Groepsreis Norway in a Nutshell

8-daagse rondreis met bagagevervoer
 • Geen omkijken naar uw bagage
 • Reis langs de prachtige Noorse fjordenkust
 • Spectaculaire Flåmsbanen en Bergensbanen
 • Nederlandstalige reisleiding

Comfortabele rondreis in groep. Alle hoogtepunten inbegrepen: vanaf Hirtshals (DK) per ferry naar Bergen aan de Noorse fjordenkust, "Norway in a Nutshell" reis per trein, bus en boot naar Flåm, de bekende Flåmsbanen naar Vatnahalsen en Myrdal, Bergensbanen naar Oslo. Verblijf in Bergen, Vatnahalsen Hotel en Oslo . Voor wie zorgeloos op reis wil, van gezelschap houdt en alle highlights van het Zuiden van Noorwegen wil ervaren!

8 7 beoordelingen

Mooie reis veel gezien alleen toch wat vervelende zaken gebeurd buiten jullie schuld om waardoor wij een gedeelte van de Flam baan niet hebben gezien waarop wij ons erg hadden verheugd.

Dag tot dag


Dag 1

Verzamelpunt voor de reis is treinstation Deventer (uw ticket is reeds geldig vanaf het bij boeking opgegeven vertrekstation). Vanaf het vertrek is de bagage in handen van de reisleiding, dus geen omkijken of gesjouw. Treinreis via Osnabruck naar Hamburg. Aankomst in Hamburg om 14.15 uur, de bagage wacht op u in het hotel. Optioneel: breng een bezoek aan Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld. Diner en overnachting in ****-hotel Europeïscher Hof, vlakbij het Hauptbahnhof.

Dag 2

Van Hamburg naar Hirtshals per trein door Jutland. Het laatste stuk worden we per bus vervoerd. De ferry van Fjord Line vertrekt om 20.00 uur. Diner en ontbijt aan boord van de ferry.

Dag 3

Via Stavanger en de Noorse fjorden varen we naar Bergen, aankomst om 12.30 uur. Twee nachten verblijf in ****-hotel Rosenkrantz in het centrum, vlakbij het gezellige en historische stadsdeel Bryggen.

Dag 4

Verblijf Bergen. Slenter door het sfeervolle Bryggen, neem de kabelbaan Ulriken 643 (optioneel bij te boeken als excursie) of het treintje Fløibanen vanuit het centrum (ter plekke, €20 pp) voor een panoramisch uitzicht.

Dag 5

Norway in a Nutshell route: per trein over de Bergensbanen naar Voss, aansluitend per bus naar Gudvangen, ferry door de Naeroyfjord naar Flåm, Flåmsbanen naar Vatnahalsen. Omdat Vatnahalsen alleen over spoor te bereiken is, neemt u voor deze ene overnachting het hoognodige mee in uw handbagage. Verblijf in authentiek berghotel, vlakbij het station. Overnachting Vatnahalsen***.

Dag 6

Vatnahalsen – Myrdal met Flåmsbanen. Overstap op de Bergensbanen naar Oslo: treinreis over de Hardangervidda door eeuwige sneeuw. Aankomst in Oslo in de middag. Verblijf in Thon Hotel Terminus***, op 300m afstand van het treinstation.

Dag 7

Treinreis Oslo - Göteborg (3,5 uur). In Göteborg is nog tijd over voor een terrasje, of een korte wandeling door het centrum. Bustransfer naar de terminal en vertrek per nachtferry van Stenaline naar Kiel. Diner en ontbijt aan boord van de ferry.

Dag 8

Aankomst in Kiel in de ochtend. Het treinstation ligt aan de kade, naast de ferryterminal. Treinreis via Hamburg en Osnabrück terug naar Nederland. Ontvangst van uw bagage op station Deventer (uw ticket is geldig tot aan het bij boeking opgegeven treinstation).

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Scandinavië 1e klas
 • Treinreis binnen Noorwegen en Zweden o.b.v. NSB-Komfort Class (Myrdal-Oslo en Oslo-Göteborg); Hamburg-Hirtshals, regionale trein Bergen-Voss en Flåmsbanen 2e klas
 • zitplaatsreserveringen voor alle treintrajecten
 • Overtochten Hirtshals–Bergen en Göteborg-Kiel in 2- of 1-persoonsbuitenhut (met raam) met douche/WC en benedenbedden
 • Diner- en ontbijtbuffet op de ferry heen en terug
 • Bustraject Aalborg-Hirtshals (DK) en Voss-Gudvangen (NO)
 • Boottocht door Naeroyfjord en Aurlandsfjord Gudvangen– Flåm
 • Flåmsbanen Flåm-Vatnahalsen, Vatnahalsen-Myrdal
 • 5 overnachtingen in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC in ***(*)-hotels vlakbij station of openbaar vervoer (Vatnahalsen eenvoudig berghotel, geen lift)
 • Halfpension (3-gangendiner en ontbijt)
 • Bagagevervoer (1 koffer per persoon) vanaf instappen heenreis tot uitstappen terugreis. Op dag 5 en 7 neemt u wat spullen voor de overnachting mee in uw handbagage (Vatnahalsen, ferry Göteborg-Kiel)
 • Transfers naar/van ferry
 • Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies dag 1 (Miniatur Wunderland) en dag 4 (kabelbaan Ulriken)
 • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
 • Overige maaltijden (lunches)

Om mee te rekenen
 • Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op.

Toeslag/Korting


Toeslagen
 • 1-persoonskamer/1-persoonsbuitenhut op de ferry €450
 • Ticket entree Miniatur Wunderland Hamburg, dag 1 €17 pp (zie tabblad Extra's)
 • Optionele excursie Ulriken kabelbaan vanuit Bergen, dag 4 €36 pp (zie tabblad Extra's)

Vertrekdata


 • zaterdag 18 juli 2020

Prijzen & boeken

Groepsreis Norway in a Nutshell
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

N.B. Om een boeking te kunnen maken dient u op de reissom achter het gewenste kamertype in de tabel te klikken. Vervolgens drukt u op de button boek deze reis.

Deze rondreis is standaard obv 1e klas voor de trajecten NL-Hamburg en Kiel-NL (dag 1,8). Trein Hamburg-Aalborg groepsreservering 2e klas. Treinreis Myrdal-Oslo in NSB-Komfort class. Regionale treinen in Noorwegen zijn alleen 2e klas (Bergen-Voss en Flåmsbanen).

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Ticket Miniatur Wunderland

Bekijk de modelspoorbaan, miniatuurgebouwen en landschappen van Hamburg's Miniatur Wunderland en ontdek de grootste modelspoorbaan ter wereld. Zie de modelmakers en technici aan het werk en kijk toe hoe de landschappen ontstaan. Met dit voorrangsticket hoeft u niet in de rij te staan, maar kunt u direct naar binnen tussen 16:00-17:00 uur.

€ 17,00 p.p.

Excursie Ulriken Kabelbaan

Per bus vanuit het centrum van Bergen naar de kabelbaan Ulriken, aan de voet van de gelijknamige berg. Ulriken is de hoogste van zeven bergen rond de Noorse stad Bergen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. In het restaurant bovenop de berg is het mogelijk om te lunchen. Bij voldoende belangstelling wordt door de reisleiding hiervoor een reservering gemaakt (lunch niet inbegrepen). Totale duur excursie 4,5 uur (ca. 10.00-14.30).

€ 36 p.p.
8

Groepsreis Norway in a Nutshell

8-daagse rondreis met bagagevervoer
7 beoordelingen

Hieronder de 7 laatste beoordelingen

8
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Mooie reis veel gezien alleen toch wat vervelende zaken gebeurd buiten jullie schuld om waardoor wij een gedeelte van de Flam baan niet hebben gezien waarop wij ons erg hadden verheugd.

8
Marjan van den Berge (Alleen reizend)
juli 2019

als een mooie reis

8
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2019

Reis op zich prima maar niet in het hoogseizoen! De laatste reisdag naar huis is erg lang. Extra dag in Kopenhagen of Hamburg zou prettiger zijn.

8
Anoniem (Groepsreis)
juli 2019

zeer goed georganiseerde reis begeleiding door proffesionals, veelo dank aan han

8
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2019

Uitstekende reisleiding, tezamen met Treinreiswinkel op achtergrond gezorgd voor adequate oplossingen bij onverwachte verstoringen in treinenloop.

8
Anoniem (Groepsreis)
juli 2019

wel mooie reis, maar in te korte tijd veel verplaatsingen en in het hoogseizoen overal erg druk.

8
Anoniem (Groepsreis)
juli 2019

Een behoorlijk afwisselende reis met een vol programma. Zeker wat het vervoer betreft hebben we alle mogelijkheden, op het vliegtuig na, meegemaakt. Om de drukte van het hoogseizoen te mijden lijkt ons de lente of begin van de herfst een betere optie!