Inlandsbanan

10-daagse rondreis Zweden
 • Unieke privé-spoorlijn door binnenland Zweden: Inlandsbanan
 • Hoogtepunten van Lapland, middernachtszon en poolcirkel
 • Maaltijdenstops met typische Zweedse gerechten

Mooiste trajecten van Zweden, middernachtszon, gezellige sfeer in en rond Inlandsbanan

8,4 32 beoordelingen

Uitstekend.

Dag tot dag


Dag 1

Van Nederland reist u naar Malmö, aansluitend met de Zweedse nachttrein naar Stockholm (niet op zaterdag en zondag).

Dag 2

Aankomst in de ochtend in Stockholm. U heeft de hele dag de tijd om de stad te bekijken. Verblijf op MS Mälardrottningen, 3-sterrenhotelboot op het Mälarmeer bij het station, rustig gelegen in het centrum (meest hutten met stapelbedden). Alternatief verblijf in regulier hotel mogelijk.

Dag 3

Per intercity direct van Stockholm naar Mora, in de mooie provincie Dalarna. Hier stapt u over voor het 1e deel van de Inlandsbanan (rijdt van 15 juni t/m 23 augustus 2020), naar Östersund. Verblijf (2 nachten) in Hotel Älgen.

Dag 4

Vrije dag in Östersund. Bezoek bijvoorbeeld het Elandspark of geniet van het wandelen langs Storsjön, het op-vijf-na grootste meer van Zweden.

Dag 5

Reis met de Inlandsbanan (rijdt van 15 juni t/m 23 augustus 2020) naar Gällivare, door eindeloze bossen, bruggen, over ontelbare rivieren, langs oude houten stationnetjes, elanden en bevers. De trein maakt gedurende de reis enkele langere maaltijdstops: typisch Zweedse gerechten op bijzondere locaties. De conducteur komt langs om de maaltijdkeuze op te nemen en belt deze door naar het restaurant, zodra de trein aankomt staat het eten klaar (betaling aan het restaurant ter plaatse), de trein staat lang genoeg stil om rustig te eten. Passeren van de poolcirkel. Overnachting in Grand Hotel Lapland*** in Gällivare.

Dag 6

Per trein van Gällivare naar Abisko aan de Torneträsk, overnachting in Abisko*** in de wildernis van Lapland.

Dag 7

Trein Abisko – Narvik, overnachting in Narvik***.

Dag 8

Halverwege de middag vertrek uit Narvik met de nachttrein naar Stockholm.

Dag 9

Van Stockholm reist u per X2000-trein naar Kopenhagen. Overnachting in het centrum op loopafstand van het treinstation.

Dag 10

Vertrek uit Kopenhagen in de loop van de ochtend en via Hamburg naar Nederland. Aan het einde van de dag arriveert u in Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Retourticket vanaf elk station in Nederland/België
 • Alle treintickets, toeslagen en reserveringen zoals omschreven
 • Tickets Inlandsbanan
 • 7 overnachtingen logies/ontbijt in 3-sterrenhotels (1 x 2-sterren) op basis van 2pk douche/wc op maximaal 200 m van treinstation (Narvik 500 m)
 • In nachttreinen couchette-6
 • 1e klas alleen Nederland - Mora en Stockholm - Nederland; indien u kiest voor reizen obv "slaaprijtuig" in de nachttrein zit een deluxe coupe (eigen douche/wc) inbegrepen

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/-verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie hiervoor de boekingsmodule.
 • Overnachting in Kiruna (tussen Gällivare en Abisko) voor bezoek aan enorme steenkoolmijn of Laplandexcursie.

Toeslag/Korting


Toeslag
 • Nachttrein upgrade bij 2e klas boeking van 6-persoonscouchette naar 1-,2-, of 3-persoons slaaprijtuig mogelijk.

Korting
 • Leeftijdskorting wordt berekend in de boekingsmodule aan de hand van de ingevulde geboortedatum.

Vertrekdata


Vertrek vanuit Nederland dagelijks (behalve zaterdag en zondag) van 13 juni t/m 19 augustus 2020.
Het traject Mora-Östersund rijdt van 15 juni t/m 23 augustus 2020.
Het traject Östersund-Gällivare rijdt van 15 juni t/m 23 augustus 2020.

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl.

Prijzen & boeken

Inlandsbanan

Op dit moment kan deze reis niet worden geboekt. De spoorwegmaatschappij Inlandsbanan heeft nog geen plaatsen vrijgegeven voor de zomerperiode 2020. Naar verwachting worden op 28 april de plaatsen vrijgegeven. Reeds gemaakte boekingen blijven wel bestaan. Onze excuses voor het ongemak,

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

€ 9 korting klimaatwet Duitsland, 2e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 2e klas € 9 p.p.

€ 9 p.p. korting

€ 14 korting klimaatwet Duitsland, 1e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 1e klas € 14 p.p.

€ 14 p.p. korting

Bouwsteen Inlandsbanan: Ervaar het binnenland van Zweden

De reis met de Inlandsbanan maakt u over 3 dagen verspreid, voor een meer ontspannen reiservaring. Na de overnachting in Östersund, overnacht u ook nog in Vilhelmina en Jokkmokk, om dan in Gällivare het reguliere reisprogramma weer voor te zetten.
Dag 5 Vertrek met de Inlandsbanan in de vroege ochtend, aankomst in Vilhelmina rond lunchtijd. In de middag heeft u gelegenheid tot bezoek aan het Hembygdsmuseum en het oude kerkdorp Kyrkstan. Overnachting in een hotel in Vilhelmina.
Dag 6 Rond lunchtijd stapt u weer in de trein. In de middag worden er korte stops gemaakt in Moskosel en Sorsele om daar twee kleine musea over de Inlandsbanan te bezoeken. In de vroege avond bereikt u Jokkmokk. Hotelovernachting.
Dag 7 Vrije dag in Jokkmokk. Entree tot het Àjtte and Sami Museum is inbegrepen. Bezoek zeker ook de lokale markt voor nijverheid en souvenirs van de Sami. In de vroege avond reist u per Inlandsbanan naar Gällivare, u passeert op dit traject de poolcirkel. Overnachting in Gällivare.
Dag 8 Voortzetting van de reis, dag 6 uit het standaardprogramma.

Inbegrepen:
> Reservering voor de Inlandsbanan
> 2 overnachtingen in hotels*** in 2-persoonskamer met douche/wc incl ontbijt
> Entree tot het Äjtte Mountain and Sami Museum

Vertrek in 2020 vanuit Östersund : dagelijks in periode 15 juni t/m 23 augustus (boeking is altijd op aanvraag)

vanaf € 249 p.p.

Bouwsteen Kiruna (1 nacht)

Ontdek Zweeds Lapland. 1 Overnachting in het centrum van Kiruna in Hotel Bishops Arms inclusief ontbijt op dag 6 van het reisschema. Bezoek de enorme LKAB-mijn ('s middags per georganiseerde rondleiding), de mooie houten kerk, of ga de natuur in. Wandelen, mountainbiken, paardrijden, kanoën of raften, vissen, huskytocht of bezoek aan de Sami: er zijn talloze mogelijkheden (excursies op aanvraag te boeken).

vanaf €98 p.p.p.n.

Excursie Kiruna Sami kamp

Breng een bezoek aan een kamp van de Sami, de oorsponkelijke bewoners van Lapland, in Jukkasjärvi nabij Kiruna. Leer alles over Njalla, Lávvu en natuurlijk rendieren. De gids vertelt u alles over de Sami geschiedenis, cultuur en gebruiken.

Dagelijks mogelijk, duur excursie van 09.30 tot 13.00 uur. Daarna reist u door per trein van Kiruna naar Abisko.

BELANGRIJK: voor deze excursie dient u óók de bovenstaande bouwsteen nacht verblijf in Kiruna bij te boeken!!... anders is er geen tijd voor de excursie beschikbaar, omdat u nog niet bent aangekomen per trein of reeds bent vertrokken.

€ 109

Excursie Excursie Huskytocht

U bezoekt een kennel met vriendelijke huskies en krijgt uitleg over de verzorging van en het werken met de honden. Met wat geluk heeft zijn er puppies! Daarna maakt u een tocht door het bos en de open vlakte naar een rivier op een quad die door 10-12 honden voortgetrokken wordt.

Dagelijks mogelijk, duur excursie van 10.00 tot 12.30 uur. Daarna reist u door per trein van Kiruna naar Abisko.

BELANGRIJK: voor deze excursie dient u óók de bovenstaande bouwsteen nacht verblijf in Kiruna bij te boeken!!... anders is er geen tijd voor de excursie beschikbaar, omdat u nog niet bent aangekomen per trein of reeds bent vertrokken.

€ 148
8,4

Inlandsbanan

10-daagse rondreis Zweden
32 beoordelingen

Hieronder de 19 laatste beoordelingen

9
Ludovicus Bosman (Met partner)
augustus 2019

Uitstekend.

9
Cindy en Marjolein (Vrienden)
juli 2019

Een super reis, door een bijzonder deel van Zweden. Maar dan raden we wel aan: boek een extra dag Stockholm, een extra dag Kopenhagen en ga Inlandsbanan uitbreiden met extra dagen, zodat je onderweg wat van de plaatsen kunt zien. Jokkmokk en Ájtte museum zijn bijvoorbeeld bijzonder om te bekijken en dat mis je anders. Net als de midzomernachttour in Gällivare deze was leuk om te doen. De Sami excursie in Kiruna was helemaal top en een echte aanrader om erbij te boeken. De dag erna in Abisko ben je echt in de middle of nowhere met weinig mogelijkheden, behalve wandelen (al is de tijd voor een lange wandeling weer tekort) houdt hier rekening mee of sla deze overnachting helemaal over en slaap een extra nacht in Gällivare voor mijn tour of in Narvik. (Zouden wij achteraf liever hebben gedaan) Daarnaast hadden wij veel aan de tip om de app van SJ (de Zweedse ns) te downloaden, omdat we te maken kregen met een veranderde terugreis, vanwege een ontsporing. Zij zijn dan toch het beste op de hoogte wat dit inhoud met betrekking tot veranderingen van je reis(tijd)

9
Anoniem (Met partner)
juli 2019

Het geheel is goed georganiseerd, met duidelijke toelichtingen in de reispapieren. De aanvullende wensen die wij hadden konden goed ingevuld worden.

8
Anoniem
augustus 2018

Het is een prachtige reis gewwest. Wij hadden wat nachten bijgeboekt, dat moet je wel doen, anders is het te veel trein. Ik had graag ook in Jokmok een overnachting gehad en zou de volgende keer gaan vliegen vanuit Narvik.

9
Mark van den Bosch (Met partner)
juli 2018

Super leuke ervaring! Echt een aanrader. Wij hebben in totaal 5 dagen bijgeboekt. Een dag extra in: Stockholm Inlandsbanan in 3 dagen ipv 1 dag Kopenhagen Deze toegevoegde dagen zijn zeer aan te raden en zou eigenlijk ook aangeraden moeten worden door treinreiswinkel!!! :)

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Een geweldige belevenis!

8
joannes vangansewink (Alleen reizend)
juni 2018

goed

8
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Afwisselend en uniek landschap en bijzonder om de poolcirkel te passeren

9
Anoniem (Met partner)
juni 2018

Fantastische reis en goed geregeld!

9
J. de Groot (Met partner)
augustus 2017

Het was een fantastische reis. Helaas hadden we te weinig tijd, maar we hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten.

8
Maarten (Alleen reizend)
augustus 2017

Leuke afwisselende reis, met prima hotels. Een aantal extra overnachtingen en het Inlandsbanantraject verdelen over meerdere dagen is aan te bevelen. Mooie natuur, werkt goed onthaastend.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2017

Mooie reis, heerlijk ontspannend

8
Petrus Altena (Met partner)
juli 2017

prachtige route

8
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juli 2016

zeer naar onze zin gehad, indrukwekkend landschap, goed geregeld

8
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2016

soms wat korte tijd in een plaats waar je bent en wanneer de volgende trein weer vertrekt. Doe goed research hier naar voordat je boekt zodat je kan bijboeken !

9
M Reijmerink (Fam. met oudere kinderen)
juli 2016

Het is magisch om boven op de Noordpoolcirkel te staan. Hoe noordelijker je komt des te adembenemender de wijdse omgeving wordt.

9
de Bruin (Fam. met jonge kinderen)
juli 2016

Heel erg mooi. Achteraf gezien op een aantal plekken iets langer willen blijven. Ook bleek na doornemen van de reisbescheiden, toen waren de treinen al geboekt, dat we beter een trein eerder of later hadden kunnen pakken. Op die manier hadden we nog een Engelstalige tour naar de mijnen in o.a. Kiruna kunnen doen.

8
Anoniem (Met partner)
juli 2016

Heel plezierig en de Zweedse spoorwegen zijn helemaal top.

Anoniem (ouder stel)
juli 2015

"Op zéér korte termijn werd alles op orde gemaakt voor deze reis. Geweldige reis, direct aan te bevelen aan anderen. ""Treinreis van mijn leven""."