Moezel, Pfalz en Zwarte Woud

6-daagse Trein-Wijn-reis door Duitsland
 • Populaire wijnstreken in Duitsland
 • Pfalz regio Card: vrij reizen, gratis extra's
 • Gengenbach: romantisch kleinood in het Zwarte Woud
v.a.
 • € 719 1e klas / pers
 • € 599 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Treinrondreis door drie heerlijke wijnstreken in Duitsland. Dichtbij maar o zo goed toeven!... Laat je verwennen aan de Moezel, in de uitgestrekte Pfalz en in de regio Baden in het Zwarte Woud.

Dé trein

 • ICE en regionale trein
 • Spoorlijn Koblenz-Trier (Moezel)
 • Offenburg-Konstanz (Zwarte Woud)

Dag tot dag


Dag 1

ICE naar Keulen. Overstap op de IC-trein naar Koblenz, mooi traject langs de Rijn. Vanaf Koblenz reist u verder over de Moselbahn naar Bullay. In Reil, op een helling boven de Moezel, ligt Weinberghotel Nalbach. Uitzicht vanaf het terras over het dal en de eigen wijngaarden, heerlijke Riesling wijnen. Comfortabele kamers, met eigen zithoek. Inclusief wellnessfaciliteit "Vitalreich Heisser Stein". Overnachting in Reil.

Dag 2

Uitstapje per trein naar Traben Trarbach (12 min). Optie voor busrit naar Bernkastel-Kues (45 min, langs de Moezel). In de middag verder over de Moselbahn, door de uitlopers van de Vulkaaneifel naar Trier. Via Saarbrücken en Kaiserslautern naar Neustadt an der Weinstrasse, in de Pfalz. Verblijf in Hotel Ritter von Böhl*** in Deidesheim. Inclusief Pfalz Card voor uitstapjes.

Dag 3

Stadsbezoek Worms, Speyer of Heidelberg. Met de Pfalz Card kunt u gratis reizen per trein, bus of tram. De kaart biedt verder gratis extra's als entree tot burchten, kastelen, een stadsrondleiding of wijnproeverij. Overnachting Deidesheim.

Dag 4

Langs eindeloze wijngaarden reist u met de Regional-Express door de Pflalz naar Landau, dan de Rijn over naar Karlsruhe. Per ICE door wijnregio Baden naar Offenburg. Schwarzwaldbahn naar Gengenbach, wijndorp met twee oude stadspoorten, randje Zwarte Woud. Hotel Sonne*** ligt middenin de mooi bewaard gebleven dorpskern, aan het dorpsplein. Overnachting in Gengenbach.

Dag 5

Verblijf Gengenbach. Vrije reisdag, bijvoorbeeld met de Schwarzwaldbahn verder naar Konstanz, aan de Bodensee. U kunt zelf nog een boottocht naar Zwitserland maken (niet inbegrepen). Overnachting Gengenbach.

Dag 6

Terugreis langs het meest zuidelijke stukje van de Deutsche Weinstrasse: per trein vanuit Offenburg over Straatsburg naar Wissembourg in de Vogezen. Vanaf Wissembourg noordwaarts per trein weer Duitsland in. Of kies voor een snelle terugreis per ICE vanuit Offenburg.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland retour naar Duitsland, alle treintrajecten als omschreven
 • Zitplaatsreserveringen in ICE
 • Pfalz Card met vrij reizen per trein en bus in de regio, proeverijen, rondleidingen en overige extra's (u ontvangt de kaart bij inchecken in het hotel in Deidesheim)
 • 5 nachten l/o in 2pk met d/wc in hotels***

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Verlengen van uw verblijf is in alle plaatsen mogelijk. Voor toeslagen zie de boekingsmodule.
 • Kies voor een stadsverlenging Trier en/of Straatsburg! Klik deze extra opties aan in de boekingsmodule.

Toeslag


 • In Augustus/September/Oktober vinden veel Duitse Wijnfeesten plaats; een extra toeslag voor het verblijf in de hotels kan dan van toepassing zijn (voor definitief inboeken wordt hierover met u overlegd). Ook in de december maand rond de jaarlijkse Kerstmarkten kan er een toeslag gelden.

Vertrekdata


Vertrekdata
 • Dagelijks vertrek mogelijk

Prijzen & boeken

Moezel, Pfalz en Zwarte Woud
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Selecteer de korting in de tweede stap van het boekingsformulier: 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Bouwsteen Trier

De oudste stad van Duitsland, Trier, is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier telt een schat aan bouwwerken uit de Romeinse tijd en kunstschatten uit de klassieke oudheid. Vele monumenten staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

U overnacht in een hotel*** vlakbij de Porta Nigra (Zwarte Poort).

vanaf € 94 p.p.

Bouwsteen Straatsburg

Straatsburg is bekend als stad van het Europees Parlement, maar is veel meer dan dat!... Straatsburg heeft een sfeervol oud centrum vol slingerende nauwe straatjes met oude vakwerkhuizen, gezellige terrasjes en bruggen. Enerzijds ademt de stad veel historie, maar het is ook een hippe studentenstad.

U overnacht in een hotel*** op loopafstand van het station en vlakbij het gezellige oude centrum.

vanaf € 86 p.p.