0
form-submit
back-to-search
Luther: 500 jaar Reformatie
Op het spoor van Maarten Luther

Eisenach, Lutherstadt Eisleben en Lutherstadt Wittenberg

Bezoek alle Luther musea in de genoemde plaatsen

De Wartburg - schuilplaats van Luther waar hij de Bijbel naar het Duits vertaalde

Treinreis langs de belangrijkste plekken van de reformator. Verblijf in Erfurt in Augustinerklooster of hotel****. Alles goed bereikbaar.
Dag tot dag

Dag 1

Reis per ICE via Frankfurt naar Erfurt. Bij de 4 daagse reis overnachtingen in het Protestantse Augustinerkloster*** met sobere, comfortabele kamers d/wc. Geen vertier of wifi. Kruisgang en Renaissancehof. Dit klooster ligt aan de rand van de historische binnenstad op ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station. Bij de 5-daagse reis verblijft u in hotel Krämerbrücke***. Dit hotel is gelegen aan de rand van de Altstadt, op 10 minuten van het station.

Dag 2

Bezoek Eisenach per trein (45 minuten). Het Luthererlebnispfad leidt naar de Wartburg waar Luther de Bijbel heeft vertaald. Bezoek de Luthertentoonstelling in het Lutherhuis of breng een bezoek aan het Bachhaus.

Dag 3 (dag 4 bij verlenging)

Per trein via Lutherstadt Eisleben (Museum Geboortehuis en museum Sterfhuis Luther) reist u naar Lutherstadt Wittenberg. Bekijk de tentoonstelling in het Lutherhuis en de Slotkapel, waar Luther zijn 95 stellingen op de deur vastgespijkerd zou hebben. Aan het einde van de middag per ICE terug naar Erfurt (1,5 uur).

Dag 4 (of 5)

Bezoek bijvoorbeeld Weimar of Leipzig (niet inbegrepen). In de middag per ICE via Frankfurt terug naar Nederland.

price-dates

Luther: 500 jaar Reformatie

fallback