Luther: 500 jaar Reformatie

Op het spoor van Maarten Luther
 • Eisenach, Lutherstadt Eisleben en Lutherstadt Wittenberg
 • Wereldtentoonstelling 'Reformatie - Tore der Freiheit'
 • De Wartburg - schuilplaats van Luther waar hij de Bijbel naar het Duits vertaalde
v.a.
 • € 379 1e klas / pers
 • € 299 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Treinreis langs de belangrijkste plekken van de reformator. Verblijf in Erfurt in Augustinerklooster of hotel****. Alles goed bereikbaar.

8,1 8 beoordelingen

Soms nauwelijks, of 1x per uur openbaar vervoer in de plaatsen waar je iets wilt bezoeken. Is voor goede wandelaars , of per taxi

Dag tot dag


Dag 1

Reis per ICE via Frankfurt naar Erfurt. Bij de 4 daagse reis overnachtingen in het Protestantse Augustinerkloster*** met sobere, comfortabele kamers d/wc. Geen vertier of wifi. Kruisgang en Renaissancehof. Dit klooster ligt aan de rand van de historische binnenstad op ongeveer 20 minuten lopen vanaf het station. Bij de 5-daagse reis verblijft u in hotel Krämerbrücke***. Dit hotel is gelegen aan de rand van de Altstadt, op 10 minuten van het station.

Dag 2

Bezoek Eisenach per trein (45 minuten). Het Luthererlebnispfad leidt naar de Wartburg waar Luther de Bijbel heeft vertaald. Bezoek de Luthertentoonstelling in het Lutherhuis, te bezoeken van 4/5 - 5/11 of breng een bezoek aan het Bachhaus.

Dag 3

Per trein via Lutherstadt Eisleben (Museum Geboortehuis en museum Sterfhuis Luther) reist u naar Lutherstadt Wittenberg. In de hele binnenstad is de 'Wereldtentoonstelling Reformatie - Tore der Freiheit' te zien van 20/5 tot 10/9. Eveneens is er een grote tentoonstelling in het Lutherhuis 'Luther! 95 Schätze und 95 Menschen' van 13/5 tot 5/11. Aan het einde van de middag per ICE terug naar Erfurt(1,5 uur).

Dag 4 (en 5)

Bezoek bijvoorbeeld Weimar of Leipzig (niet inbegrepen). Bij de 4-daagse reist reist u in de middag weer naar Nederland. Bij de 5 daagse reis blijft u nog een nacht langer in Erfurt en reist dan terug.

Inbegrepen


Inclusief
 • Retourtickets elk station in Nederland – Erfurt
 • Zitplaatsreserveringen en toeslag ICE
 • Treinticket Erfurt - Eisleben - Wittenberg - Erfurt
 • 3 of 4 overnachtingen logies/ontbijt in 2pk met douche/wc

Exclusief
 • Retour Erfurt - Eisenach (€14 p.p. bij 2 personen met Thüringen ticket) of Thüringencard

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Kies voor een 5-daagse i.p.v. 4-daagse reis: u verblijft vier nachten in Hotel Krämerbrücke**** aan de rand van de Altstadt Erfurt, toeslag €60 p.p. o.b.v. 2pk logies/ontbijt (1pk €78)

Toeslag/Korting


Toeslag
 • Toeristenbelasting € 2,50 per persoon, per dag; ter plaatse te betalen
 • Thüringencard 3 dagen incl. 1 dag OV en 3 dagen entree in musea, waaronder in Eisenach Wartburg, Lutherhaus en Bachhaus €38 p.p.

Vertrekdata


 • Dagelijks vertrek mogelijk

Prijzen & boeken

Luther: 500 jaar Reformatie
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

4-daagse reis: 3 nachten verblijf in het Protestantse Augustinerkloster*** of (indien keuze voor uitbreiding) 5-daagse reis: 4 nachten verblijf in Hotel Krämerbrücke****

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Thüringenkaart 3 dagen

Met de ThüringenCard heeft u vrij entree tot meer dan 230 recreatieve voorzieningen in heel Thüringen. Burchten en kastelen, musea en tentoonstellingen, grotten en historische mijnen, parken, dierentuinen en tuinen, Thermen en waterparken, geselecteerde openbare stadsrondleidingen, gratis ritjes met o.a. de Harzer smalspoorbaan, in Erfurt en met de Duitse Spoorwegen (tot 50 km) en vele andere actieve en recreatieve voorzieningen.


* Het ticket voor de Harzer smalspoorbaan ontvangt u eenmalig op vertoon van de 3-daagse ThüringenCard bij het vervoersbedrijf Nordhausen

* Het dagticket voor het vervoersbedrijf Erfurt AG ontvangt u eenmalig op vertoon van de ThüringenCard in het VVV kantoor Thüringen (tegenover het centraal station van Erfurt) of het EVAG-Center Erfurt

* Het Hopperticket van de Duitse spoorwegen (regionaal) ontvangt u eenmalig op vertoog van de 3- of 6-daagse ThüringenCard in het reiskantoor van de Duitse Spoorwegen en agentschappen: Apolda, Arnstadt, Eisenach, Erfurt, Gotha, Gera, Jena (Paradies, West), Leinefelde, Mühlhausen, Nordhausen, Saalfeld, Suhl, Weimar

€38 p.p.
8,1

Luther: 500 jaar Reformatie

Op het spoor van Maarten Luther
8 beoordelingen

Hieronder de 8 laatste beoordelingen

7
Anoniem (Vrienden)
september 2017

Soms nauwelijks, of 1x per uur openbaar vervoer in de plaatsen waar je iets wilt bezoeken. Is voor goede wandelaars , of per taxi

9
Anoniem (Alleen reizend)
september 2017

Prima!

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2017

Geeft een goed beeld van de reformatie en Luther.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

goed verzorgd met prima reis beschrijvingen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2017

goed

8
Anoniem (Met partner)
juni 2017

mooie gelegenheid om iets met het Lutherjaar te doen, vanuit een hele mooie en rustige stad Erfurt

8
Hendrik Kommerie (Alleen reizend)
juni 2017

Zeer mooie reis, misschien wel een beetje voor de liefhebber of geïnteresseerde. Persoonlijk vond ik de Wartberg in Eisenach en Lutherstadt Wittenberg de highlights. Maar ook Erfurt met het verblijf in het Augustinusklooster is zeker de moeite waard. Het klooster heeft geen TV op de kamer, maar de rest van het verblijf compenseert meer dan voldoende. Voor wie een keer iets anders wil, zou ik zeker het klooster verkiezen dan het eveneens optionele hotel in deze reis.

8
Anoniem (Met partner)
juni 2017

Goed