Sørlandsbanen en Bergensbanen

Reis door het ruige Noorse binnenland
 • Kystbussen Stavanger - Bergen
 • Optioneel: Preikestolen en Lysefjord
 • Naeroyfjord
v.a.
 • € 1140 1e klas / pers
 • € 1045 2e klas / pers
Prijzen & Boeken

Afwisselende reis per trein, bus, ferry door het relatief onbekende Zuiden van Noorwegen. Interessante excursiemogelijkheden. Stavanger - Bergen: boeiende rit langs de fjorden.

8,9 22 beoordelingen

Schitterende reis

Dag tot dag


Dag 1

Per dagtrein via Osnabrück en Hamburg, over het eiland Funen en de Grote Beltbrug naar Kopenhagen. Over de Öresundbrug door naar Malmö. Overnachting in een hotel*** vlakbij het station.

Dag 2

Over Göteborg door Zweedse en Noorse bossen naar Oslo. Verblijf in een hotel ***/**** nabij het centraal station.

Dag 3

Over de Sørlansbanen reist u door het ruige zuidwesten van Noorwegen naar Stavanger. Sommige plekken zijn alleen per trein bereikbaar.

Dag 4

Vrije dag in Stavanger. Mogelijkheid voor bootexcursie naar en door de Lysefjord of naar de Preikestolen (stevige wandeling van ongeveer 4 uur heen en weer).

Dag 5

In de ochtend vertrek met Kystbussen via diepe tunnels (-223m) en twee ferry’s naar Bergen. U verblijft in een hotel*** bij trein- en busstation.

Dag 6

De route van vandaag wordt ook wel Norway in a Nutshell genoemd: Noorwegen in een Notendop. Eerst per trein over het eerste stuk van de Bergensbanen naar Voss en met de bus over de Stalheimspas naar Gudvangen, Dan verder per boot door het nauwe Naerøyfjord naar Flåm (van 1 mei t/m 30 september in moderne Premium boot, de rest van het jaar vaart alleen de Classic boot). In Flåm stapt u over op de Flåmsbanen, één van de steilste spoorlijnen in Europa, naar Vatnahalsen. Verblijf in het Høyfjellshotell***. Dit karakteristieke berghotel ligt gelijk aan de Flåmsbanen maar ook midden in de Noorse natuur.

Dag 7

Via het mooiste gedeelte van de Bergensbanen reist u naar Oslo. U komt ogen te kort om te genieten van de mooie landschappen aan weerszijden van de trein. Aansluitend per nachtferry van DFDS Seaways naar Kopenhagen.

Dag 8

Aankomst in de ochtend in Kopenhagen en bustransfer naar het station. Per trein van Kopenhagen via Hamburg naar Nederland.

Inbegrepen


Inbegrepen
 • Treintickets zoals omschreven vanaf/naar elk station in Nederland/België
 • Zitplaatsreserveringen
 • Ticket Kystbussen Stavanger – Bergen
 • Bus Voss - Gudvangen
 • Naeroyfjord boot Gudvangen – Flåm
 • Flåmsbanen
 • Ferry Oslo – Kopenhagen op basis van privé-binnenhut
 • 6 overnachtingen inclusief ontbijt in hotels*** in 2pk met douche/wc
 • Bij boeking 1e klas: 1e klas tot aan Göteborg heen en vanaf Kopenhagen terug; trajecten Oslo – Stavanger en Myrdal – Oslo reservering in NSB-Komfort Class met iets ruimere plaatsen met stopcontact, koffie/thee en (Noorse) kranten.

Uitbreiding


Uitbreiding
 • Reisonderbreking/ -verlenging in alle plaatsen mogelijk, zie hiervoor de boekingsmodule.
 • In Stavanger uitbreiding met dagexcursie Lysefjord en/of wandeling naar de Preikestolen (ferry/bus ticket ter plekke)

Tip
 • Wilt u Oslo zien? Boek dan hier een extra overnachting.

Toeslag/Korting


Toeslag
 • Buitenhut Hurtigruten en/of DFDS Oslo - Kopenhagen: zie de boekingsmodule voor de prijs.

Korting
 • Leeftijdskorting wordt berekend in de boekingsmodule aan de hand van de ingevulde geboortedatum.

Vertrekdata


 • Dagelijks (kerstperiode op aanvraag; accommodaties kunnen gesloten zijn of er kan een toeslag gelden).

Meer info


Wilt u de uitgebreide reisinformatie ontvangen? Deze is per e-mail op te vragen via treinrondreizen@treinreiswinkel.nl.

Prijzen & boeken

Sørlandsbanen en Bergensbanen
Legenda
Beschikbaar
Geselecteerd
Lastminute
Speciale aanbieding
Niet beschikbaar

Verlengingsnachten en Extra's
Boek in de volgende stap verlengingsnachten en extra's.

KLIMAATWET KORTING: boek uw treinrondreis met klimaatwet korting. Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen naar en via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Selecteer de korting in de tweede stap van het boekingsformulier: 2e klas € 9 p.p. en 1e klas € 14 p.p.

Extra's bij te boeken

Vul je reis aan met onze extra's

Reisonderbreking Hamburg

Onderbreek de heenreis in Hamburg. Deze dynamische havenstad ligt vrijwel halverwege Nederland en Zweden. Maak een rondje om de Alstermeren, loop onder de Elbe door via de Alter Elbtunnel, ga in Speicherstadt naar het Internationales Maritimes Museum of bewonder de indrukwekkende spoorwerelden in Miniatur Wonderland.

U overnacht in een hotel nabij het Hauptbahnhof.

N.B. Deze bouwsteen is inclusief een extra treinticket / reisdag op de treinpas.

vanaf € 115 p.p.

€ 9 korting klimaatwet Duitsland, 2e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 2e klas € 9 p.p.

€ 9 p.p. korting

€ 14 korting klimaatwet Duitsland, 1e klas

Op 1 januari 2020 zijn de treinticketprijzen in/naar/via Duitsland verlaagd door een nieuwe klimaatwet. Met verlaging van ticketprijzen verwacht Deutsche Bahn vijf miljoen meer reizigers in 2020.

 

De BTW op treintickets over afstanden van meer dan 50 km is verlaagd van 19% naar 7%. Hierdoor worden alle treintickets binnen Duitsland ca 10% voordeliger. Internationale treintickets naar/via Duitsland worden ca 6 – 8% voordeliger.

o.a. Supersparpreis Nederland – Berlijn nu va € 37,90, Nederland – Hamburg va € 27,90, Nederland – Wenen va € 46,90

 

Deze korting geldt ook voor voordeeltarieven in pakketreizen zoals stedentrips, vakanties en treinrondreizen met vaststaande tarieven brochure of website.

 

Hierdoor is er per 1 januari 2020 een klimaatwet Duitsland korting op alle reizen van de Treinreiswinkel (pakketreizen met vaste tarieven) naar of via Duitsland van 1e klas € 14 p.p.

€ 14 p.p. korting

Excursie Lysefjord (1/4-31/10 dagelijks)

Vanuit Stavanger maakt u een vaartocht door één van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Lysefjord. Een boottocht op de fjord is een onvergetelijke gebeurtenis, waar u machtige bergen, watervallen, zeehondenkolonies, geiten en afgelegen boerderijen kunt zien. De bergen steken hoog boven grote delen van de fjord uit. Eén daarvan is de beroemde Preikestolen (Preekstoel), een karakteristieke vierkante klif van 604 meter hoog. De fjordcruise is comfortabel en modern, met zonnedek en kiosk.

Van april t/m oktober dagelijks vertrek, jan/feb/maart + nov/dec: woensdag t/m zondag 11.00 uur, april + oktober: dagelijks 11.00 uur, mei/juni/september: dagelijks 10.00 en 14.00 uur, juli + augustus: dagelijks 10.00 en 12.00 en 14.00 uur.

€ 64 p.p., kind 4-15 jr €35

Excursie Lysefjord en Preikestolen (1/5-30/9 dagelijks m.u.v. 17/5)

Vanuit Stavanger maakt u een vaartocht door één van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Lysefjord, langs machtige bergen, watervallen, zeehondenkolonies, geiten en afgelegen boerderijen. De bergen steken hoog boven grote delen van de fjord uit. Eén daarvan is de beroemde Preikestolen (Preekstoel), een karakteristieke vierkante klif van 604 meter hoog. De cruiseboot zet u af in Forsand en u wordt per bus naar de Preikestolhytta gebracht, het startpunt voor de klim naar de Preikestolen. Na ongeveer 4 uur bent u weer terug bij de Preikestolhytta. Per bus reist u vervolgens terug naar Stavanger.

 

De wandelroute is goed aangegeven, het is wel een vrij pittige wandeling. Goede conditie en stevige wandelschoenen zijn essentieel.

 

Van 1 mei t/m 30 september, dagelijks vertrek om 10 uur.

€ 102 p.p., kind 4-15 jr €63

Bouwsteen Flam-Fretheim Hotel (1 nacht)

1 overnachting in Flam, klein dorpje aan de voet van de Flamsbanen met een prachtige ligging aan het Näroyfjord. Hotel Fretheim***+ ligt tegenover het station.
Het hoofdgebouw van dit hotel dateert uit de 19e eeuw.  Uw kamer bevindt zich in een bijgebouw van recentere datum. Kamers kijken uit op het fjord of op de bergen.

vanaf €109 p.p.p.n.

1 x 3-gangen buffet in Vatnahalsen (Halfpension)

Boek vooraf uw diner in het Høyfjellshotell. Dagelijks wordt hier een heerlijk 3-gangen buffet aangeboden waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale (biologische) producten. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht op het Reinungameer.

Kindermenu en speciale diëten zijn mogelijk.

In Vatnahalsen zijn geen andere restaurants.

€51 p.p.

Diner- en ontbijtbuffet ferry DFDS Oslo-Kopenhagen

Onbeperkt dineren in het buffetrestaurant. Met een breed assortiment aan verschillende gerechten, warm en koud; vis, vlees en vegetarisch. In het restaurant wordt 's ochtends ook het ontbijtbuffet geserveerd.

€ 59 p.p.

Bouwsteen Kopenhagen

Deze aantrekkelijke stad is zeker een bezoekje waard. Kopenhagen is meer dan alleen het standbeeld van de Kleine Zeemeermin. Veel bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar en zijn prima lopend of fietsend te bezoeken, zoals o.a. de kastelen Rosenborg en Amalienborg, attractiepark Tivoli of het gezellige Nyhaven.

U overnacht in een hotel*** in het centrum van de stad nabij het centraal station.

vanaf € 89 p.p.
8,9

Sørlandsbanen en Bergensbanen

Reis door het ruige Noorse binnenland
22 beoordelingen

Hieronder de 22 laatste beoordelingen

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Schitterende reis

9
Anoniem (Alleen reizend)
augustus 2019

Ook voor een persoon alleen is dit een prima reis om te boeken! In de reisbescheiden staat alles duidelijk beschreven, ook als er, zoals in mijn geval, werkzaamheden op bepaalde trajecten zijn. Het landschap waar je doorheen rijdt is prachtig, de mensen vriendelijk en de accommodaties zijn over het algemeen prima.

9
edward (Met partner)
augustus 2019

Een prima georganiseerde reis, met zeer veel afwisseling van trein, ferry, bus. Een extra dag in Stavanger, Bergen en/of Oslo is wel een fijne break van deze ware rollercoaster

9
Anoniem (Met partner)
augustus 2019

Heel mooie reis, wel veel reisuren. Wij hebben nacht bijgeboekt in Malö en Vatnahalssen. Dat was heel fijn. Boottocht terug naar Kopenhagen was heel erg druk met groepen toeristen; deed afbreuk aan de mooie reis.

9
Erik (Met partner)
juli 2019

We vonden Malmö een verrassend leuke stad en Vatnahalsen met haar mooie natuur een plaats om nog eens te bezoeken.

8
Else Hockx (Met partner)
juni 2019

Een goed georganiseerde reis door een prachtig gebied. Mijn vrees was:"Komt het goed met mijn dieet?" Ja dus.

9
Anoniem (Met partner)
juni 2019

mooie afwisselende reis, misschien was dag extra in Kopenhagen en Oslo optie geweest

10
Johan Lauwerier (Met partner)
juni 2019

Een ware rollercoaster: trein, boot en bus op en af, met tussendoor stadswandelingen en museumbezoeken, tot en met twee bergwandelingen.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2018

Zuid Noorwegen is prachtig en de afwisseling van trein, bus en boot maakt het een heel gevarieerde reis.

10
Anoniem (Met partner)
augustus 2018

Een van de tofste reizen die we gemaakt hebben. Heel;ontspannend en gevarieerd, trein, mooie fjord uitstappen, toffe steden en natuur.

9
Anoniem (Vrienden)
augustus 2018

Verrassend veel variatie

10
Leo (Met partner)
augustus 2018

Prima georganiseerd, goede overstaptijden, duidelijke informatie voorziening, mooie, sfeervolle hotels nabij de stations

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

Mooie reis. Heel gevarieerd, ook qua vervoer: trein, bus, ferry's. Het is wel aangeraden ergens een verlening te nemen, anders zit je elke dag behoorlijk wat te reizen. Wij hebben de heenreis onderbroken in Hamburg en een dag verlenging in Oslo genomen. Da's uitstekend meegevallen. Maar wie van stilte houdt en de reis wil onderbreken om een bergwandeling te maken lijkt Vatnahalsen aangewezen.

8
Anoniem (Alleen reizend)
juli 2018

De reis is heel mooi, je komt langs heel veel mooie stukken van Noorwegen. Zeker aan te raden om de wandeling naar Preikestolen te doen. Op de rots zelf is het wat druk, maar met wat extra klimmen is er overzicht over de rots te verkrijgen en is het haast magisch.

9
Anoniem (Met partner)
juli 2018

De organisatie en regeling van deze reis kan moeilijk beter. Het geheel was nagenoeg perfect op de passage door Duitsland na waar vertragingen legio waren en we zelfs een connectie misten. Medereizigers vertelden ons dat dit in Duitsland helaas de regel is. Het deed denken aan de NMBS in België. Niet de fout van de organisatie en ook niet te voorzien.

10
Anoniem
juni 2018

De reis ging langs mooie trein, bus en boot routes, met verrassende bijzonderheden, en afwisseling. Ik ben zeer tevreden.

9
Anoniem (Alleen reizend)
november 2017

prachtig afwisselende reis: wilde kuststroken en verstilde bergen en drukke steden

8
Marius Langeweg (Met partner)
oktober 2017

Heel goed.

8
Anoniem (Met partner)
augustus 2017

Goed verzorgd ondanks late boeking van onze kant snel en goed geregeld

9
Anoniem (Fam. met oudere kinderen)
juni 2017

De reis voert je langs prachtige natuur en leuke steden in Noorwegen

9
Anoniem (Alleen reizend)
mei 2017

Een prachtige, afwisselende treinreis door het prachtige Noorse landschap. De treinreis wordt afgewisseld met af en toe een boottocht door de fjorden of een stuk met de bus over prachtige bergwegen. Verblijf in fijne hotels, niet te ver van de treinstations vandaan.

8
Anoniem (Vrienden)
april 2017

Mooie reis. Een verlenging in Malmö en Oslo is aan te bevelen.