Groepsreis Noorwegen Hurtigruten

10-daagse rondreis met bagagevervoer
 • Geen omkijken naar uw bagage
 • Reis met Hurtigruten langs de prachtige Noorse fjordenkust
 • Spectaculaire Flåmsbanen en Bergensbanen
 • Nederlandstalige reisleiding
v.a.
 • € 2599 per persoon
Prijzen & Boeken

Unieke rondreis in groep. Alle hoogtepunten per trein en boot, inclusief een traject Hurtigruten: twee dagen varen vanaf Trondheim naar Bergen langs de Noorse fjordenkust. Na een tweedaags verblijf in Bergen maakt u de "Norway in a Nutshell" reis per trein, bus en boot naar Flåm, de bekende Flåmsbanen naar Vatnahalsen en Myrdal, Bergensbanen naar Oslo. Verblijf in Oslo, Trondheim, Bergen en Vatnahalsen Hotel. Voor wie zorgeloos op reis wil, van gezelschap houdt en alle highlights van het Zuiden van Noorwegen wil ervaren!

Dé trein

 • Ferry Kiel-Göteborg, Oslo-Kiel
 • Reis met Hurtigruten Trondheim-Bergen
 • Flåmsbanen en Bergensbanen

Dag tot dag


Dag 1

Verzamelpunt voor de reis is treinstation Deventer (uw ticket is reeds geldig vanaf het bij boeking opgegeven vertrekstation). Vanaf het vertrek is de bagage in handen van de reisleiding, dus geen omkijken of gesjouw. Treinreis via Osnabruck en Hamburg naar Kiel in Duitsland. Aankomst in Kiel om 16.00 uur. De ferry van Stenaline vertrekt om 18.45 uur. Diner en ontbijt aan boord van de ferry.

Dag 2

In de ochtend varen we de haven van Göteborg binnen. Er is tijd voor een stadsbezichting Göteborg: per Hop On-Hop Off bus, waarbij u vrij in- of uit kunt stappen, of met de "Paddan", een toeristenboot langs 20 bruggen door de kanalen van Göteborg. 's Middags per trein naar Oslo (3,5u). Overnachting in Hotel Opera****, aan het stationsplein met uitzicht over de haven.

Dag 3

We verlaten Oslo (komen hier over een week nog terug!) en maken een mooie treinreis over het Dovrefjell bergplateau naar Trondheim, aankomst halverwege de middag. Verblijf in Hotel Nidaros***, aan de rand van het centrum nabij het centraal station.

Dag 4 en 5

Inschepen in Trondheim op het moderne Hurtigruten schip "Midnatsol" voor onze reis zuidwaarts langs de kust, inclusief een overnachting aan boord. Onderweg een aaneenschakeling van eilanden, rotsformaties, mooie vergezichten. U heeft gedurende de hele tocht de beschikking over een eigen buitenhut. Stops in o.a. Kristiansund, Molde en Ålesund. Verzorging op basis van volpension (ontbijt-, lunch-, dinerbuffet). Op onze tweede dag aan boord vaart het schip langs het Sognefjord verder in de richting van Bergen. Halverwege de middag meert het schip in Bergen aan. We gaan van boord en verblijven twee nachten in Hotel Rosenkrantz**** in het centrum, vlakbij het gezellige en historische stadsdeel Bryggen.

Dag 6

Verblijf Bergen. Slenter door het sfeervolle Bryggen, neem de kabelbaan Ulriken 643 (optioneel bij te boeken als excursie) of het treintje Fløibanen vanuit het centrum (ter plekke, €20 pp) voor een panoramisch uitzicht.

Dag 7

Vandaag reizen we de "Norway in a Nutshell" route: per trein over de Bergensbanen naar Voss, aansluitend per bus naar Gudvangen, ferry door de Naeroyfjord naar Flåm, Flåmsbanen naar Vatnahalsen. Omdat Vatnahalsen alleen over spoor te bereiken is, neemt u voor deze ene overnachting het hoognodige mee in uw handbagage. Verblijf in authentiek berghotel, vlakbij het station. Overnachting Vatnahalsen***.

Dag 8

Vatnahalsen – Myrdal met Flåmsbanen. Overstap op de Bergensbanen naar Oslo: treinreis over de Hardangervidda door eeuwige sneeuw. Aankomst in Oslo in de middag. We verbijven opnieuw in Hotel Opera****, aan het stationsplein. Vanuit het hotel loop je zo het centrum van Oslo in.

Dag 9

In de ochtend nemen we afscheid van het mooie Noorwegen. De luxe ferry van Color Line vertrekt om 14.00 uur, inschepen vanaf 13.00 uur. Gedurende de middag zien we de rotsachtige kust van Zuid-Noorwegen nog aan ons voorbij trekken. In de avond zet het schip verder koers richting Denemarken en Duitsland. Diner en ontbijt op de boot.

Dag 10

Aankomst in Kiel in de ochtend. Het treinstation ligt aan de kade, naast de ferryterminal. Treinreis via Hamburg en Osnabrück terug naar Nederland. Ontvangst van uw bagage op station Deventer (uw ticket is geldig tot aan het bij boeking opgegeven treinstation).

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Scandinavië 1e klas
 • Treinreis binnen Noorwegen en Zweden o.b.v. NSB-Komfort Class (Göteborg-Oslo, Oslo-Trondheim en Myrdal-Oslo); regionale trein Bergen-Voss en Flåmsbanen 2e klas
 • zitplaatsreserveringen voor alle treintrajecten
 • Overtochten Kiel-Göteborg en Oslo-Kiel in 2- of 1-persoonsbuitenhut (met raam) met douche/WC en benedenbedden
 • Diner- en ontbijtbuffet op de ferry heen en terug
 • Passage met het Hurtigruten schip "MS Midnatsol" van Trondheim naar Bergen in een 2- of 1-persoonsbuitenhut (met raam) met douche/WC en benedenbedden
 • Diner-, lunch- en ontbijtbuffet aan boord van de "MS Midnatsol"
 • Bustraject Voss-Gudvangen (NO)
 • Boottocht door Naeroyfjord en Aurlandsfjord Gudvangen– Flåm
 • Flåmsbanen Flåm-Vatnahalsen, Vatnahalsen-Myrdal
 • 6 overnachtingen in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC in ***(*)-hotels vlakbij station of openbaar vervoer (Vatnahalsen eenvoudig berghotel, geen lift)
 • Halfpension (3-gangendiner en ontbijt)
 • Bagagevervoer (1 koffer per persoon) vanaf instappen heenreis tot uitstappen terugreis. Op dag 1, 7 en 9 neemt u wat spullen voor de overnachting mee in uw handbagage (Vatnahalsen, ferry Kiel-Göteborg en Oslo-Kiel)
 • Transfers naar/van ferry
 • Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies dag 2 (boottocht Paddan) en dag 6 (kabelbaan Ulriken)
 • Hop On-Hop Off bus Göteborg (kan ter plekke)
 • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
 • Overige maaltijden (lunches, uitgezonderd op de Hurtigruten dag 4 en 5)

Om mee te rekenen
 • Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein of de boot, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op.

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • 1-persoonskamer hotels/1-persoonsbuitenhut op de ferry Kiel-Göteborg/Oslo vv en op het Hurtigruten schip Trondheim-Bergen €650
 • Optioneel ticket voor een boottocht per "Paddan" door de grachten van Göteborg, dag 2 €22,50 pp (zie tabblad Extra's)
 • Optionele excursie Ulriken kabelbaan vanuit Bergen, dag 6 €36 pp (zie tabblad Extra's)

Vertrekdata


 • vrijdag 14 augustus 2020

Prijzen & boeken

Groepsreis Noorwegen Hurtigruten
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

N.B. Om een boeking te kunnen maken dient u op de reissom achter het gewenste kamertype in de tabel te klikken. Vervolgens drukt u op de button boek deze reis.

Deze rondreis is standaard obv 1e klas voor de trajecten NL-Kiel en Kiel-NL (dag 1,10). Göteborg-Oslo-Trondheim en Myrdal-Oslo obv NSB-Komfort class. Regionale treinen in Noorwegen zijn alleen 2e klas (Bergen-Voss en Flåmsbanen).

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Excursie "Paddan" boot

Beleef de stad Göteborg vanaf het water met deze tour door de grachten per "Paddan" boot. Tijdens deze boottocht, onder leiding van een Engelssprekende gids, maak je kennis met de 17e eeuwse geschiedenis van de vestingstad Göteborg. De tour neemt je mee onder 20 bruggen en doet naast het oude stadsdeel ook de haven aan. Start- en eindpunt is de Kungsportsplatsen, in het centrum van Göteborg. Het station is vooraf en na afloop van de tour eenvoudig te voet bereikbaar (10 min lopen). Duur excursie 50 min (ca. 11.20-12.10).

€ 22,50 p.p.

Excursie Ulriken Kabelbaan

Per bus vanuit het centrum van Bergen naar de kabelbaan Ulriken, aan de voet van de gelijknamige berg. Ulriken is de hoogste van zeven bergen rond de Noorse stad Bergen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. In het restaurant bovenop de berg is het mogelijk om te lunchen. Bij voldoende belangstelling wordt door de reisleiding hiervoor een reservering gemaakt (lunch niet inbegrepen). Totale duur excursie 4,5 uur (ca. 10.00-14.30).

€ 36 p.p.