Passen Zwitserland, Zürich

1 gevonden reizen

=> Swiss Travel Pass via HappyRail


Ons internationale platform voor treinpassen en soms voordeliger

Boek de Swiss Travel Pass via de Treinreiswinkel, de specialist voor alle treinpassen en treinreizen naar Zwitserland. 50% korting op berg- en cabinebanen in de "niet-permanent bewoonde wereld". (Enige uitzondering: Wengen/Grindelwald – Jungfraujoch vv: 25% korting.) Inbegrepen is de museumkaart, gratis toegang tot ca. 400 musea (alleen bij Swiss Pass, Swiss Youth Pass en Swiss Flexi Pass). Alle Swiss Travel System-vervoerbewijzen zijn ook geldig op de treinen: Martigny – Chamonix (Fr), Brig – Domodossola (It) – Locarno en de bussen Lugano – Tirano (It) en Lugano – Chiavenna (It) – St. Moritz. Ook geldig voor Glacier Express en Bernina Express (toeslag) Boek nu de Swiss Travel Pass!

Meer informatie

Treinreizen Zwitserland

Het treinenland bij uitstek. Een uitgebreid en punctueel treinennetwerk. Mooie panoramatreinen als de Glacier Express, Bernina Express, Chocoladetrein en de Golden Pass. Reis met de trein naar de Jungfraujoch bij Lauterbrunnen of naar de Gornergrat bij Zermatt. Een treinpas / Swiss Pass is over het algemeen de voordeligste manier om Zwitserland per trein te ontdekken.


Heel Zwitserland - Swiss Travel Pass of Swiss Travel Pass Flex
De Swiss Travel Pass is geldig in heel Zwitserland, op vrijwel alle treinen, inclusief panoramatreinen als de Glacier Express en de Bernina Express (met verplichte reservering, circa € 20 euro), en heel veel bergtreinen. Op de befaamde Junfraujochbahn en Gornergratbahn geeft de Swiss Travel korting. Daarnaast is de pas geldig op vrijwel alle bussen, boten en kabelbanen. En de pas is een soort museumkaar, veel museau zijn gratis te bezoeken of met korting.


Per regio - Kies de regiopas
Als alleen treinen in een bepaald kanton worden genomen, is de Swiss Regiopas de beste en meest voordelige pas. Er is een regiopas voor Berner Oberland, Het Meer ven Geneve, Graubunden en een een Tell Pass. Bijna alle treinen, inclusief panorametreinen, bussen, boten en kabelbanen kunnen met de pas genomen worden.


Losse treintickets of Swiss Pass
Losse treintickets binnen Zwitserland zijn bijzonder prijzig. Het is al heel snel voordeliger om een pas aan te schaffen. Als een Swiss Travel Pass te veel dagen behelst, kan bijvoorbeeld ook worden gekozen voor het Swiss Transfer Ticket. Dit is een open retourticket dat van het aankomststation in Zwitserland, een grensstation of een vliegveld bijvoorbeeld, naar de eindbestemming gebruikt kan worden. De pas is ook geldig op vrijwel alle bussen, boten en kabelbanen.


Swiss Half Fare Card
Bij langer verblijf in Zwitserland of bij regelmatig bezoek aan Zwitserland kan de Swiss Half Fare Card uitkomst bieden: deze pas geeft 50% korting op alle binnenlandse reizen.


Kinderen t/m 15
Kinderen reizen gratis mee op het Swiss Transfer Ticket, de Regiopassen en de Swiss Travel Pass. Zij hebben wel een eigen ticket nodig, dat via de Treinreiswinkel aangevraagd kan worden (bij bestelling van de pas)

Swiss Pass - Glacier Express
De langzaamste sneltrein ter wereld tussen St Moritz en Zermatt. Via de Treinreiswinkel kunnen alle plaatsen voor deze bijzondere panoramatrein worden bijgeboekt. Geef in het opmerkingenveld van het boekingsformulier de gewenste datum en tijd en eventueel zitplaatsen door. Het is ook mogelijk een maaltijd op de plaats bij te boeken.
>> Swiss Travel Pass en Glacier Express

Swiss Pass - Bernina Express
De mooiste panoramatrein ter wereld tussen St Moritz en Chur over een een duizelingwekkend bergtraject. Passeert talloze tunnels, bruggen en charmante bergdorpen. Via de Treinreiswinkel kunnen alle plaatsen op de Bernina Express geboekt worden. Geef in het boekingsformulier de tijd, datum en eventueel plaatsnummers door.
>> Swiss Travel Pass en Bernina Express
 • One Country Pass Zwitserland

  Één pas voor één land
  • Zwitserland
  • Geldig op alle treinen Rhätische Bahn en vanaf 1 jan 2017 ook bij de Matterhorn Gotthard Bahn
  • Niet geldig bij alle spoorwegmaatschappijen
  v.a. € 146
  One Country Pass Zwitserland