamde Ring, de boulevard rond het oude centrum die in de 19de eeuw is volgebouwd met paleizen, het ene nog kolossaler dan het andere.

Wie vanuit de Stephansplatz niet de Kärntner Strass inloopt, maar de andere kant op loopt, komt bij de Schwedenplatz, het centrale punt van het uitgaansleven in Wenen. De Schwedenplatz ligt direct aan de oude Donau.

Wie naar het westen loopt, komt bij andere trekpleister, namelijk De Hofburg, het paleizencomplex van de voormalige heersers van het Habsburgse Rijk. Dit palzeizencomplex  ligt binnen de grenzen van de oude stad.

Een ander hoogtepunt is Schönbrunn, het reusachtige paleis met de grote tuin aan de rand van Wenen. Dit complex is prima per metro bereikbaar.

Wenen is ook een stad met prachtige parken. Deze zijn met name langs de Ring te vinden en hebben ieder een andere karakter.

Tip: bezoek ook eens de wijnvelden aan de noordkant van de stad. Deze zijn per tram bereikbaar. Op de toppen van de heuvels is er een prachtig uitzicht over de hele stad.

Wenen is goed bereikbaar per trein en daarom een uitstekende bestemming voor een stedentrip per trein.

Openbaar vervoer – Stedentrip Wenen

Het openbaar vervoer in Wenen is uitstekend. Alle hoeken van de stad zijn per tram, metro of bus uitstekend bereikbaar.

 • Arthotel ANA Enzian***

  Stedentrip Wenen, Oostenrijk
  • In het centrum
  • Vlakbij paleis en tuinen van Belvedere
  • Naast OV
  v.a. € 304
  Arthotel ANA Enzian***