Groepsreis Zuid-England 1e klas

7-daagse rondreis met bagagevervoer
 • Geen omkijken naar uw bagage
 • Bath, Stonehenge, Torquay, St.Ives
 • Mooie locaties, relatief korte reisdagen
 • Nederlandstalige reisleiding

Comfortabele rondreis in groep. In het programma opgenomen: per rechtstreekse Eurostar vanuit Nederland naar Londen, Bath: de Abbey en de oude Romeinse baden, excursie naar Stonehenge (steencirkels), de English Riviera rondom Torquay in Devon, treinreis tot in de punt van Cornwall naar St. Ives, vlakbij Land's End
Verblijf in gunstig gelegen, aangename hotels. Geen omkijken naar uw bagage. Voor wie zorgeloos op reis wil, van gezelschap houdt en alle highlights van dit deel van Engeland wil ervaren!

Dé trein

 • Eurostar NL-Londen
 • First Great Western
 • Dartmouth Steam Railway

Dag tot dag


Dag 1

Inchecken voor de Eurostar, tot Londen reist de bagage mee met de groep. Met de introductie van de directe** Eurostar Amsterdam-Londen is de reisduur verkort tot 3 uur en 10 minuten. Zonder bagage gaat de reis verder per metro naar Londen Paddington; begin- en eindpunt van de treinen van Great Western Railway, dé treinmaatschappij van Zuid-West Engeland. Door het glooiende Engelse landschap reizen we naar Bath Spa, 1u15min. Verblijf in het Abbey Hotel, op loopafstand van het station, tegenover de middeleeuwse Abbey. Bath is na Londen de meest bezochte plaats in Engeland, gelegen aan de rivier Avon, als een soort amfitheater gebouwd op de heuvels. Bezoek de Romeinse baden, de prachtige oude binnenstad met de Royal Crescent en Circus of een van de vele musea. Diner in het Abbey Hotel. Overnachting.

Dag 2

Excursie: per trein en bus naar Stonehenge, de mysterieuze steencirkels, bekend cultureel erfgoed in Groot-Brittannië. Deze excursie is optioneel bij te boeken (zie info tabblad Extra's). Of u kiest ervoor de dag door te brengen in het prachtige Bath. Diner en overnachting in het Abbey Hotel.

Dag 3

Treinreis verder zuidwaarts in de richting van Exeter, Devon. Overstap op de Riviera Line naar Torquay. Bij Dawlish loopt de spoorlijn haast door zee. Niet voor niets is het spoor hier al meerdere keren weggespoeld. Het Grand Hotel heeft een mooie ligging aan de baai van Torquay, naast het station. Hier werd geschiedenis geschreven, o.a. Agatha Christie verbleef hier. Uitzicht vanuit de hotelkamer op zee en de boulevard van Torquay. Verwarmd binnen- en buitenzwembad. Diner in het hotel. Overnachting.

Dag 4

Excursie: afwisselende dagtocht door het mondingsgebied van de rivier de Dart in het graafschap Devon. Vanuit Paignton per stoomtrein, langs de kust en de oever van de Dart, naar Kingsweir. Oversteek met het voetveer naar Dartmouth. Vanuit Dartmouth maken we een rivercruise met een plezierboot over de rivier. Terug naar Kingsweir en Paignton. Duur excursie: 09.30-15.00 uur.

Dag 5

We verlaten Devon en zetten verder koers richting Cornwall. Als we de spoorbrug bij Plymouth over de Tamar rivier overgestoken zijn, bevinden we ons in dit uiterste graafschap. Via klinkende plaatsnamen als Liskeard, St.Austel en Truro naderen we Land's End, de meest westelijke punt van het vasteland van Groot-Brittannië. Even ervoor, op het station van St.Erth, stappen wij over op de boemeltrein naar St.Ives. Ons hotel ligt bij Carbis Bay, een halte voor dit toeristische plaatsje, aan een rustige baai. Overweldigende natuur, St.Ives ligt om de hoek. Het is geen straf hier twee dagen te verblijven.

Dag 6

Rustig laatste dagje, met meerdere mogelijkheden. Het leuke plaatsje St.Ives ligt een halte verderop aan het spoor (3 min, elk half uur). Ook het grotere Penzance met z'n palmbomen is dichtbij (30 min, elk half uur). Of boek een prive tour met een klein gezelschap en breng een bezoek aan Land's End. Last but not least: ook bij het hotel is het goed toeven!

Dag 7

Het valt niet mee om afscheid te moeten nemen. Deze omgeving smaakt naar meer. Een tweede maal zien we het landschap van Cornwall en Devon aan ons voorbij trekken. Pas na Exeter zet de trein een serieuze versnelling in: twee uur later rijden we het station van London Paddington binnen. Ontvangst van de bagage op London St.Pancras. Terugreis met Eurostar naar het Europese continent.

**vanaf voorjaar 2020 rijdt Eurostar geleidelijk aan met directe treinen vanuit Nederland naar Londen. De exacte planning voor de zomer is nog niet bekend. Indien geen rechtstreekse mogelijkheid dan reizen we per Thalys naar Brussel en vanaf daar per Eurostar.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Groot-Brittannië 1e klas
 • Eenvoudige maaltijd in Eurostar trein naar en vanuit Londen op de eerste en laatste reisdag
 • Alle treintickets in Engeland zoals omschreven (waar mogelijk altijd in 1e klas)
 • Zitplaatsen voor groep in langeafstandstreinen (Great Western Railway: inclusief catering aan de zitplaats voor een drankje en kleine versnapering)
 • 6 overnachtingen in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC in ***(*)-hotels vlakbij het station (hotel in Carbis Bay zonder lift)
 • Halfpension (3-gangendiner en ontbijt)
 • Bagagevervoer (1 koffer per persoon) vanaf uitstappen in Londen op St.Pancras International tot aan incheck Eurostar in Londen voor de terugreis
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Excursie "Dartmouth Steam Train and River Cruise" (dag 4)

Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursie dag 2 (Stonehenge)
 • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
 • Overige maaltijden (lunches)

Om mee te rekenen
 • Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op.

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Excursie Stonehenge vanuit Bath (op dag 2), inclusief 1e klas treinticket en toegang € 85 p.p.

Toeslag/Korting


Toeslag
 • 1-persoonskamer hotels € 580 (indien gewenst)

Vertrekdata


 • Zondag 2 augustus 2020

Prijzen & boeken

Groepsreis Zuid-England 1e klas
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

Deze rondreis is standaard obv 1e klas

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Excursie Stonehenge (08.45-14.45)

Excursie naar Stonehenge vanuit Bath. U reist in de ochtend met (een deel van) de groep per trein vanaf Bath naar Salisbury. Vanaf Salisbury start de eigenlijke excursie per directe bus naar Stonehenge; deze bus vertrekt om het half uur. In Stonehenge kunt u gebruik maken van de speciale Priority-ingang. Na bezoek aan Stonehenge en het Visitor Centre kunt u op een zelf te kiezen tijden terugreizen naar Salisbury en Bath (bus naar Salisbury gaat ieder half uur, trein naar Bath ieder uur). Een bezoek aan Old Sarum en Salisbury Cathedral, waar de bus langs komst, is ook mogelijk (entree niet inbegrepen).

€ 85 p.p.